Adelante | zondag 29 mei 2011 @ 21:22 |
Mijn god wat ik erger me aan dit gezeik over duurzame voeding ![]() ![]() Bedrijfskantines die een vleesvrije dag moeten houden. Collega's moeten elkaar aanspreken op hun gedrag en het asociaal gaan vinden om 5 dagen per week vleeswaren op hun brood te hebben ![]() Alles in zo'n belerend toontje, alsof ik zelf als consument niet kan inschatten wat goed voor mij of mijn omgeving is ![]() Zonde dat de VPRO hier geld voor krijgt! | |
#ANONIEM | zondag 29 mei 2011 @ 21:24 |
Vis is vies. | |
Adelante | zondag 29 mei 2011 @ 21:28 |
Hoe oud ben jij, 11? Vis is lekker. Maar tegenwoordig vaak smakeloos want kweekvis ![]() | |
#ANONIEM | zondag 29 mei 2011 @ 21:28 |
Ik ben 10 wat is dit? | |
Adelante | zondag 29 mei 2011 @ 21:35 |
Iedereen kijkt Dark Knight zeker ![]() | |
classpc | zondag 29 mei 2011 @ 21:39 |
Inderdaad. Niet altijd vlees eten is op zich wel goed, maar je kunt ook doorslaan. Een ieder moet zelf weten wat 'ie eet. | |
Blossom86 | zondag 29 mei 2011 @ 21:54 |
Toen ik dit programma zag, wist ik dat er een topic over in KLB zou komen. Ik vond het een prima programma. | |
KevinMalone | zondag 29 mei 2011 @ 21:59 |
Biologisch voedsel vind ik ook quatsch, als het natuurlijk is noem het dan natuurlijk, tevens is biologisch niet het zelfde als natuurlijk, het is alleen in mindere maten dan grootschalige shit. Natuurlijke producten zijn zo lekker jongens. ![]() ![]() Ik wil trouwens ook ieder avond vlees of vis, groenten zijn bij mij van minder belang. ![]() Trouwens ook onzin om producten filtreren als ze er "anders uit zien" zoals rechte bananen etc. | |
Schalks. | zondag 29 mei 2011 @ 22:02 |
gr? | |
Isegrim | zondag 29 mei 2011 @ 22:06 |
Ik vond het een prima programma. We eten veel meer vlees dan goed is voor ons en onze wereld. Daar mag best wat vaker aandacht aan besteed worden. ![]() | |
DJKoster | zondag 29 mei 2011 @ 22:34 |
Dat. | |
vanBinsberge | zondag 29 mei 2011 @ 22:37 |
Amen ![]() vpro wat doe je ![]() | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 11:45 |
'Natuurlijk' is een onzinterm die te pas en te onpas wordt gebruikt. Arsenicum is ook natuurlijk. | |
Rickocum | maandag 30 mei 2011 @ 11:49 |
Subjectieve aids op je TV. Als ik een veganist tegen kom die een grote bek heeft over mijn vlees gewoonte, ros ik die hele bleke bek van hem open. Andere mensen die mij gaan vertellen wat ik moet gaan eten ![]() | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 11:59 |
Overdrijven is ook een vak. ![]() ![]() | |
Pharkus | maandag 30 mei 2011 @ 12:11 |
Volgens mij is zo'n programma meer voor de zelfbevlekking van de volgelingen dan dat het mensen wil bekeren. | |
kL0j00h | maandag 30 mei 2011 @ 12:12 |
Eens met de klacht. Vlees rulez | |
Rickocum | maandag 30 mei 2011 @ 12:15 |
Overdrijven is geen vak. Door mensen als jou of op die zender dénken fabrikanten dat ze gezonder bezig gaan, of dat willen ze dom klapvee (kijkers van dat programma) doen geloven. Terwijl ze complete bossen wegkappen voor de soja, massaal aspartaam in het drinken kankeren (hihi, dat krijg je ervan! ![]() Ik wil mijn vlees opeten zonder dat iemand mij daar voor gaat betuttelen. Als ik in dit land niet meer zelf mag bepalen wat ik ga eten, dan zal ik inderdaad gek worden. Want dan krijgen hypocriete mensen als jij hun zin. En zijn we wéér dichterbij Idiocracy gekomen. | |
Casino.Bob | maandag 30 mei 2011 @ 12:16 |
idiocracy ![]() ![]() | |
IkBenSjoerd | maandag 30 mei 2011 @ 12:34 |
Helaas kunnen de meeste mensen niet inschatten wat goed voor hun is. | |
Casino.Bob | maandag 30 mei 2011 @ 12:37 |
Ik heb ergens gelezen dat mensen instinctief kiezen voor vet voedsel (en ook vlees) omdat we die vetten nodig hebben in de winter. Dat was natuurlijk nog voordat we eten konden verbouwen, maar het instinct is nog steeds aanwezig. | |
Farenji | maandag 30 mei 2011 @ 12:57 |
Programma niet gezien maar het is wel een feit dat er een heleboel problemen minder zouden zijn als mensen wat minder vlees zouden eten en een paar dagen per week vegetarisch zouden eten. Maar dat willen de meeste mensen niet weten want die kunnen niet koken en raken in paniek als ze hun maaltijd niet kunnen baseren op een stuk vlees van minimaal 200 gram. Elke dag veel vlees moeten eten is gewoon een kenmerk van geestelijke armoede. | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 13:04 |
1. Ik ben geen vegetariër 2. Ik eet geen vleesvervangers gemaakt van soja (laten we het ff niet hebben over hoeveel soja er voor vee wordt verbouwd, da's heel wat meer dan die paar vegetariërs consumeren ![]() Het is een feit dat onze manier van omgaan met voedsel (niet alleen vlees, álle voedsel) een enorm probleem veroorzaakt. Ik ben niet tegen het eten van vlees. Ik ben wel tegen het zonder verder na te denken doorgaan met het verkrachten van en plegen van roofbouw op onze planeet. De SlowFood-beweging spreekt mij erg aan: gaan voor kwalitatief hoogstaand voedsel dat lokaal geproduceerd wordt en dat de tijd krijgt om te groeien. Ik eet persoonlijk liever één keer per week een heel goed stuk vlees, dan zeven keer per week de kiloknaller die vooral naar water smaakt. Kwaliteit wil ik, geen kwantiteit. | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 13:05 |
Hetzelfde geldt voor suiker. En natuurlijk is dat zo. Dat is ons overlevingsinstinct. Dat krijgt een paar duizend jaartjes 'beschaving' er echt niet uit. [ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 30-05-2011 13:19:16 ] | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 13:06 |
QFT. Ik hang niet eens de term 'vegetarisch' aan een maaltijd zonder vlees. Ik eet waar ik op dat moment trek in heb, en de ene keer is dat een maaltijd zonder vlees en de andere keer met. Maar goed, culinaire armoe is sowieso troef in Nederland. | |
Farenji | maandag 30 mei 2011 @ 13:23 |
Dat staat me ook steeds meer tegen. Eten is hier een noodzakelijk kwaad. NIet iets waar je van geniet, maar iets wat nou eenmaal moet. Nederland is het land waar men snel om half 6 een prakje sufgekookte en smakeloze troep naar binnen schuift, "want dan heb je nog wat aan de avond". En wat doet men dan in de avond? Met een bak chips hangen op de bank en naar X-Factor kijken. Want dat is leuker dan op je gemak genieten van een zorgvuldig bereide verse maaltijd. | |
Nikmans | maandag 30 mei 2011 @ 13:29 |
Als mensen elkaar nu eens met rust zouden laten in plaats van steeds hun eigen kankermoraal kanker KANKER aan anderen op proberen te dringen. Ik ga toch ook geen statistieken uitprinten van hoeveel muizen, slangen en konijnen sterven iedere keer als een maïsveld wordt geoogst door van die grote combines en hoeveel natuurlijke leefomgevingen er worden verwoest om die maïsvelden aan te leggen, om dat onder een willekeurige vegetariër zijn neus te houden als hij zit te genieten van zijn slablaadjes? Leven en laten leven. | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 13:32 |
Correctie: vis is vies verkeerd gespeld. | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 13:32 |
![]() | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 13:34 |
Je punt maken kan ook in normale taal en zonder gescheld. Je laatste zin vind ik wel ironisch als we het over vlees hebben. | |
wise | maandag 30 mei 2011 @ 13:34 |
hmm lekker groenten eten met ehec bacterie ![]() | |
Nikmans | maandag 30 mei 2011 @ 13:36 |
Dat geldt natuurlijk niet voor dieren. | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 13:36 |
Soms weegt het algemeen belang op tegen het belang van het individu. Daar zijn wetten ook op gebaseerd. Ik vond de vraag of je mensen de vrijheid moet geven om hun wereld naar de klote te helpen, wel een legitieme vraag eigenlijk. | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 13:37 |
Ja, weet je waar die resistente bacteriën vandaan komen? Juist! Uit de intensieve veehouderij die preventief antibiotica toedient. | |
Nikmans | maandag 30 mei 2011 @ 13:39 |
Spreek hun er dan op aan in plaats van moeilijk te gaan doen als iemand vlees op zijn brood heeft. | |
Nikmans | maandag 30 mei 2011 @ 13:40 |
Ik ben 100% voor het 'verduurzamen' van voeding hoor, maar zolang ik er meer voor moet betalen doe ik er niet aan mee. | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 13:42 |
Dan zou ik zéker stoppen met vlees eten als ik jou was, is veel goedkoper. ![]() Maar ons voedsel is kunstmatig goedkoop. De werkelijke prijs wordt niet betaald door de consument maar door de staat (en dus indirect wel door de consument, maar die ziet de link al lang niet meer). | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 13:43 |
Preventief antibioticagebruik moet ook gewoon verboden worden wmb. En de panische reactie op onschuldige dierziekten als MKZ slaat ook nergens op. MKZ gaat gewoon over. Al dat ruimen was voor niets. Dat vlees kun je gewoon eten. | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 13:54 |
Eigenlijk is dit natuurlijk een onzinuitspraak. De veehouderij doet wat ze doet omdat de consument het eist. Het is de consument die de ultieme macht heeft en dus de ultieme verantwoordelijkheid. | |
classpc | maandag 30 mei 2011 @ 15:35 |
Ik ben overigens best bereid om meer voor m'n vlees te betalen, als het daardoor op een mileuvriendelijkere en diervriendelijkere manier wordt "bereid". Het hoeft voor mij niet altijd goedkoper. | |
PandaDrop | maandag 30 mei 2011 @ 17:27 |
Ik vind wat VPRO gedaan heeft heel goed. ![]() Andere werkgevers zouden voorbeeld van VPRO nemen. En scholen moeten ook vega voedsel verkopen in de kantine. Kinderen zien de ernst niet in van vlees eten. Altijd 'vlees is lekker' ![]() | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 17:33 |
Je bent ertoe bereid, maar doe je het ook? Let je op welzijnsaspecten wanneer je vlees koopt? Want dat is het grote probleem, iedereen is voor beter welzijn, maar de keuzes in de supermarkt zijn er niet naar. En dus moet je het misschien wel afdwingen. | |
classpc | maandag 30 mei 2011 @ 18:22 |
Ik doe het niet, omdat ik niet verantwoordelijk ben voor de boodschappen. Maar nu kom je wel op een punt waar heel veel veranderingen op stuk lopen. Verandering moet je namelijk niet belonen, verandering moet je afdwingen. | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 18:28 |
Volgens mij was dat het hele punt van die thema-avond. Dat je dat dus misschien wel moet afdwingen in plaats van te wachten tot mensen zelf tot het besef komen, want dan kon het wel eens te laat zijn. | |
Rickocum | maandag 30 mei 2011 @ 18:42 |
Als er ooit een vleestaks zal komen, dan ga ik zorgen dat ik vantevoren gigantisch veel vleesch naar binnen haal en zal ik anderen ook aansporen om hetzelfde te doen. Als we kinderachtig gaan doen dan zijn er vast wel wat mensen die dat ook met mij willen doen ![]() | |
KevinMalone | maandag 30 mei 2011 @ 18:45 |
Als er een vleestax komt, dan kunnen we mooi illegaal vlees gaan produceren en verkopen die de natuurlijke smaak van vlees heeft! Iedereen gaat het kopen omdat het goedkoper en lekkerder is en na verloop van tijd zullen ze inzien dat die handel niet te stoppen is en dan zullen ze het gaan gedogen. Winwin situatie. | |
KevinMalone | maandag 30 mei 2011 @ 18:47 |
Niet de "natuurlijk" wat je in de winkel vindt. ![]() Damn girl. | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 18:47 |
Het gaat niet om vleestaks, het gaat om de werkelijke kosten. Het is toch normaal dat een producent de werkelijke kosten doorberekent aan de klant? | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 18:48 |
'Natuurlijk' mag je overal op zetten, dat is het probleem. Het zegt niets. 'Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten' zegt helemaal niets. | |
KevinMalone | maandag 30 mei 2011 @ 18:50 |
Over het "natuurlijke" dat ik het heb zijn de kippetjes van Oma en de tomaten van Oma bijvoorbeeld, kippen die vrij rondlopen en extra lekker smaken. Hmm, dat is onbeschrijfelijk, dat kan ik niet uitleggen. En niet te vergeten zonder al die antibiotica en geen besproeide groenten.
| |
Rickocum | maandag 30 mei 2011 @ 19:00 |
Kevin's Oma is bazin! | |
KevinMalone | maandag 30 mei 2011 @ 19:01 |
![]() ![]() | |
KevinMalone | maandag 30 mei 2011 @ 19:03 |
Trouwens bedankt, nu heb ik een extra bazen signature! ![]() | |
HerbertThePervert | maandag 30 mei 2011 @ 20:09 |
Idioten die hier ''Vleesch ![]() ![]() Ga lekker terug naar je zolderkametje, autisten. |