abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 18 augustus 2000 @ 03:27:37 #1
2949 Abma
Nu Skool Nihilist
pi_302297
BB bewoner Nickolas in uit het huis en ondergedoken ergens in England. De volgende topic is een beetje lang, maar ik denk dat het de moeite is om te lezen. Ben benieuwd of jullie in Nederland hier nog iets over te horen zullen krijgen... vraag me ook af wat jullie er van denken...

De afgelopen weken is er veel opschudding in Engeland over de BB-bewoner Nickolas. De Nickolas-affaire kluisterde steeds meer mensen aan de buis. Het was alsof iedereen wist dat er iets te gebeuren stond, de vraag was alleen wanneer en wat en hoe. Op beide vragen weten we nu het antwoord: wanneer: de afgelopen 24 uur. Wat en hoe:

De voorgeschiedenis: Nickolas, een van de BB bewoners kreeg de afgelopen weken extra belangstelling van het volk en de media. Nickolas leek niet helemaal eerlijk te zijn. Hij troostte de genomineerde Caroline, terwijl hij haar zelf genomineerd had. Hij verzon een schokkend verhaal over zijn eerste liefde met wie hij trouwde op zijn zeventiende, maar die kort daarop bij een auto-ongeluk om het leven kwam. Voortdurend had hij korte een op een gesprekjes met de andere bewoners, wat voor hen suggereerde dat ze een speciale persoonlijke band met Nickolas hadden.
Een dikke week geleden ging Nickolas voor het eerst met een psycholoog praten, zijn eerste contact met de buitenwereld. Daarna was hij een aantal dagen zeer stil en leek hij nogal 'paranoide' (als dat mogelijk zou zijn in een situatie waar je 24 uur per dag in de gaten wordt gehouden). Na de laatste nominaties ging het weer beter: Nick was nog steeds niet genomineerd; sterker nog, hij was de enige persoon in het huis die nooit een stem had gehad.

De laatste 24 uur: Gister middag hadden Thomas en genomineerde Greg een vertrouwelijk gesprek, waarin Thomas Greg vertelde dat Nickolas tegen hem gezegd had: 'Greg's the traitor.' Ook had Nickolas Thomas verteld voor Greg te hebben gestemd. Greg is hierover zeer ontdaan; hij vertrouwde Nickolas, dacht goede vrienden met hem te zijn. Nickolas had hem verteld dat hij op anderen gestemd haden niet kon bergijpen hoe iemand voor Greg kon kiezen.
Nickolas neemt Melanie in vertrouwen en vertelt haar hoe de nominaties en keuzes tot het eind zullen lopen. Het is duidelijk dat Nickolas voortdurend aan het calculeren is.
Greg en Darren praten met elkaar. Anna en Melanie praten met elkaar. De stukjes van de puzzel beginnen langsaam in elkaar te passen... Nickolas heeft verschillende mensen in het huis papiertjes getoond, met daarop de namen van mede bewoners. Dit waren de mensen waarop hij vond dat de gene die hij het liet zien zou moeten stemmen. Darren, aan wie Nickolas net verteld had dat hij wel met zijn zus wilde trouwen, zodat ze echt broers van elkaar zouden worden, krijgt van Greg te horen wat er gaande is. Darren weet niks van papiertjes. Hij besluit in Nickolas tas te kijken, hevig ontdaan. De papiertjes geven allemaal verschillende namen aan. Allemaal mensen met wie Nickolas buitengewoon close was geweest. Het is inmiddels nacht, Greg en Thomas vertellen Nickolas (die met de dan nog niets wetende Nicola aan het praten is) dat ze besloten hebben morgen een meeting zullen hebben, waarin iedereen kan zeggen wat hen dwars zit.
De volgende morgen is er een keiharde confrontatie. Greg neemt het woord, en verteld dat hij zich verraden voelt. Iedereen vertelt zijn deel van het verhaal, iedereen is hevig ontdaan en woedend. Nickolas probeert alles te ontkennen, maar alles komt aan het licht. Iedereen voelt zich verraden door Nickolas. Greg: 'I feel you've made a fool out of me, the other week I was telling the whole of England, what a sincere person I thought you were. I feel like a complete dick right now.' 'One last question: all i want to know is why?' Daaren: 'How did you think you could get away with this?' 'Setting people up against one another, arranging people to be voted out. That's just sick.' 'Did you think that was what this game was all about?' 'Are those 75000 quid so much worth to you?'
Nickolas verlaat de keuken en neemt zijn koffer mee, die Darren net uit de slaapkamer heeft gehaald om de papiertjes met de namen te laten zien.
In de slaapkamer pakt hij zijn koffer om te vertrekken. Melanie komt naar binnen. Ze verteld hem dat hij niet zomaar de deur uit kan stappen, het is niet veilig. De mensen in het huis zullen hem niets aandoen, maar hij weet niet hem hem buiten te wachten staat. Nickolas huilt...

Aan het begin van de middag werd het op het nieuws verteld dat Nickolas weg was. Toen 's avonds de bewoners ontdekten wat er gaande was, werd de uitzending op het net gestopt. De screen-kijkers zijn zeer verontwaardigd: dagen wachtte men op het uur van de waarheid, en nu het eindelijk gebeurde werden voor het eerst de uitzendingen gestopt. Channel 4 zei dat het was omdat ze niet wisten of ze het wel uit konden zenden. Nu lijkt het erop dat BB alles wilde bewaren voor de extralange televisie uitzending. Morgen wordt de rest uitgezonden. uit het nieuws weten we al dat Nickolas vandaag door Big Brother is ondergebracht op een geheime plaats, waar media en het publiek hem niet kan vinden.
Ondertussen doen in de media al weken geruchten de ronde dat Nickolas een 'plant' is, iemand die er door Big Brother is ingegooid om meer kijk cijfers te krijgen. M.a.w.: Nickolas zou een acteur zijn. Waarschijnlijk is dit wishful thinking.

De uitzending van vanavond was zonder twijfel de beste en meest intense BB-uitzending die ik ooit heb gezien. Het was als de climax in een film, maar nu echt. In zekere zin denk ik dat dit het soort gebeuren is waar het publiek altijd op wachtte. Big Brother was een nieuw concept, en zowel de makers als de kijkers wisten niet wat er ging gebeuren. Het was spannend omdat we konden bedenken dat het fout kon gaan, maar niemand wist wat zoiets nu werkelijk zou betekenen, het was immers nog nooit gedaan. Het was als kinderen die met vuur spelen; ze weten dat het fout kan gaan, maar ze willen door gaan tot ze verveeld raken, of tot het fout gaat. Toch schrikken als het huis afbrand... Daarna doen ze het vast nooit weer...
Ik weet niet of BB nu te ver is gegaan, maar ik denk wel dat het nu duidelijk is geworden dat Big Brother 'geen spelletje' is: het kan je leven voor goed verpesten. Het is bevreemdend te bedenken dat Nickolas in een zelfde situatie zit als de pedofielen van wie hier in Engeland naam en adres bekend zijn gemaakt. Deze jongen wilde gewoon aan een spelletje meedoen!
BB heeft duidelijk de situatie ten volste uitgebuit: het publiek kwam slecht beetje bij beetje te weten wat Nickolas uitspookte, het publiek werd opgejut tegen Nick in de extra lange uitzendingen. Het is verboden om nominaties van te voren te plannen, ook is het verboden een pen te hebben. BB wist dit allemaal maar liet het gaan...

Als kijker had ik voor het eerst het gevoel dat ik dit niet zou moeten zien. Zolang de mensen er voor kiezen dat alles in hun leven gefilmd wordt, is het best. Maar wat als er iets gebeurd waar niemand op gerekend had? Toch is het vreemd dat een gebeurtenis waar wij als kijker in zekere zin niks mee te maken hebben zo heftig kan zijn. We zien veel ergere dingen op televisie. Echter, die dingen gebeuren niet omdat wij het willen zien. Big Brother is er alleen voor ons entertainment. Als het publiek het niet gewild had, was het nooit gebeurd. Ik moet toch een beetje aan de film Gladiator denken, waar mensen aan de leeuwen worden gevoerd om het publiek te vermaken. Als Big Brother ons een slachtoffer geeft, willen we hem allemaal zien branden. Weet niet of ik dat zo'n goede zaak vind...

graag alleen serieuze reacties van bartypes..
pi_302529
Zoals ik zo vaak met dit soort programma's heb: Echt totaal bizar!
DANYEL EN THIJS
....maar daarna ben ik weer triestig...
  vrijdag 18 augustus 2000 @ 12:40:02 #3
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_302532
Eigenlijk hoop ik dat dit soort achterbaks gedrag ook in de nieuwe Nederlandse Big Brother te zien is. Vond het vorige keer maar een braaf zooitje....
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  Overall beste user 2022 vrijdag 18 augustus 2000 @ 15:51:28 #4
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_302751
Gaaf! Dit soort gedoe wil ik ok zien. Hoe valser hoe beter!
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  Overall beste user 2022 vrijdag 18 augustus 2000 @ 15:52:04 #5
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_302752
Het zou wel tof zijn als die gast zelfmoord pleegt of zo
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  vrijdag 18 augustus 2000 @ 16:47:33 #6
2764 Trainspotter
Nu mèt goedkope zonnebril
pi_302830
Juist. Achterklap, dat willen we zien. Een standbeeld voor die Sint Nicolaas.
  vrijdag 18 augustus 2000 @ 22:53:21 #7
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_303400
Inderdaad...

Wat mij betreft mogen ze die Nick gelijk hiernaartoe vliegen voor BB2. Eindelijk iemand die de bedoeling van het spelletje hetzelfde opvatte als ik!

Al dat gezeik van die bewoners onderling ook - is dat geld echt zooo belangrijk voor je? Lijkt me dat ze daar allemaal achteraan zitten, maar dan op een wat schijnheiliger manier. De meest voorkomende strategie is 'ik houd gewoon mijn medebewoners te vriend en probeer leuk op het publiek over te komen. Dan 'snachts met een plant door de kamer gaan lopen, krappe shirtjes dragen of monologen houden voor dat 'one on one gevoel' met de kijker en je bent weer een hoop rijker.

En ooo wat een prestatie is het toch om 100 dagen in een huis te zitten en er als laatste uit te komen - NOT!

Als ik het zo hoor is die Nick de enige die er over na heeft gedacht actief aan werkt. Dan kun je pas echt spreken van een prestatie vind ik, als je na 100 dagen je medebewoners hebt weggemanipuleerd - dat vraagt planning, een stalen pokerface en vooral lef..

Voorstel voor alle toekomstige BB's:

Eenieder die na 100 dagen in het huis overblijft zal de hoofdprijs ontvangen indien hij of zij aan de hand van het videomateriaal uit de 100 dagen zijn of haar manipulatiestrategie hard kan maken. - heppie gelijk weer een leuke extra uitzending...

Of:

Iedere dag in de dagboekkamer moet iedere bewoner tenminste 1 manipulatieve actie rapporteren die hij of zij zelf heeft uitgevoerd, met een motivatie...

pi_303417
<off topic> hee w.o.r. voor wie was jij eigenlijk destijds? </off topic>

En on topic, als ze maar slim zijn en weten waar ze aan beginnen en niet zo'n stel randdebielen zijn als bij de Bus.

Multiculturele Samenleving? *deel zoveel* Powered by HATE! version 1.1b
  zaterdag 19 augustus 2000 @ 01:27:19 #9
2949 Abma
Nu Skool Nihilist
pi_303531
Reactie en Update:

Ik kan me voorstellen dat het grappig klinkt als je het niet gezien hebt. Ik vond de uitzending van gisteren gewoon zwaar heavy. Ik denk niet alles maar moet kunnen voor ons entertainment. Als mensen ergens voor kiezen mag het van mij best op de televisie, maar keuzes maak je altijd op grond van een calculatie en voorlopig. Daarom vind ik dat iedereen, bewoners, makers en kijkers, steeds opnieuw de situatie moeten proberen te beoordelen. Anyway, de update:

De rest van Nick's verblijf in het BB-house is uitgezonden. Nick heeft om vijf uur een persconferentie gehouden voor de britse media, dat werd tenminste aangekondigd, ik heb er nog niks over gehoord. Presentatrice Davina interviewde Nick op een geheime lokatie. Ik geloof dat iedereen het gevoel had dat die Nick situatie uit de hand kon lopen, en dat er nu toch wat medeleiden is voor hem. Ook wordt er vooral veel gerelativeerd. Zo lijkt deze vrij extreme situatie toch weer mooi onder controle te zijn... Het is nog een beetje afwachten of Nick vanaf nu genegeerd gaat worden, of dat hij het juist goed gaat doen als een quasi-controversiele bad boy. Ik gok op het laatste, al moet ik zeggen dat die gast gewoon een ongelovelijk bord voor zijn kop en echt verrot tot op het bod is. Hij is superglad en achterbaks (een soort economie student, zeg maar .
Ik vermoed dat BB vanaf nu weer de saaie soap gaat worden waarin in principe geen hol gebeurt. Tenzij zich nog interessante ontwikkelingen voordoen in de Nasty-Nick affaire, is dit mijn laatste nieuws flash uit Engleand. Over & out! 8)

graag alleen serieuze reacties van bartypes..
  Overall beste user 2022 zaterdag 19 augustus 2000 @ 02:19:46 #10
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_303561
quote:
Op 19 augustus 2000 01:27 schreef Abma het volgende:
al moet ik zeggen dat die gast gewoon een ongelovelijk bord voor zijn kop en echt verrot tot op het bod is. Hij is superglad en achterbaks (een soort economie student, zeg maar .
YES!!!

Dat soort mensen moeten dus het liefst en masse in BB2
Manipuleren, zieken, hypocriet en naar zijn. Dat wil ik zien! Het liefst met slaande ruzie en gooien van spullen naar elkaars hoofd

I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_303585
quote:
Op 19 augustus 2000 01:27 schreef Abma het volgende:
quasi-controversiele bad boy.
Dit lijkt me een spelfout, moet natuurlijk bart boy zijn.
Multiculturele Samenleving? *deel zoveel* Powered by HATE! version 1.1b
  zaterdag 19 augustus 2000 @ 09:32:51 #12
2764 Trainspotter
Nu mèt goedkope zonnebril
pi_303649
Ach die was nog veel te soft. Niet zo gek dat de enigszins slimme bewoner zich een beetje afzette tegen de rest. Dat waren allemaal volslagen dombo's.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 19 augustus 2000 @ 11:08:07 #13
862 Arcee
Look closer
pi_303683
En waar kunnen WIJ dit zien? Waarschijnlijk nergens

Hoe is het afgelopen met die lange uitzending dan? Ben ik wel benieuwd naar.

  zaterdag 19 augustus 2000 @ 11:27:49 #14
4230 Dolfijntje
Oops, i did it again.......
pi_303690
Ik neem het deze jongen absoluut niet kwalijk. je doet mee om te winnen en niet voor een therapeutische sessie van 3 maanden. Dit soort spellen bevinden zich altijd in een soort psycholgische oorlogszones.
Ne rienne va plus, de centen zijn niet meer van U.......
pi_303706
Op welke engelse zender is bb te zien? En kan je die ook via een schotelantenne ontvangen?
Forza Juve!
pi_303811
quote:
Op 19 augustus 2000 11:08 schreef Arcee het volgende:
En waar kunnen WIJ dit zien? Waarschijnlijk nergens

Hoe is het afgelopen met die lange uitzending dan? Ben ik wel benieuwd naar.


Op het BB-Watchersforum is de afgelopen weken een uitgebreide verslaglegging bijgehouden van de verwikkelingen in Engeland en Amerika. De link vind je op de Fok!-frontpage.

Op het ogenblik is de Engelse bewonersgroep in afwachting van de vervanger voor Nick. Net zoals bij ons indertijd de komst van Mona stof deed opwaaien is dat nu ook het geval in Engeland.

BB-UK is al halverwege want dat duurt maar 70 dagen, iedere week gaat er iemand uit. Het wordt uitgezonden door Channel 4, maar ik heb geen idee of dat in Nederland met een schotel is te ontvangen. De streams doen het echter uitstekend.

In Amerika hebben ze net een bodypaint-sessie achter de rug en liggen de bewoners behoorlijk in de clinch met Paul Romer, omdat ze een paar keer verplicht grappen moesten maken die door de redactie geschreven waren. Verder speelt de rassenkwestie daar nogal.
Helaas slapen ze daar meestal als wij op zijn en omgekeerd. In het begin zijn een paar keer de hele nacht opgebleven, maar er is toen een avondklok ingevoerd: nu moeten ze verplicht om één uur 's nachts naar bed.

I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
  zaterdag 19 augustus 2000 @ 14:39:55 #17
3292 Tweek
Koffie graag!
pi_303820
quote:
Op 18 augustus 2000 15:52 schreef Ulx het volgende:
Het zou wel tof zijn als die gast zelfmoord pleegt of zo
Beetje hard, maar het is al eens gebeurd de eerste die weg werd gestuurd van survivor heeft ook 2 weken daarna zelfmoord gepleegd.
  Overall beste user 2022 zaterdag 19 augustus 2000 @ 14:43:35 #18
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_303823
quote:
Op 19 augustus 2000 14:39 schreef Tweek het volgende:
Beetje hard, maar het is al eens gebeurd de eerste die weg werd gestuurd van survivor heeft ook 2 weken daarna zelfmoord gepleegd.
DAT noem ik nou goeie televisie!

Vooral de reacties van Hummie en Co lijken me dan geweldig:"wij zorgen echt goed voor die mensen, bla bla bla", etc

I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_304119
quote:
Op 18 augustus 2000 03:27 schreef Abma het volgende:
BB bewoner Nickolas in uit het huis en ondergedoken ergens in England. De volgende topic is een beetje lang, maar ik denk dat het de moeite is om te lezen. Ben benieuwd of jullie in Nederland hier nog iets over te horen zullen krijgen... vraag me ook af wat jullie er van denken...
De afgelopen dagen veel gelezen en gehoord over de Nick-affaire, maar het verslag van Abma was veruit het beste. Dank u!
pi_304462
Pfff...wat een verhaal zeg.
  zondag 20 augustus 2000 @ 15:58:57 #21
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_304728
quote:
Op 18 augustus 2000 23:14 schreef BooBooSan het volgende:
<off topic> hee w.o.r. voor wie was jij eigenlijk destijds? </off topic>
Voor Mona, de enige die met een duidelijk doel het huis in ging en zich direct aan Ruud koppelde. Als ze was gebleven had ze gewonnen, ben er van overtuigd.

Denk dat Nick het ook goed had kunnen doen als ie zijn spelletjes maar zelf duidelijk had gemaakt aan het publiek. Nu is ie sneaky, dan was ie ondeugend geweest. En daar houden soapkijkers volgens mij wel van.
Ik wel in ieder geval.

Doet me denken aan Dirty Den, die 15 jaar na zijn vertrek uit de soap Eastenders nog steeds teert op zijn ondeugende imago.

  dinsdag 28 november 2000 @ 12:36:01 #22
4613 Roache_
Troika hier, Troika daar
pi_500358
Jaja, we hebben tijd over....

Nu stop ik ermee.

Ben te zaai voor een signature
pi_500427
quote:
Op 18 augustus 2000 15:52 schreef Ulx het volgende:
Het zou wel tof zijn als die gast zelfmoord pleegt of zo
Dit zegt vooral iets over jou.
Ik ga morgen gewoon de kippen voeren
  dinsdag 28 november 2000 @ 13:00:49 #24
4613 Roache_
Troika hier, Troika daar
pi_500438
Hmm, ik heb dit topic als flauwekul omhooggehaald en lees het nu pas. Best eng!
Ben te zaai voor een signature
pi_500819
Het enge is dat mensen van alle kanten worden gemanipuleerd: door de aanwezigheid van de camera's, door Big Brother, en door mede-bewoners. Dat kan inderdaad tot extreme reacties leiden. De meeste mensen, zoals de mensen nu in BB Nederland, zijn redelijk voorspelbaar. Anderen zoals Ed en die Nikolas zijn dat niet (de uitzonderingen) en meteen komen er heftige emoties bij de andere bewoners. De reactie van de bewoners op Ed was hierin ook typerend. Als Ed was gebleven hadden we ook een dergelijke climax kunnen verwachten.

Zolang mensen vrijwillig hieraan meedoen en er ingegrepen wordt op het moment dat e.e.a. uit de hand dreigt te lopen, is er niets aan de hand. Eng blijft wel, zoals eerder gezegd, dat dit programma zo goed aantoont hoe makkelijk mensen te manipuleren zijn. Het kijkplezier mag niet belangrijker worden dan het welzijn van de deelnemers. Ik vind dat BB in de UK daarin echt te ver is gegaan. Ze hebben die Nicolas zijn spel laten spelen al hield hij zich niet aan de regels vanwege de smeuïge beelden. Nu zit die jongen wel ergens ondergedoken en de medebewoners zijn volledig in de war gebracht. Dit is spelen met mensen.

En nee, dat is abcoluut niet veroorloofd omdat sommige mensen dat zien als entertainment. De mensen die in het BB huis zitten, ervaren het leven daar op een gegeven moment niet meer echt als een spel: het wordt realiteit. Dat zag je ook aan de reactie op Ed. Ed ging de strijd aan met de regels, maar als er geen regels zijn is er geen BB. Dit zorgde voor een paniekreactie bij een aantal bewoners. Hiermee werd meteen duidelijk hoe belangrijk het spelletje voor hen is. Als dan ook BB zelf met de regels gaat klooien, kun je mensen echt letterlijk in de war brengen. Het is hetzelfde (maar dan anders, macro - micro niveau) wanneer wij morgen wakker worden en de regels van onze maatschappij zijn volledig veranderd. Wat dat met je doet kun je goed lezen in de boeken van Kafka.

Dit is misschien een wat overdreven voorstelling van zaken, maar zeker niet uitgesloten. Wie speelt met vuur kan iets verwachten. Maar ik zit daar persoonlijk niet op te wachten en ik zit ook niet te smullen voor de TV. Kijk alleen maar verwonderd toe. Hoe verveeld ben je om vrijwillig in zo'n huis te gaan en zo met je te laten spelen ?

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')