FOK!forum / Culinesse à gogo / Satesaus
#ANONIEMvrijdag 21 juni 2002 @ 21:52
Wie heefte r nog een tip om lekker satesaus te maken, beetje zoetig niet te?? Voor de rest alle recepten welkom!

Ook graag erbij zetten wat ik allemaal nodig heb, ik ga morgenmiddag nog effe boodschapjes doen. Dus kom op laat je horen!

-Ma3stro-vrijdag 21 juni 2002 @ 21:56
die grote groen/bruine bak is echt lekker maar wel erg duur :/... voor extra smaak wat ketchap en sambal
shmoopyvrijdag 21 juni 2002 @ 21:59
Pindakaas,gember,bruine suiker,sambal,beetje soyasaus of ketjap,en knoflook,
zo vind ik hem het lekkerst.
jeroenbvrijdag 21 juni 2002 @ 22:00
quote:
Op vrijdag 21 juni 2002 21:59 schreef shmoopy het volgende:
Pindakaas,gember,bruine suiker,sambal,beetje soyasaus of ketjap,en knoflook,
zo vind ik hem het lekkerst.
Precies, vooral veel pindakaas!
Lucillevrijdag 21 juni 2002 @ 22:01
Het grote Lucille satesaus recept:

paar lepels pindakaas in een pannetje doen (Calve of AH pindakaas zijn het beste)
Beetje peper en snufje zout toevoegen
Schepje suiker erbij
sap van een halve citroen erbij
lepeltje sambal erbij (persoonlijk doe ik lepeltje manis en lepeltje oelek erbij)
scheutje ketjap manis erbij
goed door elkaar roeren
En dan melk erbij en opzetten op het vuur
blijven roeren, net zoveel melk totdat het goed vloeibaar is.
Als het gaat koken dan zal het vanzelf indikken.
Wacht totdat het tijdens het koken de juiste dikte heeft.
Klaar.

Wordt het niet meer goed dik, dan lepel extra pindakaas erbij, is het te dik dan iets meer melk erbij.

Slamat makan

BadMothavrijdag 21 juni 2002 @ 22:06
inderdaad dat bruine plastic emmertje van Wijcko rulez...!!
_Draven_vrijdag 21 juni 2002 @ 22:06
voor 4 pers.

sap van 1 citroen of 1/2 theelepel azijn
0,5 dl ketjap manis
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
mespuntje knoflookpoeder
1 theelepel ketoembar
1 eetlepel basterdsuiker
2 theelepels sambal oelek
200 gram pindakaas

Breng in een pannetje 4 dl water met citroensap, ketjap, specerijen, suiker en sambal aan de kook.
Voeg vervolgens de pindakaas toe en laat het al roerende oplossen. Laat de saus even koken en serveer hem warm.

jajaja van life and cooking gejat maar hij is mmmmmmm

#ANONIEMvrijdag 21 juni 2002 @ 22:13
quote:
Op vrijdag 21 juni 2002 21:56 schreef -Ma3stro- het volgende:
die grote groen/bruine bak is echt lekker maar wel erg duur :/... voor extra smaak wat ketchap en sambal
waar haal je die? En hoe heet het?

Iedereen alvast bedankt voor de receptjes, ik ga ze in ieder geval allemaal een keer uitproberen

Aercyvrijdag 21 juni 2002 @ 22:17
quote:
Op vrijdag 21 juni 2002 22:13 schreef charmed_angel het volgende:

[..]

waar haal je die? En hoe heet het?

Iedereen alvast bedankt voor de receptjes, ik ga ze in ieder geval allemaal een keer uitproberen


Ik ben mamamiep, maar te lui om ff bij mezelf in te loggen Maar die grote bruine bak is idd het lekkerste. Hebben wij ook altijd. Die kan je gewoon bij de Appie halen. Ik weet niet of ze die bij de C1000 en Konmar ed. ook hebben, maar zal vast wel. Bij de AH hebben ze hem zeker (tenminste, bij diegene waar ik ben geweest (een stuk of 3/4 verschillende), daar hadden ze hem altijd). Veel succes met je sausje.
Mr_Rammsteinvrijdag 21 juni 2002 @ 22:33
In elk geval niet op de dosering letten wat op het emmertje staat in het geval van zo'n emmer.. Water koken en dan beetje voor beetje toevoegen en goed roeren tot je de dikte krijg die je graag wilt hebben. Wel eerst water laten koken. Heb vandaag nog Satésaus gemaakt voor de kantine van IKEA. Ze vonden hem allemaal te gek (met zo'n beetje dezelfde ingrediënten die hiervoor genoemd zijn, ketjap, sambal, suiker). Voor extra scherpte kun je er ook nog een verse spaanse peper doorheen roeren of tabasco druppels gebruiken
-ScuL-vrijdag 21 juni 2002 @ 22:43
quote:
Op vrijdag 21 juni 2002 22:06 schreef BadMotha het volgende:
inderdaad dat bruine plastic emmertje van Wijcko rulez...!!
OLÉ!
da's al jarenlang mijn favo satésaus....
werkelijk heerlijk!!
loquitosvrijdag 21 juni 2002 @ 23:30
quote:
Op vrijdag 21 juni 2002 22:01 schreef Lucille het volgende:
...
Slamat makan
[off-topic]
bijna goed.. het is Selamat makan !!
[/off-topic]

Family recept voor zoete saus:
- pindakaas (evt. met kleine stukjes nootjes)
- ketjap (merk: Kaki Tiga (= 3 voetjes))
- fijngemalen gebakken uitjes
- suiker
- water

Doe de pindakaas in een pannetje en breng dit aan de kook met water. Doe er dan ketjap, fijngemalen uitjes en suiker bij (al naar gelang zoetheid en smaak).
De ketjap geeft het een donkere kleur en zoetig geurende smaak

Blijf lekker roeren en doe er een beetje water bij als het dikker wordt. Lekker blijven roeren voor een paar minuutjes. En klaar.
Wat over blijft kan lekker de vriezer in en blijft wel maanden goed. (ook lekker bij de frietjes)

Selamat Makan dan selamat malam !

Erosjuhhhzaterdag 22 juni 2002 @ 01:56
heeel erg offtopic dit, maar makan betekend SCHIET OP! in het twents...

ontopic: die bruine emmertjes zijn inderdaad meeeeeeeega zaaliggg

#ANONIEMzaterdag 22 juni 2002 @ 11:19
quote:
Op zaterdag 22 juni 2002 01:56 schreef Erosjuhhh het volgende:
heeel erg offtopic dit, maar makan betekend SCHIET OP! in het twents...

ontopic: die bruine emmertjes zijn inderdaad meeeeeeeega zaaliggg


Ok bedankt allemaal! Ik ga zo even in de supermarkt kijken! En ik laat weten hoe ik het vond!
Martijn_77zaterdag 31 juli 2004 @ 14:33
Zie ook sate saus vraagje
#ANONIEMzaterdag 31 juli 2004 @ 15:39
quote:
Op zaterdag 31 juli 2004 14:33 schreef Martijn_77 het volgende:
Zie ook sate saus vraagje
Zo halle dit is een vraag van 2 jaar geleden!

Ik maak mijn sate saus nu met Weiko! Echt mega heerlijk!

Maar topic kan opslot hoor!
Martijn_77zaterdag 31 juli 2004 @ 19:46
quote:
Op zaterdag 31 juli 2004 15:39 schreef charmed_angel het volgende:

[..]

Zo halle dit is een vraag van 2 jaar geleden!

Ik maak mijn sate saus nu met Weiko! Echt mega heerlijk!

Maar topic kan opslot hoor!
Weet ik maar was gewoon nog op zoek naar meer recepten en toen kwam ik dit topic tegen.