FOK!forum / Culinesse à gogo / snelle tapas (bereiding)
utrecht1970donderdag 26 mei 2011 @ 14:11
Ik geef binnenkort een feestje waar 12 volwassenen blijven mee-eten.
Het leek mij leuk om zelf tapas te maken.
Ik heb al wat dingen bedacht maar ben op zoek naar wat leuke aanvullingen.
Bezoek komt om 14 uur, dus ik wil daarna niet meer veel in de keuken staan, hooguit wat dingen opwarmen of in de oven zetten.

Ik heb de volgende dingen bedacht:
* olijven
* stokbrood met tapenade en aioli
* gehaktballetjes in tomatensaus (eerder maken en dan opwarmen)
* gemarineerde kippenpootjes (marineren en dan in de oven)
* Aardappelsalade
* Groene salade
* Quiche

Iemand nog meer leuke hapjes die makkelijk te bereiden zijn?
Netsplitterdonderdag 26 mei 2011 @ 14:12
Rolletjes Parmaham. :9
stardustdonderdag 26 mei 2011 @ 14:17
Brochetta's maken
Curious_Mandonderdag 26 mei 2011 @ 14:20
Dadels in spek rollen. Sate prikker er in en dan bakken in olie. Echt heerlijk.
Verder de meeste simpele is een ansjovis in een rauw blaadje andijvie leggen.
ProfessorAardappeldonderdag 26 mei 2011 @ 14:24
Verschillende soorten kaas kan ik altijd wel waarderen..
RobinOokdonderdag 26 mei 2011 @ 14:39
Blijven mee-eten, betekent dat lunch of avondeten?
Curious_Mandonderdag 26 mei 2011 @ 15:22
Bezoek komt om 2 uur en daarna wil ze niet lang meer in de keuken staan dus zal wel avond eten zijn dan.
Seven.donderdag 26 mei 2011 @ 15:38
In mijn favoriete restaurant serveren ze

mini kefta met tzatziki (tzatziki vast klaarmaken en kefta's kun je later snel klaar grillen)
van die hapjes met bladerdeeg, kun je ook vaak koud serveren
gevulde paprika's
een soort bladerdeeggebakje met hele zachte geitenkaas en spinazie
mini ribbetjes met honinggebeuren (koud ook lekker)
foodlovervrijdag 27 mei 2011 @ 21:19
aardappeltortilla: van te voren maken en koud serveren!
geitenkaasjes in spek
camembert in de oven _O_ ook lekker met een drupje honing

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=287898
golfervrijdag 27 mei 2011 @ 21:39
[FOK!-kookboek] Amuses, voor- en bijgerechten
djamorovrijdag 27 mei 2011 @ 22:09
tortillas insmeren met kruidenkaas,daar sla overheen en daar gerookte zalm overheen.
strak oprollen in huishoud folie en in de koelkast leggen.
Als je alles op tafel zet deze in stukken snijden van ongeveer 3a4 cm en prikkertjes erin.
Je kan ook de zalm vervangen voor komkommer,dan wordt hij erg fris.
Deze doen het altijd goed en kan je een dag vantevoren al klaarmaken.
kippevleugels insmeren met piripiri kruiden en grillen.Erg heet ,maar erg lekker.
Gehaktballetjes in pindasaus of tomatensaus.
Wat wij altijd doen als we iets met pindasaus moeten maken,dan doen wij die er los bij,niet iedereen houd van pindasaus.Deze pindasaus doe je dan in een thermosfles,dan blijft hij namelijk warm en verbrand hij niet zoals altijd.(dit geeft altijd leuke reacties,want de meest mensen vinden dat gek)