Pipo1234 | zondag 22 mei 2011 @ 18:25 |
Ik ben iemand die erg van koken houdt en het liefste elke dag een uitgebreide maaltijd op tafel zet. Eén van mijn tikken wat betreft koken is dat ik altijd op zoek ga naar de meest basale manier van koken. Daarmee bedoel ik koken met zo min mogelijk voorbewerkte producten. Ik doe dat enerzijds omdat het vaak goedkoper is en anderzijds omdat de smaak altijd veel eerlijker en beter is als je het allemaal zelf maakt uit verse producten. Zo maak ik mijn pasta altijd met verse (ongesneden) groenten en tomatensaus. Helaas durf ik nog niet aan om pasta te maken, maar dat ga ik nog een keer proberen. Weet iemand of dit een bestaande stroming is binnen het culinaire vlak en of er sites zijn waar ik terecht kan voor recepten? Ik gebruik op het moment vaak het margriet kookboek, recepten van internet en mijn eigen creativiteit. | |
RobinOok | zondag 22 mei 2011 @ 18:31 |
Nee, nooit van gehoord, wat bijzonder zeg, pasta met verse groenten en tomatensaus. Zo zo. | |
Pipo1234 | zondag 22 mei 2011 @ 18:42 |
Sarcast. ![]() Ik maak tegenwoordig bijvoorbeeld ook af en toe zelf tortilla's. Van puur maismeel, dus niet één of andere kant en klare mix. | |
Pietverdriet | zondag 22 mei 2011 @ 18:47 |
Daar is een woord voor, dat heet koken. | |
RobinOok | zondag 22 mei 2011 @ 18:54 |
Wauw! Meel, water en zout helemaal zelf mengen, uitrollen en bakken? Wat knap. | |
RobinOok | zondag 22 mei 2011 @ 18:58 |
Misschien Koken met Karin wat voor je, zij schreef een leuk antipakjeskookboek | |
Redcoon | maandag 23 mei 2011 @ 08:47 |
![]() | |
WaywardOne | maandag 23 mei 2011 @ 08:59 |
Dat je het niet bijzonder vind wat ie doet is nou wel duidelijk en dat mag. Als je debiel wilt doen, pleur dan aub op naar klaagbaak ofzo. | |
cerror | maandag 23 mei 2011 @ 09:03 |
Are you shittin' me? ![]() | |
MaximusTG | maandag 23 mei 2011 @ 09:30 |
@WaywardOne: Misschien dat RobinOok het ieeeetsjes minder sarcastisch had kunnen verwoorden ![]() Maar goed, ik gebruik ook vaak genoeg dingen die niet zo zeer 'vers' zijn - om een voorbeeld te noemen; gepelde tomaten uit blik. Veel lekkerder dan de verse tomaten hier in de supermarkt. | |
Tinkepink | maandag 23 mei 2011 @ 09:54 |
Volgens loopt hier nog wel een topic over. Koken from scratch ofzo. Ik weet nog dat ik me heb lopen verbazen over die titel. Wat is gewoon koken dan? ![]() | |
Sjeen | maandag 23 mei 2011 @ 10:23 |
ik was me ook al aan het afvragen wat er zou komen, iets van 'maak hier uitgebalanceerde maaltijden met alleen aardappel' ofzo ![]() | |
Pipo1234 | maandag 23 mei 2011 @ 11:20 |
Dat waren de woorden die ik zocht. | |
Muck | maandag 23 mei 2011 @ 11:40 |
Tadaah: From scratch... En deel twee: From scratch...II Een aantal van de recepten zijn ook opgenomen in het FOK!kooboek. | |
MalaCocinera | maandag 23 mei 2011 @ 15:28 |
Ik dacht dat dit over MacGuyver koken ging, jeweetz een 6 gangen menu maken op een theelichtje met behulp van een roestige haarspeld. | |
ausweiss | woensdag 25 mei 2011 @ 00:57 |
![]() ![]() ![]() | |
new_moon | donderdag 2 juni 2011 @ 12:17 |
hilarisch | |
Curiosity | donderdag 2 juni 2011 @ 12:20 |
![]() |