FOK!forum / Culinesse à gogo / Koken met alleen de meeste basale ingrediënten...
Pipo1234zondag 22 mei 2011 @ 18:25
Ik ben iemand die erg van koken houdt en het liefste elke dag een uitgebreide maaltijd op tafel zet. Eén van mijn tikken wat betreft koken is dat ik altijd op zoek ga naar de meest basale manier van koken. Daarmee bedoel ik koken met zo min mogelijk voorbewerkte producten. Ik doe dat enerzijds omdat het vaak goedkoper is en anderzijds omdat de smaak altijd veel eerlijker en beter is als je het allemaal zelf maakt uit verse producten. Zo maak ik mijn pasta altijd met verse (ongesneden) groenten en tomatensaus. Helaas durf ik nog niet aan om pasta te maken, maar dat ga ik nog een keer proberen.

Weet iemand of dit een bestaande stroming is binnen het culinaire vlak en of er sites zijn waar ik terecht kan voor recepten? Ik gebruik op het moment vaak het margriet kookboek, recepten van internet en mijn eigen creativiteit.
RobinOokzondag 22 mei 2011 @ 18:31
Nee, nooit van gehoord, wat bijzonder zeg, pasta met verse groenten en tomatensaus. Zo zo.
Pipo1234zondag 22 mei 2011 @ 18:42
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Nee, nooit van gehoord, wat bijzonder zeg, pasta met verse groenten en tomatensaus. Zo zo.
Sarcast. :') Ik wist dat ik een ander voorbeeld had moeten geven...

Ik maak tegenwoordig bijvoorbeeld ook af en toe zelf tortilla's. Van puur maismeel, dus niet één of andere kant en klare mix.
Pietverdrietzondag 22 mei 2011 @ 18:47
Daar is een woord voor, dat heet koken.
RobinOokzondag 22 mei 2011 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 18:42 schreef Pipo1234 het volgende:

[..]

Ik maak tegenwoordig bijvoorbeeld ook af en toe zelf tortilla's. Van puur maismeel, dus niet één of andere kant en klare mix.
Wauw! Meel, water en zout helemaal zelf mengen, uitrollen en bakken? Wat knap.
RobinOokzondag 22 mei 2011 @ 18:58
Misschien Koken met Karin wat voor je, zij schreef een leuk antipakjeskookboek
Redcoonmaandag 23 mei 2011 @ 08:47
flying-cat-fight1.jpg
WaywardOnemaandag 23 mei 2011 @ 08:59
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 18:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wauw! Meel, water en zout helemaal zelf mengen, uitrollen en bakken? Wat knap.
Dat je het niet bijzonder vind wat ie doet is nou wel duidelijk en dat mag.
Als je debiel wilt doen, pleur dan aub op naar klaagbaak ofzo.
cerrormaandag 23 mei 2011 @ 09:03
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 18:25 schreef Pipo1234 het volgende:
omdat de smaak altijd veel eerlijker en beter is als je het allemaal zelf maakt uit verse producten.
Are you shittin' me? }:|
MaximusTGmaandag 23 mei 2011 @ 09:30
@WaywardOne: Misschien dat RobinOok het ieeeetsjes minder sarcastisch had kunnen verwoorden ;), maar ze heeft natuurlijk wel een punt. Als je een kookboek openslaat van een beetje een goed niveau dan worden daar ook alleen maar basisingrediënten in gebruikt, en geen kant-en-klare producten of halffabricaten.
Maar goed, ik gebruik ook vaak genoeg dingen die niet zo zeer 'vers' zijn - om een voorbeeld te noemen; gepelde tomaten uit blik. Veel lekkerder dan de verse tomaten hier in de supermarkt.
Tinkepinkmaandag 23 mei 2011 @ 09:54
Volgens loopt hier nog wel een topic over. Koken from scratch ofzo.
Ik weet nog dat ik me heb lopen verbazen over die titel. Wat is gewoon koken dan? :D
Sjeenmaandag 23 mei 2011 @ 10:23
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 09:54 schreef Tinkepink het volgende:
Volgens loopt hier nog wel een topic over. Koken from scratch ofzo.
Ik weet nog dat ik me heb lopen verbazen over die titel. Wat is gewoon koken dan? :D
ik was me ook al aan het afvragen wat er zou komen, iets van 'maak hier uitgebalanceerde maaltijden met alleen aardappel' ofzo :)
Pipo1234maandag 23 mei 2011 @ 11:20
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 09:54 schreef Tinkepink het volgende:
Volgens loopt hier nog wel een topic over. Koken from scratch ofzo.
Ik weet nog dat ik me heb lopen verbazen over die titel. Wat is gewoon koken dan? :D
Dat waren de woorden die ik zocht.
Muckmaandag 23 mei 2011 @ 11:40
Tadaah:
From scratch...

En deel twee:
From scratch...II

Een aantal van de recepten zijn ook opgenomen in het FOK!kooboek.
MalaCocineramaandag 23 mei 2011 @ 15:28
Ik dacht dat dit over MacGuyver koken ging, jeweetz een 6 gangen menu maken op een theelichtje met behulp van een roestige haarspeld.
ausweisswoensdag 25 mei 2011 @ 00:57
quote:
13s.gif Op maandag 23 mei 2011 15:28 schreef MalaCocinera het volgende:
Ik dacht dat dit over MacGuyver koken ging, jeweetz een 6 gangen menu maken op een theelichtje met behulp van een roestige haarspeld.
_O- *O* _O_
new_moondonderdag 2 juni 2011 @ 12:17
hilarisch
Curiositydonderdag 2 juni 2011 @ 12:20
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Nee, nooit van gehoord, wat bijzonder zeg, pasta met verse groenten en tomatensaus. Zo zo.
_O-