Ja daar moet je dan weer 100 g zout in doen en mijn zout is bijna op...dus dat vind ik btje zondequote:Op zondag 22 mei 2011 17:58 schreef -moppie- het volgende:
Doe in een bak water als ie zinkt is ie nog goed als het ei drijft is ie bedorven!
Gewoon brood met gebakken ei vnvnd.quote:Op zondag 22 mei 2011 17:58 schreef GizartFRL het volgende:
Als je het ei nu breekt in een kopje.
Dan ruik je eraan.
Als het bedorven is, dan merk je dat snel genoeg.
Zoja, dan weggooien.
Zonee, wat wil je er mee gaan maken?
Nee hoor, zout is niet nodigquote:Op zondag 22 mei 2011 17:58 schreef bulbjes het volgende:
[..]
Ja daar moet je dan weer 100 g zout in doen en mijn zout is bijna op...dus dat vind ik btje zonde
Als je ze goed bakt en geen lopend eigeel ( jakkes), dan zou ik ze zo opeten.quote:
zout moet je er pas bij doen bij het koken...quote:Op zondag 22 mei 2011 17:58 schreef bulbjes het volgende:
[..]
Ja daar moet je dan weer 100 g zout in doen en mijn zout is bijna op...dus dat vind ik btje zonde
Ik had laatst een gekookt ei welke dit niet deed.quote:Op zondag 22 mei 2011 18:02 schreef Puntenjager het volgende:
Eieren maken altijd een klotsend geluid als je ze schudt... Ooit eens een ei opengemaakt!??
Hmm dat stond op die site over hoe je je eieren kon testen (wetenschappelijke site)..Ik heb ze net maar ff getest in n pannetje met water en een snufje zout (100g vond ik teveel)...ze gaan niet totaal drijven maar liggen ook niet plat op de bodem...de kont komt omhoog drijven. Doen of niet meer doen?quote:
quote:Op zondag 22 mei 2011 18:03 schreef GizartFRL het volgende:
[..]
Ik had laatst een gekookt ei welke dit niet deed.
Want? Kun je er flink ziek van worden als ie een paar dagen over datum is?quote:Op zondag 22 mei 2011 18:02 schreef joao het volgende:
doe maar beter niet... trouwens die met die bak water enzoo werkt wel echt
(dat ik nu toevallig kippen heb)
van ei dat niet goed meer is kan je enorm flink ziek worden idd.quote:Op zondag 22 mei 2011 18:08 schreef bulbjes het volgende:
[..]
Want? Kun je er flink ziek van worden als ie een paar dagen over datum is?
Ze raken de bodem dus overigens wel...alleen kont drijft wel wat omhoog..
Is dat zo? Volgens die site dus niet als het een vers ei betrof. Alleen oude eieren zouden geluid maken..quote:Op zondag 22 mei 2011 18:02 schreef Puntenjager het volgende:
Eieren maken altijd een klotsend geluid als je ze schudt... Ooit eens een ei opengemaakt!??
Maar ruik je dat dan niet oid?quote:Op zondag 22 mei 2011 18:09 schreef BrandX het volgende:
[..]
van ei dat niet goed meer is kan je enorm flink ziek worden idd.
Ik zou het risico gewoon niet nemen als je niet zeker bent.
We hebben het hier over 2 dagen, geen 2 wekenquote:Op zondag 22 mei 2011 18:09 schreef BrandX het volgende:
[..]
van ei dat niet goed meer is kan je enorm flink ziek worden idd.
Ik zou het risico gewoon niet nemen als je niet zeker bent.
Als je het ei breekt, nogal ja.quote:
klopt, maar TS twijfelt. Waarom dan om die paar rottige duppies toch persee die eieren willen eten? Doe dan het brood toasten en doe er jam op ofzo. Ook lekker.quote:Op zondag 22 mei 2011 18:13 schreef GizartFRL het volgende:
[..]
We hebben het hier over 2 dagen, geen 2 weken
eieren kunnen ook al rot zijn VOORdat de aangegeven datum voorbij is...quote:Op zondag 22 mei 2011 18:13 schreef GizartFRL het volgende:
[..]
We hebben het hier over 2 dagen, geen 2 weken
quote:Op zondag 22 mei 2011 18:25 schreef GizartFRL het volgende:
Ik ruik sowieso altijd aan een ei voordat het de pan ingaat.
Tijd in een eierhandel gewerkt, dan weet je het verschil tussen eetbaar en niet eetbaar wel.
Zaterdags altijd een 10 XL eieren omelet.
Ooit eens een (hard) gekookt ei gehad wat WEL een klotsend geluid maakte!??quote:Op zondag 22 mei 2011 18:03 schreef GizartFRL het volgende:
[..]
Ik had laatst een gekookt ei welke dit niet deed.
Goed dat je de grap even uitlegt. Ik snapte hem niet!quote:Op zondag 22 mei 2011 19:01 schreef Puntenjager het volgende:
[..]
Ooit eens een (hard) gekookt ei gehad wat WEL een klotsend geluid maakte!??
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
quote:Op zondag 22 mei 2011 19:11 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Goed dat je de grap even uitlegt. Ik snapte hem niet!Nou, de topicstarter verbaasde er zich over dat haar eitjesSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.een klotsend geluid maakten. Klaarblijkelijk niet voor iedereen een open deur. Dus wie is hier nou een eihoofd!??
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
quote:Op zondag 22 mei 2011 19:17 schreef Puntenjager het volgende:
[..]
Nou, de topicstarter verbaasde er zich over dat haar eitjeseen klotsend geluid maakten. Klaarblijkelijk niet voor iedereen een open deur. Dus wie is hier nou een eihoofd!??
Inderdaad! Houdbaarheidsmarges zijn meestal wat ruim en je kan zo'n eitje nog gerust eten hoor.quote:Op zondag 22 mei 2011 18:13 schreef GizartFRL het volgende:
We hebben het hier over 2 dagen, geen 2 weken
Yea ... maar als je het niet zo vertrouwt eet het toch niet echt lekker. Flikker die dingen maar weg.quote:
Nou, heb ze idd toch maar weggegooid en nieuwe gehaald....en even de proef op de som genomen.quote:Op zondag 22 mei 2011 19:33 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Yea ... maar als je het niet zo vertrouwt eet het toch niet echt lekker. Flikker die dingen maar weg.
Groot misverstand is dat als de tht verlopen is, het product ook bedorven is. THT is echter "tenminste houdbaar tot" oftewel gegarandeerd goed tot. THT is niks meer en minder dan de uiterste verkoopdatum. Met uht is het een ander verhaal, "uiterst houdbaar tot". Dat vind je vooral op producten als houdbare melk.quote:De tht datum is een richtlijn, geen wet of zo.
DUDE!! UHT op houdbare melk betekent dat het houdbaar is => Ultra High Temperature.quote:Op zondag 22 mei 2011 19:45 schreef wiltoyo het volgende:
[..]
Groot misverstand is dat als de tht verlopen is, het product ook bedorven is. THT is echter "tenminste houdbaar tot" oftewel gegarandeerd goed tot. THT is niks meer en minder dan de uiterste verkoopdatum. Met uht is het een ander verhaal, "uiterst houdbaar tot". Dat vind je vooral op producten als houdbare melk.
Nee hoor, om 12 uur 's nachts op de dag van de houdbaarheidsdatum denkt zo'n produkt: hèhè, nu kan ik eindelijk gaan rottenquote:Op maandag 23 mei 2011 01:26 schreef Karammel het volgende:
Houdbaarheidsdata zijn er voor de bange mensen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |