piepkuiken21 | zondag 22 mei 2011 @ 13:11 |
Wie weet er een goedkoop en lekker adresje voor spareribs, ik heb voor zo'n 30 personen nodig en wil ze graag gaan BBQ-en. Oja niet onhandig om te vertellen in woon in Weesp (dichtbij Amsterdam). evenetueel kan ik een makro en of Sligropas regelen. | |
Xlarge | zondag 22 mei 2011 @ 13:14 |
De makro heeft idd vaak een sparerib aanbieding, daar zijn ze niet zo duur, een paar weken geleden hadden ze ook buikribs in de aanbieding, dit herhaald zich vaak, dus ik zou de online folder even in de gaten houden. Wanneer is je bbq eigenlijk. ? Ik vraag me alleen wel af hoe je dat gaat doen, voor 30 man spareribs, ga je ze eerst uitkoken, of echt low&slow, want dan heb je toch een hele grote smoker/bbq nodig | |
Tja..1986 | zondag 22 mei 2011 @ 13:16 |
Makro inderdaad. | |
Xlarge | zondag 22 mei 2011 @ 13:16 |
Hier trouwens de mijne van gisteren, 6 uurtjes low&slow op eikenhout![]() | |
jeoff | zondag 22 mei 2011 @ 13:19 |
Kijk zo hoort het! | |
Xlarge | zondag 22 mei 2011 @ 13:20 |
per kilo 4.19 euro bij de Makro http://catalog.makro.info/Makro_NL/144/magazine.php#/zoompage/13/ | |
piepkuiken21 | zondag 22 mei 2011 @ 13:35 |
Nee het is verdeeld over 4 dagen, gewoon in alufolie en op de bbq | |
jeoff | zondag 22 mei 2011 @ 13:47 |
Als je geen tijd hebt voor low&slow zou ik ze eerst even koken idd anders heb je taaie zooi. Ik heb wel eens gezien dat mensen wat bier bij het water deden waarin ze de ribs kookten voor de smaak. | |
piepkuiken21 | zondag 22 mei 2011 @ 17:12 |
hoelang moet je ze dan koken? | |
Xlarge | zondag 22 mei 2011 @ 17:45 |
Een uur, en niet echt hard koken, maar net zoals een stoofpotje, af en toe een blubje in het water. Na een uur zal je zien dat het vlees terugtrekt van het bot, dan kan je ze marineren en op de bbq doen | |
Erasmo | zondag 22 mei 2011 @ 17:47 |
Kun je ze niet beter in de oven doen? | |
piepkuiken21 | zondag 22 mei 2011 @ 18:26 |
geen idee, ik sta open voor tips | |
Xlarge | zondag 22 mei 2011 @ 18:53 |
In de OP staat dat ze wilt bbq-en | |
Erasmo | zondag 22 mei 2011 @ 19:19 |
In de oven voorgaren bedoel ik. | |
jeoff | zondag 22 mei 2011 @ 20:55 |
Volgens mij kun je zowel voorkoken als voorgaren in de oven. Beiden is een goede optie alleen duurt koken minder lang zover ik kan lezen her en der. | |
Erosjuhhh | zondag 22 mei 2011 @ 23:13 |
koken is koken, hard of zacht, kookpunt heb maar 1 temperatuur! | |
Redcoon | maandag 23 mei 2011 @ 08:34 |
Bij de Makro. Koop de spareribs in de blauwe doos, de kwaliteit is beter dan de witte dozen. | |
Redcoon | maandag 23 mei 2011 @ 08:37 |
Koken hoeft niet perse, je kan ze ook met specerijen droog marineren en op lage temperatuur lang garen in de oven. Het laatste half uur insmeren met een lekkere saus op basis van ketjap -of tomatensaus en op hogere temperatuur afgrillen. | |
Spirit82 | maandag 23 mei 2011 @ 09:10 |
Uurtje koken in bouillon, marineren en op de bbq. Vlees is dan zo zacht dat het gewoon van het bot af valt. Heerlijk ![]() | |
The_stranger | maandag 23 mei 2011 @ 12:16 |
Spareribs/babybacks koken ![]() | |
piepkuiken21 | dinsdag 24 mei 2011 @ 09:29 |
indien je ideeen hebt? | |
SeLang | dinsdag 24 mei 2011 @ 09:31 |
Onbeperkt spareribs eten ![]() ![]() ![]() | |
MOON76 | dinsdag 24 mei 2011 @ 10:13 |
Ik zou ze niet bij de Makro halen. Ga naar de Amsterdamse Poort. Naast Jonk, de Volendammervishandel zit Slagerij Nico. Dat is een soort kiloknaller met uitermate goede kwaliteit vlees. Koop daar gewoon een paar kilo...en als je ze in kleinere stukjes wil hebben dan hakt hij ze voor je in de door jouw aangegeven maat.... Dan thuis in gedeeltes in de oven doen (niet te lang 15-20 minuten..) dan marineren voor een paar uur en afmaken op de BBQ...... Waarschijnlijk moet je dan volgende week weer al die mensen te eten geven!! TIP : Maak verschillende marinades....Zoet, Scherp, Ketjap..etc... ( wanneer en waar kan ik aanschuiven????) | |
zevha | dinsdag 24 mei 2011 @ 21:29 |
Wel eerst van de holle kant het vel weghalen worden ze veel malser van. | |
motorbloempje | dinsdag 24 mei 2011 @ 21:31 |
koken in bouillon, af laten koelen, en dan in een zak met marinade een nachtje in de koelkast ![]() | |
r2d22 | woensdag 25 mei 2011 @ 09:14 |
Je gaat toch geen vlees koken voor je het op de bbq legt. Dan wordt het babyvoedsel wat spontaan van het bot afvalt. Laat het dan eerst een tijd gemarineerd in de oven garen op lage temp. | |
The_stranger | woensdag 25 mei 2011 @ 10:19 |
Een van de betere manieren: http://www.bbq-nl.com/2010/03/3-2-1-methode-spareribs.html Eventueel ook in de oven te doen, maar dan mis je natuurlijk wel de toevoeging van rook. | |
jeoff | woensdag 25 mei 2011 @ 10:20 |
Smaken verschillen. Het valt me sowieso op dat je in Amerika bijna altijd Ribs krijgt waarvan het vlees bijna van het bot valt terwijl je in Nederland vaak echt moet kluiven. Overigens kun je met low&slow ook dergelijke super malse ribs krijgen | |
motorbloempje | woensdag 25 mei 2011 @ 10:43 |
dat doe ik wel ![]() ![]() | |
piepkuiken21 | woensdag 25 mei 2011 @ 16:37 |
Waarschijnlijk moet je dan volgende week weer al die mensen te eten geven!! TIP : Maak verschillende marinades....Zoet, Scherp, Ketjap..etc... ( wanneer en waar kan ik aanschuiven????) [/quote] Ik heb m even gebeld en hij zit op 7,99 de kilo, indien ik er 10 afneem word het 60 euro. Ik zoek verder, tips zijn welkom (makro heb ik een pasje van. Wat kost het bij Sligro?)! [ Bericht 74% gewijzigd door piepkuiken21 op 25-05-2011 16:52:32 ] | |
Puckzzz | donderdag 26 mei 2011 @ 13:00 |
Zeker wel! Lekker grote pan, heel veel marinade maken (welke dat bepaal je zelf) lekker ff pruttelen in de marinade. Dan af laten koelen in een een grote bak of zak) met het grootste deel van de marinade erbij. Liefst nog een nachtje laten marineren. Hoeft niet, maar ik maak ze meestal een dag van tevoren. Dan een deel van de marinade in de pan laten, een pets suiker of honing erbij en dat tot een vrij stroperige massa inkoken. Tijdens het BBQ-en de ribbetjes om en om draaien en elke keer bestrijken met dat stroperige goedje. ![]() | |
seasushi | donderdag 26 mei 2011 @ 13:05 |
dank voor de link. zaterdag uitproberen ![]() | |
Panda72 | donderdag 26 mei 2011 @ 13:14 |
Het is juist lekker als het vlees bijna van het bot afvalt ![]() | |
Xlarge | donderdag 26 mei 2011 @ 19:41 |
Voor baby back ribs (de Nederlandse spareribs) kan je echter beter de 3-1-1 methde aanhouden, laat ze dus ipv 2 uur, maar 1 uur in de folie. Dit omdat ze kleiner zijn dan de buikribs waar dit eigenlijk voor bedoeld is | |
The_stranger | donderdag 26 mei 2011 @ 19:44 |
Klopt inderdaad, dit werkt inderdaad prima, 3,2,1 zou voor babybacks te lang zijn... | |
piepkuiken21 | zaterdag 28 mei 2011 @ 16:35 |
nog steeds op zoek naar spareribs die goedkoop zijn ![]() | |
technofreak86 | zaterdag 28 mei 2011 @ 16:59 |
Goedkoper dan die 4,19 per kilo bij de makro zal je ze niet snel vinden denk ik. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 17:55 |
Heb spareribs twee uur in de marinade liggen (Citroensap, zoete ketjap, knoflook, zout, mushroom-sojasaus, chili) en daar blijven ze nog een uurtje liggen. Deze gaan dan in de oven. Eten er brood en salade bij. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 17:55 |
Makro, Horecaslagers. | |
juxtaposition | zaterdag 28 mei 2011 @ 17:57 |
Ik kreeg een stijfje ![]() |