abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97151107
Wie weet er een goedkoop en lekker adresje voor spareribs, ik heb voor zo'n 30 personen nodig en wil ze graag gaan BBQ-en.
Oja niet onhandig om te vertellen in woon in Weesp (dichtbij Amsterdam). evenetueel kan ik een makro en of Sligropas regelen.
pi_97151233
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 13:11 schreef piepkuiken21 het volgende:
Wie weet er een goedkoop en lekker adresje voor spareribs, ik heb voor zo'n 30 personen nodig en wil ze graag gaan BBQ-en.
Oja niet onhandig om te vertellen in woon in Weesp (dichtbij Amsterdam). evenetueel kan ik een makro en of Sligropas regelen.
De makro heeft idd vaak een sparerib aanbieding, daar zijn ze niet zo duur, een paar weken geleden hadden ze ook buikribs in de aanbieding, dit herhaald zich vaak, dus ik zou de online folder even in de gaten houden.
Wanneer is je bbq eigenlijk. ?

Ik vraag me alleen wel af hoe je dat gaat doen, voor 30 man spareribs, ga je ze eerst uitkoken, of echt low&slow, want dan heb je toch een hele grote smoker/bbq nodig
pi_97151280
Makro inderdaad.
pi_97151292
Hier trouwens de mijne van gisteren, 6 uurtjes low&slow op eikenhout

pi_97151386
quote:
14s.gif Op zondag 22 mei 2011 13:16 schreef Xlarge het volgende:
Hier trouwens de mijne van gisteren, 6 uurtjes low&slow op eikenhout

[ afbeelding ]
Kijk zo hoort het!
pi_97151858
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 13:14 schreef Xlarge het volgende:

[..]

De makro heeft idd vaak een sparerib aanbieding, daar zijn ze niet zo duur, een paar weken geleden hadden ze ook buikribs in de aanbieding, dit herhaald zich vaak, dus ik zou de online folder even in de gaten houden.
Wanneer is je bbq eigenlijk. ?

Ik vraag me alleen wel af hoe je dat gaat doen, voor 30 man spareribs, ga je ze eerst uitkoken, of echt low&slow, want dan heb je toch een hele grote smoker/bbq nodig
Nee het is verdeeld over 4 dagen, gewoon in alufolie en op de bbq
pi_97152272
Als je geen tijd hebt voor low&slow zou ik ze eerst even koken idd anders heb je taaie zooi.
Ik heb wel eens gezien dat mensen wat bier bij het water deden waarin ze de ribs kookten voor de smaak.
pi_97160550
hoelang moet je ze dan koken?
  zondag 22 mei 2011 @ 17:45:31 #10
16632 Xlarge
========
pi_97162233
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 17:12 schreef piepkuiken21 het volgende:
hoelang moet je ze dan koken?
Een uur, en niet echt hard koken, maar net zoals een stoofpotje, af en toe een blubje in het water.
Na een uur zal je zien dat het vlees terugtrekt van het bot, dan kan je ze marineren en op de bbq doen
  zondag 22 mei 2011 @ 17:47:20 #11
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97162326
quote:
14s.gif Op zondag 22 mei 2011 17:45 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Een uur, en niet echt hard koken, maar net zoals een stoofpotje, af en toe een blubje in het water.
Na een uur zal je zien dat het vlees terugtrekt van het bot, dan kan je ze marineren en op de bbq doen
Kun je ze niet beter in de oven doen?
pi_97163958
geen idee, ik sta open voor tips
  zondag 22 mei 2011 @ 18:53:11 #13
16632 Xlarge
========
pi_97165130
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 17:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Kun je ze niet beter in de oven doen?
In de OP staat dat ze wilt bbq-en
  zondag 22 mei 2011 @ 19:19:40 #14
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97166411
In de oven voorgaren bedoel ik.
pi_97171743
Volgens mij kun je zowel voorkoken als voorgaren in de oven. Beiden is een goede optie alleen duurt koken minder lang zover ik kan lezen her en der.
  zondag 22 mei 2011 @ 23:13:15 #16
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_97181553
quote:
14s.gif Op zondag 22 mei 2011 17:45 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Een uur, en niet echt hard koken, maar net zoals een stoofpotje, af en toe een blubje in het water.
Na een uur zal je zien dat het vlees terugtrekt van het bot, dan kan je ze marineren en op de bbq doen
koken is koken, hard of zacht, kookpunt heb maar 1 temperatuur!
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 23 mei 2011 @ 08:34:06 #17
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97188284
Bij de Makro. Koop de spareribs in de blauwe doos, de kwaliteit is beter dan de witte dozen.
  maandag 23 mei 2011 @ 08:37:04 #18
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97188322
Koken hoeft niet perse, je kan ze ook met specerijen droog marineren en op lage temperatuur lang garen in de oven. Het laatste half uur insmeren met een lekkere saus op basis van ketjap -of tomatensaus en op hogere temperatuur afgrillen.
pi_97188836
Uurtje koken in bouillon, marineren en op de bbq. Vlees is dan zo zacht dat het gewoon van het bot af valt. Heerlijk O+ Alleen je proeft de marinade dan niet heel erg sterk omdat je pas marineert nadat het vlees gaar is.
Sarcasme. Herken het.
pi_97193968
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 09:10 schreef Spirit82 het volgende:
Uurtje koken in bouillon, marineren en op de bbq. Vlees is dan zo zacht dat het gewoon van het bot af valt. Heerlijk O+ Alleen je proeft de marinade dan niet heel erg sterk omdat je pas marineert nadat het vlees gaar is.
Spareribs/babybacks koken :N
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_97237137
indien je ideeen hebt?
  dinsdag 24 mei 2011 @ 09:31:58 #22
78918 SeLang
Black swans matter
pi_97237193
Onbeperkt spareribs eten :9~ :9 ^O^
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 24 mei 2011 @ 10:13:46 #23
110223 MOON76
A.F.C.A. CB$
pi_97238424
Ik zou ze niet bij de Makro halen.
Ga naar de Amsterdamse Poort. Naast Jonk, de Volendammervishandel zit Slagerij Nico.
Dat is een soort kiloknaller met uitermate goede kwaliteit vlees.
Koop daar gewoon een paar kilo...en als je ze in kleinere stukjes wil hebben dan hakt hij ze voor je in de door jouw aangegeven maat....

Dan thuis in gedeeltes in de oven doen (niet te lang 15-20 minuten..) dan marineren voor een paar uur en afmaken op de BBQ......

Waarschijnlijk moet je dan volgende week weer al die mensen te eten geven!!

TIP : Maak verschillende marinades....Zoet, Scherp, Ketjap..etc... ( wanneer en waar kan ik aanschuiven????)
[b]1 spermacel heeft 37,5MB aan DNA data[/b]
[b]Dat betekent dat tijdens een gemiddelde zaadlozing een dataoverdracht van 1,33 PB (1,048,676GB) in 3 seconde plaatsvind..[/b]
[b]En ik maar denken dat glasvezel snel was[/b]
pi_97267432
Wel eerst van de holle kant het vel weghalen worden ze veel malser van.
Zij die niets te zeggen hebben zoeken het gezelschap van anderen op.
pi_97267568
koken in bouillon, af laten koelen, en dan in een zak met marinade een nachtje in de koelkast O+
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')