abonnement Unibet Coolblue
pi_97436294
quote:
2s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 08:17 schreef Asyniur het volgende:

[..]

Maar was het niet zo dat als je je binnen een bepaalde tijd weer ziekmeld door gevolgen van zwangerschap en bevalling dat dit weer valt onder speciaal verlof/ziekte? Dat ze dat betaald krijgen van het UWV?
Ja dus
http://www.uwv.nl/particu(...)ij-ziekte/index.aspx
Dat weet ik en dat weet hij ook maar er is overcapaciteit op de afdeling en hij probeerde of ik niet de ww in wilde om voor mijn kindje te zorgen. 'Uh nee!' En toen besloot hij de ziekmelding bij het UWV in te trekken en te gaan voor een deskundigenoordeel van het UWV en onderwijl mijn loon op te schorten. Zeer nare zaak, naar ik aanneem in de hoop dat ik uit mezelf als nog ontslag neem.
Maar goed dat hoort hier verder niet.

Nijna, dat toverstokje bestaat helaas niet inderdaad maar ik ben blij dat jullie proberen via kdv en opa&oma toch jou wat te ontzien. Sterkte :*
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_97476181
Over een paar weken ga ik een weekendje zeilen. Zonder man en kindjes, tussen en stel andere watersporters. Eerder vond ik het altijd wel prettig, op het water, wind in de haren. Ben benieuwd of dat nog steeds zo is, want het is al jaren geleden dat ik in een boot heb gezeten.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_97476391
Wat goed van je Nijna! Ken je er dan niemand, of gaan er ook bekenden mee?
ik vind het heel goed van je dat je het gaat doen! Even aan jezelf denken, ik hoop dat het je goed zal doen
wie met beide benen op de grond blijft staan....komt niet ver
pi_97487331
Denk niet dat iemand hier het echt gaat lezen ofzo.
Maar ik ga even van me afschrijven.

We hebben afgelopen vrijdag de knoop doorgehakt hier.
We gaan ons huis verkopen en dan iets kleiners (en dus goedkoper) terug kopen.
Dit huis waar we nu wonen is van mijn overleden schoonvader. Mijn man is hier geboren en getogen en vind het dus heel heel moeilijk. Omdat het dus echt een emotionele waarde voor hem heeft. Toen mijn schoonvader 3 jaar geleden overleed, hebben wij dit huis kunnen kopen met een hypotheek wat allemaal net ging.

Toen ik 20 weken zwanger was (zoontje is nu 15 maanden) kreeg mijn man te horen dat het bedrijf waar hij toen voor werkte ermee stopte! Hij was daar internationaal vrachtwagenchauffeur.
Nou dan voel je je toch echt even rot, vooral met een baby op komst. Ik had op dat moment helemaal geen werk.

Toen is mijn man weer bij zijn oude baas (7 jaar geleden) begonnen. Maar met dus als feit dat het loon (ivm uren) een stuk lager ligt. Dus het deel wat maandelijks binnenkomt is met een kleine 800 euro omlaag gegaan. En tja, dat begonnen wij al vrij snel te merken. Het is elke maand weer tellen en op de tenen lopen. Geen vakantie niets van dat alles want het kan niet. De motor is ook al verkocht vorig jaar.

We hebben er nu voor gekozen. Dan maar wat kleiner wonen en maandelijks goedkoper uitzijn qua hypotheek, maar wel gelukkig kunnen leven. Het belangrijkste zijn toch wij 3-en gezamelijk. Ik heb geen band met dit huis, in tegenstelling voelt het voor mij ná al die jaren nog steeds als 'vreemd'. Maar voor mijn man is het zo zwaar. En tja, nu nog afwachten wanneer we het huis verkopen. Als je sommige huizen járen te koop ziet staan wordt je ook niet positiever van.

We zien wel hoe het allemaal gaat lopen. Maar de korte slapenloze nachten en de echtelijke ruzie's (maar goed, dat is allemaal stress) beginnen er echt in te hakken.

Pfff fijn het even van me afgeschreven te hebben!
pi_97487541
Heftig Ymme, en wat een enorm verschil in loon zeg :o
Maar weet dat grootte van een huis echt niks afdoet in je eigen geluk en het geluk van je gezinnetje!! Steeds geldzorgen hebben doet denk ik een relatie ook echt niet goed

Is huren misschien niet wat voor jullie? Wij komen vnl rond van weinig: van mijn loon in de zorg(werk 22 uur per week) mijn man is zelfstandig ondernemer wat al aardig loopt nu, en maakt naarnaast in de weekenden en feestdagen schoon bij cafe's.
Wij wonen ''maar'' in een huurflatje waar we hartstikke tevreden mee zijn, we kunnen tenminste nog best vaak een dagje weg en op vakantie kan ook normaal.
Boodschappen probeer ik zo voordelig mogelijk te doen, maar we hebben altijd wel iets lekkers op tafel

Hopelijk gaat de verkoop van jullie huisje snel, en kunnen jullie er wat leuks voor terug kopen/huren
:*
“I mean, nobody’s scientifically perfect, but Suzie’s about as close to being perfect as any human could possibly be.”
pi_97487915
Eens met Poppejans. 800,- is wel een erg groot verschil zeg!
Wij huren ook en bevalt goed. Huis kopen zou net aan kunnen, maar houden we niks over.
We willen wel kunnen leven, nu we een jaar uit de schulden zijn gaat dat goed!
  maandag 30 mei 2011 @ 10:24:56 #32
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_97487940
Ja maar... het nadeel van huren is dat je huur elk jaar omhoog gaat, met kopen is dat (een beetje afhankelijk van je hypotheek) niet zo. Dan weet je dus altijd hoe veel je daar aan kwijt bent en krijg je dus, met wat mazzel, elk jaar een beetje meer lucht. ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door BE op 30-05-2011 11:35:03 ]
***
pi_97488000
DML, sterkte! Het is te hopen dat de pijn snel minder wordt. En goed dat je met iemand gaat praten.

Nijna, wat fijn dat het zeilweekend geregeld is! Hopelijk ga je daar toch van genieten.

Ymme, wat een verschil zeg. Logisch dat jullie het dan niet redden. Succes en hopelijk komt er snel verandering in de situatie.
pi_97488650
Ymme, wat een verschil 800 euro. Logisch dat het dan zo krap wordt. Wat een knoop om door te hakken zeg!
Hopelijk gaat de verkoop vlot en kunnen jullie een mooi plekje vinden wat beter past financieel. Dan komt de rust denk ik ook weer terug. Sterkte! En veel geluk!

Appelsap, dank je.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_97488709
:* dames
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 30 mei 2011 @ 11:32:17 #36
144006 chacama
Ondernemend!
pi_97489845
Ymme, wat een stress. Heel veel sterkte en een vlotte verkoop gewenst. Ook wij huren, maar wat BE zegt is wel zo. De huren gaan omhoog. En het is nooit van jezelf. Wij kunnen niet anders, omdat we zelfstandigen zijn en een bank niet staat te springen om een hypotheek te verstrekken, maar het is wel een wens van mij.

Nijna, goed van je! Even een weekend weg en op adem komen. Ik hoop dat de wind je hoofd schoon waait. :*
pi_97491578
Wij huren ook hoor. Kopen wilden we eerst wel maar omdat ik niet werk is dat geen optie. En dat terwijl mijn lief veel verdiend. Nu in ons nieuwe huis betalen we veel meer dan als we een goeie hypotheek zouden hebben. Maar ja...
En huursverhoging elk jaar valt wel mee vind ik persoonlijk. Die paar euro. Ik vind het wel fijn dat als er iets stuk gaat we de woningstichting kunnen bellen en het weer gemaakt word. Kost me helemaal niks.
Dus Ymme goed nadenken wat je zou willen.
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_97491588
Pffff, als ik dat zo lees Ymme, besef ik me weer wat een mazzel ik juist heb gehad met de koop van dit huis(je ;-)). Vlak voordat ik dit huisje kon kopen werd ik verliefd op een groter huis, mijn droomhuis. Alles laten berekenen, en het zou kunnen met garant staan van ouders en (te?) hoge mndlasten. Ik ben zo blij dat ik dat niet gedaan heb. Nu, na de helft van de verbouwingen ben ik zo dolblij met waar ik woon en helemaal op eigen kracht (zonder garant staan van mijn ouders). Steeds meer wordt dit ons paleisje. En ik heb geen (oké nauwelijks :P ) geldzorgen!

En echt, klein maar fijn hoor en vooral klein maar thuis! Je hebt maar zo weinig nodig eigenlijk.

Ik kan me wel voorstellen dat het voor je man moeilijk is. :Y
pi_97494350
Bedankt allemaal voor de lieve reacties.

Helaas is mjn dip nog groter geworden aangezien we nu dus 2 maanden achter lopen met de hypotheek betalen. Pfff. Hopelijk is het snel allemaal achter de rug!
Dit is echt niets allemaal. Hoe krijg ik het voor elkaar om de Nationale Nederlander uit te leggen dat we ons huis willen verkopen omdat we niet rond kunnen komen. En zij dus nog even op het geld moeten wachten. Gaat me nooit lukken waarschijnlijk. En deurwaarders heb ik ook geen zin in.
  maandag 30 mei 2011 @ 14:02:19 #40
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_97494558
Kan je je vakantiegeld niet inzetten deze maand dan om de achterstand te betalen?
***
pi_97494646
Dat is lang niet genoeg (hypotheek van bijna 1000 euro per maand).
Had ik ook al aan gedacht. Vakantiegeld gaat wel naar betalingen toe idd. Jammer maar helaas. We zijn toch al 3 jaar niet meer op vakantie geweest, dit jaar kan er ook nog wel bij.
pi_97494707
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 13:57 schreef ymme het volgende:
Bedankt allemaal voor de lieve reacties.

Helaas is mjn dip nog groter geworden aangezien we nu dus 2 maanden achter lopen met de hypotheek betalen. Pfff. Hopelijk is het snel allemaal achter de rug!
Dit is echt niets allemaal. Hoe krijg ik het voor elkaar om de Nationale Nederlander uit te leggen dat we ons huis willen verkopen omdat we niet rond kunnen komen. En zij dus nog even op het geld moeten wachten. Gaat me nooit lukken waarschijnlijk. En deurwaarders heb ik ook geen zin in.
Dan moet je meteen een betalingsregeling maken. Als je je goeie wil toont kunnen hun misschine ook meer mee.
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_97494771
Werk je zelf ook? Een baan erbij dan? Schoonmaken ergens of zoiets? Ik roep maar wat.
ti amo più di ieri ma meno di domani
pi_97494774
Betalingsregeling zou inhouden dat we dus per maand iets extra af moeten lossen naast de vaste lasten. En dat gaat gewoon echt niet meer. We zijn bankroet en met het loon wat binnenkomst kunnen we net de rekeningen betalen die er zijn (nuon, menzis, hypotheek, verzekeringen, upc)

Maar goed, ik ga me inzetten voor een oplossing meer kan ik nu toch niet doen!
pi_97494821
Ik werk idd. 2 dagen. Maar ben een paar weken in de ziektewet geweest en met 0 uren contract geen doorbetaling bij ziekte. Dus volgende maand heb ik idd weer wat meer te makken (400 euro ofzo). Dan zou ik idd een betalingsregeling kunnen treffen met de hypotheek verstrekker.

Bedankt.
  maandag 30 mei 2011 @ 14:13:30 #46
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_97494997
Pfff Ymme wat een zorgen en dat het moeilijk is voor je man dat snap ik maar zo gaat het ook niet langer lijkt me. Net wat MeNicole zegt meteen een regeling proberen te treffen en ja die vakantie s komen wel weer als er meer lucht komt. Dat is geen noodzaak inderdaad. Kan je enkel maar sterkte wensen en hoop met je mee dat het huis snel verkocht wordt.

Wij hebben zelf een huurhuis en onze huur gaat ieder jaar met zo'n 3 a 4 euro omhoog en dan nog is het te behappen hoor! Oke wij wonen echt in de rimboe in niemandsland maar hebben een eensgezinswoning met 100 vierkante meter tuin voor een huurprijs van 451 euro per maand. Begonnen zo'n tien jaar geleden met 422 euro dus er is nog geen 30 euro bijgekomen in de jaren.

Sterkte in elk geval.
  maandag 30 mei 2011 @ 14:14:03 #47
100412 mefke79
komt goed!
pi_97495015
Ymme: upc opzeggen, kijken wat je nog aan abonnementen hebt lopen (tijdschriften, telefoon etc) en die opzeggen en voor dat je dat allemaal doet:NU de hypotheekverstrekker bellen voor overleg. Want twee maanden niet betalen pikt geen enkele verstrekker
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
  maandag 30 mei 2011 @ 14:16:08 #48
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_97495087
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 14:14 schreef mefke79 het volgende:
Ymme: upc opzeggen, kijken wat je nog aan abonnementen hebt lopen (tijdschriften, telefoon etc) en die opzeggen en voor dat je dat allemaal doet:NU de hypotheekverstrekker bellen voor overleg. Want twee maanden niet betalen pikt geen enkele verstrekker
Sommige mensen zijn veel beter in dingen uitleggen dan dat ik ze kan opschrijven (djw Mefke). Zolder uitmesten en op marktplaats zetten dat doet ook altijd wat en daar kan je je boodschappen van doen en met het geld op de rekening je lasten betalen.
  maandag 30 mei 2011 @ 14:17:06 #49
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_97495117
Ymme, dat is inderdaad een rotsituatie. Maar als je al 20 maanden 800 euro minder per maand binnenkrijgt dan had je 1. je uitgavenpatroon al aan moeten gaan passen 2. voordat je een paar maanden achterloopt met betalen al actie moeten gaan ondernemen 3. alletwee op zoek moeten gaan naar een beter betaalde baan.

Ik snap dat het kut is dat je gedwongen moet verhuizen enzo maar van passief doen is nog nooit iemand beter geworden.

/my 2 cents.
A grand adventure has begun.
  maandag 30 mei 2011 @ 14:20:17 #50
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_97495233
Oh ja en zeggen dat je geen zin hebt in een deurwaarder daar heeft een hypotheekverstrekker denk ik niet zoveel mee te maken, je kan beter aanpakken en doorpakken dan erbij te gaan zitten en de post ongeopend in de la te deponeren omdat je het dan maar niet ziet.

Ervaring mee niet persoonlijk maar bij een van mijn tantes en die is nu in de schuldhulpverlening terecht gekomen en als ze niet zo haar (excuses) kop in het zand had gestoken was ze er een eind beter uitgekomen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')