abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 14 mei 2011 @ 20:46:45 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96807164
091006_725_new_logo640x395.jpg

Doctor Who
A Mad Man with a Box

110210_725_tardis.jpgMet de eerste uitzending op 23 november 1963, 32 seizoenen, 774 afleveringen en een grote schare fans is Doctor Who de langstlopende en een van de populairste sci-fi series ter wereld. Sinds de terugkeer van de serie in 2005, na een hiatus van ruim anderhalf decennium, is de show over een door tijd en ruimte reizende man die zichzelf 'the Doctor' noemt een hit in de UK. De seizoensfinales worden jaarlijks met grof geschut beschermd tegen uitlekken, de casting van hoofdpersonages is bijna voorpaginanieuws en ieder Brits kind is bang voor Daleks, Cybermen, Sontarans en Silurians.

The Doctor is een Time Lord. Dat is zijn 'species'. Zijn thuisplaneet is Gallifrey, of eigenlijk, dat was het. In de laatste grote Time War, die raasde tussen voornamelijk de Time Lords en de Daleks, heeft the Doctor een eind moeten maken aan alles, met de vernietiging van zijn thuisplaneet als de prijs. Hij is nu de enige Time Lord die nog leeft.

De Time Lords waren een samenleving van tijdreizigers. Ze gebruikten TARDIS'en om in rond te reizen; tijd/ruimtemachines die aan de buitenkant overal op konden lijken (want een TARDIS kan zichzelf vermommen om in de omgeving te passen) maar aan de binnenkant veel groter zijn dan aan de buitenkant. De TARDIS van de Doctor ziet eruit als een 'police box' uit de jaren '50. In deze huisjes konden Britse politieagenten criminelen vastzetten, of de telefoon gebruiken om naar het bureau te bellen. Het 'chameleon circuit' van de Doctor's TARDIS is kapot, daarom zal-ie altijd op de police box blijven lijken. Anno jaren 2000 is het uiterlijk van een police box, mede door het verdwijnen van de echte politiehuisjes, een iconisch beeld dat wordt geassocieerd met Doctor Who. Het begrip 'bigger on the inside' is een begrip in de UK.



The Doctor heeft de gewoonte regelmatig op Aarde langs te komen, niet in de laatste plaats omdat hij meestal iemand van onze planeet uitnodigt om mee te reizen als companion, en dat betekent dat-ie ook weer eens terug moet komen. Door de seizoenen heen heeft hij Aarde al regelmatig van de ondergang gered.

100217_725_mattsmith-publicity.jpeg

Doctor Who heeft 32 seizoenen natuurlijk niet met dezelfde cast kunnen doen. Gelukkig hoeft dat ook niet; een eigenschap van een Time Lord is dat wanneer zijn lichaam sterft, door ouderdom, verwondingen of andere ernstige schade, het overgaat tot 'regeneration'. Het hele lichaam wordt vernieuwd en veranderd. Onze Time Lord, the Doctor, heeft inmiddels tien regenerations gehad. De rol van de Eleventh Doctor wordt vertolkt door Matt Smith.

110210_725_100404-eleven-doctors.jpg


Torchwood
Torchwood is ready

Tijdens een avontuur in Schotland ontmoetten The Doctor en zijn toenmalige companion Rose Koningin Victoria. Ze redden haar van een buitenaardse dreiging die Victoria heeft doen besluiten dat het Britse Koninkrijk niet alleen beschermd moet worden tegen andere landen, maar ook tegen dreiging van bovenaf. Voor dit doel richtte ze een nieuwe organisatie op, vernoemd naar het landhuis waar eerder genoemd avontuur plaatsvond; Torchwood House.

Het Torchwood Institute groeit vanaf dat moment uit tot een organisatie die zichzelf buiten alle autoriteiten plaatst: politie, leger, VN. Het Instituut onderzoekt alles wat buitenaards is. Alles wat ze vinden houden ze, ontleden ze en maken ze zich eigen. Het is een organisatie die voornamelijk op de UK gericht is, en dus zijn er meerdere vestigingen in Schotland, Engeland en Wales.

110211_725_tw_downloads_s2_team_martha_1024.jpeg
Torchwood-cast van seizoen 2

In Cardiff, de hoofdstad van Wales, bevindt zich een Rift; een scheur in ruimte en tijd, die de veroorzaker is van vele onverklaarbare verschijningen en problemen in de stad. Het is vanwege deze Rift dat Torchwood een vestiging in Cardiff heeft. Deze vestiging wordt geleid door Captain Jack Harkness, een voormalige companion van the Doctor. Of eigenlijk werd geleid, maar als je wil weten wat dat inhoudt moet je de serie gaan volgen.

Seizoenen en uitzendingen

Doctor Who heeft jaarlijks een nieuw seizoen van 13 afleveringen. Zo'n seizoen begint doorgaans in het einde van maart of de eerste helft van april. Het seizoen van 2011, binnen dit topic wel eens afgekort tot DW6, zal bovendien halverwege een langere pauze inlassen, wat een spectaculaire cliffhanger en uiteindelijk een langer uitgerekt seizoen betekent.

Seizoen 6 zal de voortzetting zien van enkele verhaallijnen uit de seizoenen 4 en 5. Zo zal de uitspraak 'silence will fall' worden verklaard en leren we meer over de mysterieuze River Song, een tijdreizigster die de Doctor herhaaldelijk in omgekeerde chronologische volgorde lijkt te ontmoeten. Ook wordt onderzocht waarom de TARDIS explodeerde in het vorige seizoen.

Doctor Who wordt op zaterdagen uitgezonden op BBC One (alleen nieuwe afleveringen) en gedurende het hele jaar zijn er herhalingen op BBC Three. In Nederland zendt SyFy de serie uit; seizoen 5 is onlangs uitgezonden en af en toe komen herhalingen van DW3 t/m DW5 langs.

Torchwood heeft twee reguliere seizoenen van 13 afleveringen gehad. Het eerste seizoen liep in 2006 (en 1 dag in 2007) en het tweede in 2008. Seizoen 3, of TW3, was een miniserie met de ondertitel Children of Earth. De vijf afleveringen van deze miniserie werden op vijf achtereenvolgende dagen uitgezonden op BBC One in 2009 en betekende grote veranderingen voor het Torchwood team.

110211_725_Torchwood_md_banner.jpeg

Het vierde seizoen zal wederom een serie met een doorlopend verhaal en een ondertitel worden. Getiteld 'Miracle Day' zal TW4 tien afleveringen duren en worden geproduceerd door niet alleen de BBC, maar ook Amerikaans premium network Starz. Het verhaal beperkt zich dan ook niet langer tot de UK, maar zal zich ook in de VS plaatsen.

Torchwood zal worden uitgezonden op BBC One en Starz, vanaf 8 juli. In Nederland is seizoen 2 onlangs uitgezonden op SyFy.

Sarah Jane Adventures

Doctor Who is een 'familieserie' met zowel kinderen als volwassenen als publiek. Torchwood richt zich op de wat oudere kijker. De jongere Doctor Who-fans kunnen daarnaast terecht bij The Sarah Jane Adventures, over een oud companion van the Doctor. In theorie hoort die serie ook thuis in dit topic, maar de animo is wat minder, want het is een kinderserie. Af en toe was er een crossover tussen de series, en in zo'n geval besteedden we er natuurlijk aandacht aan.

Helaas is hoofdrolspeler Elisabeth Sladen (Sarah Jane Smith) op 19 april 2011 overleden. Seizoen 5 van The Sarah Jane Adventures was al wel in productie; er zijn zes afleveringen (drie verhalen) opgenomen. Deze zullen worden uitgezonden op een nader te bepalen datum.

[ Bericht 1% gewijzigd door Breuls op 14-05-2011 21:35:08 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 20:47:07 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96807185
Hier verder dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96807728
Oh ja, de namen die Doctor / TARDIS voor elkaar hebben. _O- . Sexy / Thief. :D
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  zaterdag 14 mei 2011 @ 21:00:48 #4
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_96807913
Ik weet echt niet wat ik moet typen :D :D
Het flitst allemaal nog door mijn hoofd maar het is zo veel _O-

Wat een heerlijke aflevering. Moet zeggen dat deze toch wel in de top 5 belandt O+
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 21:05:11 #5
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96808210
Nieuw topic, nieuwe titel. Laten we even iets uit deze ep kiezen. Kandidaten:

› Hi, I'm Sexy!
› You were never very reliable!
› I stole you!
› ...
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 21:06:40 #6
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96808316
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 21:05 schreef Breuls het volgende:
Nieuw topic, nieuwe titel. Laten we even iets uit deze ep kiezen. Kandidaten:

› Hi, I'm Sexy!
› You were never very reliable!
› I stole you!
› ...
Hi, I'm Sexy!
geweldige naam ook voor de TARDIS, dfe Doctor noemt 'r inderdaad altijd zo.
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 21:08:35 #7
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96808436
Maargoed; net even Confidential gekeken. Leuk om meer over de TARDIS te zien en Gaiman stukjes te zien voorlezen.

Ik vind echt dat dit weer zo'n idee is waarvan je tijdens het kijken denkt: waarom heeft in bijna 50 jaar daar niet eerder iemand iets mee gedaan? Als er 1 companion is die er altijd is geweest, met wie hij een enorm sterke relatie heeft, dan is het de TARDIS. Elke Whovian weet en voelt dat, maar niemand denkt zoals Gaiman, dat is wel duidelijk.

En ik ben niet verbaasd als Neil Gaiman, Suranne Jones en Matt Smith ergens een awardje krijgen voor deze aflevering. Smith & Jones waren geweldig samen, je geloofde meteen dat zij de TARDIS is en je gelooft meteen die band die er al sinds 1963 is maar nu een extra dimensie krijgt. En Gaiman kan makkelijk de nieuwe Moffat worden. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 21:13:00 #8
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96808703
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 20:22 schreef Omentuva het volgende:
We're four for four on dead-not-dead!Rory. :D

The only water in the forest is a river? Da...

River. Pond. Duck pond. D'r is daar een link, maar wat voor één...
Laten we die niet vergeten: The only water in the forest is a River.

Overigens; ik zag Eye Patch Lady in de preview voor volgende week. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 21:14:46 #9
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96808807
En: mooi punt om te beseffen: de titel is geen halve cheat zoals met The Doctor's Daughter, die wel klopte maar ook niet echt. Als iemand zijn vrouw is, is het de TARDIS. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 21:18:12 #10
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96809042
Wow, je kunt zo lang blijven nadenken over deze: oude control rooms zijn dus nog aanwezig, blijkbaar, maar ook in originele vorm. Immers: the Doctor sloopte de vorige control room tijdens zijn regeneratie. Toen de TARDIS zichzelf repareerde kwam er een nieuwe main control room, maar dat is niet het enige wat "repareren" inhield: de oude control room werd ook gerepareerd en verschoven naar een andere ruimte.

En die control room is inmiddels dus verwijderd door House. Dus die zien we niet meer terug.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 21:31:42 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96809966
Er werd ook gezegd dat er een stuk of 30 controlrooms waren, ik weet niet of ze allemaal gedelete zijn door House maar het houdt wel in dat er net zoveel Timelords in TARDIS hebben gevlogen.
De kamer met het stapelbed :') van Rory en Amy is ook weg :P

Ik moest bij de naam House wel meteen aan Hugh Laurie denken, was opzich wel grappig geweest als ze hem hadden gevraagd om die stem in te spreken (al vraag ik me af of je 'm dan nog wel gelooft als evil entity, wat was House eigenlijk?)
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 21:35:20 #12
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96810184
Openingspost even geactualiseerd.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 21:38:15 #13
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96810362
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 21:31 schreef SiGNe het volgende:
Er werd ook gezegd dat er een stuk of 30 controlrooms waren, ik weet niet of ze allemaal gedelete zijn door House maar het houdt wel in dat er net zoveel Timelords in TARDIS hebben gevlogen.
Is er 1 control room per Time Lord? Dat zou iets van 20 andere Time Lords/regenerations van andere Time Lords betekenen voordat T&D elkaar stolen.
quote:
De kamer met het stapelbed :') van Rory en Amy is ook weg :P
Ja, leuk dialoogje. Ook de vraag of hij een kamer heeft; soms vraag ik me af of hij wel eens slaapt. :P
quote:
Ik moest bij de naam House wel meteen aan Hugh Laurie denken, was opzich wel grappig geweest als ze hem hadden gevraagd om die stem in te spreken (al vraag ik me af of je 'm dan nog wel gelooft als evil entity, wat was House eigenlijk?)
Een sentient planet. Of asteroid. Iets wat normaal gesproken levenloos is, maar in dit geval zelfbewust en communicatief is. In comics heb je zoiets ook wel eens; een planeet waarmee je kunt communiceren.

Op zich geinig: de TARDIS was altijd al sentient, maar nu kon ze ook communiceren, en dat in een verhaal waarin een sentient planet voorkomt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 22:04:32 #14
64288 Bensel
Ladderzat
pi_96812102
Overigens zei ze dat ze ongeveer 30 control rooms had. van zowel de voorgaande doctors, als toekomstige. (althans, dan impliceerde ze). Leuk joh, zo'n denkende machine die ook vooruit in de tijd kan denken. (zie ook de verwarring in het begin over wat er gezegd is en wordt in de toekomst)

En zelf denk ik dat de tardis (of zulen we haar in het vervolg Sexy noemen?) een grote rol gaat spelen in de season's final. Kan wel zijn dat de mysterious lady Sexy is.

edit: het gaat zo:
Sexy: ive archived about 30 now
The Doctor: Ive only changed the desktop 12 times
Sexy: So far, yes
The doctor: you can't archive something that hasnt happened yet
Sexy: you can't

[ Bericht 20% gewijzigd door Bensel op 14-05-2011 22:16:31 ]
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 14 mei 2011 @ 22:16:38 #15
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96813012
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:04 schreef Bensel het volgende:
Overigens zei ze dat ze ongeveer 30 control rooms had. van zowel de voorgaande doctors, als toekomstige. (althans, dan impliceerde ze). Leuk joh, zo'n denkende machine die ook vooruit in de tijd kan denken. (zie ook de verwarring in het begin over wat er gezegd is en wordt in de toekomst)
Werd er niet 13 gezegd?
  zaterdag 14 mei 2011 @ 22:17:24 #16
64288 Bensel
Ladderzat
pi_96813073
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:16 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Werd er niet 13 gezegd?
nee, echt thirty

ow, vond dit ook we toffe

House: Fear me, I've killed hundreds of timelords
Doctor: Fear me, I've killed all of them
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 14 mei 2011 @ 22:19:21 #17
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96813228
Ik vraag me opeens af waar Timelords vandaan komen.
Een Timelord is niets zonder TARDIS en een TARDIS is niets zonder piloot.
Ze leven in symbiose met elkaar.
Zou het kunnen dat de Timelords door TARDISsen gecreëerd zijn?
pi_96815506
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 21:13 schreef Breuls het volgende:

[..]

Laten we die niet vergeten: The only water in the forest is a River.

Overigens; ik zag Eye Patch Lady in de preview voor volgende week. :)
Ik vraag me af ofdat me de Forest met de bibliotheek bedoeld werd?
Omdat dat het einde voor River is?
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 23:50:15 #19
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96819636
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:17 schreef Bensel het volgende:

[..]

nee, echt thirty

ow, vond dit ook we toffe

House: Fear me, I've killed hundreds of timelords
Doctor: Fear me, I've killed all of them
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 20:13 schreef Breuls het volgende:
In de trailer voor dit seizoen zat de dialoog:

[..]
"Fear me, I've killed hundreds of Time Lords."

"Fear me, I've killed all of them."
[..]

Volgens mij is dat afkomstig uit de ep van deze week. :)
I was right. ;)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 23:50:46 #20
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96819665
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:19 schreef SiGNe het volgende:
Ik vraag me opeens af waar Timelords vandaan komen.
Een Timelord is niets zonder TARDIS en een TARDIS is niets zonder piloot.
Ze leven in symbiose met elkaar.
Zou het kunnen dat de Timelords door TARDISsen gecreëerd zijn?
Niet elke Time Lord heeft een TARDIS. Een hele zwik leefde gewoon op Gallifrey. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 23:51:10 #21
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96819697
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:49 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Ik vraag me af ofdat me de Forest met de bibliotheek bedoeld werd?
Omdat dat het einde voor River is?
Da's mogelijk, maar het is een hint naar de toekomst. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 23:51:55 #22
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_96819756
Ik vond ook de grap over de "PULL TO OPEN" aan de buitenkant terwijl die deur altijd naar binnen openslaat erg leuk gevonden _O-
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  Admin zaterdag 14 mei 2011 @ 23:54:59 #23
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96819953
Jah. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 23:57:48 #24
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_96820126
En natuurlijk Amy, nadat ze ziet dat de TARDIS een lekker wijf is: "Did you wish really hard?"
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  zondag 15 mei 2011 @ 00:14:46 #25
302800 Frith
fictief en almachtig
pi_96821274
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 23:57 schreef The_BoezelaaR het volgende:
En natuurlijk Amy, nadat ze ziet dat de TARDIS een lekker wijf is: "Did you wish really hard?"
Eerder omdat hij gewoon de TARDIS als zo'n belangrijk object beschouwd. De aflevering heet niet voor niets 'the doctor's wife'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')