ik zou graag willen, maar het is hier of 5,5 uur op een dag (halve dag) of 11 uur. En het maakt dan verder geen klap uit of je om half acht brengt en om half zeven haalt of dat je om negen uur komt en om vier uur haalt, je betaalt altijd 11 uur.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:12 schreef happyme28 het volgende:
Ik kan me zo voorstellen dat je dan ook werkelijke uren gaat afnemen (dus 8 per dag ipv 11). Ik zie niet in waarom je meer dan 140% zou willen afnemen (afgezien van fraude) dus lijkt mij een prima regeling.
Die is er nu niet.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:23 schreef happyme28 het volgende:
Normaliter zal er ook een overgangsregeling zijn bij werkloosheid (iets als 6maanden doorloop obv laatst gewerkte uren).
In je verlof verandert je contract toch niet? Je contract blijft voor 32 uur per week en je contract bij het kdv blijft voor 33 uur per week. Ik zie niet in hoe je verlof de situatie verandertquote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:27 schreef mefke79 het volgende:
en hoe gaat het bij verlof? Ik zit nu 16 weken thuis + nog 3 weken ouderschapsverlof. Ik kan in die tijd Driekus niet van het kdv halen, want dan is ie zijn plekje kwijt. Ik mag toch hopen dat ze daar rekening mee houden...
Het gaat toch om het maximaal aantal uren? Wat je uiteindelijk terugkrijgt is wel inkomensafhankelijk van beide partners, toch?quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:26 schreef Claudia_x het volgende:
En is het dan helemaal niet inkomensafhankelijk meer? Ik vind het een maffe situatie dat 2 stellen die eenzelfde aantal uren werken maar een groot verschil in inkomen hebben evenveel toeslag krijgen. Dat is toch raar?
Dat ook! Tenzij je ouderschapsverlof opneemt (hier het geval, 2 dagen per week).. maar dat zal dan ook wel naar rato berekent worden.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:30 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
In je verlof verandert je contract toch niet? Je contract blijft voor 32 uur per week en je contract bij het kdv blijft voor 33 uur per week. Ik zie niet in hoe je verlof de situatie verandert
Nou ja, ligt er dus aan of ze gaan kijken naar gewerkte uren of naar de uren die je op papier hebt. Nu staat er gewerkte uren, dat kan in sommige situaties heel erg uiteen lopen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die onregelmatig werken in de zorg, zoals BJ beschrijft.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:30 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
In je verlof verandert je contract toch niet? Je contract blijft voor 32 uur per week en je contract bij het kdv blijft voor 33 uur per week. Ik zie niet in hoe je verlof de situatie verandert
ja het uurbedrag ligt geloof ik iets van 1,5 euro hoger...zal ik na moeten zoeken. Maar het is idd iets meerquote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:31 schreef mefke79 het volgende:
BJ, betaal jij dan ook nog extra voor het feit dat het flexibel is? Dat is hier volgens mij wel. En dan garanderen ze ook nooit dat er plek is...
Kijk, ik snap dat er bezuinigd moet worden en ik snap dat de toeslag gebruikt moet worden om het mogelijk te maken dat je werkt (of studeert, ik neem aan dat dat ook gewoon doorgaat), maar 'verplicht' kdv's dan dat je ook de werkelijke uren kan aangeven. In ons geval dus geen 11 uur maar maar iets van 9 uur. En ik snap ook nog wel dat je dat niet per kwartier kan registeren, maar ik ben al blij met halve uren. Gaan we gewoon klokken met kindjes
Ik ben niet helemaal thuis in de materie omdat zoonlief naar opa en oma gaat, maar in de situatie van bijv mefke waarbij je 11 uur moet afnemen en stel je hebt die dag eigenlijk ouderschapsverlof. Dan heb je daar toch niks aan? Want je moet toch 11 uur betalen maar je hebt dan ook nog eens minder recht op vergoeding omdat de gewerkte uren minder zijn door het ouderschapsverlof...quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:36 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik ga er vanuit dat ze dit via de loonaangifte van de belastingdienst controleren. Als jij zwangerschapsverlof hebt wordt gewoon je normale aantal contracturen doorgegeven als zijnde gewerkte dagen die maand.
Als je ouderschapsverlof opneemt heb je ook minder opvanguren nodig dus het lijkt me dat die vermindering in uren elkaar niet bijt.
yeps ik kan die 48 uur gewoon spreiden over de weken; dus soms heb ik amper opvang nodig (bij veel late diensten of een week vakantie), maar een week erna kan het ook anders zijn, bijvoorbeeld 3 dagdiensten en een late (dus 32 uur opvang ofzo).quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:41 schreef mefke79 het volgende:
He, dat is fijn BJ, jij hebt dus wel een vast aantal uren dat je afneemt (en waar je dus toeslag voor krijgt) maar kan die flexibel inzetten. Handig!
En wij betalen ook per maand. Wel elke maand hetzelfde en voor extra opvang krijgen we dan losse facturen.
In het ergste geval kan ik na m'n promotie lekker hoogopgeleid thuis gaan zitten.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:40 schreef mefke79 het volgende:
Wat Claudia al zegt: je wordt er gewoon zenuwachtig van omdat je alleen de globale plannen hoort, niet de details. En dan is het maar hopen dat het goed doordacht is...
Dat is toch alleen als je zoals Mefke een volledige werkweek aan ouderschapsverlof op wilt nemen? Over het algemeen neemt iemand bijvoorbeeld een dag per week op en dan heb je ook een dag per week minder opvang nodig.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:40 schreef Asyniur het volgende:
[..]
Ik ben niet helemaal thuis in de materie omdat zoonlief naar opa en oma gaat, maar in de situatie van bijv mefke waarbij je 11 uur moet afnemen en stel je hebt die dag eigenlijk ouderschapsverlof. Dan heb je daar toch niks aan? Want je moet toch 11 uur betalen maar je hebt dan ook nog eens minder recht op vergoeding omdat de gewerkte uren minder zijn door het ouderschapsverlof...
Of begrijp ik het verkeerd?
het houdt me wel vaker bezig omdat ik niet weet hoe lang opa en oma dit nog kunnen doen. Daarom heb ik mijn ouderschapsverlof ook maar voor een half jaar vastgelegd
azoquote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:48 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
Dat is toch alleen als je zoals Mefke een volledige werkweek aan ouderschapsverlof op wilt nemen? Over het algemeen neemt iemand bijvoorbeeld een dag per week op en dan heb je ook een dag per week minder opvang nodig.
Het ligt er echt aan of ze gewoon contracturen nemen en op basis daarvan een gemiddeld aantal uren per jaar of dat ze pietje precies aan het eind van het jaar gaan kijken hoeveel gewerkte uren er via de loonaangifte zijn opgegeven. In het laatste geval gaan er heel veel verrekeningen plaats vinden en wordt het echt reuze ingewikkeld.
Ja, ik snap ook het probleem niet waarom dat lastig is. Mijn collega'tje heeft zo'n opvang en dat scheelt echt in het maandbedrag. Kijk, als je vroeg brengt, laat haalt niet natuurlijk, maar wij brengen vroeg en halen vroeg, dus dat zou wel schelen in het totale aantal uren.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:49 schreef mefke79 het volgende:
Happy, ik begreep ooit dat de branche zelf het liever niet wil omdat ze dan bang zijn dat mensen hun kinderen veel vroeger komen halen of later brengen. Ik snap niet waarom ze daar zo bang voor zijn, dat kan nu toch ook? Hier in de regio is 1 kdv dat wel werkt met echt geleverde uren ipv 11 uur op een dag en dat krijgt telkens de volle lading kritiek over zich heen.
Hoezo ben je screwed? Over het algemeen gaan de extra uren die ze berekenen (11 uur per dag versus een 8-urige werkdag) niet over die 140% heen. Alleen als je je kinderen dan meer dagen naar de opvang brengt dan je zelf werkt, loopt het mis.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:52 schreef Pvoesss het volgende:
Nou dan ben ik dus mooi screwed![]()
Ik ben alleen ik heb niemand voor een papa dag of die mijn ene kind eerder op kan halen...
Ik moet ze zelf alle 2 brengen en ophalen en als er een max aan uren zit dan ben ik dus echt de sjaak.
Stel ik werk 8 uur dan moet ik nog richting de ene opvang en dan richting de BSO.
Dit doe ik op de fiets want geld voor een auto is er sowieso niet.
Dus ik heb voor werktijd en na werktijd een aantal uren nodig. Ik ga dus dan over het maximum
Zo'n soort constructie hebben wij bij de gastouder ook. We hebben afgesproken dat we 50 uur in de maand afnemen. Mochten we een maand minder uren afnemen, dan schrijven we dat op. Hebben we dan een maand meer uren, kijken we of we dat kunnen compenseren. Ik heb wel met de gastouder afgesproken dat Ilse elke week 1 keer komt.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:45 schreef Beessie-Jen het volgende:
[..]
yeps ik kan die 48 uur gewoon spreiden over de weken; dus soms heb ik amper opvang nodig (bij veel late diensten of een week vakantie), maar een week erna kan het ook anders zijn, bijvoorbeeld 3 dagdiensten en een late (dus 32 uur opvang ofzo).
Wij zijn ooit begonnen met een contract van 22 uur per week; maar blijkt met mijn onregelmatigheid dat ik dat bij lange na niet gebruik...
Als jij 8 uur werkt komt dat overeen met 11 uur opvang kdv (hey dat is toevallig een dag kdv...Dus die krijg je dan gewoon vergoed! BSO is in het ergste geval van 14-19 uur, maar ik gok eerder. 70% van 8 = ongeveer 5 uur. Die getallen komen niet uit de lucht vallen, ze zijn er om te voorkomen dat mensen die niet of nauwelijks werken toch veel gebruik amken van kinderopvang. Aquote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:52 schreef Pvoesss het volgende:
Nou dan ben ik dus mooi screwed![]()
Ik ben alleen ik heb niemand voor een papa dag of die mijn ene kind eerder op kan halen...
Ik moet ze zelf alle 2 brengen en ophalen en als er een max aan uren zit dan ben ik dus echt de sjaak.
Stel ik werk 8 uur dan moet ik nog richting de ene opvang en dan richting de BSO.
Dit doe ik op de fiets want geld voor een auto is er sowieso niet.
Dus ik heb voor werktijd en na werktijd een aantal uren nodig. Ik ga dus dan over het maximum
pffrrt bedanktquote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:52 schreef Jojogirl het volgende:
Ik neem aan dat ze met contracturen gaan rekenen, anders is het ondoenlijk. Dus dingen als zwangerschaps/ouderschapsverlof/langdurige ziekte etc zijn dan al geen probleem meer. Voor studenten neem ik aan dat ze de studiebelasting als werkuren rekenen (op grond van die gedachte krijgen studenten nu toch ook die vergoeding?).
Alleen voor zelfstandigen en in geval van (tijdelijke) werkloosheid lijkt het me wel een ingewikkeld gedoe worden.
Ja daar houden we ook wel rekening mee hoor, maar op deze manier, als het om mijn uren zou gaan komt het op 0 uren, dat wordt een karige vergoedingquote:Op vrijdag 13 mei 2011 21:07 schreef happyme28 het volgende:
Huup, je moet er denk ik wel rekening mee houden (niet persé door deze regeling) dat opvang duurder wordt de komende jaren, althans, daar houd ik wel rekening mee.
Mag dat wettelijk? Vastleggen voor 4 jaar op laste van boete? Ik dacht dat een opzegtermijn van 2 maanden wettelijk geregeld was?
Ik moet ook nog naar mijn werk toe. Plus ik heb voorschoolse en naschoolse opvang nodig.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:56 schreef Jojogirl het volgende:
[..]
Hoe ben je screwed? Over het algemeen gaan de extra uren die ze berekenen (11 uur per dag versus een 8-urige werkdag) niet over die 140% heen. Alleen als je je kinderen dan meer dagen naar de opvang brengt dan je zelf werkt, loopt het mis.
Nou neem ik aan dat werkloosheid een goede reden is en ze dan dus geen boete op gaan leggen.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 21:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik hoop wel dat ze nadenken over mensen met 0-urencontracten en dat kdv's mensen niet meer 4 jaar kunnen vastleggen als je je toelage verliest bij werkloosheid. Sommige kdv's laten je tekenen voor 2000¤ boete als je je kind zonder goede reden weghaalt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |