abonnement Unibet Coolblue
  maandag 30 mei 2011 @ 13:10:46 #101
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_97492852
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 13:01 schreef Oxymoron het volgende:
En anders, Livelink, weet ik een heel leuke manege waar ze alleen met gehandicapten paardrijden. Er rijden mensen met verstandelijke, gedrags, visuele, auditieve en lichamelijke handicaps.
Het is in Doorn. Ik rijd daar zelf ook, en ze zijn echt goed in het handelen van "issues" op welk gebied dan ook.
En: veel jongens die rijden daar!!!
ik heb stage gelopen bij n manege voor mensen met een beperking in rotterdam, dus als je daar meer over wilt weten :) geef maar een gil. En idd ook veel jongens, ook veel speciale scholen die er kwamen rijden met zn allen :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_97495731
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 11:40 schreef trui het volgende:
vervelend! kun je haar niet sowieso inschrijven alvast? of mag dat niet. en jammer van 't weer. het is ook wel erg grillig nu zeg.
Nee, dat kan pas als je "goedgekeurd" bent.
Deze school zou het dan worden. http://www.sbodemeander.nl/
Woonden we eerder zowat tegenover ...
pi_97495773
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 11:46 schreef livelink het volgende:
Balen dat het besluit is uitgesteld, Ingrid.
Wij hebben 7 juni het adviesgesprek waar ook een advies van school bij zit. Ik vermoed dat wij dan ook te laat zijn om nog voor het volgend schooljaar iets te regelen. Sowieso vrees ik dat er een periode van regelen van zaken op ons af komt. Maar ja, ik moet het gewoon afwachten.

Vanmiddag mag ik meelopen met de groep. Ik vind het wel erg spannend moet ik zeggen.

Wij zaten trouwens ook enorm met het feit dat Job inmiddels niet meer op een sport zit, terwijl het echt een heel sportief jochie is. Maar ja, door zijn problemen ging het uiteindelijk toch overal fout. Van het wedstrijdzwemmen hebben we wel de toezegging gehad dat we het nog een keer mogen proberen als het weer beter gaat met Job, maar dat is nu nog niet aan de orde.
Ik had al een paar keer bij Job gepolst of paardrijden iets zou zijn. Eerst wilde hij niet, want het is een meidensport.
Maar inmiddels zitten twee vriendjes van hem op paardrijden en ziet hij dat er bij Katja in de les ook twee jongens zitten en hij ging langzaam om. Gepraat bij de manege of zij het uberhaupt wel zagen zitten en zij wilden wel een proefles proberen als Job zelf gemotiveerd was.
Dus is Job zaterdag naar de manege gegaan en heeft zelf verteld dat hij het graag wilde proberen en volgende week zaterdag krijgt hij een proefles. Ik hoop dat het iets voor hem is.
Spannend!
Ik ben benieuwd hoe hij het paardrijden gaat vinden!
  maandag 30 mei 2011 @ 21:23:46 #104
1762 YPPY
Yppiaans
pi_97513536
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 13:45 schreef Oxymoron het volgende:
Aangeven als ik overvraagd word? Nee, dat lukt niet. Ik ben nl altijd in de eerste instantie geneigd om álles te doen. Grenzen voel ik moeilijk tot niet aan. Ook die van mezelf niet.
Even dit quoten, er gingen meer posts over dit onderwerp. Ik zie je natuurlijk niet zo vaak oxy, maar ik merk goed dat ik steeds beter 'zie/voel/merk' als jij overvraagd wordt. Je geeft dan wel signalen af. Die kunnen goed onbewust zijn, maar ik zie ze wel. Zoals tijdens het kijken naar de dieren in Amersfoort dat het genoeg was, dat is dan een beweging en een soort van 'afdwalen' waardoor een ander kan zien dat het genoeg is geweest.
Ik denk als je jouw echt goed kent, dat je die signalen nog eerder ziet.

Leah :* Totaal geen verrassing jou hier te zien, maar wel positief ergens omdat ik denk dat jij een 'goede kijk' kan hebben op dingen. :) Niet dat je hier 'hoort' bedoel ik, maar dat je post. ;)

Livelink, hoe is het meelopen op de groep gegaan? En neem je wat meer tijd voor jezelf nu?
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  maandag 30 mei 2011 @ 22:12:42 #105
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_97517094
Meelopen was fijn. Het geeft wel een goed beeld van hoe het op de groep gaat. Vooral de structuur is belangrijk. Na school even een snoepje en dan moeten er afspraken worden gemaakt. Je moet andere kinderen of een groepsleider uitnodigen voor een speelafspraak en dan moet je samen afspreken wat je gaat doen. Een afspraak duurt 15 minuten en dan wordt er weer een volgende afspraak gemaakt. Je kunt ook een alleenspeel-afspraak hebben. Wat je hebt afgesproken moet je doen. Je kunt niet na een paar minuten zeggen dat je toch liever iets anders wil doen.
Job moest ook met mij een speelafspraak maken, maar dat wilde hij eigenlijk niet. Hij was echter zo ontzettend vies geworden bij een afspraakje waarbij hij met water en zand was aan het spelen dat ik mijn eerste 15 minuten met hem mocht gebruiken om hem te gaan douchen. Na het eten heb ik nog 15 minuten met hem gespeeld en daarna ging ik naar huis. Er waren geen grote uitbarstingen, alleen wat kleine rimpeltjes. En vooral aan tafel bij het eten vond ik de sfeer heel prettig. Maar er werd ook heel leuk gespeeld door de kinderen. Al met al een goede ervaring.

Ik neem inderdaad meer tijd voor mezelf, Yppy. Die dag ouderschapsverlof benut ik volledig. Schuldgevoelens ten opzichte van werk worden ook minder. Ik kan het nu beter loslaten. Wel merk ik dat in de weekenden de stress nog snel toeslaat. Dus ik ben er nog niet helemaal.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_97530696
Dat klinkt goed Livelink.

Zo gaat het bij Boddaert ook, afspraakjes maken. En het is niet altijd makkelijk om je eraan te houden. Ze hebben daar ook een bad waar ze in mag. Ze wil dat wel proberen, maar durft het nog niet goed. Vanmiddag gaat ze weer heen.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 16:37:27 #107
35189 Troel
scherp en bot
pi_97545659
Mijn vermoedens zijn bevestigd :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 31 mei 2011 @ 19:09:49 #108
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_97551917
Troel? Misschien kun je iets meer vertellen?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 19:42:34 #109
35189 Troel
scherp en bot
pi_97553417
Officiële rapportage moet nog volgen, maar we hadden vandaag het adviesgesprek. En daar kwam inderdaad de diagnose uit die ik verwacht had. Wil en kan er niet teveel over zeggen :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_97579814
Ik zag dat 'ie eerder al een keer genoemd werd, maar voor de zekerheid: Er is nu een vierdelige serie over autisme op tv. Je kunt 'm terugkijken via uitzendinggemist. http://www.uitzendinggemi(...)d930a1fa4738a6ae00b3
  Jubileum moderator woensdag 1 juni 2011 @ 19:51:05 #111
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_97593163
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 13:28 schreef Cantare het volgende:
Ik zag dat 'ie eerder al een keer genoemd werd, maar voor de zekerheid: Er is nu een vierdelige serie over autisme op tv. Je kunt 'm terugkijken via uitzendinggemist. http://www.uitzendinggemi(...)d930a1fa4738a6ae00b3
Ik heb hem net bekeken (de uitzending van gisteren) en OF het is al eerder uitgezonden of ik ken het materiaal uit lezingen van Colette. Neemt niet weg dat het enorm boeiend is om te zien.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_97598112
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 21:23 schreef YPPY het volgende:

[..]

Leah :* Totaal geen verrassing jou hier te zien, maar wel positief ergens omdat ik denk dat jij een 'goede kijk' kan hebben op dingen. :) Niet dat je hier 'hoort' bedoel ik, maar dat je post. ;)

Ik vind het posten wel lastig moet ik zeggen, omdat ik ook wil proberen om niet al te herkenbaar voor onze omgeving te zijn. En of ik een "goede kijk" heb? Ik weet het niet... Ik merk dat het toch heel lastig is om een goede manier mijn weg te vinden in de omgang met mijn kind. Wat komt vanuit het autisme en heeft dus begrip nodig, en wat is gewoon kliergedrag en moet gecorrigeerd?
Koorddansen vind ik het :D.

Ik vond de uitzending van Autisme, wat nu? trouwens een beetje tegenvallen. Als ik er van uit ga dat het bedoeld is om buitenstaanders inzicht te geven in wat autisme nu is en hoe dat werkt voor de autist vond ik het voor een eerste uitzending een slecht gekozen onderwerp. Laten zien hoe een 18 jarige zoekende is naar antwoorden over de dood lijkt mij meer iets voor latere uitzendingen zeg maar. Begin gewoon met eten en slapen denk ik dan ;) Laat zien hoe het dagelijks leven is.
Wij gaan binnenkort starten met gezinsbegeleiding volgens de methode van Colette de Bruin. Ik heb daar wel vertrouwen in, maar de eerste uitzending sloeg wat mij betreft de plank een beetje mis :D
pi_97599199
Ingrid, heb je al meer duidelijkheid over school? Wij hebben wat dat betreft mazzel gehad dat we de diagnose kregen voor de “deadline” van inschrijving voor SBO. Ik hoop dat jullie terecht kunnen.

Livelink, is paardrijden niet ook erg eng? Ik bedoel, zo’n paard is ook onvoorspelbaar. Of denk ik nu helemaal verkeerd? Het zou wel leuk zijn als Job dat zou gaan waarderen, toch?
Waar was de meeloopdag? Is dat op speciaal (basis)onderwijs? Wel fijn dat het je goed beviel!

Dank Cantare! Ik was het alweer helemaal vergeten. :@ Ik heb die aflevering gezien en ik had het toch wel ff moeilijk bij het zien van Floor. Dat is mijn voorland. *Bam* Dat sloeg ff hard in.
Ik weet dat hij autistisch is, en dat is prima, zo is hij nu eenmaal. Ik merk alleen wel dat ik het moeilijk vind dat hij echt anders benaderd moet worden dan een “normaal” kind. Dat hij een “bijzonder” kind is. Valt me zwaar. ;(
Gister bij avondeten weigerde meneer te eten. Er lagen sperziebonen, rijst en pindasaus op zijn bord. Alles los, niets raakte elkaar aan. “Ik kan niet eten!” Sperziebonen en pindasaus weggehaald en meneer schoof zo zijn rijst naar binnen. *bam* mijn kind is autistisch. ;(
(Ik ga dus van die bordjes kopen met 3 “compartimenten”. Bedenk ik me steeds op dit soort momenten als de winkel niet bereikbaar is :') )
Kloon voor een (autistische) zoon
  woensdag 1 juni 2011 @ 23:01:26 #114
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_97602287
Wat is je 'voorland', zoonkloon? Ik weet wat dat woord betekent, maar ik weet niet zo goed hoe je het hier bedoelt.
Ik herkende me erg in Floor. Een voorland is meestal niet positief bedoeld. Terwijl zij juist zoveel inzicht toont en moed en daadkracht. Dat is wat ik zie, als ik kijk naar Autisme, wat nu?
En ik zag de Tangle! (www.toysforhands.nl) die heb ik nu al 3 weken in gebruik en jawel de wonden op mijn handen worden littekens en er komen geen nieuwe bijtwonden bij. En het helpt mij focussen en afleiden, net wat dan nodig is. (tip tip tip)

Kortom, misschien heb ik het verkeerd, maar ik snap het woord 'voorland' niet als je het negatief bedoelde.
Ik zag leven. Niet tégen autisme, maar met autisme.
Maar ik leef al 26 jaar met mezelf, hè ! :D ^O^
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_97602839
Dat 'BAM" is herkenbaar... Toch hebben wij (mijn ex en ik) F in alle onschuld leren fietsen en eet ie ook inmiddels alles wat los en vast zit zonder dat we het hoeven te verdelen op het bord.

Ik merk aan mezelf dat ik, nu ik het weet, veel meer zoekende ben als toen we het niet wisten. Wat mij helpt (maar F is ook een stuk ouder als je zoon), is me realiseren dat hij naar een leven van zelfstandigheid moet. Waarin ik en zijn broer ook moeten overleven. Dus moet je keuze's maken tussen een vakjesbord, of je bedenken dat alle kinderen van 5 over het algemeen slecht eten (en het overleven ;)), Maar maak keuze's. Het moeilijkste wat er is, maar je moet het wel doen,

Maar "bam" blijft BAM. Doet zeer.
  woensdag 1 juni 2011 @ 23:18:00 #116
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_97603208
De eerste weken na 'de diagnose' vond ik lastig. Alsof er heel veel van af hing en we nu alles op een gouden weegschaaltje af moesten wegen omdat we het kind anders onherstelbaar zouden beschadigen.
Dat gevoel is gelukkig wel wat gesleten. Af en toe is daar nog het besef 'oh ja, hij heeft autisme' en dat komt dan wel even binnen. Maar boven alles is hij nog steeds we hij voor de diagnose was. De manier waarop we hem benaderen is veranderd, hijzelf niet :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  donderdag 2 juni 2011 @ 08:58:52 #117
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_97612524
Die Tangle gaat besteld worden, Oxy! Misschien helpt het Job ook van het eindeloos gekauw op zijn mouwen en handen af.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  Jubileum moderator donderdag 2 juni 2011 @ 11:06:34 #118
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_97614611
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 23:01 schreef Oxymoron het volgende:
En ik zag de Tangle! (www.toysforhands.nl) die heb ik nu al 3 weken in gebruik en jawel de wonden op mijn handen worden littekens en er komen geen nieuwe bijtwonden bij. En het helpt mij focussen en afleiden, net wat dan nodig is. (tip tip tip)

Ik ga hem bestellen Oxy, bedankt voor de tip!
Eva bijt vreselijk, voornamelijk zichzelf, en peutert daarnaast het vel van handen en voeten af.....
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_97615464
psst, de URL is toysforhands.com

http://www.toysforhands.c(...)ww.toysforhands.com/
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_97618375
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 23:01 schreef Oxymoron het volgende:
En ik zag de Tangle! (www.toysforhands.nl) die heb ik nu al 3 weken in gebruik en jawel de wonden op mijn handen worden littekens en er komen geen nieuwe bijtwonden bij. En het helpt mij focussen en afleiden, net wat dan nodig is. (tip tip tip)
Dank je Oxy!Ik gooi het in overleg hier. denk dat het voor Kim wel wat is.
Het bijten begint weer.

Over school, ergens half juni vergadert de commissie pas weer. Dan horen we of Kim naar sbo mag. Zo ja, dan meteen aanmelden en hopelijk is er nog een plekje vrij!
  donderdag 2 juni 2011 @ 15:44:02 #121
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_97622323
Wel de rubberen Therapeutic tangle bestellen he , voor de bijters en knagers!!
Ik doe dat ook, lois , dat pulken!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  donderdag 2 juni 2011 @ 15:50:37 #122
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_97622507
En: bij www.hetkinderpunt.nl zijn de tangles in de aanbieding en de verzendkosten zijn daar aanzienlijk lager !!!
8-)
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  donderdag 2 juni 2011 @ 15:52:15 #123
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_97622542
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  Jubileum moderator donderdag 2 juni 2011 @ 16:20:22 #124
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_97623322
Dank je wel Oxy! Ik heb er gelijk 2 besteld *O*
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_97623389
Ik ook, Ox! De metalen. Wel bij de duurdere site helaasch, ik las je post te laat.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')