Case4 | maandag 9 mei 2011 @ 16:58 |
Ik heb een familie-gebeuren. Dat is meestal wel tof. Tijdens dit familie-gebeuren gaan we erg veel eten en drinken. Het idee is dat elke familie twee tapas gerechten maakt. Mijn zusje maakt wraps. Nu moet ik nog iets verzinnen. Maar wat? | |
L-ascorbinezuur | maandag 9 mei 2011 @ 17:00 |
Mozzarella, tomaat en basilicum. Makkelijk en lekker! | |
Mirjam | maandag 9 mei 2011 @ 17:01 |
--> CUL | |
Case4 | maandag 9 mei 2011 @ 17:04 |
Mijn nederige excuses, ik was weer even van de wereld. Caprese! Dat is geen slecht idee :-) More plox | |
SiGNe | maandag 9 mei 2011 @ 17:06 |
Koop een Manchego kaas en snij het in plakjes .. makkelijker kan niet denk ik. Of je neemt een bakje olijven met olie en knoflook. | |
Perruche | maandag 9 mei 2011 @ 17:08 |
Is het nog ergens aan gebonden, land of vegetarisch ofzo? Prikkertje met cherrytomaatje, mozzarella bolletje & basilicum blaadje is inderdaad lekker ![]() Ook lekker: Tortilla (aardappelomelet, makkelijk en lekker, en vegetarisch!) of frittata Gehaktballetjes in amandelsaus of tomatensaus Gamba's met witte wijn en knoflook Groente spiesjes (met cougette en champignon bijvoorbeeld, gegrild) Sushi's kan ook nog, wel veel werk en niet zo heel makkelijk Arancini (gefrituurde risottoballetjes) Puntjes quiche/hartige taart Kleine pizzaatjes (zelfgemaakt!) Bruschetta (geroosterd brood met tomaten, of paddestoelen, of olijven, of...) Etc ![]() | |
Case4 | maandag 9 mei 2011 @ 17:13 |
Het is nergens aan gebonden. Bruschetta is inderdaad ook wel heel lekker. Hmmm | |
roos85 | maandag 9 mei 2011 @ 18:02 |
gedroogde abrikoos vullen met geitenkaas ![]() | |
Mirjam | maandag 9 mei 2011 @ 18:03 |
troep gekliko'd | |
_Loki | maandag 9 mei 2011 @ 18:09 |
http://wifeylifey.xanga.com/730171809/bruschetta-pizza/ Heeerlijk. Wel met zelfgebakken broodbodem natuurlijk, met het standaard recept uit het pizzatopic. | |
Pietverdriet | maandag 9 mei 2011 @ 18:13 |
Laat dadels zonder pit wellen in zoete sherry, een uur of 12. Wikkel ze daarna in coppa of een droge vette spaanse ham en bak ze even knapperig. | |
foodlover | maandag 9 mei 2011 @ 19:38 |
Patatas Bravas! Of wedges met aioli! | |
Bleie | dinsdag 10 mei 2011 @ 11:04 |
toastjes (beetje lekkere nemen) met gerookte zalm en plakje parmezaanse kaas. van die hele kleine kippenpootjes - even marineren of kruiden, en in de oven braden. | |
MaximusTG | dinsdag 10 mei 2011 @ 11:45 |
Garnalen gemarineerd in olijfolie, knoflook, zout, peper, chilipoeder en paprikapoeder, en dan licht gegrild is ook erg lekker! Eventueel van schalen van de garnalen een beetje bouillon trekken. Dan rode chilipeper + knoflook in ringetjes/schijfjes bakken in wat olie, garnalen erbij, blussen met een beetje bouillon, en dan wat citroensap erbij. | |
golfer | dinsdag 10 mei 2011 @ 12:40 |
Niet echt alleen tapas, maar zat ideeën om wat mee te doen, qua kleine lekkere hapjes: [FOK!-kookboek] Amuses, voor- en bijgerechten | |
Weltschmerz | dinsdag 10 mei 2011 @ 18:17 |
Dikke olijven omwikkelen met een ansjovisfilet en een prikkertje er doorheen, klusje van niks. Cherrytomaatjes of peppadews vullen met een of andere zachte kaas naar voorkeur, of van die gegrilde paprikas uit zo'n pot, maar dan moet je snijden en met prikkers in de weer (wel heel erg tapa, zo'n prikker). Garnalen hoef je weinig aan te doen, kan ook ongebakken. | |
SiGNe | dinsdag 10 mei 2011 @ 18:28 |
Kip in knoflooksaus Ingrediënten: 1Kilo kippenvleugels of 4 kipfilets Bloem vermengd met wat zout en peper 4 eetlepels olijfolie 25 gram boter ½ glas witte wijn 2 dl kippenbouillon 3 theelepels geperste knoflook 1 eetlepel gehakte peterselie 1½ eetlepel sherry 1½ eetlepel cognac Zout en peper Bereiding: Snijd de kip in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit in een pan de olie met de boter, leg de stukken kip in de pan en bak ze snel aan alle kanten. Voeg de wijn, knoflook en peterselie toe. Laat de wijn voor de helft inkoken en voeg daarna de kippenbouillon toe. Kleinere stukken kip die al gaar zijn uit de pan halen en apart leggen. De sherry en de cognac toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Erg lekker sausje! |