Ja het gras is altijd groener aan de overkant. Maar wil je je hele leven allen maar bras verhaaltjes gaan vertellen of mierenneuken over cijfertjes.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:24 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ingenieurs die hier 20 jaar werken bij mijn ex-bedrijf hadden na 20 jaar nog steeds een schamele 3200 per maand! Dat krijgen accountants na een jaar ervaring al... "maar je doet het wel voor het plezier"
Okee, maak er dan leuke-baangarantie van. Zelfs in het toppunt van de crisis kon je als techneut nog een beetje uitzoeken wat je leuk vond.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:24 schreef Gerecycleerd het volgende:
Best een nonargument, baangarantie hoger... als schoonmaker kan je ook overal werk vinden, plus mijn baangarantie is hoger en er is meer vraag, maar betalen ho maar
Dat geloof ik niet, het is in ieder geval niet normaal.quote:Ingenieurs die hier 20 jaar werken bij mijn ex-bedrijf hadden na 20 jaar nog steeds een schamele 3200 per maand!
Wat een geniale opmerking!quote:Op maandag 9 mei 2011 01:42 schreef pongping het volgende:
Hou toch op man man jankbal.
Als je snel veel geld wil verdienen, dan ga je kontje verkopen achter het station of drugsdealen.
Waarom heb je sowieso voor deze studie gekozen? Je lijkt me meer zo'n wannabe gehaktbal in een C&A maatpak op hoog water met een stopdas met de knoop nog uit de winkel die ergens op tepelhoogte bungelt
Het grote probleem is dat dat niet veel hoger ligt dan de salaris van eerste de beste communicatiedoos met zesjes. Veel te hard werken voor veel te weinig geld dus.quote:Ja het gras is altijd groener aan de overkant. Maar wil je je hele leven allen maar bras verhaaltjes gaan vertellen of mierenneuken over cijfertjes.
Trouwens 3200 per maand is nog altijd 41.472 per jaar (incl vakantie geld) Dat is nog altijd 30% boven modaal.
Trouw een communicatiedoos met zesjes en ga thuis op de bank xboxen en bier drinkenquote:Op maandag 9 mei 2011 15:01 schreef Gerecycleerd het volgende:
[..]
Het grote probleem is dat dat niet veel hoger ligt dan de salaris van eerste de beste communicatiedoos met zesjes. Veel te hard werken voor veel te weinig geld dus.
Research wordt altijd gezien als een kostenpost. Het moment dat je redelijk verdient is ook het moment dat je wordt weggereorganiseerd. Als ik dat 5 jaar geleden geweten had, was ik tandarts geworden.
Gelukkig ben ik een handige Beta. Hoe herken je een Beta? Dat is de man/vrouw met de hoogste opleiding in de buurt, en de oudste auto voor de deur.
Voor de salarissen hoef je het inderdaad niet te doen, maar van erg moeilijk een baan kunnen vinden heb ik (TU natuurkunde) nog nooit iets gemerkt, zelfs 1 à 2 jaar geleden niet.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:53 schreef Gerecycleerd het volgende:
Vanwege:
http://beteronderwijsnederland.net/node/5411
Vandaar dat ik een carrière-switch zoek.
Hmm, ik lees de link uit de OP nu pas. Deprimerend hoor, ik kan me er in ieder geval absoluut niet vinden. Kan het misschien zijn dat het beta-tekort wat genuanceerder ligt? Als wtb'er of civieler kan je overal beginnen, maar als ik me bedenk wat een afgestudeerd natuurkundige kan gaan doen kom ik niet verder dan natuurkunde-docent.quote:Op maandag 9 mei 2011 18:50 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Voor de salarissen hoef je het inderdaad niet te doen, maar van erg moeilijk een baan kunnen vinden heb ik (TU natuurkunde) nog nooit iets gemerkt, zelfs 1 à 2 jaar geleden niet.
Er is inderdaad een overschot aan ICT-ers, namelijk de ongeschoolde hobbyist ICT-er. Bedrijven komen er langzamerhand achter dat dat soort klapmongolen meer kwaad dan goed doen en daarom wordt er tegenwoordig steeds vaker gevraagd naar een bepaalde mate van werkervaring en een opleiding in het vakgebied.quote:Op maandag 9 mei 2011 19:40 schreef 44pje het volgende:
[..]
Hmm, ik lees de link uit de OP nu pas. Deprimerend hoor, ik kan me er in ieder geval absoluut niet vinden. Kan het misschien zijn dat het beta-tekort wat genuanceerder ligt? Als wtb'er of civieler kan je overal beginnen, maar als ik me bedenk wat een afgestudeerd natuurkundige kan gaan doen kom ik niet verder dan natuurkunde-docent.
Wat doen jullie eigenlijk?
Ik ben een beetje verdwaald, richting de infra. Maar de meeste natuurkundigen komen uiteindelijk bij ASML, Philips, Shell, Océ en dat soort bedrijven terecht.quote:Op maandag 9 mei 2011 19:40 schreef 44pje het volgende:
[..]
Hmm, ik lees de link uit de OP nu pas. Deprimerend hoor, ik kan me er in ieder geval absoluut niet vinden. Kan het misschien zijn dat het beta-tekort wat genuanceerder ligt? Als wtb'er of civieler kan je overal beginnen, maar als ik me bedenk wat een afgestudeerd natuurkundige kan gaan doen kom ik niet verder dan natuurkunde-docent.
Wat doen jullie eigenlijk?
Ik denk dat ict een verhaal apart is, ik ken niet zoveel ongeschoolde hobbyist natuurkundigen.quote:Op maandag 9 mei 2011 20:22 schreef Daeron het volgende:
[..]
Er is inderdaad een overschot aan ICT-ers, namelijk de ongeschoolde hobbyist ICT-er. Bedrijven komen er langzamerhand achter dat dat soort klapmongolen meer kwaad dan goed doen en daarom wordt er tegenwoordig steeds vaker gevraagd naar een bepaalde mate van werkervaring en een opleiding in het vakgebied.
Het zou me dus niets verwonderen dat het hetzelfde is in de andere vakgebieden. Er is zogenaamd een overschot, maar dat overschot is het ongekwalificeerde personeel. De mensen die nooit iets hebben ondernomen om hun kennis bij te spijkeren of een diploma te halen in het vakgebied en zo nu bedroevend ver achter lopen dat er waarschijnlijk geen enkele mogelijkheid meer is om nog bij te trekken en weer in het midden te komen wat betreft kennis, laat staan aan de top.
Hmm, dan snap ik het niet meer. Als de meeste natuurkundigen bij dit soort bedrijven terecht komen, waarom zit het gemiddelde startsalaris van een natuurkundige dan onder de 1700? (zie eerder genoemde link). Shell: "Gefeliciteerd, je bent aangenomen. Ik had echter niet gezien dat je natuurkunde gestudeerd hebt, dus het eerder genoemde salaris gaat nog door de helft."quote:Op maandag 9 mei 2011 21:47 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik ben een beetje verdwaald, richting de infra. Maar de meeste natuurkundigen komen uiteindelijk bij ASML, Philips, Shell, Océ en dat soort bedrijven terecht.
Ik doelde erop dat er mogelijk dus een hoop natuurkundigen zijn die zich nooit hebben laten bijscholen en daarom dus hopeloos achter lopen.quote:Op maandag 9 mei 2011 23:26 schreef 44pje het volgende:
[..]
Ik denk dat ict een verhaal apart is, ik ken niet zoveel ongeschoolde hobbyist natuurkundigen.
Ik ben lui geweest en heb de link niet doorgelezen, maar zou het niet zo kunnen zijn dat realtief gezien veel natuurkundigen ook nog gaan promoveren en hiermee het gemiddelde nogal lager laten uitkomen.quote:Op maandag 9 mei 2011 23:26 schreef 44pje het volgende:
Hmm, dan snap ik het niet meer. Als de meeste natuurkundigen bij dit soort bedrijven terecht komen, waarom zit het gemiddelde startsalaris van een natuurkundige dan onder de 1700? (zie eerder genoemde link). Shell: "Gefeliciteerd, je bent aangenomen. Ik had echter niet gezien dat je natuurkunde gestudeerd hebt, dus het eerder genoemde salaris gaat nog door de helft."
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |