abonnement Unibet Coolblue
pi_96337362
Door een reorganisatie ben ik vanaf 1 mei werkloos na 8 jaar achter een computer gezeten te hebben.

Heb ervaring in de logistiek magazijn inkoop en de administratieve handelingen daarvan.

Nu wil ik wat anders maar heb geen papieren. Ik heb 12 jaar als dj (hobby) gewerkt in een Bar Dancing.

Nu wil ik kijken of er iets is in de Horeca wat mij leuk lijkt. Nou zijn er zat dingen wat leuk is, maar ik heb totaal geen diploma papieren voor de horeca.

Is dit een note done situatie?
Heb je eelt aan de binnenkant van je handen?
Trek dan de conclusie en niet jezelf.
  woensdag 4 mei 2011 @ 12:47:39 #2
284143 Chef_M
Luie Kaaskop
pi_96337510
Wat wil je in de horeca doen dan?
Wil je logistieke manager zijn va een disco-keten of wil je achter de bar werken? Zit namelijk een verschil in.
pi_96337605
Is afhankelijk van wat je wilt doen in de horeca, als DJ heb je geen papieren nodig. Alhoewel een EHBO+BHV diploma wel een pré zijn lijkt me.
Let's pretend we scored a goal YEAH
pi_96337643
Ja nou het liefst de bedrijfsleider of assistent daarvan. Maar je moet natuurlijk onderaan beginnen. Bediening, Kok, Afwas etc.

Is het verplicht dat iedereen die in de horeca werkt sociale hygiëne moet hebben?
Heb je eelt aan de binnenkant van je handen?
Trek dan de conclusie en niet jezelf.
pi_96337695
Ik weet niet hoe oud je bent en wat je situatie is, maar als het kan zou ik als ik jou was gewoon een (deeltijd)opleiding gaan doen.
  woensdag 4 mei 2011 @ 12:52:29 #6
284143 Chef_M
Luie Kaaskop
pi_96337717
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 12:50 schreef Kletz het volgende:
Is het verplicht dat iedereen die in de horeca werkt sociale hygiëne moet hebben?
Nee, is ook weer afhankelijk van wat je doet. Bedrijfsleider zal je niet meteen worden zonder papieren, je kan altijd proberen assistent te worden van een bedrijfsleider en zo in goede banen te komen. Ik zou zelf persoonlijk terug naar school gaan of een thuisopleiding doen van Horeca Management (als dat nog zo heet).

Succes.
pi_96337733
quote:
2. Wanneer is de Verklaring Sociale Hygiëne verplicht?
In ieder horecabedrijf en in andere bedrijven waar alcohol geschonken en/of verkocht wordt, moeten niet alleen de ondernemer en bedrijfsleider/beheerder in het bezit zijn van de Verklaring Sociale Hygiëne (en op de vergunning vermeld staan). Volgens de Drank- en Horecawet moet er tijdens de openingstijden waarin alcohol geschonken/verkocht wordt, altijd tenminste één persoon aanwezig zijn in het bedrijf die in het bezit is van de ‘Verklaring Sociale Hygiëne’ (en op de vergunning vermeld staat)
Wanneer je een horecabedrijf hebt waar géén alcohol geschonken en/of verkocht wordt, heb je geen Verklaring Sociale Hygiëne nodig.

3. Wanneer is de Training Hygiënecode HACCP verplicht?
In alle bedrijven waar bederfelijke eet- en drinkwaren behandeld en bereid worden is het verplicht te werken volgens de regels van de Hygiënecode. Deze regels staan vermeld in de ‘Hygiënecode voor de Horeca’ en dit boek dient ook altijd in het bedrijf aanwezig te zijn. Daarnaast moeten alle leidinggevenden en medewerkers die zich bezighouden met de daadwerkelijke behandeling en/of bereiding van eet- en drinkwaren ook een training of instructie op het gebied van de Hygiënecode HACCP gevolgd te hebben. (Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen, artikel 4)
Bron: http://www.hsn-horeca.nl/(...)=149&Letter=1&ADID=4
Let's pretend we scored a goal YEAH
  woensdag 4 mei 2011 @ 12:55:12 #8
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_96337827
Ik zou gewoon lekker wegblijven bij de horeca.
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_96337909
wegblijven UIT de horeca....
Heb je eelt aan de binnenkant van je handen?
Trek dan de conclusie en niet jezelf.
pi_96338856
Als je de horeca in wil moet je wel heel veel liefde voor dat vak hebben anders red je het niet :P ik ben er toevallig in komen rollen via mn ouders, ik hoorde altijd van die uitspraken zoals 'een horecaleven is geen leven' ect.. en ik ben erachter gekomen ook! Je moet bereid zijn zo ongeveer alle leuke dingen voor jezelf op te geven.
Lange werdagen, als je vrienden vrij zijn ben jij aan het werk, zonnen in je achtertuin vergeet het maar.. als de zon schijnt moet je nog 2x zo hard rennen als normaal.. vaste pauze's komt niks van, je kan nog nieteens gaan pissen wanneer je moet, maar wanneer iedereen voorzien is van goede service. Een warme avondmaaltijd is meestal vlug een broodje tussendoor, verjaardagen feestjes familiebezoek mis je vaak. Nu heb ik ook nog de pech dat mijn vriend ook bij mij werkt, dus meestal als ik vrij ben moet hij werken en andersom.
Een avond eerder weg is voor mij een luxe,en ik begin altijd om 08:00 smorgens of eerder aangezien wij aan een golfbaan gelegen zijn en 7dagen pw. Open zijn dus schoonmaken en inkopen moet ook nog tussendoor.
Het is zo hard werken.. maar of een kantoorbaan van 9 tot 5 iets voor mij is betwijfel ik :)

Weet waar je aan begint :P
pi_96339885
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:18 schreef deadly_kiss het volgende:
Als je de horeca in wil moet je wel heel veel liefde voor dat vak hebben anders red je het niet :P ik ben er toevallig in komen rollen via mn ouders, ik hoorde altijd van die uitspraken zoals 'een horecaleven is geen leven' ect.. en ik ben erachter gekomen ook! Je moet bereid zijn zo ongeveer alle leuke dingen voor jezelf op te geven.
Lange werdagen, als je vrienden vrij zijn ben jij aan het werk, zonnen in je achtertuin vergeet het maar.. als de zon schijnt moet je nog 2x zo hard rennen als normaal.. vaste pauze's komt niks van, je kan nog nieteens gaan pissen wanneer je moet, maar wanneer iedereen voorzien is van goede service. Een warme avondmaaltijd is meestal vlug een broodje tussendoor, verjaardagen feestjes familiebezoek mis je vaak. Nu heb ik ook nog de pech dat mijn vriend ook bij mij werkt, dus meestal als ik vrij ben moet hij werken en andersom.
Een avond eerder weg is voor mij een luxe,en ik begin altijd om 08:00 smorgens of eerder aangezien wij aan een golfbaan gelegen zijn en 7dagen pw. Open zijn dus schoonmaken en inkopen moet ook nog tussendoor.
Het is zo hard werken.. maar of een kantoorbaan van 9 tot 5 iets voor mij is betwijfel ik :)

Weet waar je aan begint :P
Exact.
Weerstand Met Bifido-Vezels
Geen suiker toegevoegd
  woensdag 4 mei 2011 @ 15:05:01 #12
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_96343373
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:18 schreef deadly_kiss het volgende:
Als je de horeca in wil moet je wel heel veel liefde voor dat vak hebben anders red je het niet :P ik ben er toevallig in komen rollen via mn ouders, ik hoorde altijd van die uitspraken zoals 'een horecaleven is geen leven' ect.. en ik ben erachter gekomen ook! Je moet bereid zijn zo ongeveer alle leuke dingen voor jezelf op te geven.
Lange werdagen, als je vrienden vrij zijn ben jij aan het werk, zonnen in je achtertuin vergeet het maar.. als de zon schijnt moet je nog 2x zo hard rennen als normaal.. vaste pauze's komt niks van, je kan nog nieteens gaan pissen wanneer je moet, maar wanneer iedereen voorzien is van goede service. Een warme avondmaaltijd is meestal vlug een broodje tussendoor, verjaardagen feestjes familiebezoek mis je vaak. Nu heb ik ook nog de pech dat mijn vriend ook bij mij werkt, dus meestal als ik vrij ben moet hij werken en andersom.
Een avond eerder weg is voor mij een luxe,en ik begin altijd om 08:00 smorgens of eerder aangezien wij aan een golfbaan gelegen zijn en 7dagen pw. Open zijn dus schoonmaken en inkopen moet ook nog tussendoor.
Het is zo hard werken.. maar of een kantoorbaan van 9 tot 5 iets voor mij is betwijfel ik :)

Weet waar je aan begint :P
Ja dat is de horeca in een notendop. Koken is prima, maar er zijn teveel nadelen.
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_96343946
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:18 schreef deadly_kiss het volgende:
Als je de horeca in wil moet je wel heel veel liefde voor dat vak hebben anders red je het niet :P ik ben er toevallig in komen rollen via mn ouders, ik hoorde altijd van die uitspraken zoals 'een horecaleven is geen leven' ect.. en ik ben erachter gekomen ook! Je moet bereid zijn zo ongeveer alle leuke dingen voor jezelf op te geven.
Lange werdagen, als je vrienden vrij zijn ben jij aan het werk, zonnen in je achtertuin vergeet het maar.. als de zon schijnt moet je nog 2x zo hard rennen als normaal.. vaste pauze's komt niks van, je kan nog nieteens gaan pissen wanneer je moet, maar wanneer iedereen voorzien is van goede service. Een warme avondmaaltijd is meestal vlug een broodje tussendoor, verjaardagen feestjes familiebezoek mis je vaak. Nu heb ik ook nog de pech dat mijn vriend ook bij mij werkt, dus meestal als ik vrij ben moet hij werken en andersom.
Een avond eerder weg is voor mij een luxe,en ik begin altijd om 08:00 smorgens of eerder aangezien wij aan een golfbaan gelegen zijn en 7dagen pw. Open zijn dus schoonmaken en inkopen moet ook nog tussendoor.
Het is zo hard werken.. maar of een kantoorbaan van 9 tot 5 iets voor mij is betwijfel ik :)

Weet waar je aan begint :P
Oke, je hebt veel negatieve dingen. Maar ook even zoveel positieve dingen. Ik heb jaren in de horeca gewerkt, wel als bijbaan, niet voltijds. Maar ik heb me altijd prima vermaakt in de omgang met mensen. Verder is het goed voor mijn ontwikkeling geweest, want voordat ik met bedienings werk begon was ik vrij verlegen.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_96344905
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 15:19 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Oke, je hebt veel negatieve dingen. Maar ook even zoveel positieve dingen. Ik heb jaren in de horeca gewerkt, wel als bijbaan, niet voltijds. Maar ik heb me altijd prima vermaakt in de omgang met mensen. Verder is het goed voor mijn ontwikkeling geweest, want voordat ik met bedienings werk begon was ik vrij verlegen.
Ja dat klopt.. in het begin durfde ik nieteens alleen achter de bar te staan :P
Maarja.. als je hoofdpijn hebt of problemen..stress.. moet je ook nog goed kunnen acteren anders zie je je gasten nooit meer terug.
Je hebt de hele dag mensen om je heen en altijd geinteresseerd overkomen.
Ik heb expres de minpunten genoemd omdat ik merk dat veel mensen denken dat je gewoon de hele dag een praatje maakt en af en toe een drankje wegbrengt. tussendoor lekker een peukie roken en in de avond een biertje meedrinken. Elke avond een feessie vieren..
pi_96379859
thnx for the reality check deadly_kiss! Maar fokken kan altijd zo te zien ;)
Heb je eelt aan de binnenkant van je handen?
Trek dan de conclusie en niet jezelf.
pi_96384776
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 12:43 schreef Kletz het volgende:
Door een reorganisatie ben ik vanaf 1 mei werkloos na 8 jaar achter een computer gezeten te hebben.

Heb ervaring in de logistiek magazijn inkoop en de administratieve handelingen daarvan.

Nu wil ik wat anders maar heb geen papieren. Ik heb 12 jaar als dj (hobby) gewerkt in een Bar Dancing.

Nu wil ik kijken of er iets is in de Horeca wat mij leuk lijkt. Nou zijn er zat dingen wat leuk is, maar ik heb totaal geen diploma papieren voor de horeca.

Is dit een note done situatie?
In de horeca gaat het vooral dat je van aanpakken weet en papieren is van ondergeschikt belang. :Y
Houdt er rekening mee dat eigenaren van horeca-toko's er het handje ervan hebben om je onder het minimumloon te betalen }:| tenzij je duidelijk laat merken dat je je rechtspositie inzake minimumeisen inzak de horeca kent. :s)
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  donderdag 5 mei 2011 @ 13:34:58 #17
297051 schaal_9
Caissière B
pi_96385335
quote:
15s.gif Op donderdag 5 mei 2011 13:22 schreef rubje het volgende:

[..]

In de horeca gaat het vooral dat je van aanpakken weet en papieren is van ondergeschikt belang. :Y
Houdt er rekening mee dat eigenaren van horeca-toko's er het handje ervan hebben om je onder het minimumloon te betalen }:| tenzij je duidelijk laat merken dat je je rechtspositie inzake minimumeisen inzak de horeca kent. :s)
Inderdaad heel goed opletten. Een kennis van mij werkt in de horeca en krijgt een salaris dat toch echt onder het minimumloon ligt. De vraag aan TS: ben je bereid om veel te werken voor weinig? Een van 9-tot-6 baan levert vaak meer op, maar dat moet je wel aanspreken.
Eindoordeel: je gaat boven de gestelde eisen uit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')