Nee, is ook weer afhankelijk van wat je doet. Bedrijfsleider zal je niet meteen worden zonder papieren, je kan altijd proberen assistent te worden van een bedrijfsleider en zo in goede banen te komen. Ik zou zelf persoonlijk terug naar school gaan of een thuisopleiding doen van Horeca Management (als dat nog zo heet).quote:Op woensdag 4 mei 2011 12:50 schreef Kletz het volgende:
Is het verplicht dat iedereen die in de horeca werkt sociale hygiëne moet hebben?
Bron: http://www.hsn-horeca.nl/(...)=149&Letter=1&ADID=4quote:2. Wanneer is de Verklaring Sociale Hygiëne verplicht?
In ieder horecabedrijf en in andere bedrijven waar alcohol geschonken en/of verkocht wordt, moeten niet alleen de ondernemer en bedrijfsleider/beheerder in het bezit zijn van de Verklaring Sociale Hygiëne (en op de vergunning vermeld staan). Volgens de Drank- en Horecawet moet er tijdens de openingstijden waarin alcohol geschonken/verkocht wordt, altijd tenminste één persoon aanwezig zijn in het bedrijf die in het bezit is van de ‘Verklaring Sociale Hygiëne’ (en op de vergunning vermeld staat)
Wanneer je een horecabedrijf hebt waar géén alcohol geschonken en/of verkocht wordt, heb je geen Verklaring Sociale Hygiëne nodig.
3. Wanneer is de Training Hygiënecode HACCP verplicht?
In alle bedrijven waar bederfelijke eet- en drinkwaren behandeld en bereid worden is het verplicht te werken volgens de regels van de Hygiënecode. Deze regels staan vermeld in de ‘Hygiënecode voor de Horeca’ en dit boek dient ook altijd in het bedrijf aanwezig te zijn. Daarnaast moeten alle leidinggevenden en medewerkers die zich bezighouden met de daadwerkelijke behandeling en/of bereiding van eet- en drinkwaren ook een training of instructie op het gebied van de Hygiënecode HACCP gevolgd te hebben. (Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen, artikel 4)
Exact.quote:Op woensdag 4 mei 2011 13:18 schreef deadly_kiss het volgende:
Als je de horeca in wil moet je wel heel veel liefde voor dat vak hebben anders red je het niet ik ben er toevallig in komen rollen via mn ouders, ik hoorde altijd van die uitspraken zoals 'een horecaleven is geen leven' ect.. en ik ben erachter gekomen ook! Je moet bereid zijn zo ongeveer alle leuke dingen voor jezelf op te geven.
Lange werdagen, als je vrienden vrij zijn ben jij aan het werk, zonnen in je achtertuin vergeet het maar.. als de zon schijnt moet je nog 2x zo hard rennen als normaal.. vaste pauze's komt niks van, je kan nog nieteens gaan pissen wanneer je moet, maar wanneer iedereen voorzien is van goede service. Een warme avondmaaltijd is meestal vlug een broodje tussendoor, verjaardagen feestjes familiebezoek mis je vaak. Nu heb ik ook nog de pech dat mijn vriend ook bij mij werkt, dus meestal als ik vrij ben moet hij werken en andersom.
Een avond eerder weg is voor mij een luxe,en ik begin altijd om 08:00 smorgens of eerder aangezien wij aan een golfbaan gelegen zijn en 7dagen pw. Open zijn dus schoonmaken en inkopen moet ook nog tussendoor.
Het is zo hard werken.. maar of een kantoorbaan van 9 tot 5 iets voor mij is betwijfel ik
Weet waar je aan begint
Ja dat is de horeca in een notendop. Koken is prima, maar er zijn teveel nadelen.quote:Op woensdag 4 mei 2011 13:18 schreef deadly_kiss het volgende:
Als je de horeca in wil moet je wel heel veel liefde voor dat vak hebben anders red je het niet ik ben er toevallig in komen rollen via mn ouders, ik hoorde altijd van die uitspraken zoals 'een horecaleven is geen leven' ect.. en ik ben erachter gekomen ook! Je moet bereid zijn zo ongeveer alle leuke dingen voor jezelf op te geven.
Lange werdagen, als je vrienden vrij zijn ben jij aan het werk, zonnen in je achtertuin vergeet het maar.. als de zon schijnt moet je nog 2x zo hard rennen als normaal.. vaste pauze's komt niks van, je kan nog nieteens gaan pissen wanneer je moet, maar wanneer iedereen voorzien is van goede service. Een warme avondmaaltijd is meestal vlug een broodje tussendoor, verjaardagen feestjes familiebezoek mis je vaak. Nu heb ik ook nog de pech dat mijn vriend ook bij mij werkt, dus meestal als ik vrij ben moet hij werken en andersom.
Een avond eerder weg is voor mij een luxe,en ik begin altijd om 08:00 smorgens of eerder aangezien wij aan een golfbaan gelegen zijn en 7dagen pw. Open zijn dus schoonmaken en inkopen moet ook nog tussendoor.
Het is zo hard werken.. maar of een kantoorbaan van 9 tot 5 iets voor mij is betwijfel ik
Weet waar je aan begint
Oke, je hebt veel negatieve dingen. Maar ook even zoveel positieve dingen. Ik heb jaren in de horeca gewerkt, wel als bijbaan, niet voltijds. Maar ik heb me altijd prima vermaakt in de omgang met mensen. Verder is het goed voor mijn ontwikkeling geweest, want voordat ik met bedienings werk begon was ik vrij verlegen.quote:Op woensdag 4 mei 2011 13:18 schreef deadly_kiss het volgende:
Als je de horeca in wil moet je wel heel veel liefde voor dat vak hebben anders red je het niet ik ben er toevallig in komen rollen via mn ouders, ik hoorde altijd van die uitspraken zoals 'een horecaleven is geen leven' ect.. en ik ben erachter gekomen ook! Je moet bereid zijn zo ongeveer alle leuke dingen voor jezelf op te geven.
Lange werdagen, als je vrienden vrij zijn ben jij aan het werk, zonnen in je achtertuin vergeet het maar.. als de zon schijnt moet je nog 2x zo hard rennen als normaal.. vaste pauze's komt niks van, je kan nog nieteens gaan pissen wanneer je moet, maar wanneer iedereen voorzien is van goede service. Een warme avondmaaltijd is meestal vlug een broodje tussendoor, verjaardagen feestjes familiebezoek mis je vaak. Nu heb ik ook nog de pech dat mijn vriend ook bij mij werkt, dus meestal als ik vrij ben moet hij werken en andersom.
Een avond eerder weg is voor mij een luxe,en ik begin altijd om 08:00 smorgens of eerder aangezien wij aan een golfbaan gelegen zijn en 7dagen pw. Open zijn dus schoonmaken en inkopen moet ook nog tussendoor.
Het is zo hard werken.. maar of een kantoorbaan van 9 tot 5 iets voor mij is betwijfel ik
Weet waar je aan begint
Ja dat klopt.. in het begin durfde ik nieteens alleen achter de bar te staanquote:Op woensdag 4 mei 2011 15:19 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Oke, je hebt veel negatieve dingen. Maar ook even zoveel positieve dingen. Ik heb jaren in de horeca gewerkt, wel als bijbaan, niet voltijds. Maar ik heb me altijd prima vermaakt in de omgang met mensen. Verder is het goed voor mijn ontwikkeling geweest, want voordat ik met bedienings werk begon was ik vrij verlegen.
In de horeca gaat het vooral dat je van aanpakken weet en papieren is van ondergeschikt belang.quote:Op woensdag 4 mei 2011 12:43 schreef Kletz het volgende:
Door een reorganisatie ben ik vanaf 1 mei werkloos na 8 jaar achter een computer gezeten te hebben.
Heb ervaring in de logistiek magazijn inkoop en de administratieve handelingen daarvan.
Nu wil ik wat anders maar heb geen papieren. Ik heb 12 jaar als dj (hobby) gewerkt in een Bar Dancing.
Nu wil ik kijken of er iets is in de Horeca wat mij leuk lijkt. Nou zijn er zat dingen wat leuk is, maar ik heb totaal geen diploma papieren voor de horeca.
Is dit een note done situatie?
Inderdaad heel goed opletten. Een kennis van mij werkt in de horeca en krijgt een salaris dat toch echt onder het minimumloon ligt. De vraag aan TS: ben je bereid om veel te werken voor weinig? Een van 9-tot-6 baan levert vaak meer op, maar dat moet je wel aanspreken.quote:Op donderdag 5 mei 2011 13:22 schreef rubje het volgende:
[..]
In de horeca gaat het vooral dat je van aanpakken weet en papieren is van ondergeschikt belang.
Houdt er rekening mee dat eigenaren van horeca-toko's er het handje ervan hebben om je onder het minimumloon te betalen tenzij je duidelijk laat merken dat je je rechtspositie inzake minimumeisen inzak de horeca kent.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |