Jij mag nu!quote:Op dinsdag 3 mei 2011 23:53 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
klopt gebruiken we maar heel zelden hier
Oh dan.quote:
Precies, de weinige vrije tijd die Kokkie heeft...quote:maar die is nu buiten bedrijf
quote:Op dinsdag 3 mei 2011 23:55 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ik zou het niet durven om jou te misbruiken. EN als ik echt een recept of goeie kooktip wil, dan vraag ik het je gewoon heel lief
dat doen jullie goedquote:Op dinsdag 3 mei 2011 23:56 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
willen we allemaal niet hoor kokje, we zijn heel heel zuinig op je
ik ga altijd van je twat foto's die wil ik niet gaan missen
OK.... ik hap alhoewel je mij eigenlijk zegt dat ik dat niet moet doenquote:Op dinsdag 3 mei 2011 23:55 schreef Vikingsmeisje het volgende:
Oeh, recepten?? hebben jullie die al van een bokkenpootjestaart??
Jij bent lievvvvvvquote:
slofjes nodig, massage... je zegt het maar ook alles voor ons Kokjequote:
Ik en liev?quote:Op woensdag 4 mei 2011 00:00 schreef Vikingsmeisje het volgende:
[..]
Jij bent lievvvvvv
En ik vergeet weer eens om op invoeren te klikken
vandaag kan ik het zelf, heb een vrije dag gehadquote:Op woensdag 4 mei 2011 00:00 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
slofjes nodig, massage... je zegt het maar ook alles voor ons Kokje
nee, ik meen het.. die is echt lekker.. Ksweerut!!quote:Op woensdag 4 mei 2011 00:00 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
OK.... ik hap alhoewel je mij eigenlijk zegt dat ik dat niet moet doen
er gaat hier bijna geen SC voorbij zonder dat we het over eten hebben gehad hoor. De recepten vliegen je hier nog sneller om de oren dan je in CUL bij elkaar kan vindenquote:Op woensdag 4 mei 2011 00:01 schreef Vikingsmeisje het volgende:
[..]
nee, ik meen het.. die is echt lekker.. Ksweerut!!
maar ik deed omdat kokje dit misschien wel wilde voorkomen
* superkokje is gek op bokkepootjesquote:Op woensdag 4 mei 2011 00:01 schreef Vikingsmeisje het volgende:
[..]
nee, ik meen het.. die is echt lekker.. Ksweerut!!
maar ik deed omdat kokje dit misschien wel wilde voorkomen
volgens mij kan je het ook met stroopwafelkruimels doen, maar dat heb ik nog niet geprobeerd!quote:Op woensdag 4 mei 2011 00:07 schreef Ceetje.. het volgende:
ik ben heel eerlijk nu he, maar ik hou helemaal niet van die bokkenpootjeskoekjes, dus een taart daarvan lijkt me dan ook niet lekker
lekker calorie bommetjequote:Op woensdag 4 mei 2011 00:07 schreef Vikingsmeisje het volgende:
Je hebt nodig:
springvorm 26cm
bakpapier
mixer
één pak bokkepootjes (bijv eigen merk C1000!)
één pak kandijkoeken (bijv bastonge)
500 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 zakjes klopfix (dr Oetker)
3 eetl fijne kristalsuiker
150 g boter (vloeibare boter kan ook!)
* de bodemplaat van de springvorm bedekken met bakpapier en dit vastklemmen tussen de ring.
* de kandijkoeken verkruimelen, dit kan in de keukenmachine of met een staafmixer waar een bakje met mesje bij zit.
Heb je deze geen van beide dan kun je met de volgende techniek ook handig verkruimelen. Neem een flexibele snijplank of een placemat, een stuk aluminiumfoli of een stuk keukenrol, leg hier een aantal (3) koekjes op en neem nog een stuk foli of keukenpapier en leg dat erbovenop. Nu kun je met een deegroller of een gladde fles, bijvoorbeeld een wijnfles liefst vol, de koekjes fijn maken. De foli of het keukenpapierzonder zorgen ervoor dat de stukken niet in het rond vliegen. En als je een placemat of onderzetter gebruikt die flexibel is dan kun je na het kruimelen het makkelijker in het pannetje storten
* smelt de boter in een pannetje en roer de kruimels door. Doe dit in de vorm, druk het kruim goed aan met de bolle kant van een eetlepel.
* klop de slagroom met de klopfix de vanillesuiker en de kristalsuiker.
* verkruimel de bokkepootjes en schep deze door de slagroom.
* doe de slagroom-bokkepootjesmix in de vorm en zet dit een aantal uur (minimaal 1,5 uur tot een nachtje) in de koekast om steviger te worden.
smikkelen maar
een aantal variaties op de bodem:
* Makkelijker: er is ook taartbodemmix te koop als je het breken van de kandijkoekjes veel werk vind.
* Lekker anders of met Alcohol: de bodem kun je ook maken van andere koekjes die te verkruimelen zijn, of in stukken gesneden eierkoek of lange vingers overgoten met een drankje dat je lekker vind, bijvoorbeeld amaretto
* Zelf een bodem bakken: de bodem kun je ook maken van een laag chocoladecake
(te maken van 100gr boter, 100 gr pure chocola, 50gr melkchocola, 2 eieren 100gr bruine basterdsuiker, 75gr zelfrijzendbakmeel. chocolade smelten samen met de boter. eieren breken boven een schaal, mengen met de suiker, afgekoelde chocoladeboter erdoor roeren, het bakmeel zeven boven dit mengsel en er luchtig doorroeren, dit beslag in de oven bakken op 175 graden ongeveer 15 minuten)
En de helft van de vulling kun je ook gebruiken als vulling tussen een taart.
Bak een taart, snij deze horizontaal in de lengte door de midden. Besmeer de taart met de bokkenpootjes-slagroom, bokkepootjes kun je hierbij het beste heel fijn maken. Het bovenste gedeelte van de taart er bovenop. Nu kun je de taart naar wens afmaken.
maar 't is wel een taart die je in de koelkast kan bakkenquote:Op woensdag 4 mei 2011 00:07 schreef Ceetje.. het volgende:
ik ben heel eerlijk nu he, maar ik hou helemaal niet van die bokkenpootjeskoekjes, dus een taart daarvan lijkt me dan ook niet lekker
dat kan natuurlijk ook, stroopwafels lust ik welquote:Op woensdag 4 mei 2011 00:08 schreef Vikingsmeisje het volgende:
[..]
volgens mij kan je het ook met stroopwafelkruimels doen, maar dat heb ik nog niet geprobeerd!
quote:Op woensdag 4 mei 2011 00:10 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
maar 't is wel een taart die je in de koelkast kan bakken
ook gemakkelijkquote:Op woensdag 4 mei 2011 00:10 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
maar 't is wel een taart die je in de koelkast kan bakken
aha.... dat spul waarmee je na drie dagen nog een slagroom gebakje kunt verkopen alsof je 't een uur geleden gemaakt hebtquote:
weet nu weer wat 't is... mijn pa gebruikte dat (maar zat in ronde plastic emmers) om de slagroom op gebakjes langer verkoopbaar te houden... was 't gewoon ff vergetenquote:
dat spul dus ook wel stabilisator genoemdquote:Op woensdag 4 mei 2011 00:16 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
weet nu weer wat 't is... mijn pa gebruikte dat (maar zat in ronde plastic emmers) om de slagroom op gebakjes langer verkoopbaar te houden... was 't gewoon ff vergeten
Klopfix klinkt lekkerder!quote:Op woensdag 4 mei 2011 00:17 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat spul dus ook wel stabilisator genoemd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |