Dat is maar 1 hapje en dat zijn er ook geen 180 porties.quote:Op dinsdag 26 april 2011 18:11 schreef Stokstaart het volgende:
[ afbeelding ]
Onovertroffen succesvol en eenvoudig als wat.
Het is wel vrij eenvoudig te maken ook in grote getalen en kan op een schaal makkelijk geserveerd worden welke of het nou -10 of +30 is die dag.quote:Op dinsdag 26 april 2011 18:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is maar 1 hapje en dat zijn er ook geen 180 porties.
Voor zo'n groot gezelschap en met diverse versnaperingen voor iedereen erbij kan je echt het beste een professionele cateraar inhuren.
Kost misschien een paar centen, maar levert aanmerkelijk minder stress op bij het bruidspaar.
We zaten aan gehaktballetjes te denken, bijna hetzelfdequote:
We zijn inderdaad van plan de simpele dingetjes te maken, we willen geen tijden bezig zijn. Wel krijgen we hulp van familie en vrienden en bij de groothandel hebben we 3 soorten kant-en-klare hapjes gevonden (zalm-roomkaashapjes enz.) die alleen opgewarmd moeten worden, dus dat scheelt al een boel tijd. Om die dingen op te warmen is er op locatie een grote oven. Op de dag zelf zetten een aantal mensen de spullen klaar en die gaan ook rond met dienbladen met hapjes.quote:
Dan hoeven we de tijd erna geen eten meer te kokenquote:Op dinsdag 26 april 2011 18:10 schreef gebrokenglas het volgende:
Ja, in de week ernaartoe heb je wel wat anders aan je hoofd dan al die hapjes klaar te maken.
Een cateraar kost wel wat maar die regelt dus verder ook alles en is geroutineerd in dat werk. Misschien zelfs bediening?
Die kan ook op basis van ervaring aangeven hoeveel er ongeveer nodig gaat zijn voor zo'n avond.
Want hoeveel hapjes moet je wel niet klaar maken? Te weinig is een afgang, maar honderden hapjes teveel wat zo rechtstreeks de groene kliko in kan, is ook heel zonde.
Ziet er goed uit, maar zie het niet zitten daar zoveel van te makenquote:Op dinsdag 26 april 2011 18:11 schreef Stokstaart het volgende:
[ afbeelding ]
Onovertroffen succesvol en eenvoudig als wat.
Maar meer werk en (tenzij je het heel goed kan) minder lekker.quote:Op dinsdag 26 april 2011 18:40 schreef gehotseflotst het volgende:
[..]
We zaten aan gehaktballetjes te denken, bijna hetzelfdeAltijd wel een succes inderdaad!
Heee, kant-en-klare gehaktballetjes hequote:Op dinsdag 26 april 2011 19:03 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Maar meer werk en (tenzij je het heel goed kan) minder lekker.
Inderdaad, bitterballen, blokjes kaas, schijfjes ham en stukjes worst, komkommerschijfjes enzo, dat vreet makkelijk weg. Die luxe hapjes met tierlelantijnen erop zijn toch minder gewild - een bitterbal klap je met 1 hand naar binnen; en die luxe dingen heb je vaak al 2 handen voor nodig om niet iets te laten vallen, da's minder praktisch in zo'n gezelschap waar iedereen staat en van groepje naar groepje loopt.quote:Op dinsdag 26 april 2011 19:04 schreef Zith het volgende:
Bitterballen zijn ook lekkerder dan die zooi
Een rolletje spek met wat ruccola, of een bitterbal, hmm
Een slice komkommer met roomkaas en een halve walnoot, of een bitterbal, hmm
@toekomstige echtgenoot: je kan nog terug, het is nog niet te laatquote:Op dinsdag 26 april 2011 19:22 schreef gehotseflotst het volgende:
[..]
Oh, luid geprotesteer naast me, blijkbaar kunnen die dingen niet in de oven
quote:Op dinsdag 26 april 2011 19:38 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
@toekomstige echtgenoot: je kan nog terug, het is nog niet te laat![]()
![]()
![]()
Kant-en-klare gehaktballetjes zijn nooit echt lekker, veel te chemisch.
dat lees je vanzelf toch wel op het etiketquote:Op dinsdag 26 april 2011 19:41 schreef gehotseflotst het volgende:
[..]
![]()
![]()
Sssssst! Hij gelooft nu nog dat alles na het trouwen net zo blijft als nu!
Geldt dat van de kant-en-klare gehaktballen ook als ze van de Sligro zijn? (moet ik van hem vragen hoor)
Voor de hapjes op de receptie zelf houden we van simpelquote:Op dinsdag 26 april 2011 19:58 schreef kirsten. het volgende:
[..]
dat lees je vanzelf toch wel op het etiket
wat je ook kan maken is kaashapjes... Bladerdeeg met kaas erop, soort van soepstengel. Kan je van tevoren afbakken en hoeft niet warm te zijn, en je kan het evt. met noten, verschillende soorten kaas en dat soort dingen heel variërend maken. Maar misschien vinden jullie dat wel veel te simpel voor een bruiloft
Ik weet het, maar ik kan hem niet overhalen daartoequote:Op dinsdag 26 april 2011 20:00 schreef Stirneriaan het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De Duitsers pakken dit soort gelegenheden een stuk beter aan dan veel mensen in Ned.
Weet je wel zeker dat je wilt trouwen?quote:Op dinsdag 26 april 2011 20:02 schreef gehotseflotst het volgende:
[..]
Ik weet het, maar ik kan hem niet overhalen daartoeDus blijven we bij nootjes enz.
valt wel mee, mits je het van tevoren maakt en een grote oven hebt (wat je hebt toch?). Eigenlijk is het enige wat je doet reepjes bladerdeeg bestrooien met wat geraspte kaas en evt wat fijngehakte noten, en je mikt het in de oven... Ik denk zo ongeveer een kwartier op 180 graden ofzo ( ik doe het altijd een beetje trial en error dus dat zou je even uit moeten proberen). Dan rijzen ze, en als je het een beetje anders wil maken draai je die bladerdeeghapjes als een soepstengel (dus een reepje 360 graden draaien om zijn as, of iets verder nog).quote:Op dinsdag 26 april 2011 20:01 schreef gehotseflotst het volgende:
[..]
Voor de hapjes op de receptie zelf houden we van simpelDus nootjes enz. vinden we prima, we hoeven niet van die luxe hapjes
Het moet alleen wel zelf te maken zijn
En die kaashapjes klinken ook goed, maar wel als veel werk
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |