Bij mij ook, ik doe het liever zo in het water. Maar het ene ei gaat beter dan het andere.quote:Op maandag 25 april 2011 16:49 schreef uniekhoorn het volgende:
Zo doe ik hetmeestal ook maar het eiwit blijft zo aan de folie plakken
Inderdaad, ik moest lachen.quote:
Eieren in de koelkast.quote:Op maandag 25 april 2011 21:00 schreef RobinOok het volgende:
Wie heeft er kakelverse eieren in zijn koelkast? Dat zijn er niet veel.
En als het ei niet kakelvers is is het pocheren gedoemd te mislukken.
En oja, mij is het nog nooit gelukt.
Beide manieren niet, trouwens.
En nee, ik wil het ook niet meer proberen ook.
Fuck it.
Pardon?! Ik haal 't er juist altijd uit!quote:Op maandag 25 april 2011 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach ja, vrouwen, gooien altijd alles in de koelkast.
Heb je tomaten, aarbeien, komkommers en courgettes ook in de koelkast, Robin?
Ik loop ook alleen een beetje te stoken.quote:Op maandag 25 april 2011 21:19 schreef ad0rable het volgende:
[..]
Pardon?! Ik haal 't er juist altijd uit!
Bij de Dille & Kamille heb je van die hulpdingesen, van die bakjes: http://dille-kamille.nl/n(...)rder-roestvrij-staal
Niet alle dingen die nieuw zijn moet je te gebruiken omdat ze bestaan hoor.quote:Op maandag 25 april 2011 21:45 schreef RobinOok het volgende:
Het is fucking 2011, we leven niet meer in de vorige eeuw.
Nee, uiteraard niet. Ik gebruik de koelkast ook niet als kast (zoals jij blijkbaar, PluisigNijntjequote:Op maandag 25 april 2011 22:22 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Niet alle dingen die nieuw zijn moet je te gebruiken omdat ze bestaan hoor.
Maar eieren pocheren lukt niet, gek, waar zou dat aan liggen.quote:Op maandag 25 april 2011 23:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, uiteraard niet. Ik gebruik de koelkast ook niet als kast (zoals jij blijkbaar, PluisigNijntje), maar als koelkast. Om dingen te koelen en vers te houden. En echt al tig, tig, tig jaar wordt het aanbevolen om eieren in de koelkast te bewaren. Dat gezeik van neanderthalers die ze nog buiten de koelkast bewaren. Ja, dat kan. En ja, zo deed men het vroeger altijd en als je 12 eieren per dag eet zal het ook vast net zo makkelijk zijn om ze niet in de koelkast te zetten, maar ik eet geen 12 eieren per dag, ook niet per week, zelfs niet per maand. Zoals zoveel mensen. En ik bewaar ze liever in de koelkast. Klaar!
Of naar slecht schoongemaakte koelkastquote:Op dinsdag 26 april 2011 11:05 schreef RickoKun het volgende:
Eieren in de koelkast leggen.
Lekker als je je ei wil laten smaken naar wortel
wie legt er nou een wortel in de koelkast? :pquote:Op dinsdag 26 april 2011 11:05 schreef RickoKun het volgende:
Eieren in de koelkast leggen.
Lekker als je je ei wil laten smaken naar wortel
Ja, graag!!!!quote:
Folie even invetten met olijfolie en je hebt nergens last van.quote:Op maandag 25 april 2011 16:49 schreef uniekhoorn het volgende:
Zo doe ik hetmeestal ook maar het eiwit blijft zo aan de folie plakken
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/eieren.aspx :quote:Op dinsdag 26 april 2011 11:36 schreef Riann het volgende:
eieren horen NIET in de koelkast
einde discussie
p.s. zolang ze maar koel bewaard worden. ijskoud hoeft nu ook weer niet...quote:Bewaren
Bewaar eieren in de koelkast. Zo verklein je het risico op salmonellabesmetting. Bovendien drogen de eieren minder snel uit in de koelkast, maar dan moet je ze wel in de doos bewaren.
Met de punt naar beneden blijven eieren langer goed. Leg ze niet in de buurt van vis, ui, knoflook of ander sterk geurend eten. Eieren nemen geurtjes snel over.
Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Het is wettelijk vastgelegd dat een vers ei 28 dagen na de legdatum houdbaar is. Na 28 dagen zijn ze niet ineens bedorven. Je kunt ze nog enkele dagen hardgekookt of gebakken (goed doorbakken) eten.
Als je twijfelt of eieren nog eetbaar zijn, kun je een test doen. Leg een ei in water met zout (verhouding 80 gram per liter). Een ei dat drijft is niet goed meer.
Voedingscentrum kan mijn Cohones Kussenquote:Op dinsdag 26 april 2011 19:35 schreef ebeaydojraes het volgende:
[..]
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/eieren.aspx :
[..]
Hier liggen ze in een kom op het aanrecht, opgestapeld. Hoe kunnen ze dan brekenquote:Op maandag 25 april 2011 22:34 schreef PluisigNijntje het volgende:
Waarschijnlijk is 1 van de redenen dat mensen eieren in de koelkast doen, simpelweg dat ze daar veilig staan. Ik heb geen kastje waar ik mn eieren in kwijt kan en op t aanrecht zijn ze gedoemd te breken.
In de supermarkt liggen de eieren ook niet in de koeling.quote:Op dinsdag 26 april 2011 22:28 schreef Bluezz het volgende:
Hier liggen ze in een kom op het aanrecht, opgestapeld. Hoe kunnen ze dan breken
Let wel, hij gooit hem in ijswater omdat de gepocheerde eieren niet direct geserveerd worden, ze gaan in een soep bij hemquote:
Heb wel een houten eierkastje maar bij de temps van afgelopen dagen (30 in de tuin in de schaduw) bewaar ik ze echt wel in de koeling.quote:Op dinsdag 26 april 2011 19:35 schreef ebeaydojraes het volgende:
[..]
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/eieren.aspx :
[..]
p.s. zolang ze maar koel bewaard worden. ijskoud hoeft nu ook weer niet...
Volgens mij was het hele idee van pocheren om het product te garen rond de 90 graden. Een ei dat je gepocheerd wilt hebben zal kokend water niet echt fijn vinden :p Kokend water -> bubbels -> kapot eiquote:Op maandag 25 april 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
De man in het filmpje loopt te prutsen.
Als je een ei perfect wilt pocheren:
Neem kakelverse eieren. Breng water aan de kook, als je wilt wat azijn erbij, maar ik doe dat nooit.
Als het water kookt breng je het aan het draaien door het te roeren, met lepel of garde, moet een draaikolk ontstaan.
Je breekt het ei voorzichtig en je laat het in het midden van de kolk glijden. De werveling zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft en alle uitvloeisels om het ei worden ineengedraaid.
Je hoeft helemaal niet te kutten met plasticfolie ofzo, dit is echt zo makkelijk. Gewoon 2 a 3 keer proberen en het gaat perfect.
Kloptquote:Op donderdag 28 april 2011 22:40 schreef WaywardOne het volgende:
[..]
Volgens mij was het hele idee van pocheren om het product te garen rond de 90 graden. Een ei dat je gepocheerd wilt hebben zal kokend water niet echt fijn vinden :p Kokend water -> bubbels -> kapot ei
Wel ff de kachel lager zetten imo.
quote:Op donderdag 28 april 2011 22:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt
Het vuur laagzetten als het kookt.
Stomen met een deksel op de pan?quote:Op zondag 1 mei 2011 18:30 schreef Erasmo het volgende:
Hoe doet de gemiddelde Chinees om de hoek dat eigenlijk? Jeweetwel, van die rare eigevallen die ze op de nasi dumpen.
Voor zover ik weet word de azijn bij het pocheren van een ei toegevoegd om het ei sneller te laten stollen. Zodat het niet gelijk de hele pan door rommelt als het ware. De azijn zal haar smaak ook wel iets achterlaten op het ei, iets wat ik persoonlijk nooit wil.quote:Op woensdag 18 mei 2011 11:14 schreef Byte_Me het volgende:
als je een ei pocheert in folie, dan klopt de textuur toch niet? dan krijg je gewoon een gekookt ei, maar dan zonder schaal.
en pietverdriet, ik dacht dat azijn ook bijdroeg aan de textuur en de smaak, klopt dat niet?
LIgt er natuurlijk aan hoeveel azijn je in het water doet. Ik pocheer zonder trouwens. En azijn dient om het water zuur te maken, wat er voor zorgt dat eiwit sterker wordt, in theorie.quote:Op woensdag 18 mei 2011 11:28 schreef WaywardOne het volgende:
[..]
Voor zover ik weet word de azijn bij het pocheren van een ei toegevoegd om het ei sneller te laten stollen. Zodat het niet gelijk de hele pan door rommelt als het ware. De azijn zal haar smaak ook wel iets achterlaten op het ei, iets wat ik persoonlijk nooit wil.
Weet het niet zeker, Piet zal het ongetwijfeld weten![]()
Ik gebruik eigenlijk nooit azijn bij het pocheren van eieren. En ik heb er wat gemaakt de laatste weken met asperges op de kaart.
Weer wat geleerdquote:Op woensdag 18 mei 2011 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LIgt er natuurlijk aan hoeveel azijn je in het water doet. Ik pocheer zonder trouwens. En azijn dient om het water zuur te maken, wat er voor zorgt dat eiwit sterker wordt, in theorie.
Dit is ook de reden waarom je wat citroensap kan toevoegen (paar druppels) als je eiwit slaat.quote:
Dat vraag ik me nu ook af.quote:Op woensdag 18 mei 2011 11:14 schreef Byte_Me het volgende:
als je een ei pocheert in folie, dan klopt de textuur toch niet? dan krijg je gewoon een gekookt ei, maar dan zonder schaal.
en pietverdriet, ik dacht dat azijn ook bijdroeg aan de textuur en de smaak, klopt dat niet?
Zeker als je die plastic folie ook nog invet met olijfolie, dan smaakt het compleet anders.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |