abonnement Unibet Coolblue
pi_95836329
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.
dat is het probleem vandaag de dag, Benn in de groente en fruit opgegroeid, en smaken zijn zo door ontwikkeld, dat het niet meer de natuurlijke smaken zijn. Ga maar naar een warm buitenland en proef is een tomaat tegen zo'n waterbal hietr in NL. Het bittertje in de witlof is helemaal weggekweekt
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:23:19 #152
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836361
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:22 schreef bollokus het volgende:

:o aardig stukje typen :o
ga je best maar doen Bol... we verwachten nu allemaal een pm van je :Y
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:23:28 #153
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836367
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:20 schreef Ceetje.. het volgende:

[..]

daar heeft het ook heel veel mee te maken, mijn vader zegt dat ook
Mijn opa en oma (tja, we wonen in een durrep hè) hadden vroeger, zoals bijna iedereen hier, wel een varken en een koe ergens rondhuppelen, die ze zelf slachtten enzo.
*O* ik leef vroeger *O*
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:25:23 #154
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836441
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:23 schreef bollokus het volgende:

[..]

*O* ik leef vroeger *O*
*O* *O* Ik zou zo met je willen ruilen, alleen het zelf slachten zie ik dan weer niet zitten
Altijd de sarcasme modus aan
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:25:24 #155
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836443
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:21 schreef Ceetje.. het volgende:

[..]

toen had je hartje winter ook geen aardbeien (ik noem maar een voorbeeld)
Inderdaad. ;)
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:21 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Vlees aanbraden, zout & peper dan 2 à 3 uur stoven in kopje water, half flesje oud bruin, snee kruidkoek verkruimeld, scheutje azijn, laurierblaadje, en klein handje (oma zij kleuterhandje) jeneverbessen.
Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin. :D
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:25:26 #156
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836447
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:23 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

ga je best maar doen Bol... we verwachten nu allemaal een pm van je :Y
heb even gezocht op internet en dit is eigenlijk hetzelfde met plaatjes
http://www.bitterballen.net/recept-bitterballen-maken.php
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:26:56 #157
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836505
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:22 schreef superkokje het volgende:

[..]

dat is het probleem vandaag de dag, Benn in de groente en fruit opgegroeid, en smaken zijn zo door ontwikkeld, dat het niet meer de natuurlijke smaken zijn. Ga maar naar een warm buitenland en proef is een tomaat tegen zo'n waterbal hietr in NL. Het bittertje in de witlof is helemaal weggekweekt
Hmm, ik ben verwend met (schoon) familie met moestuinen en haal verder de meeste groente bij biologische winkels om hetgeen jij aanhaalt. Je proeft het verschil gewoon echt.
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:27:12 #158
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836515
ooooh, en ik herinner me er nu ineens nog eentje die onovertroffen is door oma:
Voor kerstavond maakte ze altijd pasteitjes. Gingen we met de hele familie te kerke, en als we dan terugkwamen had ze lekkere pasteitjes. Die ragout krijg ik ook niet zo
Altijd de sarcasme modus aan
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:27:25 #159
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836528
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef Ceetje.. het volgende:

[..]

*O* *O* Ik zou zo met je willen ruilen, alleen het zelf slachten zie ik dan weer niet zitten
_O- als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!

maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:27:57 #160
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836540
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:

[..]

_O- als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!

maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
Lol, gmta. ;)
be nice or go away
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:28:19 #161
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836554
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef kahaarin het volgende:

Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin. :D
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:28:56 #162
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836574
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Lol, gmta. ;)
haha ik las het ook, maar ik wou het ook niet geloven tot ik dus biologisch ging werken en mezelf er meer in ging verdiepen.
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:29:11 #163
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836583
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:

_O- als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!

maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
nog ff doorgaan zo Bol en je dorp heeft een inwoner aantal van +20 :9
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:29:58 #164
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836611
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
Idd, net aan aan de kook en het kan uren staan, wel genoeg vocht erbij, het mag absoluut niet boven "water" staan. ;)
be nice or go away
pi_95836631
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Inderdaad. ;)

[..]

Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin. :D
BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:30:28 #166
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836638
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
tijd klopt helemaal bmaar dat is ook al met spaghettiesaus de dag erna smaakt het gewoon beter.... ik vind dat prachtig in de winter. klaar maken op de kachel zetten en de volgende dag eten.... zou bijna nu de kachel aansteken
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:30:49 #167
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836646
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:

[..]

_O- als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!

maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
Hier in de omgeving heb je steeds meer Landwinkels. Iedereen denkt dat het spul rechtstreeks van het land komt bij die winkels. Maar niets is minder waar. Een vriend van ons heeft een groente- en fruit groothandel, die levert daar ontzettend veel.
Altijd de sarcasme modus aan
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:30:52 #168
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836648
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:29 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

nog ff doorgaan zo Bol en je dorp heeft een inwoner aantal van +20 :9
_O- _O- _O- _O- b urgemeester in de stress
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:31:20 #169
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836664
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:26 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Hmm, ik ben verwend met (schoon) familie met moestuinen en haal verder de meeste groente bij biologische winkels om hetgeen jij aanhaalt. Je proeft het verschil gewoon echt.
bevoorrecht.... :Y ben pas biologisch gaan eten toen drie jaar geleden hier in de buurt op woensdagmiddag een biologische markt kwam. Tot die tijd kon ik alleen maar zaterdagmorgen op de Noordermarkt terecht en daar haalde ik dan meestal alleen boter, kaas en eieren
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:32:07 #170
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836704
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef bollokus het volgende:

[..]

_O- _O- _O- _O- b urgemeester in de stress
waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen :Y
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:32:10 #171
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836705
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef superkokje het volgende:

[..]

BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
Precies, je kunt aan de manier waarop het er uit ziet zien of het klaar is, tijd maakt niet zoveel uit, bij sucadelappen moet de zeen in het midden bijna weg zijn. ;)
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:32:10 #172
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836707
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
mijn moeder en oma werkten vroeger niet, ze werkten wel, maar dan gewoon thuis, en hadden ook tijd om te koken natuurlijk. Bij mij moet het allemaal effe snel na m'n werk, en zo zal het bij de meesten wel gaan
Altijd de sarcasme modus aan
pi_95836722
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:33:13 #174
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836741
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef superkokje het volgende:

[..]

BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
:* weet niet of het met de knoflook en wortel zo gaat smaken als bij oma, maar ga het zeker proberen
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:33:28 #175
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836754
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen :Y
kan zelfs frans (als ik veul rosé op heb)
Altijd de sarcasme modus aan
pi_95836767
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Precies, je kunt aan de manier waarop het er uit ziet zien of het klaar is, tijd maakt niet zoveel uit, bij sucadelappen moet de zeen in het midden bijna weg zijn. ;)
yep
zeker een uur of drie afhankelijk van de dikte
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:34:06 #177
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836779
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:31 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

bevoorrecht.... :Y ben pas biologisch gaan eten toen drie jaar geleden hier in de buurt op woensdagmiddag een biologische markt kwam. Tot die tijd kon ik alleen maar zaterdagmorgen op de Noordermarkt terecht en daar haalde ik dan meestal alleen boter, kaas en eieren
Lol, totdat je wordt ingeschakeld als het spul klaar is... Bij een goede oogst is dat een bult werk dat wil je niet weten :P Maar goed, dan heb je de vriezer ook vol tot het volgende voorjaar dus je hoort mij niet klagen ;)
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:34:08 #178
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836781
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen :Y
afgelopen jaar

309 inwoners

2 stellen getrouwd
4 mensen overleden
2 geboren
_O- _O- _O- _O- daarom _O- _O- _O- _O-
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:34:19 #179
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836789
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef superkokje het volgende:

[..]

vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
ja dat klopt het sudderplaatje, er ligt er nog een bij mijn moeder... heb ik alleen niets aan want ik kook op halogeen -O-
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:34:26 #180
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836792
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef superkokje het volgende:

[..]

vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
ik heb hier nog een petroleumstel staan, daar gaarde oma haar vlees altijd op dat hele dagen moest sudderen
Altijd de sarcasme modus aan
pi_95836821
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:33 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

:* weet niet of het met de knoflook en wortel zo gaat smaken als bij oma, maar ga het zeker proberen
er zijn duizende manieren omstoofvlees te bereiden, daarom is het zeo lastig om dezelfde smaak te krijgen. Alleen de garings temp heeft al grote invloed
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:36:17 #182
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836859
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Lol, totdat je wordt ingeschakeld als het spul klaar is... Bij een goede oogst is dat een bult werk dat wil je niet weten :P Maar goed, dan heb je de vriezer ook vol tot het volgende voorjaar dus je hoort mij niet klagen ;)
hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:36:23 #183
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836864
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:33 schreef superkokje het volgende:

[..]

yep
zeker een uur of drie afhankelijk van de dikte
:P Zelf aanwijzen dat ze dubbel zo dik zijn als normaal en rustig 6-8 uur op laten staan... Heb je er wel eens gemberpoeder en kaneel door gedaan? IPV knoflook? Is ook erg lekker, vooral als je stooft in oud bruin bier. Met wijn vind ik knoflook en 4-seizoenenpeper lekker. ;)
be nice or go away
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:36:24 #184
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836866
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef bollokus het volgende:

[..]

afgelopen jaar

309 inwoners

2 stellen getrouwd
4 mensen overleden
2 geboren
_O- _O- _O- _O- daarom _O- _O- _O- _O-
-O- ik neem dan niet heel amsterdam mee hoor, één muisje en wat mede fokkers
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:37:10 #185
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836888
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef bollokus het volgende:

[..]

hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
Oh heerlijk idd, met mijn schoonmoeder samen uren in de keuken. ;)
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:37:30 #186
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836897
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

-O- ik neem dan niet heel amsterdam mee hoor, één muisje en wat mede fokkers
ja, het kinderaantal wordt ineens verdubbeld als ik mee kom (ik neem wel man en twee dochtertjes mee hoor) Maar ook man en kinders zijn heul lief
Altijd de sarcasme modus aan
pi_95836900
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef Ceetje.. het volgende:

[..]

ik heb hier nog een petroleumstel staan, daar gaarde oma haar vlees altijd op dat hele dagen moest sudderen
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:38:36 #188
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836931
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:38:44 #189
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836935
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef bollokus het volgende:

hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
heb nog wel van mijn oma leren jam maken, doe het bijna nog steeds op haar manier (alleen nu in de broodbakmachine, minder kans op aanbranden). En mijn vader was banketbakker, ik heb zijn receptenschrift, maar sinds hij overleden is nog niet aangedurfd om zijn croquetten (zo werd het toen nog geschreven), bitterballen, pasteitjes of ragoûts te maken.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_95836957
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef kahaarin het volgende:

[..]

:P Zelf aanwijzen dat ze dubbel zo dik zijn als normaal en rustig 6-8 uur op laten staan... Heb je er wel eens gemberpoeder en kaneel door gedaan? IPV knoflook? Is ook erg lekker, vooral als je stooft in oud bruin bier. Met wijn vind ik knoflook en 4-seizoenenpeper lekker. ;)
Ik gebruik diverse ingredienten afhankelijk waarvoor het is. Als ik bv indisch kook, gebruik ik idd kaneel en gember
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:39:44 #191
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836966
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:

[..]

dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
stoofperen doe ik altijd op het petroleumstel. Hebben zelf perenboompjes dus maak dat nogal veel, gaat beter op het petroleumstel als op de inductie
Altijd de sarcasme modus aan
pi_95836975
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
truste bol :W :W :W
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:40:08 #193
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836981
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:

[..]

dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
Dit is dus een trip down memory lane.... zo'n grijs petroleumstel inderdaad, die heeft mijn broer
* MaryMouse gaat eerdaags maar ff bij familie hunten om alle attributen om het perfecte draadjesvlees te maken bij elkaar te schrapen
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:40:18 #194
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836986
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
truste bol

tot morgen :W :W :W :*
Altijd de sarcasme modus aan
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:40:27 #195
212838 markdeajaxfan
ajax ajax ajax
pi_95836992
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
:W :W bollokus
Billy Turf Award - Grootste Utopia fan
› De winnaars zijn: markdeajaxfan!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:40:35 #196
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836997
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
Bollo :* slaap lekker :z tot morgen :W
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:42:03 #197
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95837036
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:40 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Dit is dus een trip down memory lane.... zo'n grijs petroleumstel inderdaad, die heeft mijn broer
* MaryMouse gaat eerdaags maar ff bij familie hunten om alle attributen om het perfecte draadjesvlees bij elkaar te schrapen
ik heb een blauwe, die is nog van m'n oma geweest, een grote en een kleintje, doen het nog allebei en in de stoofperentijd zijn ze altijd in vol bedrijf. Ook nog nooit aan gedacht om voor draadjesvlees dat ding zelf te gebruiken, terwijl ons oma dat altijd deed, stom eigenlijk, ga het ook eens proberen
Altijd de sarcasme modus aan
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:42:13 #198
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95837042
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:

[..]

dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen. ;)
Hele stoofpeertjes, geschild.
Vanillesuiker van bourbon vanille. (met zwarte spikkels)
Kaneelstokje
Kopje bessen brandewijn
Aanvullen met water
1 uitgeperste citroen

en dan als het klaar is serveren met zelfgemaakt walnoten ijs. ;)
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:42:27 #199
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95837047
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
Welterusten. ;)
be nice or go away
pi_95837055
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

heb nog wel van mijn oma leren jam maken, doe het bijna nog steeds op haar manier (alleen nu in de broodbakmachine, minder kans op aanbranden). En mijn vader was banketbakker, ik heb zijn receptenschrift, maar sinds hij overleden is nog niet aangedurfd om zijn croquetten (zo werd het toen nog geschreven), bitterballen, pasteitjes of ragoûts te maken.
zeker gaan proberen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')