lekkerquote:Op donderdag 21 april 2011 23:14 schreef MaryMouse het volgende:
we zaten aan de hapjes van kokje mark
hunterquote:
verkeerde draadje Ceetjequote:Op donderdag 21 april 2011 23:15 schreef Ceetje.. het volgende:
hahahahaaaaa, karim is weggelopen bij miss zweefteef
Ik was weer eens niet aan het opletten... Sorry!!quote:Op donderdag 21 april 2011 23:15 schreef superkokje het volgende:
Niki wilde niet
Jij bent ook goed Mark
na de ninja-editquote:Op donderdag 21 april 2011 23:15 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
goed lezen, ik heb er nog wat achter gezet!!
quote:Op donderdag 21 april 2011 23:15 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
goed lezen, ik heb er nog wat achter gezet!!
ook lekker markquote:Op donderdag 21 april 2011 23:20 schreef markvanrinsum het volgende:
ik heb helaas geen blauwe kaas kunnen vinden maar wel groene kaas
[ afbeelding ]
wow da's ook een stoere ninja-editquote:Op donderdag 21 april 2011 23:20 schreef markvanrinsum het volgende:
ik heb helaas geen blauwe kaas kunnen vinden maar wel groene kaas
[ afbeelding ]
groene kaas, lekkerrrrrquote:Op donderdag 21 april 2011 23:20 schreef markvanrinsum het volgende:
ik heb helaas geen blauwe kaas kunnen vinden maar wel groene kaas
[ afbeelding ]
ben de broerdste nietquote:Op donderdag 21 april 2011 23:20 schreef markvanrinsum het volgende:
ik heb helaas geen blauwe kaas kunnen vinden maar wel groene kaas
[ afbeelding ]
misjquote:Op donderdag 21 april 2011 23:22 schreef MissJ.24 het volgende:
Kriebelkut naar huis!!!!!!!!!!!!!!!!
Kom alleen even weltrusten zeggen snel, had een heerlijke avond maar kon niet kijken heb net van filmpjes van Flashbox bekeken!
Hallo Fok
Halloquote:Op donderdag 21 april 2011 23:22 schreef MissJ.24 het volgende:
Kriebelkut naar huis!!!!!!!!!!!!!!!!
Kom alleen even weltrusten zeggen snel, had een heerlijke avond maar kon niet kijken heb net van filmpjes van Flashbox bekeken!
Hallo Fok
schoonheidquote:Op donderdag 21 april 2011 23:22 schreef MissJ.24 het volgende:
Kriebelkut naar huis!!!!!!!!!!!!!!!!
Kom alleen even weltrusten zeggen snel, had een heerlijke avond maar kon niet kijken heb net van filmpjes van Flashbox bekeken!
Hallo Fok
quote:Op donderdag 21 april 2011 23:22 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
wow da's ook een stoere ninja-edit
ik kijk het ene moment en er ligt nog dit hele blok
[ afbeelding ]
en nu alles in blokjes gesneden.....
hallo MissJquote:Op donderdag 21 april 2011 23:22 schreef MissJ.24 het volgende:
Kriebelkut naar huis!!!!!!!!!!!!!!!!
Kom alleen even weltrusten zeggen snel, had een heerlijke avond maar kon niet kijken heb net van filmpjes van Flashbox bekeken!
Hallo Fok
Ja sorry, ik mis jullie ook maar maak zoveel leuke dingen mee. Ik probeer heus bij te blijven. Kus kus allemaal en trusten.quote:Op donderdag 21 april 2011 23:23 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
hallo MissJ
truste MissJ zwaait aarzelend
is zo lullig om eerst te zeggen: hoi, en vervolgens meteen doei, dat vind ik dan weer zo onaardigquote:Op donderdag 21 april 2011 23:24 schreef MissJ.24 het volgende:
[..]
Ja sorry, ik mis jullie ook maar maak zoveel leuke dingen mee. Ik probeer heus bij te blijven. Kus kus allemaal en trusten.
(waarom aarzelend moppie)
Kan van jullie toch alles hebben, en een potje zwaaien zijn we gek op!!!quote:Op donderdag 21 april 2011 23:25 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
is zo lullig om eerst te zeggen: hoi, en vervolgens meteen doei, dat vind ik dan weer zo onaardig
quote:Op donderdag 21 april 2011 23:26 schreef MissJ.24 het volgende:
[..]
Kan van jullie toch alles hebben, en een potje zwaaien zijn we gek op!!!
Team Bol
Team Bolquote:Op donderdag 21 april 2011 23:26 schreef MissJ.24 het volgende:
[..]
Kan van jullie toch alles hebben, en een potje zwaaien zijn we gek op!!!
Team Bol
Trustequote:Op donderdag 21 april 2011 23:26 schreef MissJ.24 het volgende:
[..]
Kan van jullie toch alles hebben, en een potje zwaaien zijn we gek op!!!
Team Bol
ja, en we worden over 6 tot 10 maanden allebei ook 24quote:
dan ben ik met mijn 27 jaar hier de oudstequote:Op donderdag 21 april 2011 23:31 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ja, en we worden over 6 tot 10 maanden allebei ook 24
ben je 72 danquote:Op donderdag 21 april 2011 23:31 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
dan ben ik met mijn 27 jaar hier de oudste
al 14 jaar 27quote:
oh, dan zijn we even oud dus. Wanneer word jij 24?quote:
ben ik toch de oudste.... over 3 maanden ben ik 15 jaar 27quote:Op donderdag 21 april 2011 23:35 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
oh, dan zijn we even oud dus. Wanneer word jij 24?
old wiefquote:Op donderdag 21 april 2011 23:36 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ben ik toch de oudste.... over 3 maanden ben ik 15 jaar 27
nee hoor, MissJ wordt a.s. zondag (de 24e april) 24!!! Moeten we haar wel even plat PMen natuurlijkquote:Op donderdag 21 april 2011 23:36 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ben ik toch de oudste.... over 3 maanden ben ik 15 jaar 27
quote:
en Vultarian denkt nu dat ie op de middelbare school is terecht gekomenquote:Op donderdag 21 april 2011 23:36 schreef superkokje het volgende:
[..]
en de gemiddelde leeftijd is 14
hé hou je ff in hè broekkiequote:
quote:Op donderdag 21 april 2011 23:37 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
en Vultarian denkt nu dat ie op de middelbare school is terecht gekomen
Vultarian, hoe oud ben jij?quote:Op donderdag 21 april 2011 23:37 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
en Vultarian denkt nu dat ie op de middelbare school is terecht gekomen
ik was de weg even behoorlijk kwijt maar ik geloof dat ik weer aansluiting hebquote:Op donderdag 21 april 2011 23:37 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
en Vultarian denkt nu dat ie op de middelbare school is terecht gekomen
Arme jij...quote:Op donderdag 21 april 2011 23:37 schreef bollokus het volgende:
ben je heel even weg komt miss j online en is ze weer weg
quote:Op donderdag 21 april 2011 23:38 schreef Vultarian het volgende:
[..]
ik was de weg even behoorlijk kwijt maar ik geloof dat ik weer aansluiting heb
zondag is ze jarig, wordt ze 24, ga je toch lekker op verjaarsvisitequote:Op donderdag 21 april 2011 23:37 schreef bollokus het volgende:
ben je heel even weg komt miss j online en is ze weer weg
quote:
bent niet meer zo scherp bolquote:Op donderdag 21 april 2011 23:37 schreef bollokus het volgende:
ben je heel even weg komt miss j online en is ze weer weg
02 of -7 tochquote:Op donderdag 21 april 2011 23:39 schreef Niki.P het volgende:
Ik voel me hier wel jong hoor als ik jullie berkeninge er bij pak zou ik of 6 of 02 zijn
je bent 24 voor je er erg in hebtquote:Op donderdag 21 april 2011 23:39 schreef Niki.P het volgende:
Ik voel me hier wel jong hoor als ik jullie berkeninge er bij pak zou ik of 6 of 02 zijn
hoef je niks voor te doen, alleen adem halenquote:Op donderdag 21 april 2011 23:41 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
je bent 24 voor je er erg in hebt
ik kan vanddag ookquote:Op donderdag 21 april 2011 23:48 schreef MaryMouse het volgende:
sjips ik ga morgen weer vandaag zien worden
Ook altijd leuk toch, jo ik ben er ook nog en moet morgen om kwart voor 7 in de auto zittenquote:Op donderdag 21 april 2011 23:48 schreef MaryMouse het volgende:
sjips ik ga morgen weer vandaag zien worden
jij moet toch morgen werkenquote:
ik ook. Ga zometeen nog effe topsjef kijkequote:Op donderdag 21 april 2011 23:48 schreef MaryMouse het volgende:
sjips ik ga morgen weer vandaag zien worden
ik heb morgen nog vakantiequote:Op donderdag 21 april 2011 23:50 schreef Niki.P het volgende:
[..]
Ook altijd leuk toch, jo ik ben er ook nog en moet morgen om kwart voor 7 in de auto zitten
Doet kokje mee ?quote:Op donderdag 21 april 2011 23:50 schreef Ceetje.. het volgende:
ik ook. Ga zometeen nog effe topsjef kijke
quote:
en 30 april en 1 mei vallen in het weekend, dus dan pas weer 5 en 6 mei vrijquote:Op donderdag 21 april 2011 23:52 schreef Niki.P het volgende:
[..]
Aaah arme jij je vakantie is over...
nope had vandaag evt moeten werken, maar fijne collega redde het wel vandaag. Dus toch 2 dagen vrij deze weekquote:
en zaterdag toch ook, of moet je dan nu wél werkenquote:Op donderdag 21 april 2011 23:53 schreef superkokje het volgende:
[..]
nope had vandaag evt moeten werken, maar fijne collega redde het wel vandaag. Dus toch 2 dagen vrij deze week
Misschien wel, maar ik herken 'm niet zo 1-2-3quote:
Daar heb ik geluk mee dat ik nog lekker op school zit.. Heb nog Meivakantie!! Dus volgende week even 4 daagjes stage en dan weer 1 weekje vrij!!quote:Op donderdag 21 april 2011 23:53 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
en 30 april en 1 mei vallen in het weekend, dus dan pas weer 5 en 6 mei vrij
ik denk het niet hoor.... kokje is al een superkokje de anderen zijn wannabeesquote:Op donderdag 21 april 2011 23:54 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
Misschien wel, maar ik herken 'm niet zo 1-2-3
RTL8quote:
was vergipsing, vrijdag ipv zaterdagquote:Op donderdag 21 april 2011 23:54 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
en zaterdag toch ook, of moet je dan nu wél werken
ik mag niet klagen hoor.... heb 9 weken vakantie per jaar en verplicht kerstrecessquote:Op donderdag 21 april 2011 23:54 schreef Niki.P het volgende:
[..]
Daar heb ik geluk mee dat ik nog lekker op school zit.. Heb nog Meivakantie!! Dus volgende week even 4 daagjes stage en dan weer 1 weekje vrij!!
vergipsing, jij had toch sterke botten....quote:Op donderdag 21 april 2011 23:55 schreef superkokje het volgende:
[..]
was vergipsing, vrijdag ipv zaterdag
We genoten van de afgelopen 2 weken?quote:Op donderdag 21 april 2011 23:56 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik mag niet klagen hoor.... heb 9 weken vakantie per jaar en verplicht kerstrecess
trustequote:Op donderdag 21 april 2011 23:58 schreef Vultarian het volgende:
ik ga nog snel voor het morgen is in m'n bedje liggen, maak ik dat ook eens mee
truste allemaal
truste Vultarian, slaap lekker en tot morgenquote:Op donderdag 21 april 2011 23:58 schreef Vultarian het volgende:
ik ga nog snel voor het morgen is in m'n bedje liggen, maak ik dat ook eens mee
truste allemaal
Weltrusten!!!quote:Op donderdag 21 april 2011 23:58 schreef Vultarian het volgende:
ik ga nog snel voor het morgen is in m'n bedje liggen, maak ik dat ook eens mee
truste allemaal
ben zo rood als mijn sterrenbeeld van al dat mooie weer, durf niet op de weegschaal te staan vanwege alle borreltjes en etentjes, koffie drinken met Vultarian, storm chasen in de USA en fokken met de rest van julliequote:Op donderdag 21 april 2011 23:56 schreef Niki.P het volgende:
[..]
We genoten van de afgelopen 2 weken?
trustequote:Op donderdag 21 april 2011 23:58 schreef Vultarian het volgende:
ik ga nog snel voor het morgen is in m'n bedje liggen, maak ik dat ook eens mee
truste allemaal
En twee weken geleden zei je nog dat je niet het hele tijd op FOK! zou zitten in je vakantiequote:Op donderdag 21 april 2011 23:59 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ben zo rood als mijn sterrenbeeld van al dat mooie weer, durf niet op de weegschaal te staan vanwege alle borreltjes en etentjes, koffie drinken met Vultarian, storm chasen in de USA en fokken met de rest van jullie
Kahaarin altijd gezellig hier tochquote:Op donderdag 21 april 2011 23:59 schreef kahaarin het volgende:
Hi! Trusten voor de slapers, is het hier wel gezellig?
ik vinnut wel gezellig hoorquote:Op donderdag 21 april 2011 23:59 schreef kahaarin het volgende:
Hi! Trusten voor de slapers, is het hier wel gezellig?
heb ik toch ook niet gedaan, ben braaf geweestquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:00 schreef Niki.P het volgende:
[..]
En twee weken geleden zei je nog dat je niet het hele tijd op FOK! zou zitten in je vakantie
Ze is weer boven waterquote:Op donderdag 21 april 2011 23:59 schreef kahaarin het volgende:
Hi! Trusten voor de slapers, is het hier wel gezellig?
kahaarinquote:Op donderdag 21 april 2011 23:59 schreef kahaarin het volgende:
Hi! Trusten voor de slapers, is het hier wel gezellig?
ja, dat dacht ik ook al, ziet er een beetje droog uit welquote:
quote:
Oeh lekker! Ben ik aan toe.quote:
quote:
kunnen die wannabees nu nog geen goed stukje vlees uit de pan krijgen (of oven of bbq of whatever ze moesten gebruiken)quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:01 schreef Ceetje.. het volgende:
ja, dat dacht ik ook al, ziet er een beetje droog uit wel
Lol had ik kunnen weten.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:00 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ik vinnut wel gezellig hoor
hai kahaarin
Idd.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:00 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Kahaarin altijd gezellig hier toch
is blijkbaar altijd moeilijk En dan denk ik: hoe moeilijk kan het zijn, als het mij hier thuis met gemak lukt, waarom hen daar dan niet.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:03 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
[..]
kunnen die wannabees nu nog geen goed stukje vlees uit de pan krijgen (of oven of bbq of whatever ze moesten gebruiken)
ik weet natuurlijk niet wat ze moesten maken, maar moet wel bekennen dat het mij vandaag weer niet gelukt is om mijn sucadelapjes zo lekker bijna smeltend zacht te krijgen als mijn oma.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:05 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
is blijkbaar altijd moeilijk En dan denk ik: hoe moeilijk kan het zijn, als het mij hier thuis met gemak lukt, waarom hen daar dan niet.
geeft gewoon aan hoe breed georiënteerd en ontwikkeld wij zijnquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:05 schreef Ceetje.. het volgende:
we vliegen wel van hot naar her hè.
sst, stormchasen, ik hou van holland, topchef
het enige wat ik nooit zo lekker krijg als m'n moeder is draadjesvlees en hachee.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:06 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik weet natuurlijk niet wat ze moesten maken, maar moet wel bekennen dat het mij vandaag weer niet gelukt is om mijn sucadelapjes zo lekker bijna smeltend zacht te krijgen als mijn oma.
Lol, nog geen paniek. wel waakzaamheid, eens zien wat het wordt. Als er gechsed gaat worden dan gaan we naar DE toch?quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:07 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
geeft gewoon aan hoe breed georiënteerd en ontwikkeld wij zijn
ja hoor. Is er al wat loos dan? Er reden straks al wel meer chasers rond als gisteren (toen zag ik er geeneen)quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:08 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Lol, nog geen paniek. wel waakzaamheid, eens zien wat het wordt. Als er gechsed gaat worden dan gaan we naar DE toch?
mijn draadjesvlees smaakt gelukkig wel lekkerder dan die van mijn moeder (dat waren schoenzolen) maar ik was te jong om het recept van mijn oma goed te leren, ik weet alleen nog een half flesje oud bruin en een snee kruidkoekquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:08 schreef Ceetje.. het volgende:
het enige wat ik nooit zo lekker krijg als m'n moeder is draadjesvlees en hachee.
Dat wil maar niet lukken. Dus als iemand mij dat kan vertellen (mijn moeder zegt altijd: geheim recept en wil het niet vertellen)
het belangrijkste is geduld en vleeskwaliteitquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:08 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
het enige wat ik nooit zo lekker krijg als m'n moeder is draadjesvlees en hachee.
Dat wil maar niet lukken. Dus als iemand mij dat kan vertellen (mijn moeder zegt altijd: geheim recept en wil het niet vertellen)
truste niki en veel plezierquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef Niki.P het volgende:
Stop mijn internet er op eens mee dus jullie nu zo via mijn mobiel maar even weltrusten wensen tot maandag/dinsdag
trusten Niki slaap zacht fijne vakantiequote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef Niki.P het volgende:
Stop mijn internet er op eens mee dus jullie nu zo via mijn mobiel maar even weltrusten wensen tot maandag/dinsdag
doei niki, heel veel plezier op Vlie en een keertje in een van die vier webcams zwaaien hèquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef Niki.P het volgende:
Stop mijn internet er op eens mee dus jullie nu zo via mijn mobiel maar even weltrusten wensen tot maandag/dinsdag
Heel lullig om te zeggen maar dat is vooral proberen en je vergissen, en dan nog is het de ene keer beter dan de andere. Of je moet de gouden tip aan kokkie ontfutselenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:08 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
het enige wat ik nooit zo lekker krijg als m'n moeder is draadjesvlees en hachee.
Dat wil maar niet lukken. Dus als iemand mij dat kan vertellen (mijn moeder zegt altijd: geheim recept en wil het niet vertellen)
spreekt de ware prof tegen zijn lekenvriendinnetjesquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef superkokje het volgende:
[..]
het belangrijkste is geduld en vleeskwaliteit
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:12 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
spreekt de ware prof tegen zijn lekenvriendinnetjes
ik kan natuurlijk niet voor Ceetje spreken, maar ik ben een beetje bang dat bij mij sentiment ook een rol meespeelt... alles wat mijn oma maakte smaakte beter dan zoals ik het doe, koninginnensoep, gehaktballen, draadjesvlees zelfs de thee van mijn oma was lekkerderquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:12 schreef kahaarin het volgende:
Heel lullig om te zeggen maar dat is vooral proberen en je vergissen, en dan nog is het de ene keer beter dan de andere. Of je moet de gouden tip aan kokkie ontfutselen
Klopt, het is nu vooral afwachten. Nog geen georganiseerde supercellen maar losse onweersbuien, afwachten hoe het ontwikkelt, de kansen zijn groter dan gisteren.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:09 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ja hoor. Is er al wat loos dan? Er reden straks al wel meer chasers rond als gisteren (toen zag ik er geeneen)
Oh dat zeker, de cake en verse vla en pudding van mijn oma zijn ook onovertroffen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:13 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik kan natuurlijk niet voor Ceetje spreken, maar ik ben een beetje bang dat bij mij sentiment ook een rol meespeelt... alles wat mijn oma maakte smaakte beter dan zoals ik het doe, koninginnensoep, gehaktballen, draadjesvlees zelfs de thee van mijn oma was lekkerder
daar heb je wel gelijk in hoor. Mijn oma maakte altijd zelf kroketten, recept uit een antiek Margriet Kookboek. Die dingen waren echt heeeerlijk. Vrat je je vingers bij op. Ik heb het kookboek gekregen toen ze overleed, en die kroketten gemaakt, maar ze smaken echt helemaal niet hetzelfde, daar is de hele familie het over eens, iedereen heeft het al geprobeerdquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:13 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik kan natuurlijk niet voor Ceetje spreken, maar ik ben een beetje bang dat bij mij sentiment ook een rol meespeelt... alles wat mijn oma maakte smaakte beter dan zoals ik het doe, koninginnensoep, gehaktballen, draadjesvlees zelfs de thee van mijn oma was lekkerder
NIKI.Pquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef Niki.P het volgende:
Stop mijn internet er op eens mee dus jullie nu zo via mijn mobiel maar even weltrusten wensen tot maandag/dinsdag
Welterusten fijn paasweekeind en tot later!quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef Niki.P het volgende:
Stop mijn internet er op eens mee dus jullie nu zo via mijn mobiel maar even weltrusten wensen tot maandag/dinsdag
nik geniet van het weekend!quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef Niki.P het volgende:
Stop mijn internet er op eens mee dus jullie nu zo via mijn mobiel maar even weltrusten wensen tot maandag/dinsdag
ook ik kom niet achter het geheim van opa van 96quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:12 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
spreekt de ware prof tegen zijn lekenvriendinnetjes
Zie mijn post, zelfde verhaalquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:13 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik kan natuurlijk niet voor Ceetje spreken, maar ik ben een beetje bang dat bij mij sentiment ook een rol meespeelt... alles wat mijn oma maakte smaakte beter dan zoals ik het doe, koninginnensoep, gehaktballen, draadjesvlees zelfs de thee van mijn oma was lekkerder
maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:15 schreef Ceetje.. het volgende:
daar heb je wel gelijk in hoor. Mijn oma maakte altijd zelf kroketten, recept uit een antiek Margriet Kookboek. Die dingen waren echt heeeerlijk. Vrat je je vingers bij op. Ik heb het kookboek gekregen toen ze overleed, en die kroketten gemaakt, maar ze smaken echt helemaal niet hetzelfde, daar is de hele familie het over eens, iedereen heeft het al geprobeerd
receptquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef bollokus het volgende:
de bitterballen van bollo zijn ook nog niet overtroffen
maar de nasiballen van oma lukt me niet
eh, nu mijn oma is in ieder geval al heul lang dood, van Gerard zijn oma weet ik nietsquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef Pippien het volgende:
Weet iemand wat er met de familieleden is gebeurd? En waarom Gerard nooit iets leuks krijgt en niemand dat door heeft?
Doe je er wel een beetje zuurs in? Wijn, azijn, citroensap whatever?quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:06 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik weet natuurlijk niet wat ze moesten maken, maar moet wel bekennen dat het mij vandaag weer niet gelukt is om mijn sucadelapjes zo lekker bijna smeltend zacht te krijgen als mijn oma.
daar heeft het ook heel veel mee te maken, mijn vader zegt dat ookquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.
Tja, kas en alles moet snel snel, vroeger was het klaar als het klaar was.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.
toen had je hartje winter ook geen aardbeien (ik noem maar een voorbeeld)quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:20 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Tja, kas en alles moet snel snel, vroeger was het klaar als het klaar was.
Vlees aanbraden, zout & peper dan 2 à 3 uur stoven in kopje water, half flesje oud bruin, snee kruidkoek verkruimeld, scheutje azijn, laurierblaadje, en klein handje (oma zij kleuterhandje) jeneverbessen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:19 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Doe je er wel een beetje zuurs in? Wijn, azijn, citroensap whatever?
geeft niks hoorquote:
aardig stukje typenquote:
dat is het probleem vandaag de dag, Benn in de groente en fruit opgegroeid, en smaken zijn zo door ontwikkeld, dat het niet meer de natuurlijke smaken zijn. Ga maar naar een warm buitenland en proef is een tomaat tegen zo'n waterbal hietr in NL. Het bittertje in de witlof is helemaal weggekweektquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.
ga je best maar doen Bol... we verwachten nu allemaal een pm van jequote:
ik leef vroegerquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:20 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
daar heeft het ook heel veel mee te maken, mijn vader zegt dat ook
Mijn opa en oma (tja, we wonen in een durrep hè) hadden vroeger, zoals bijna iedereen hier, wel een varken en een koe ergens rondhuppelen, die ze zelf slachtten enzo.
Ik zou zo met je willen ruilen, alleen het zelf slachten zie ik dan weer niet zittenquote:
Inderdaad.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:21 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
toen had je hartje winter ook geen aardbeien (ik noem maar een voorbeeld)
Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:21 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Vlees aanbraden, zout & peper dan 2 à 3 uur stoven in kopje water, half flesje oud bruin, snee kruidkoek verkruimeld, scheutje azijn, laurierblaadje, en klein handje (oma zij kleuterhandje) jeneverbessen.
heb even gezocht op internet en dit is eigenlijk hetzelfde met plaatjesquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:23 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ga je best maar doen Bol... we verwachten nu allemaal een pm van je
Hmm, ik ben verwend met (schoon) familie met moestuinen en haal verder de meeste groente bij biologische winkels om hetgeen jij aanhaalt. Je proeft het verschil gewoon echt.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:22 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat is het probleem vandaag de dag, Benn in de groente en fruit opgegroeid, en smaken zijn zo door ontwikkeld, dat het niet meer de natuurlijke smaken zijn. Ga maar naar een warm buitenland en proef is een tomaat tegen zo'n waterbal hietr in NL. Het bittertje in de witlof is helemaal weggekweekt
als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
Ik zou zo met je willen ruilen, alleen het zelf slachten zie ik dan weer niet zitten
Lol, gmta.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:
[..]
als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!
maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef kahaarin het volgende:
Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin.
haha ik las het ook, maar ik wou het ook niet geloven tot ik dus biologisch ging werken en mezelf er meer in ging verdiepen.quote:
nog ff doorgaan zo Bol en je dorp heeft een inwoner aantal van +20quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:
als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!
maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
Idd, net aan aan de kook en het kan uren staan, wel genoeg vocht erbij, het mag absoluut niet boven "water" staan.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maarquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Inderdaad.
[..]
Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin.
tijd klopt helemaal bmaar dat is ook al met spaghettiesaus de dag erna smaakt het gewoon beter.... ik vind dat prachtig in de winter. klaar maken op de kachel zetten en de volgende dag eten.... zou bijna nu de kachel aanstekenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
Hier in de omgeving heb je steeds meer Landwinkels. Iedereen denkt dat het spul rechtstreeks van het land komt bij die winkels. Maar niets is minder waar. Een vriend van ons heeft een groente- en fruit groothandel, die levert daar ontzettend veel.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:
[..]
als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!
maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
b urgemeester in de stressquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:29 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
nog ff doorgaan zo Bol en je dorp heeft een inwoner aantal van +20
bevoorrecht.... ben pas biologisch gaan eten toen drie jaar geleden hier in de buurt op woensdagmiddag een biologische markt kwam. Tot die tijd kon ik alleen maar zaterdagmorgen op de Noordermarkt terecht en daar haalde ik dan meestal alleen boter, kaas en eierenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:26 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Hmm, ik ben verwend met (schoon) familie met moestuinen en haal verder de meeste groente bij biologische winkels om hetgeen jij aanhaalt. Je proeft het verschil gewoon echt.
waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensenquote:
Precies, je kunt aan de manier waarop het er uit ziet zien of het klaar is, tijd maakt niet zoveel uit, bij sucadelappen moet de zeen in het midden bijna weg zijn.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef superkokje het volgende:
[..]
BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
mijn moeder en oma werkten vroeger niet, ze werkten wel, maar dan gewoon thuis, en hadden ook tijd om te koken natuurlijk. Bij mij moet het allemaal effe snel na m'n werk, en zo zal het bij de meesten wel gaanquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
weet niet of het met de knoflook en wortel zo gaat smaken als bij oma, maar ga het zeker proberenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef superkokje het volgende:
[..]
BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
kan zelfs frans (als ik veul rosé op heb)quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen
yepquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Precies, je kunt aan de manier waarop het er uit ziet zien of het klaar is, tijd maakt niet zoveel uit, bij sucadelappen moet de zeen in het midden bijna weg zijn.
Lol, totdat je wordt ingeschakeld als het spul klaar is... Bij een goede oogst is dat een bult werk dat wil je niet weten Maar goed, dan heb je de vriezer ook vol tot het volgende voorjaar dus je hoort mij niet klagenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:31 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
bevoorrecht.... ben pas biologisch gaan eten toen drie jaar geleden hier in de buurt op woensdagmiddag een biologische markt kwam. Tot die tijd kon ik alleen maar zaterdagmorgen op de Noordermarkt terecht en daar haalde ik dan meestal alleen boter, kaas en eieren
afgelopen jaarquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen
ja dat klopt het sudderplaatje, er ligt er nog een bij mijn moeder... heb ik alleen niets aan want ik kook op halogeenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef superkokje het volgende:
[..]
vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
ik heb hier nog een petroleumstel staan, daar gaarde oma haar vlees altijd op dat hele dagen moest sudderenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef superkokje het volgende:
[..]
vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
er zijn duizende manieren omstoofvlees te bereiden, daarom is het zeo lastig om dezelfde smaak te krijgen. Alleen de garings temp heeft al grote invloedquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:33 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
weet niet of het met de knoflook en wortel zo gaat smaken als bij oma, maar ga het zeker proberen
hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Lol, totdat je wordt ingeschakeld als het spul klaar is... Bij een goede oogst is dat een bult werk dat wil je niet weten Maar goed, dan heb je de vriezer ook vol tot het volgende voorjaar dus je hoort mij niet klagen
Zelf aanwijzen dat ze dubbel zo dik zijn als normaal en rustig 6-8 uur op laten staan... Heb je er wel eens gemberpoeder en kaneel door gedaan? IPV knoflook? Is ook erg lekker, vooral als je stooft in oud bruin bier. Met wijn vind ik knoflook en 4-seizoenenpeper lekker.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:33 schreef superkokje het volgende:
[..]
yep
zeker een uur of drie afhankelijk van de dikte
ik neem dan niet heel amsterdam mee hoor, één muisje en wat mede fokkersquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef bollokus het volgende:
[..]
afgelopen jaar
309 inwoners
2 stellen getrouwd
4 mensen overleden
2 geboren
daarom
Oh heerlijk idd, met mijn schoonmoeder samen uren in de keuken.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef bollokus het volgende:
[..]
hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
ja, het kinderaantal wordt ineens verdubbeld als ik mee kom (ik neem wel man en twee dochtertjes mee hoor) Maar ook man en kinders zijn heul liefquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik neem dan niet heel amsterdam mee hoor, één muisje en wat mede fokkers
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ik heb hier nog een petroleumstel staan, daar gaarde oma haar vlees altijd op dat hele dagen moest sudderen
heb nog wel van mijn oma leren jam maken, doe het bijna nog steeds op haar manier (alleen nu in de broodbakmachine, minder kans op aanbranden). En mijn vader was banketbakker, ik heb zijn receptenschrift, maar sinds hij overleden is nog niet aangedurfd om zijn croquetten (zo werd het toen nog geschreven), bitterballen, pasteitjes of ragoûts te maken.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef bollokus het volgende:
hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
Ik gebruik diverse ingredienten afhankelijk waarvoor het is. Als ik bv indisch kook, gebruik ik idd kaneel en gemberquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Zelf aanwijzen dat ze dubbel zo dik zijn als normaal en rustig 6-8 uur op laten staan... Heb je er wel eens gemberpoeder en kaneel door gedaan? IPV knoflook? Is ook erg lekker, vooral als je stooft in oud bruin bier. Met wijn vind ik knoflook en 4-seizoenenpeper lekker.
stoofperen doe ik altijd op het petroleumstel. Hebben zelf perenboompjes dus maak dat nogal veel, gaat beter op het petroleumstel als op de inductiequote:Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
truste bolquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
Dit is dus een trip down memory lane.... zo'n grijs petroleumstel inderdaad, die heeft mijn broerquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
truste bolquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
bollokusquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
Bollo slaap lekker tot morgenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
ik heb een blauwe, die is nog van m'n oma geweest, een grote en een kleintje, doen het nog allebei en in de stoofperentijd zijn ze altijd in vol bedrijf. Ook nog nooit aan gedacht om voor draadjesvlees dat ding zelf te gebruiken, terwijl ons oma dat altijd deed, stom eigenlijk, ga het ook eens proberenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:40 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Dit is dus een trip down memory lane.... zo'n grijs petroleumstel inderdaad, die heeft mijn broer
* MaryMouse gaat eerdaags maar ff bij familie hunten om alle attributen om het perfecte draadjesvlees bij elkaar te schrapen
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
Welterusten.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
zeker gaan proberenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
heb nog wel van mijn oma leren jam maken, doe het bijna nog steeds op haar manier (alleen nu in de broodbakmachine, minder kans op aanbranden). En mijn vader was banketbakker, ik heb zijn receptenschrift, maar sinds hij overleden is nog niet aangedurfd om zijn croquetten (zo werd het toen nog geschreven), bitterballen, pasteitjes of ragoûts te maken.
Mijne is koper.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:42 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ik heb een blauwe, die is nog van m'n oma geweest, een grote en een kleintje, doen het nog allebei en in de stoofperentijd zijn ze altijd in vol bedrijf. Ook nog nooit aan gedacht om voor draadjesvlees dat ding zelf te gebruiken, terwijl ons oma dat altijd deed, stom eigenlijk, ga het ook eens proberen
iedereen zegt altijd tegen mij dat bessenbrandewijn erin niet hoort. Doe ik namelijk ook altijd. Of gewoon Coebergh bessen. De kinderen vinden ze het lekkerst als ze echt mierezoet zijn en zachtgekookt (snotperen noemen ze die)quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:42 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen.
Hele stoofpeertjes, geschild.
Vanillesuiker van bourbon vanille. (met zwarte spikkels)
Kaneelstokje
Kopje bessen brandewijn
Aanvullen met water
1 uitgeperste citroen
en dan als het klaar is serveren met zelfgemaakt walnoten ijs.
Ja hey, ik ben maar een amateurtje.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:39 schreef superkokje het volgende:
[..]
Ik gebruik diverse ingredienten afhankelijk waarvoor het is. Als ik bv indisch kook, gebruik ik idd kaneel en gember
Hmmm, ik geloof mijn oma zaliger.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:43 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
iedereen zegt altijd tegen mij dat bessenbrandewijn erin niet hoort. Doe ik namelijk ook altijd. Of gewoon Coebergh bessen. De kinderen vinden ze het lekkerst als ze echt mierezoet zijn en zachtgekookt (snotperen noemen ze die)
bijna gelijk aan die van mijn oma, ipv citroen scheutje azijn, en die lukken wel perfect op mijn halogeenkookplaat. Toen ik 8 jaar geleden hier aan de groenteboer om stoofperen vroeg keek hij of hij water zag branden, moest ie speciaal voor mij laten halen. Da's de stad hèquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:42 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen.
Hele stoofpeertjes, geschild.
Vanillesuiker van bourbon vanille. (met zwarte spikkels)
Kaneelstokje
Kopje bessen brandewijn
Aanvullen met water
1 uitgeperste citroen
en dan als het klaar is serveren met zelfgemaakt walnoten ijs.
ik gebruik suiker vanille sinaasappel water rode wijn laurier en jeneverbessenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:42 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen.
Hele stoofpeertjes, geschild.
Vanillesuiker van bourbon vanille. (met zwarte spikkels)
Kaneelstokje
Kopje bessen brandewijn
Aanvullen met water
1 uitgeperste citroen
en dan als het klaar is serveren met zelfgemaakt walnoten ijs.
vorig jaar hadden onze twee gieser wildeman boompjes zo veel peren, dat de takken er bijna afbraken. Stoofperen gemaakt, maar ook perenjam, was echt heerlijk. Die perenjam was ook heel lekker als dip bij oude kaas. Hij is op, dus ik zit eigenlijk te wachten tot de peren weer gaan groeien.hahaha, duurt nog effequote:
Lol! Die groeien bij de oom van wederhelft in de tuin...quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:45 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
bijna gelijk aan die van mijn oma, ipv citroen scheutje azijn, en die lukken wel perfect op mijn halogeenkookplaat. Toen ik 8 jaar geleden hier aan de groenteboer om stoofperen vroeg keek hij of hij water zag branden, moest ie speciaal voor mij laten halen. Da's de stad hè
Sinaasappelschil?quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:45 schreef superkokje het volgende:
[..]
ik gebruik suiker vanille sinaasappel water rode wijn laurier en jeneverbessen
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef MaryMouse het volgende:
wat zijn we toch weer lekker bezig hier. Hebben we ons net zelf gereguleerd voor wat betreft het stormchasen naar DE... moet ik eerdaags weer een modje laten schrikken dat we de CUL gaan overnemen
Haha, is ook een optie idd.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef MaryMouse het volgende:
wat zijn we toch weer lekker bezig hier. Hebben we ons net zelf gereguleerd voor wat betreft het stormchasen naar DE... moet ik eerdaags weer een modje laten schrikken dat we de CUL gaan overnemen
we kunnen beter een eigen Fok beginnen denk ik, hihihiquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef MaryMouse het volgende:
wat zijn we toch weer lekker bezig hier. Hebben we ons net zelf gereguleerd voor wat betreft het stormchasen naar DE... moet ik eerdaags weer een modje laten schrikken dat we de CUL gaan overnemen
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
vorig jaar hadden onze twee gieser wildeman boompjes zo veel peren, dat de takken er bijna afbraken. Stoofperen gemaakt, maar ook perenjam, was echt heerlijk. Die perenjam was ook heel lekker als dip bij oude kaas. Hij is op, dus ik zit eigenlijk te wachten tot de peren weer gaan groeien.hahaha, duurt nog effe
ik hoef de burgemeester van Bollo niet eens de stuipen op het lijf te jagen.... Ik kom gewoon bij jullie wonenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Lol! Die groeien bij de oom van wederhelft in de tuin...
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:47 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
we kunnen beter een eigen Fok beginnen denk ik, hihihi
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:47 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
we kunnen beter een eigen Fok beginnen denk ik, hihihi
Oeh, dat wordt een cultuurschok denk ik. Je mag hoor! De huizen hier zijn een stuk goedkoper. Bart werkt via een bedrijf in de randstad en die waren compleet in shock toe hij vertelde wat wij moesten betalen voor een huis met 3 slaapkamers en tuin binnen de stadsgrenzen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:47 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
[..]
ik hoef de burgemeester van Bollo niet eens de stuipen op het lijf te jagen.... Ik kom gewoon bij jullie wonen
perenboompjes heeft mijn vader geplant ter ere van de geboorte van onze meiden, bij mijn ouders in de tuin staan ook nog een kersenboom, walnoten, appels, druif, pruimen. En hij heeft nog een stukje land waarop ie bramen, bessen, aarbeien enzo heeft. Dus aan biologisch fruit hebben wij geen gebrekquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:47 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
[..]
ik hoef de burgemeester van Bollo niet eens de stuipen op het lijf te jagen.... Ik kom gewoon bij jullie wonen
Klinkt logisch.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:48 schreef superkokje het volgende:
[..]
hele of een stuk, afhankelijk van hoeveelheid
zeker in het noordenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:50 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Oeh, dat wordt een cultuurschok denk ik. Je mag hoor! De huizen hier zijn een stuk goedkoper. Bart werkt via een bedrijf in de randstad en die waren compleet in shock toe hij vertelde wat wij moesten betalen voor een huis met 3 slaapkamers en tuin binnen de stadsgrenzen.
hier is het niet meer zo goedkoop qua huizen tegenwoordig. Wat dat betreft zijn ze hier ook wakker geworden (en wij wonen tegen de brabantse grens aan)quote:
Lol, mijn schoonvader heeft een moestuin met bonen (sperziebonen, tuinbonen, snijbonen), courgettes, prei, ui, wortels, verschillende soorten kool, schorseneren, kruiden en aardappels.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:50 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
perenboompjes heeft mijn vader geplant ter ere van de geboorte van onze meiden, bij mijn ouders in de tuin staan ook nog een kersenboom, walnoten, appels, druif, pruimen. En hij heeft nog een stukje land waarop ie bramen, bessen, aarbeien enzo heeft. Dus aan biologisch fruit hebben wij geen gebrek
kunnen we ruilen, hahahahahaquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:52 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Lol, mijn schoonvader heeft een moestuin met bonen (sperziebonen, tuinbonen, snijbonen), courgettes, prei, ui, wortels, verschillende soorten kool, schorseneren, kruiden en aardappels.
Lol, misschien hebben we dan net op tijd ons huis gekocht.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:51 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
hier is het niet meer zo goedkoop qua huizen tegenwoordig. Wat dat betreft zijn ze hier ook wakker geworden (en wij wonen tegen de brabantse grens aan)
Haha, klopt.quote:
hier ook niet.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:51 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
hier is het niet meer zo goedkoop qua huizen tegenwoordig. Wat dat betreft zijn ze hier ook wakker geworden (en wij wonen tegen de brabantse grens aan)
wij wel in ieder geval. Wij hadden onze grond voor 175 gulden per m2. Dat is nu rond de 500 euro.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:53 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Lol, misschien hebben we dan net op tijd ons huis gekocht.
Klopt, Groningen net zo.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:53 schreef superkokje het volgende:
[..]
hier ook niet.
Wat ik hier voor een eenvoudig appartement betaal heb ik een op plekken in friesland een rijtjeshuis voor
dat bedoel ik dus. Ik heb de pech dat ik in de opkomende economisch zone van nederland woon waar twee grote steden al bijna aan elkaar gebouwd zijn, dus dan weet je het welquote:
Ja, dan betaal je meer voor locatie dan voor het huis.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:57 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat bedoel ik dus. Ik heb de pech dat ik in de opkomende economisch zone van nederland woon waar twee grote steden al bijna aan elkaar gebouwd zijn, dus dan weet je het wel
Ehm, met alle respect, niet om naar te doen, maar al kreeg ik geld toe....quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:57 schreef MaryMouse het volgende:
ik wil eigenlijk niet eens weten, of eigenlijk misschien ook wel.... apartement 80m2 met balkon in een flat met lift, op top locatie in Amsterdam, uitzicht op het IJ, goede en gewilde scholen in de zone, erfpacht afgekocht voor de komende 40 jaar, eigen parkeerplaats in overdekte parkeergarage, binnen 5 minuten op de snelweg, binnen 5 minuten op het Centraal Station, binnen 10 minuten op de Dam..... wie biedt
heb gelukkig nog net op tijd gekocht, maar verhuizen zit er niet inquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:58 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ja, dan betaal je meer voor locatie dan voor het huis.
no problems.... ik snap die idoten ook niet die er nog wel geld voor neerleggenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:58 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ehm, met alle respect, niet om naar te doen, maar al kreeg ik geld toe....
Voor geen goud, maar als ik mag schatten tussen de 225 en 275quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:57 schreef MaryMouse het volgende:
ik wil eigenlijk niet eens weten, of eigenlijk misschien ook wel.... apartement 80m2 met balkon in een flat met lift, op top locatie in Amsterdam, uitzicht op het IJ, goede en gewilde scholen in de zone, erfpacht afgekocht voor de komende 40 jaar, eigen parkeerplaats in overdekte parkeergarage, binnen 5 minuten op de snelweg, binnen 5 minuten op het Centraal Station, binnen 10 minuten op de Dam..... wie biedt
I wish, zou mij schelen in de OZBquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:01 schreef superkokje het volgende:
Voor geen goud, maar als ik mag schatten tussen de 225 en 275
Zo wazig dat je meer betaald voor locatie dan voor het huis zelf ik zou echt niet willen ruilen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:59 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
no problems.... ik snap die idoten ook niet die er nog wel geld voor neerleggen
285 -305 zelfs in deze markt... * MaryMouse droomt nu van een heel simpel boerderijtje in de middle of France en een ton of wat op haar bankrekeningquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:03 schreef superkokje het volgende:
was er al bang voor, maar dufde niet te overdrijven. Dacht eerst tot 350
Hmm, met parkeerplaats en vlakbij uitvalswegen? Ben bang dat het meer richting 400/450 gaat...quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:03 schreef superkokje het volgende:
[..]
was er al bang voor, maar dufde niet te overdrijven. Dacht eerst tot 350
locatie juist heel gewild omdat je snel op de snelweg zit, snel op schiphol zit, snel in de stad zit, en toch niet 'midden' in de stad zit. Het is een soort 'park' en best wel rustig hier, in de zomer hoor je gewoon vogels en krekels (en gekwetter van de terassen), maar voor Amsterdamse begrippen erg rustigquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:04 schreef kahaarin het volgende:
Zo wazig dat je meer betaald voor locatie dan voor het huis zelf ik zou echt niet willen ruilen.
hier kan je tussen de 165 en 250 een modern en ruim appertement kopen.quote:
moet bekennen prijs was alleen voor apartement parkeerplaats hier nu 40kquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:05 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Hmm, met parkeerplaats en vlakbij uitvalswegen? Ben bang dat het meer richting 400/450 gaat...
kan ik me voorstellen. Dat is werken voor je huisquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:05 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
285 -305 zelfs in deze markt... * MaryMouse droomt nu van een heel simpel boerderijtje in de middle of France en een ton of wat op haar bankrekening
40.000? 400.000 zeker...?quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:07 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
moet bekennen prijs was alleen voor apartement parkeerplaats hier nu 40k
Gelukkig niet echt meer... 10 jaar geleden vanaf tekening gekocht.... toen was het hier nog een behoorlijke 'opbouwvlakte', daarna zijn de prijzen gewoon belaggelijk gestegen. Maar idd apartementen hier zijn echt alleen nog weggelegd voor Dinkysquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:07 schreef superkokje het volgende:
[..]
kan ik me voorstellen. Dat is werken voor je huis
gaat echt nergen over. Toevallig staat hier een garagebox te koop voor 30kquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:07 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
moet bekennen prijs was alleen voor apartement parkeerplaats hier nu 40k
40K..... 5 jaar geleden deden ze 75Kquote:
een garagebox is hier een zeldzaamheid doen echt wel 75k. Prijs voor een plaats is hier is gezakt nadat SBS de benodigde plaatsen voor hun medewerkers hadden gekochtquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:09 schreef superkokje het volgende:
[..]
gaat echt nergen over. Toevallig staat hier een garagebox te koop voor 30k
sorry, 40K voor een parkeerplaats? oeps, die kregen we er hier gewoon "gratis" bij.quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:09 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
40K..... 5 jaar geleden deden ze 75K
dat is dan jouw geluk. Hegb eigenlijk hetzelfde. Wel oude bouw, maar 12 jaar geleden gekocht en daarna keuken en badkamer gerenoveerdquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:09 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Gelukkig niet echt meer... 10 jaar geleden vanaf tekening gekocht.... toen was het hier nog een behoorlijke 'opbouwvlakte', daarna zijn de prijzen gewoon belaggelijk gestegen. Maar idd apartementen hier zijn echt alleen nog weggelegd voor Dinkys
en in amsterdam maak je, als je slim koopt en verkoopt, meer winst op parkeerplaatsen dan op woningenquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:11 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
sorry, 40K voor een parkeerplaats? oeps, die kregen we er hier gewoon "gratis" bij.
alleen daarom al wil je toch niet in A'dam wonenquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:11 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
en in amsterdam maak je, als je slim koopt en verkoopt, meer winst op parkeerplaatsen dan op woningen
Oh wacht. Alleen parkeerplaats, hier hebben we ruimte voor het huis.quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:09 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
40K..... 5 jaar geleden deden ze 75K
voor 75k kocht ik 12 jaar terug bijna mijn huisquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:13 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Oh wacht. Alleen parkeerplaats, hier hebben we ruimte voor het huis.
ik snap steeds meer waarom wij hier in het dorp zo'n "toeloop" hebben van mensen uit de randstad. "Import" noemen wij dat. Snappen ook veel niet hoor. Zo zijn er bij die rechtszaken tegen hun buurman beginnen die een boerderij heeft, en hem via rechtwege willen dwingen niet vroeger dan half acht 's ochtends zijn land te bewerken met de traktor...... erg vind ik dat. Of die moeilijk doen over "stankoverlast" als de boeren gaan gieren............quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:11 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
en in amsterdam maak je, als je slim koopt en verkoopt, meer winst op parkeerplaatsen dan op woningen
ik heb een oprit, waar 4 auto's kunnen staan. Wie biedt........ (dan zet ik mijn auto wel in het parkeervak tegenover ons huis)quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:13 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Oh wacht. Alleen parkeerplaats, hier hebben we ruimte voor het huis.
'k ben er geboren, mijn moeder en zussen wonen er, heb geluk gehad met de koop van dit apartement, mijn vrienden wonen hier, dus ben van jongs af aan met de 'onhandigheden' van de stad opgegroeidquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:12 schreef superkokje het volgende:
alleen daarom al wil je toch niet in A'dam wonen
Precies...quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:14 schreef superkokje het volgende:
[..]
voor 75k kocht ik 12 jaar terug bijna mijn huis
dat ja. Gewoon schandaligquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:14 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ik snap steeds meer waarom wij hier in het dorp zo'n "toeloop" hebben van mensen uit de randstad. "Import" noemen wij dat. Snappen ook veel niet hoor. Zo zijn er bij die rechtszaken tegen hun buurman beginnen die een boerderij heeft, en hem via rechtwege willen dwingen niet vroeger dan half acht 's ochtends zijn land te bewerken met de traktor...... erg vind ik dat. Of die moeilijk doen over "stankoverlast" als de boeren gaan gieren............
Haha, idd. Al dat gedoe om een plekkie....quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:15 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ik heb een oprit, waar 4 auto's kunnen staan. Wie biedt........ (dan zet ik mijn auto wel in het parkeervak tegenover ons huis)
quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:15 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ik heb een oprit, waar 4 auto's kunnen staan. Wie biedt........ (dan zet ik mijn auto wel in het parkeervak tegenover ons huis)
de 'stad' wil de hogere inkomens graag weer weg hebben, dus trekken ze naar buiten, zeker als ze kinderen hebben. Waarom ze zich niet willen aanpassen, geen idee, omdat ze nog steeds een stedelijke mentaliteit hebben?quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:14 schreef Ceetje.. het volgende:
ik snap steeds meer waarom wij hier in het dorp zo'n "toeloop" hebben van mensen uit de randstad. "Import" noemen wij dat. Snappen ook veel niet hoor. Zo zijn er bij die rechtszaken tegen hun buurman beginnen die een boerderij heeft, en hem via rechtwege willen dwingen niet vroeger dan half acht 's ochtends zijn land te bewerken met de traktor...... erg vind ik dat. Of die moeilijk doen over "stankoverlast" als de boeren gaan gieren............
kan hem nog voor of achter de flat neerzetten. maar wordt lastigerquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:17 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Haha, idd. Al dat gedoe om een plekkie....
ja... al dat gedoe om een plekkie.... ik bezoek meestal mijn moeder op zondagmorgen omdat het dan tot 12uur in adam centrum geen betaald parkeren is. Overige uren 4 euro per uur zo 12:00 t/m za 00:00 uurquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:17 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Haha, idd. Al dat gedoe om een plekkie....
Oh noes, als wij een verjaardag hebben kan iedereen in de straat gratis parkeren...quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:18 schreef superkokje het volgende:
[..]
kan hem nog voor of achter de flat neerzetten. maar wordt lastiger
4 euro per uur?! Echt?quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:19 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ja... al dat gedoe om een plekkie.... ik bezoek meestal mijn moeder op zondagmorgen omdat het dan tot 12uur in adam centrum geen betaald parkeren is. Overige uren 4 euro per uur zo 12:00 t/m za 00:00 uur
wat moet je anders met een auto als je daar woontquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:20 schreef MaryMouse het volgende:
en ik moet bekennen dat het mij ook 7 jaar gekost heeft voor ik een koopapartement in adam had omdat ik er perse een parkeerplaats bij wilde hebben.
ik vrees het, je krijgt de indruk dat ze als kippen zonder kop hierheen komen. Lekker landelijk wonenquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:17 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
de 'stad' wil de hogere inkomens graag weer weg hebben, dus trekken ze naar buiten, zeker als ze kinderen hebben. Waarom ze zich niet willen aanpassen, geen idee, omdat ze nog steeds een stedelijke mentaliteit hebben?
bij mij op het winkelcentrum is gratis parkeren, maar stadscentrum ook 3.50 puurquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:20 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Oh noes, als wij een verjaardag hebben kan iedereen in de straat gratis parkeren...
[..]
4 euro per uur?! Echt?
en dat willen ze nog ophogen tot 5 euroquote:
auto verkopen en fietsen of gebruiken maken van het geweldige GVBquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:21 schreef superkokje het volgende:
wat moet je anders met een auto als je daar woont
Bij ons kom je nog met een euro er voor weg!quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:22 schreef superkokje het volgende:
[..]
bij mij op het winkelcentrum is gratis parkeren, maar stadscentrum ook 3.50 puur
en nu zonder lachenquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:23 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
en dat willen ze nog ophogen tot 5 euro
[..]
auto verkopen en fietsen of gebruiken maken van het geweldige GVB
Hier in het dorp kost parkeren niks (nergens), in Zaltbommel kost het 2 euro voor een hele middag, in Den Bosch voor een middagje 6 euro in de parkeergarage in het centrum, of 2 euro per auto per dag als je parkeert op zo'n terrein buiten het centrum en met de bus in het centrum wordt afgezet. Laatst avondje wezen stappen in Amsterdam met mijn vriendinnen. Waren om 20.00 in Amsterdam, gingen om 03.00 uur naar huis. Kosten parkeren in de parkeergarage waren 42,50quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:20 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Oh noes, als wij een verjaardag hebben kan iedereen in de straat gratis parkeren...
[..]
4 euro per uur?! Echt?
bloedserieusquote:
Belachelijk... Echt dat is niet meer normaal.quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:23 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
en dat willen ze nog ophogen tot 5 euro
[..]
auto verkopen en fietsen of gebruiken maken van het geweldige GVB
Ja nou, dat is nog gewoon idd..quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:23 schreef Vikingsmeisje het volgende:
[..]
Bij ons kom je nog met een euro er voor weg!
laatst een avond opgepast bij mijn zusje en ik was met de auto (10 minuten auto of half uur gvb) was ruim 16 euro kwijtquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:24 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
Hier in het dorp kost parkeren niks (nergens), in Zaltbommel kost het 2 euro voor een hele middag, in Den Bosch voor een middagje 6 euro in de parkeergarage in het centrum, of 2 euro per auto per dag als je parkeert op zo'n terrein buiten het centrum en met de bus in het centrum wordt afgezet. Laatst avondje wezen stappen in Amsterdam met mijn vriendinnen. Waren om 20.00 in Amsterdam, gingen om 03.00 uur naar huis. Kosten parkeren in de parkeergarage waren 42,50
waar woon jij in de trant van bestaan die plaatsen nogquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:23 schreef Vikingsmeisje het volgende:
[..]
Bij ons kom je nog met een euro er voor weg!
gaat toch nergens meer overquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:25 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
laatst een avond opgepast bij mijn zusje en ik was met de auto (10 minuten auto of half uur gvb) was ruim 16 euro kwijt
Harlingenquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:26 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
waar woon jij in de trant van bestaan die plaatsen nog
ja, hiero, in ons dorp, met tegenwoordig behoorlijk centrum, daar kost parkeren NIKS (en een groot parkeerterrein op 100 meter afstand, altijd plaats)quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:26 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
waar woon jij in de trant van bestaan die plaatsen nog
Dan mag je idd echt wel extra budget meenemen...quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:24 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
Hier in het dorp kost parkeren niks (nergens), in Zaltbommel kost het 2 euro voor een hele middag, in Den Bosch voor een middagje 6 euro in de parkeergarage in het centrum, of 2 euro per auto per dag als je parkeert op zo'n terrein buiten het centrum en met de bus in het centrum wordt afgezet. Laatst avondje wezen stappen in Amsterdam met mijn vriendinnen. Waren om 20.00 in Amsterdam, gingen om 03.00 uur naar huis. Kosten parkeren in de parkeergarage waren 42,50
Ik woon niet in een dorp, ik woon in een stadquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:27 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ja, hiero, in ons dorp, met tegenwoordig behoorlijk centrum, daar kost parkeren NIKS (en een groot parkeerterrein op 100 meter afstand, altijd plaats)
daar hadden wij geen van allen nog op gerekend. Gelukkig accepteerde die automaat ook gewoon een pinpas, hihihihihi, anders hadden we niet weg gekund, hadden slechts nog allemaal wat losse euries in onze zakken zittenquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:28 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Dan mag je idd echt wel extra budget meenemen...
Ik kan gewoon niet zonder auto omdat ik ook de mantelzorgster ben van mijn moeder. Als zij op de alarmknopt drukt moet ik binnen een half uur bij haar kunnen zijn. Met het GVB gaat dat mij van Oost naar West in de avond of nachtelijke uren nooit lukken. Met de auto 10 minutenquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:26 schreef superkokje het volgende:
moet er niet aan denken dat i geen auto meer heb
enige voordeel dat ik dan heb is dat ik speciale kraskaarten voor het centrum heb en dus maar 2 euro per uur hoef te betalenquote:
Of je auto buiten Amsterdam parkeren en een stukje met de trein. Hebben wij vorig jaar gedaan en het was wel te doen!quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:28 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Dan mag je idd echt wel extra budget meenemen...
Ehm, in het dichtstbijzijnde grote winkelcentrum bij ons in de buurt: http://www.paddepoel.nl/paddepoel/informatie/faq.htmlquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:26 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
waar woon jij in de trant van bestaan die plaatsen nog
Niet waar, want de Jumbo en de C1000 zijn even duur.. Lonen zijn wel iets lagerquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:29 schreef superkokje het volgende:
[..]
in friesland is alles nog goeiekoop
* MaryMouse overweegt nu echt haar flatje te koop te zetten en te emigreren naar Friesland, Groningen of Frankrijkquote:
en gaat die trein ook nog rond 3-4 uur 'snachts terug naar dat parkeerterrein?quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:29 schreef Vikingsmeisje het volgende:
[..]
Of je auto buiten Amsterdam parkeren en een stukje met de trein. Hebben wij vorig jaar gedaan en het was wel te doen!
paddepoelquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:29 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ehm, in het dichtstbijzijnde grote winkelcentrum bij ons in de buurt: http://www.paddepoel.nl/paddepoel/informatie/faq.html
Ik zeg doen!!!quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:30 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
* MaryMouse overweegt nu echt haar flatje te koop te zetten en te emigreren naar Friesland, Groningen of Frankrijk
of weten waar je nog gratis kan parkeren... bij de MacDonalds, Gamma op de Spaklerweg, dan alleen een stukje metro pakken en je zit ook in het centrumquote:Op vrijdag 22 april 2011 01:29 schreef Vikingsmeisje het volgende:
Of je auto buiten Amsterdam parkeren en een stukje met de trein. Hebben wij vorig jaar gedaan en het was wel te doen!
quote:
Ja, is iets buiten Amsterdam.. Alleen kan even niet meer op de naam komen! Even mijn mail doorsneupen!quote:Op vrijdag 22 april 2011 01:30 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
en gaat die trein ook nog rond 3-4 uur 'snachts terug naar dat parkeerterrein?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |