Lyriella | woensdag 20 april 2011 @ 18:10 |
Aloha =) Mijn opa is gek op zogenoemde dundee cakes. Die heb ik al een paar keer eerder gemaakt voor kerst, maar nu zou ik graag een soortgelijk iets maken voor zn verjaardag, alleen nét een tikkeltje anders.. meer in het seizoen enzo =)! Ideeën? Recepten? | |
porsche1 | woensdag 20 april 2011 @ 18:14 |
nee. [ Bericht 95% gewijzigd door Mirjam op 20-04-2011 22:43:00 ] | |
PluisigNijntje | woensdag 20 april 2011 @ 18:28 |
Misschien even uitleggen wat een dundee cake is? | |
Lyriella | woensdag 20 april 2011 @ 18:40 |
dacht dat dat wel bekend was ![]() Maar goed, een dundee cake is een Schotse fruitcake, normaliter geserveerd met kerst. Het is een hele zware cake, met rozijnen, gedroogd en gekonfijt fruit, nootjes, rum, etcetera. Dus ik zoek een vrij zware cake, maar een goed alternatief wat meer in season is =) | |
Lonaa | woensdag 20 april 2011 @ 18:41 |
Stop er dan zomerfruit in. | |
lemonlime | woensdag 20 april 2011 @ 23:24 |
Met gedroogde ananas en mango? Cashewnoten, en een limoensiroop er overheen ![]() | |
Lyriella | donderdag 21 april 2011 @ 10:39 |
Is lastig he ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 16:29 |
225 g Butter 225 g Zucker 6 Eieren 225 g Meel 115 g Krenten 115 g Rozijnen 115 g Sultana's 60 g Zitronat 85 g Amandelen 1 Sinaasappel afgewreven schil daarvan 15 g Amandelen om mee te bestrooien. Boter tot creme slaan, suiker toevoegen, slaan tot schuimig, eieren toevoegen tot alles emulsie is, gezeefde bloem toevoegen en doorroeren, dan rest van de ingredienten toevoegen en bakken bij 150 graden onder in de oven, ca 2 uur | |
Selestha | donderdag 21 april 2011 @ 16:34 |
Klinkt heerlijk Piet! | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 16:50 |
Je kan hem lichter maken door de bloem voor de helft te vervangen door maizena, en de eieren te scheiden, en het eiwit seperaat stijf te slaan en pas op het einde voorzichtig toevoegen. | |
Erasmo | donderdag 21 april 2011 @ 18:28 |
Vervang de rum door advocaat. | |
golfer | donderdag 21 april 2011 @ 18:33 |
Google vertaalmachine? | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 19:06 |
Nee, ik spreek alleen op Fok Nederlands, dan sluipen er wel eens wat vergipsingen in, en het was een Duits rezept |