FOK!forum / Culinesse à gogo / Dundeecake, varianten/alternatieven
Lyriellawoensdag 20 april 2011 @ 18:10
Aloha =)

Mijn opa is gek op zogenoemde dundee cakes. Die heb ik al een paar keer eerder gemaakt voor kerst, maar nu zou ik graag een soortgelijk iets maken voor zn verjaardag, alleen nét een tikkeltje anders.. meer in het seizoen enzo =)!

Ideeën? Recepten?
porsche1woensdag 20 april 2011 @ 18:14
nee.

[ Bericht 95% gewijzigd door Mirjam op 20-04-2011 22:43:00 ]
PluisigNijntjewoensdag 20 april 2011 @ 18:28
Misschien even uitleggen wat een dundee cake is?
Lyriellawoensdag 20 april 2011 @ 18:40
dacht dat dat wel bekend was :)

Maar goed, een dundee cake is een Schotse fruitcake, normaliter geserveerd met kerst.
Het is een hele zware cake, met rozijnen, gedroogd en gekonfijt fruit, nootjes, rum, etcetera. Dus ik zoek een vrij zware cake, maar een goed alternatief wat meer in season is =)
Lonaawoensdag 20 april 2011 @ 18:41
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 18:40 schreef Lyriella het volgende:
dacht dat dat wel bekend was :)

Maar goed, een dundee cake is een Schotse fruitcake, normaliter geserveerd met kerst.
Het is een hele zware cake, met rozijnen, gedroogd en gekonfijt fruit, nootjes, rum, etcetera. Dus ik zoek een vrij zware cake, maar een goed alternatief wat meer in season is =)
Stop er dan zomerfruit in.
lemonlimewoensdag 20 april 2011 @ 23:24
Met gedroogde ananas en mango? Cashewnoten, en een limoensiroop er overheen :P Verder kom ik niet.
Lyrielladonderdag 21 april 2011 @ 10:39
Is lastig he :P Die ananas is misschien wel een idee. Of kersen enzo.. mmm denk denk
Pietverdrietdonderdag 21 april 2011 @ 16:29
225 g Butter
225 g Zucker
6 Eieren
225 g Meel
115 g Krenten
115 g Rozijnen
115 g Sultana's
60 g Zitronat
85 g Amandelen
1 Sinaasappel afgewreven schil daarvan

15 g Amandelen om mee te bestrooien.
Boter tot creme slaan, suiker toevoegen, slaan tot schuimig, eieren toevoegen tot alles emulsie is, gezeefde bloem toevoegen en doorroeren, dan rest van de ingredienten toevoegen en bakken bij 150 graden onder in de oven, ca 2 uur
Selesthadonderdag 21 april 2011 @ 16:34
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2011 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
225 g Butter
225 g Zucker
6 Eieren
225 g Meel
115 g Krenten
115 g Rozijnen
115 g Sultana's
60 g Zitronat
85 g Amandelen
1 Sinaasappel afgewreven schil daarvan

15 g Amandelen om mee te bestrooien.
Boter tot creme slaan, suiker toevoegen, slaan tot schuimig, eieren toevoegen tot alles emulsie is, gezeefde bloem toevoegen en doorroeren, dan rest van de ingredienten toevoegen en bakken bij 150 graden onder in de oven, ca 2 uur
Klinkt heerlijk Piet!
Pietverdrietdonderdag 21 april 2011 @ 16:50
Je kan hem lichter maken door de bloem voor de helft te vervangen door maizena, en de eieren te scheiden, en het eiwit seperaat stijf te slaan en pas op het einde voorzichtig toevoegen.
Erasmodonderdag 21 april 2011 @ 18:28
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 18:40 schreef Lyriella het volgende:
dacht dat dat wel bekend was :)

Maar goed, een dundee cake is een Schotse fruitcake, normaliter geserveerd met kerst.
Het is een hele zware cake, met rozijnen, gedroogd en gekonfijt fruit, nootjes, rum, etcetera. Dus ik zoek een vrij zware cake, maar een goed alternatief wat meer in season is =)
Vervang de rum door advocaat.
golferdonderdag 21 april 2011 @ 18:33
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2011 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
225 g Butter
225 g Zucker
6 Eieren
225 g Meel
115 g Krenten
115 g Rozijnen
115 g Sultana's
60 g Zitronat
85 g Amandelen
1 Sinaasappel afgewreven schil daarvan

15 g Amandelen om mee te bestrooien.
Boter tot creme slaan, suiker toevoegen, slaan tot schuimig, eieren toevoegen tot alles emulsie is, gezeefde bloem toevoegen en doorroeren, dan rest van de ingredienten toevoegen en bakken bij 150 graden onder in de oven, ca 2 uur
Google vertaalmachine?
Pietverdrietdonderdag 21 april 2011 @ 19:06
quote:
11s.gif Op donderdag 21 april 2011 18:33 schreef golfer het volgende:

[..]

Google vertaalmachine?
Nee, ik spreek alleen op Fok Nederlands, dan sluipen er wel eens wat vergipsingen in, en het was een Duits rezept