golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:01 |
Bron TT: Het Deense restaurant Noma is net als vorig jaar uitgeroepen tot beste ter wereld.In de top 50 van het Britse Restaurant Magazine staat Oud Sluis op de 17de plaats en de Librije op nummer 46.Zo'n 800 gastronomische deskundigen stellen ieder jaar een top 100 samen. De volledige top-50: http://www.theworlds50best.com/ Heeft iemand van Fok! ooit al eens gegeten bij Noma? | |
-tape- | dinsdag 19 april 2011 @ 01:03 |
Neen. Wel laatst nog bij de Librije, met overnachting erbij. Ideaal. Met me ouders, maar hoop daar ooit nog te gaan eten met me vriendin. ![]() Bij het ontbijt kreeg je zo'n onvergetelijk lekkere pindakaas, DJEEZ. ![]() ![]() ![]() | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:04 |
Librije is gezakt naar plaats 46. Zowel Oud Sluis als de Librije hebben wij wel al gegeten. | |
heiden6 | dinsdag 19 april 2011 @ 01:06 |
Twee Nederlandse restaurants bij de beste 50, dat is best netjes lijkt me zo. | |
Stokstaart | dinsdag 19 april 2011 @ 01:08 |
Lijkt me niet te betalen ![]() | |
-tape- | dinsdag 19 april 2011 @ 01:11 |
En op 36 de hoogst geklasseerde (Nederlandse !!!) vrouw, Le Quartier Francais. In Zuid-Afrika, dat dan weer wel. Oud Sluis nog nooit geweest, we gaan wel steeds vaker naar de Bokkedoorns, meestal om te lunchen. Aankomende donderdag lunchen in het Amstel Hotel trouwens ![]() Mijn ouders ![]() | |
08gnoT. | dinsdag 19 april 2011 @ 01:11 |
Het eerste menu op de kaart van Noma kost 1095 kroner. Da's zo'n 150 euro. | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:12 |
Valt reuze mee bij Noma: Dried scallops and grains Grains and watercress Oyster and ocean Potatoes and milk skin Lovage and yoghurt Fresh cheese and cabbage Söl and bacon Beef cheek and pear Verbena and endive Gammel Dansk and sorrel Jerusalem artichoke and marjoram Apple and malt 7 courses DKK 1095,- (exclusief wijn) | |
Stirneriaan | dinsdag 19 april 2011 @ 01:13 |
Matig restaurant. Geef mij maar een menu van IN-N-OUT Burger.
| |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:14 |
Dat die nog leven terwijl jij uit geboortejaar 1945 bent. ![]() | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:14 |
Het wachten was natuurlijk op de eerste puberale grapjas. ![]() | |
Stirneriaan | dinsdag 19 april 2011 @ 01:15 |
Bejaarden die niet met een afwijkende mening om kunnen gaan. ![]() | |
-tape- | dinsdag 19 april 2011 @ 01:17 |
Fok! profiel ![]() Ben nu 20 jaar. Ga al sinds ik me kan herinneren uit eten met me ouders. Beste restaurant waar ik tot nu toe ben geweest (qua sfeer dan) was Château Neercanne, prachtig kasteel. En ik zal nooit vergeten dat die vrouw naast ons 250 euro fooi gaf ![]() | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:19 |
Leuk dat je ouders jou die, blijkbaar bij hun ook aanwezige, liefde voor goede restaurants meegeven. En helemaal leuk natuurlijk als zij het betalen. ![]() | |
Stokstaart | dinsdag 19 april 2011 @ 01:22 |
Oke voor een topmenu valt dat nog wel mee. Maar doe mij toch maar een versgevangen scholletje of een portie mosselen van de kraam in Yrseke ![]() | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:23 |
Ja, dat is goed vergelijkbaar met een 3-sterrentent. ![]() | |
Stokstaart | dinsdag 19 april 2011 @ 01:26 |
Kwalitatief hoeft het niet onder te doen voor 3 sterren voedsel. Kwantitatief is het sowieso verreweg superieur ![]() | |
-tape- | dinsdag 19 april 2011 @ 01:27 |
Ja vind het zeker tof, alleen begrijpt niemand van mijn vriendenkring dat wij (naja, me ouders) daar zo veel geld aan uitgeven. Ik denk dat het ook bijna niet uit te leggen is aan mensen die nooit op zo'n manier van eten genieten. Tuurlijk de prijzen zijn hoog, maar de ambiance waar je inzit, de gehele ervaring van het genieten in zo'n tent gaat veel verder als alleen de smaak van het eten. | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:29 |
Ik lust ook graag een vers gevangen visje bij de afslag in IJmuiden, maar ga dat absoluut niet vergelijken met een sterrenrestaurant. Een kroket uit de muur is ook lekker, maar niet vergelijkbaar met een Holtkamp kroket, laat staan een menu van een sterrentent. | |
Stokstaart | dinsdag 19 april 2011 @ 01:33 |
Waar denk je dat jouw sterrenkok zijn visje vandaan haalt? ![]() Je betaalt in dergelijke tenten louter voor een heleboel randzaken. Ambiance, locatie en het dikke salaris van de eigenaar. Visje is precies hetzelfde ![]() | |
Stirneriaan | dinsdag 19 april 2011 @ 01:36 |
Het idee ook dat vis in Ijmuiden kwalitatief minder zou zijn dan de vis in een restaurant in de binnenstad van A'dam. ![]() | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:37 |
Je hebt veel in sterrententen gegeten? | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:37 |
Andersom. | |
Stokstaart | dinsdag 19 april 2011 @ 01:38 |
Alleen Parkheuvel hier in Rotterdam. Vond er weinig bijzonders aan. Maar misschien is dat hele verfijnde wel niet aan mij besteed hoor ![]() | |
-tape- | dinsdag 19 april 2011 @ 01:39 |
Eindeloze welles nietes discussies met top-restaurants. ![]() | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 01:41 |
Dat kan. Maar jij hebt het in ieder geval geprobeerd. ![]() Terwijl heel wat users die het niet begrijpen nooit in zo'n tent zijn geweest en toch hun commentaar geven en dan weer met cliché-matige posts over hamburgers komen. | |
TheThirdMark | dinsdag 19 april 2011 @ 02:57 |
Klopt ![]() Een aantal keren in een sterren restaurant gezeten maar ook aan mij is het niet echt besteed. ''Veel'' betalen voor een gerecht vind ik geen probleem, zolang ik maar genoeg te eten krijg. Helaas is een 5gangen menu in een sterren restaurant meestal net genoeg om de middag door te komen. En dan kom je toch altijd weer terecht bij die cliché-matige hamburger op de hoek. | |
Stirneriaan | dinsdag 19 april 2011 @ 03:10 |
Na een bezoek aan zo'n nichterig sterren-restaurant, ben je toch altijd weer erg blij dat de Febo nog open is. | |
rhubarb | dinsdag 19 april 2011 @ 11:22 |
Ook geweest met m'n collega's en aanhang (circa 60 personen). Was inderdaad impressive! | |
BergIJs | dinsdag 19 april 2011 @ 13:45 |
Ben eens bij Noma binnengelopen om een hapje te eten. Gewoon, omdat we honger hadden. Wist niet dat het zo'n exclusief restaurant was. We kwamen ook niet binnen ;-) Wel vriendelijke mensen hoor. Ik heb het kookboek afgelopen jaar gekregen op mijn verjaardag. Zier er mooi uit, maar wel erg moeilijk om gerechten na te maken. | |
BergIJs | dinsdag 19 april 2011 @ 13:48 |
Mooiste recept vind ik de sneeuwman:![]() En dit is het kookboek van Noma. Het is wel een Engelse versie, weet niet of ie ook in Nederlands uitkomt. | |
rubje | dinsdag 19 april 2011 @ 14:40 |
los van het feit dat ik gf ook een lul vind ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Stirneriaan | dinsdag 19 april 2011 @ 14:46 |
Je loopt alleen maar met je eigen domheid te koop door overduidelijk niet aan te voelen waaarom ik hem 'bejaarde' noemde. Maar doe vooral nog eens een falende poging om de moraalridder uit te hangen. Triest. Om nog maar te zwijgen over die 5 emoticons ter ondersteuning van 3 betekenisloze regeltjes. [ Bericht 3% gewijzigd door Stirneriaan op 19-04-2011 14:51:55 ] | |
golfer | dinsdag 19 april 2011 @ 15:09 |
Jij hebt veel ervaring met het bezoeken van sterrenrestaurants dat je deze ervaring over daarna bij de Febo gaan eten met ons wilt delen? Bij welke 'nichterige'(??) sterrenrestaurants heb je zoal gegeten en dus blijkbaar te weinig gekregen? | |
mango_cream | dinsdag 26 april 2011 @ 23:29 |
ik googlede op noma, nou geloof me, dan vergaat je eetlust wel... | |
golfer | dinsdag 26 april 2011 @ 23:52 |
Want? | |
Casos | woensdag 27 april 2011 @ 08:56 |
Noma (Grieks νομη: grazen) is een ziekte waarbij zwerende, voortvretende wonden ontstaan, vooral in het gezicht. Het is een vorm van gangreen van de binnenkant van de mond die kan uitbreiden naar de rest van het gezicht.http://nl.wikipedia.org/wiki/Noma_(ziekte) Idd beter niet googlen met googleafbeelding als je je eetlust wil behouden. Verder lijkt het mij waanzinnig om een keer in zo'n 2 sterrenrestaurant te eten en hoop binnenkort (lees, dit jaar) een keer bij of Parkheuvel of de Zwetheul te kunnen gaan eten. Ik verwacht daar overigens niet een heel rond buikje te gaan eten, maar vooral een gigantische smaakbeleving te krijgen. Eten dat echt met passie wordt bereid. Zo vind ik de vrijdag bij Topchef altijd erg leuk, wanneer ze in een bekend sterrenrestaurant mogen werken. De passie die die chefs hebben voor het eten dat zij maken, ongekend. | |
RobinOok | woensdag 27 april 2011 @ 11:44 |
Kan je beter bij Ivy gaan eten. ![]() Parkheuvel en Zwetheul koken redelijk behoudend. (is mijn vooroordeel, heb er wel eens gegeten, jaren terug, toen zat Cees Helder nog op die heuvel en Eric van 't Loo in die geul, maar volgens mij is dat nog wel een beetje zo) Serieus, voor de echte wow-factor en geweldig lekker eten moet je naar Ivy. Ivy kan in mijn ogen best concurreren met Noma. Vooral qua inventiviteit, creativiteit en humor. Bovendien niet zo stijf als veel andere sterrenzaken. En ik hoor (op twitter bijvoorbeeld) ook echt alleen maar positieve jubelverhalen van mensen die er geweest zijn.Die vallen allemaal van hun stoel van verbazing en bewondering. Die tweede en derde ster is gewoon een kwestie van tijd, het niveau heeft ie al. En nee, ik heb geen aandelen. ![]() | |
Casos | woensdag 27 april 2011 @ 11:59 |
Bedankt, site maakt een goede indruk en prijzen vallen mij 100% mee. | |
Prego | vrijdag 29 april 2011 @ 00:27 |
![]() ![]() ![]() |