Deed ik eerst ook. Maar upgraden gaf meerdere keren ongewenste effecten. Dus ik doe gewoon een maagdelijk installatie.quote:Op zondag 24 april 2011 16:51 schreef svann het volgende:
Deze n00b wacht wel rustig op de klick 'n play release van donderdag.
De vorige officiële updates verliepen vlekkeloos.
Zo ga ik het volgende keer ook doen. In /home staan zowel gebruikersdata als documenten. Het is wel makkelijk dat je je instellingen behoudt, maar er blijft ook veel achter. Data van programmaatjes die ooit eens gebruikt zijn en databestanden die niet meer gebruikt worden omdat nieuwere versies op een andere manier opslaan.quote:Op zondag 24 april 2011 20:15 schreef wdn het volgende:
Ik doe altijd een herinstallatie met formattering van / en /home.
Mijn /home gebruik ik niet trouwens: enige wat in /home gebruik is ~/Desktop en die verwijder ik en maak ik weer aan met een symlink naar een andere partitie. Dus mijn bureaublad is daarna met 1x f5 weer wat het was voor de installatie.
Omdat / en /home daarom klein mogen blijven is formattering snel gedaan.
Hp EliteBook 8530wquote:Op zondag 24 april 2011 13:54 schreef wdn het volgende:
[..]
Merk notebook? Welke versie Ubuntu? Werkt power management?
Kun je het dimmen van het scherm uitzetten via powermanagement?
Heb je toetsen op je keyboard die je scherm dimmen? Werken die? (fn+pijltje hoog/laag bijvoorbeeld)
Herkenbaar, heb dit probleem volgens mij alleen als ik de closed source nvidia drivers gebruik..quote:Op maandag 25 april 2011 22:20 schreef Kandijfijn het volgende:
Ik heb er zelf nog niet naar gezocht, maar ik heb een redelijke irritatie gevonden in Ubuntu.
Ik heb een laptop die thuis altijd opgevouwen aan een extern scherm ligt
-Windows: Ik trek de kabel eruit vouw scherm open en het beeld staat direct op laptopscherm
-Ubuntu: Ik trek de kabel eruit scherm op laptop geeft geen beeld.
http://www.howtogeek.com/(...)ers-to-ubuntu-10.04/quote:Op maandag 25 april 2011 22:41 schreef Kandijfijn het volgende:
Ik gebruik gebruik geen speciale drivers o.i.d. althans Ubuntu heeft mij er nooit na gevraagd. (ook geen Nvidia)
Ubuntu is in eerste instantie natuurlijk een besturingssysteem voor servers, dus je moet er ook niet teveel van verwachten.quote:Op maandag 25 april 2011 23:20 schreef Kandijfijn het volgende:
Deze gevonden, soms moet je echt achterlijke omslachtig zijn in Ubuntu/Linux
Ubuntu is in eerste instantie juist gemaakt voor desktop gebruik.quote:Op dinsdag 26 april 2011 10:30 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Ubuntu is in eerste instantie natuurlijk een besturingssysteem voor servers, dus je moet er ook niet teveel van verwachten.Ik heb ook veel gekloot gehad met de scherminstelling enzovoorts, maar gelukkig is er veel te vinden op internet.
Maar Gnu/linux niet.quote:Op woensdag 27 april 2011 10:22 schreef JoshuaL het volgende:
[..]
Ubuntu is in eerste instantie juist gemaakt voor desktop gebruik.
Nee, niet echt, Ubuntu is in eerste instantie gemaakt om GNU/Linux eenvoudiger te maken voor 'casual' gebruikers.quote:Op dinsdag 26 april 2011 10:30 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Ubuntu is in eerste instantie natuurlijk een besturingssysteem voor servers, dus je moet er ook niet teveel van verwachten.Ik heb ook veel gekloot gehad met de scherminstelling enzovoorts, maar gelukkig is er veel te vinden op internet.
GNU/Linux is in eerste instantie gemaakt om universeel te zijn - niet specifiek op desktopgebruik, maar zich ook niet afwendend daarvan.quote:
Dus een sportauto met het onderstel van een golf is ook een sportauto? Daar ben ik het niet mee: Ubuntu is afgeleid van Debian en dat is ooit ontworpen als veilig server-OS.quote:Op woensdag 27 april 2011 10:54 schreef Trollface. het volgende:
[..]
Nee, niet echt, Ubuntu is in eerste instantie gemaakt om GNU/Linux eenvoudiger te maken voor 'casual' gebruikers.
[..]
GNU/Linux is in eerste instantie gemaakt om universeel te zijn - niet specifiek op desktopgebruik, maar zich ook niet afwendend daarvan.
En daar heb je het fout. Alleen om het de reputatie heeft erg stabiel te zijn, betekent nog niet dat het een server-only OS of gericht-op-servers OS is. En zelfs als, wat let Ubuntu om dat om te gooien? GNU/Linux is daar vrij genoeg in.quote:Op woensdag 27 april 2011 11:26 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Dus een sportauto met het onderstel van een golf is ook een sportauto? Daar ben ik het niet mee: Ubuntu is afgeleid van Debian en dat is ooit ontworpen als veilig server-OS.
Tja je moet het ook willen.quote:Op woensdag 27 april 2011 19:01 schreef Kandijfijn het volgende:
Ik ben inmiddels wel door de eerste leercurve door ben en vind Ubuntu nu vaker logisch dan Windows.
Maar dit soort dingen jaagt natuurlijk wel potentiële nieuwe gebruikers weg.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |