abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_98239473
Ja, was vorig jaar ook al een beetje aan het uitproberen in mijn "gewone" oven. En het pizza topic hier is wat uitgebreider dan op GoT. Dus hier maar een beetje mee lezen enzo. Camera zal ik klaarleggen vanavond :P
  † In Memoriam † donderdag 16 juni 2011 @ 10:39:59 #127
91830 MaximusTG
pi_98240179
Ja, op CUL na is het niveau op Fok! een stuk lager dan op GoT, maar op het gebied van eten/koken is het op GoT echt dieptriest.. vooral dat Epic Meal Time topic in de HK.. :'(
pi_98240410
Haha idd, zag die foto's en ging bijna over mijn nek. Echt te ranzig!

Maak je nog weleens bodems op de manier zoals je beschreef in je eerste post op GoT. Koud water recept? Die heb ik ook ooit eens gemaakt en was ook goed te eten.
  † In Memoriam † donderdag 16 juni 2011 @ 10:55:00 #129
91830 MaximusTG
pi_98240689
Hmm, ja, ik gebruik nog steeds ijskoud water voor het recept dat in mn sig staat. Weet niet of dat recept nog veel verschilde van die in mn sig. Moet ik nog steeds een keer toevoegen aan het recept. Het maakt niet -heel- veel uit, maar het vertraagt de gisting wel, zodat je het deeg langer in de koelkast kan bewaren.
pi_98287126
Morgenavond ga ik pizza's serveren op een verjaardag, is het mogelijk om de pizza's al dan niet met beleg alvast voor te bakken, bijvoorbeeld de helft van de baktijd, tot de bodem gaar is? Dan hoef ik ze alleen nog maar bruin te bakken.
  vrijdag 17 juni 2011 @ 11:54:25 #131
296595 foodlover
live and learn
pi_98287698
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 11:36 schreef Ikmoestlachen het volgende:
Morgenavond ga ik pizza's serveren op een verjaardag, is het mogelijk om de pizza's al dan niet met beleg alvast voor te bakken, bijvoorbeeld de helft van de baktijd, tot de bodem gaar is? Dan hoef ik ze alleen nog maar bruin te bakken.
Ik zou ze niet voorbakken, maar zorgen voor een dunne bodem en niet al te veel beleg zodat de tijd in de oven niet al te lang is en er echt een vierkant (bakplaat) van maken, gewoon kleine stukjes snijden als ie klaar is.

Oven goed heet stoken (hoogste stand) en dan de pizza op de onderste richel op een bakplaat bekleed met bakpapier bakken, moet lukken! Succes!
pi_98288852
Zo. Gisteravond 3 pizza's gebakken. Kreeg er een eter bij dus moest een iets dunnere bodem maken dan gepland. Moet zeggen dat dat helemaal NIET erg was. Echt heerlijk zo' n bodem van een steen. Foto's staan op mijn iPhone en heb geen kabel bij me dus kan nog niets laten zien. Had iets meer deeg moeten gebruiken voor de rand zodat deze iets dikker werd. Volgende keer ook wat meer aandacht besteden aan de saus want die was wat flauw/flets. De Bestron bakt wel goed. Mooie donkere stippen onder de bodem. Dit ga ik iig vaker doen! :P
pi_98290074
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 11:54 schreef foodlover het volgende:

[..]

Ik zou ze niet voorbakken, maar zorgen voor een dunne bodem en niet al te veel beleg zodat de tijd in de oven niet al te lang is en er echt een vierkant (bakplaat) van maken, gewoon kleine stukjes snijden als ie klaar is.

Oven goed heet stoken (hoogste stand) en dan de pizza op de onderste richel op een bakplaat bekleed met bakpapier bakken, moet lukken! Succes!
Punt is dat ik liever alles van tevoren maak, als ik die dag zelf nog twee pizza's moet gaan maken naast alle andere gerechten, kom ik in tijdnood ;) Ik lees bijvoorbeeld op http://passie.horeca.nl/c(...)n_en_voorbakken.html dat het wel degelijk kan, maar of het ook te eten is... De pizza's hoeven trouwens niet warm geserveerd te worden, kan ik ze vandaag bakken en dan tot morgen in de koelkast bewaren?
  † In Memoriam † vrijdag 17 juni 2011 @ 13:33:15 #134
91830 MaximusTG
pi_98291118
Zeker, kan prima hoor. Zou voorbakken met alleen tomatensaus. Verpakken in aluminium folie, koelkast en dag erop beleggen en afdekken.
pi_98309300
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 13:33 schreef MaximusTG het volgende:
Zeker, kan prima hoor. Zou voorbakken met alleen tomatensaus. Verpakken in aluminium folie, koelkast en dag erop beleggen en afdekken.
Dit heb ik dus gedaan, 8 minuten op ~220 C gebakken, vervolgens laten afkoelen en in vershoudfolie in de koelkast gezet. Ik heb vertrouwen dat dit goedkomt ^O^
  vrijdag 17 juni 2011 @ 23:00:54 #136
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_98314738
Resultaat van een paar dagen terug :)
Was volgens mij mijn 7e pizza, ze worden steeds beter :9
De vorm heb ik bewust aan de snijplank aangepast :P Zo zijn ze voor mij iets makkelijker de oven in te schuiven en te eten :P



Heb dit deegrecept gebruikt: http://www.kayotic.nl/blog/my-new-best-pizza-dough
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
pi_98719523
quote:
0s.gif MaximusTG schreef het volgende:
Je link in je sign werkt niet meer. Heb je nog een recept? Ik ga mijn deeg donderdag avond maken en vrijdag gaat het de oven in. Een dagje in de koelkast dus.

Raar nu opeens wel...

Thanx!

[ Bericht 9% gewijzigd door DrukVout op 27-06-2011 14:55:23 ]
  † In Memoriam † maandag 27 juni 2011 @ 15:17:22 #138
91830 MaximusTG
pi_98720636
Mooi dat ie het weer doet. Zal wel aan dropbox gelegen hebben dan; ik had mn recept juist expres pizzarecept_huidig genoemd, zodat als ik een nieuwe versie heb ie meteen online staat :). Laat maar weten hoe het ging!
Enne, MonkNL, waar blijven die foto's??? ;).
pi_98752858
Kreeg een eter extra dus moest mijn deeg even anders verdelen waardoor mijn bodem iets dunner werd dan gepland (aan de randen). Was overigens niet eens slecht want hij was kwa smaak perfect. Hou wel van een dunne bodem. Heb op kantoor alleen een foto vanaf mijn iphone:

http://img9.imageshack.us/img9/3568/img0555xk.jpg (copy/paste deze link)
pi_98827105
Ben op zoek naar een pizzasteen.
Maar vind ze uit de OP een beetje aan de dure kant.
Iemand die een leuk en cheap adresje heeft?

Zit nu namelijk aan http://huis-inrichting.ma(...)zasteen-40-40-3.html te denken.
Kost ook nog een 40,- maar dat goedkoper dan de tegelhandel hier in de buurt...

Zou zoiets makkelijk zelf in te korten zijn? Moet namelijk een van 38x30x3 hebben. Past anders niet in mijn oven :P
  † In Memoriam † woensdag 29 juni 2011 @ 17:54:35 #141
91830 MaximusTG
pi_98828639
Misschien is dit wat:

http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk

Hebben nog meer maten, maar deze past sowieso zonder zagen/slijpen erin. Je zou ook van die kleine stenen kunnen nemen, heb je ook vast een begin voor je eigen houtoven :+. Maar volgens mij kort je ze heel makkelijk in. Spul is heel broos. Denk dat een slijptolletje daar als een warm mes door de boter mee gaat.
pi_98840656
Ik ben professioneel pizzabakker :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  † In Memoriam † woensdag 29 juni 2011 @ 22:42:55 #143
91830 MaximusTG
pi_98843883
Serieus? Dus ik begrijp dat je zelf niet tevreden bent met de werkwijze bij NYP? :+ . Vind pizza's van NYP maar ook Domino's altijd zoveel vetter..
pi_98863600
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 22:42 schreef MaximusTG het volgende:
Serieus? Dus ik begrijp dat je zelf niet tevreden bent met de werkwijze bij NYP? :+ . Vind pizza's van NYP maar ook Domino's altijd zoveel vetter..
Jup serieus. Meestal sta ik bij de oven (snijden, saus erop etc) maar soms beleg ik ze en ik kan ze ook bodems uitslaan. Het stelt allemaal niet zo veel voor, perfecte deegbollen liggen klaar in de koeling en na een bodem of 20 uitslaan lukt het prima.

Dat van dat vette is vast omdat er meer kaas op zit dan een diepvriespizza. Het kan ook zijn dat er vetplekken op de doos zitten, dat kan omdat bodems af en toe gerold worden als ze vers zijn, dan kunnen er kleine gaatjes ontstaan. Ik geniet wel van elke pizza die ik op werk eet (en zelf maak) 2 à 3 keer per week :)
  † In Memoriam † donderdag 30 juni 2011 @ 14:03:41 #145
91830 MaximusTG
pi_98865445
Grappig ;). Moet zeggen dat ik diepvriespizza's vaak vetter vind hoor, dan jullie pizza's. Maar het deeg krijgen jullie dus aangeleverd? Maak je zelf ook wel eens pizza thuis?
pi_98879106
Ja deeg krijgen we aangeleverd van hoofdkantoor en dat moet dan nog even rijzen in de koeling. Nee thuis maak ik nooit pizza's. Op werk is het makkelijker, goedkoper (gratis zelfs, haha) en bovendien eten wij echt zelden pizza thuis sinds ik meerdere malen per week op werk eet.
  donderdag 30 juni 2011 @ 20:49:39 #147
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98880424
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 20:16 schreef EdNoolk het volgende:
Ja deeg krijgen we aangeleverd van hoofdkantoor en dat moet dan nog even rijzen in de koeling. Nee thuis maak ik nooit pizza's. Op werk is het makkelijker, goedkoper (gratis zelfs, haha) en bovendien eten wij echt zelden pizza thuis sinds ik meerdere malen per week op werk eet.
Van een fabriek neem ik aan? :P

Heb 1 keer bij Domino's een pizza gehaald, vooral de belachelijke hoeveelheid griesmeel viel me op.
pi_98882452
Ja zal wel in een fabriek gemaakt worden, afhaalpunt is gewoon hoofdkantoor. Misschien zit het bij elkaar, dat weet ik ook niet. Griesmeel? Bij NYP wordt rijstmeel gebruikt. Als er zoveel op zit zal dat ding wel niet goed gegooid zijn tussen 2 handen :D.
pi_98900456
Voor mijn verjaardag heb ik een Bestron pizza oven gekregen van mijn vriend (komt vast ook een stukje eigenbelang bij kijken;)) en die wil ik morgenavond gaan uitproberen. Nou lees ik hier regelmatig de topics door en word altijd erg hongerig van de foto's. Ik wil vanmiddag alvast het deeg gaan maken maar nou zie ik in het recept 'desem' staan. Ik ben echt een groentje op dit gebied dus vandaar mijn vraag: kan ik dit gewoon ergens kopen en zo ja, waar?
Alvast bedankt voor de hulp!
  † In Memoriam † vrijdag 1 juli 2011 @ 12:11:27 #150
91830 MaximusTG
pi_98903253
Ik gok dat je het recept uit mn signature bedoeld? Daar staan twee recepten in. Een met en een zonder desem. Ik zou nu degene zonder doen. Zit nu op mn mobiel, dus leg andere keer verschil wel uit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')