abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 13 mei 2011 @ 13:24:44 #51
341713 koekjestrommel1
Geen oranjefan
pi_96747139
Zal ik ook maar eens even posten hoe ik ze maak:
-350 gram meel
-20 gram olie
-blokje gist
-2 theelepels zout
-2 theelepels suiker
-water totdat het deeg perfect is
Voor 2 bakplaten

En dan per bakplaat
-7 cent blikje tomatenpuree en scheut tomatenpuree uit en pak
-200 gram kaas
-2 uien
-kapperjes, knoflookjes en olijfen
-oregane

En dan nog wat je op je pizza wil bv salami hawaii, tonijn, spinazie, mozzarella etc.
pi_96748656
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 18:25 schreef MaximusTG het volgende:
Goed idee, suiker is ook nergens voor nodig! Maar ik zou dat deeg toch gewoon bakken hoor, die alcohol verdampt wel tijdens het bakken :).
Ik proef ook echt geen verschil tussen met of zonder suiker.
En of dat echt zo goed verdampt weet ik niet, ik had hetzelfde eens met brood, toch maar in de oven gedaan en dat was viiees :')
  † In Memoriam † vrijdag 13 mei 2011 @ 15:46:36 #53
91830 MaximusTG
pi_96752780
Hmm, dat zal dan idd niet zo lekker zijn. Vanochtend heb ik eindelijk de seedculture van mn zuurdesem (die heb ik wel bewaard hoor) weggegooid. Stond al maanden in de koelkast. Was gesplitst in een vloeistof en een vast deel. Maar ik zweer het je, rook precies naar weizenbier :p.
Van de week nog maar eens zuurdesempizza maken :).
pi_96792742
Als ik deeg voor vanavond maak, kan ik dan beter het deeg buiten de koelkast laten rijzen?
  † In Memoriam † zaterdag 14 mei 2011 @ 18:52:35 #55
91830 MaximusTG
pi_96802470
Ja :). Dan kan je het beste smiddags maken, even uurtje laten rijzen, en dan zo de koelkast in. En dan half uur/uur voor etenstijd eruit. Of precies timen voor etenstijd.
pi_96806187
Ik leg er altijd een klamme handdoek op en laat het dan in de zon rijzen.
  † In Memoriam † zaterdag 14 mei 2011 @ 21:06:06 #57
91830 MaximusTG
pi_96808274
Hmm, kan, maar is onvoorspelbaar doordat de temperatuur niet constant is.
Kijk eens op pizzamaking.com, daar staat een verzameling 'emergency doughs'
pi_96961365
hoi allemaal,
Ik ben echt dagen bezig geweest om alle topics door te kijken. Was helemaal blij met dit forum. eindelijk wat meer informatie over het zelf maken van pizza. Heel wat goede tips inmiddels opgedaan en genoten van de foto's en superjaloers op de modelpizza's die eruit komen. Ben zelf nog steeds aan het rollen met het deeg en hoop voldoende ideeen te hebben opgedaan om toch eens met mijn handen bezig te gaan. Heeft iemand nog supertips hiervoor?

Zal binnenkort eens wat foto's plaatsen. Bij een gemiddelde van 8 pizza's per week zal dat wel een keer moeten lukken.
  † In Memoriam † dinsdag 17 mei 2011 @ 21:39:36 #59
91830 MaximusTG
pi_96962721
Wat betreft met de hand vormen; Gebruik tips van hier om echt goed gekneed deeg te maken, met genoeg vocht. Dan zul je zien dat je deeg makkelijk rekbaar is. En door het goed ontwikkelde glutennetwerk kan het ook heel dun worden. Als je deeg daar aan voldoet dan gaat het vormen vanzelf; beetje bloem op je werkblad, goed wat op je handen, vooral de rug van je handen. Dan het deeg pakken, beetje uitdrukken. Rand aanbrengen door met je vingers rond te gaan en licht te drukken. Keertje omdraaien en nogmaals hetzelfde. Deegschijf op rug van je vingers/handen en uit elkaar bewegen terwijl je de schijf rond draait. Zonodig opnieuw handen bebloemen.
Hoop dat je er wat aan hebt. Kwestie van oefenen. Blijft lastig dit in woorden uit te leggen ;).
pi_96964790
Je poging is in ieder geval heel goed. Ik ga morgenmiddag eens een poging wagen met je tips. Bedankt in elk geval. Als ik het aandurf zal ik het resultaat posten :-)
  † In Memoriam † dinsdag 17 mei 2011 @ 22:46:33 #61
91830 MaximusTG
pi_96967639
Haha, nou, succes dan maar :). Ben benieuwd naar de fotos
pi_97000185
Ik heb ook wat minder zware pizzabodems in de vriezer liggen, die ik bewust met de deegroller uitrol. Bedoeld als lunchpizza, dan wil ik juist niet een dikke rand. Kan ik toch niet op.
Nothing fancy, pizza Hawaii, qua werk en eenvoud het equivalent van een ouderwetse tosti.
  † In Memoriam † woensdag 18 mei 2011 @ 20:40:27 #63
91830 MaximusTG
pi_97005286
Maar wel of niet uitrollen zorgt toch niet voor minder deeg in de rand? Bij mij komt een dikke rand door luchtbellen. Verder ziet ie er lekker uit hoor. Cracker style heet dat volgens mij.
pi_97006425
Ja, crackerstyle dekt de lading erg goed. Voor het uitrollen manipuleer je natuurlijk met de hand. Let wel, ik ben ook een voorstander van met de hand vormen. Of een combinatie. En bij een ietwat mislukt deeg dat niet met de hand wil, kun je de zaak vaak nog redden me de deegroller.
  donderdag 19 mei 2011 @ 11:22:05 #65
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_97024429
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2011 18:32 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Pizza van gisteren, was weer heerlijk :D

[ afbeelding ]
Ben ik de enige hier die denkt dat dat vleesch ietwat aangebrand is (zwart)
pi_97051461
Ik gebruik zelf ook al een jaar een combinatie van met de hand (verticaal) vormen en uitrollen daarna. Had woensdag een poging willen wagen om het helemaal met de hand te doen, maar was helaas zo moe, dat ik geen puf had om er meer moeite voor te doen, zeker niet met vijf pizza's. Wel staat voor mijn verjaardag over een paar weken een hele mooie bestron pizza-oven te wachten. Voor die tijd ga ik zeker een poging wagen gecombineerd met het bakken op een steen in de oven (die had ik inmiddels wel). Het resultaat zal ik zeker posten. Ik werk zelf trouwens met een deegrecept van Jamie Oliver met de volgende ingredienten:
7 g gist
100 g italiaanse bloem
400 g tarwebloem (meestal die van Euroshopper)
halve el rietsuiker
halve el zout
285 ml water.
Dat recept bevalt me tot nu toe goed, ik laat het altijd door de broodbakmachine kneden. Maar misschien dat dat deeg zich niet zo goed leent voor met de hand vormen? Ik ga in ieder geval een van jullie recepten proberen.
  † In Memoriam † vrijdag 20 mei 2011 @ 09:41:15 #67
91830 MaximusTG
pi_97064320
Bij je huidige recept zit je op een hydratatiepercentage van 285/(400+100) = 57%. Vaak zitten pizzadeegrecepten hoger, rond de 65%. Dat zou voor jou 325 ml water betekenen. Probeer dat gewoon eens, beetje meer water erbij. Maakt verder niet uit als je toch de bbm laat kneden. Je kunt ook nog een rustperiode invoegen, na het mengen van de ingredienten en voor het kneden. Ik denk dat je deeg dan veel makkelijker met de hand te vormen wordt (maar wel iets plakkeriger).
  zaterdag 21 mei 2011 @ 16:20:41 #68
82217 Kwyjibo
Apeldoorner
pi_97120704
Zie hier mijn eerste poging om een pan pizza te maken:




Ik heb een recept gebruikt dat volgens de website van Pizza Hut is. http://www.thatsmyhome.com/venettos/pizza/pizza-hut-pizza.htm Pizza smaakte opzich goed, alleen de volgende keer moet ik wat meer kruiden en kaas gebruiken.
pi_97221899
Dank voor de tip Maximus. Ik hoop dat ik deze week wat meer aandacht er aan kan geven. Meestal eten we op woensdag pizza, maar vermoedelijk moet ik deze woensdag werken toch. Misschien komend weekend zondag maar eens een poging wagen. Er zal vast wel iemand zijn die hem graag wil opeten (en anders ik zelf wel :-)) Het zijn hier wel enorme pizzaliefhebbers, dus wat dat betreft is het meestal geen probleem. Ik beloof echt dat ik de resultaten zal laten zien.
pi_97222449
@Kwijibo: kaas zat volgens mij. Maar onze mozzarella is flauw. Misschien wat andere kazen erbij? Geraspte Old Amsterdam of Parmesan fleurt hem wel weer op.

(of gorgonzola, of feta, voor nog meer pit. Hij ziet er verder best OK uit. Ik zou hem niet afslaan)

[ Bericht 26% gewijzigd door Yvesss op 23-05-2011 21:49:15 ]
  maandag 23 mei 2011 @ 21:55:17 #71
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_97223796
Ik ga zondag ook maar eens een pizza maken. *O*
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_97224210
En, omdat het toch een op Amerikaanse leest gestoelde pizza is, kun je best wat verder gaan. Spicey chicken erop, kidneybonen, TexMex kruiden. Ik keur dat absoluut niet af. Kan zelfs erg lekker zijn. Laat de Italianen het uitzoeken met hun vera pizza napoletana. Dat hier nastreven lukt je nooit voor 100%. Gun jezelf daarom wat meer vrijheid.
pi_97231351
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 11:22 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ben ik de enige hier die denkt dat dat vleesch ietwat aangebrand is (zwart)
Het vlees niet, de uien had ik eerst wat voorgebakken in een pannetje om het meeste vocht er uit te halen, maar dat heb ik iets te grondig gedaan waardoor ze in de oven een beetje zwart geblakerd waren.
pi_97231789
Dat had ik al gezien. Niets zwartgeblakerd. Mag trouwens best, wat luchtbellen zwartgeblakerd. Niet te laf met de pizza. Die eet je dan gewoon niet op. Het is geen Oud-Hollandsche drege pannenkoek.
  dinsdag 24 mei 2011 @ 13:36:02 #75
82217 Kwyjibo
Apeldoorner
pi_97244907
@Yvesss dankjewel voor je replies! Volgende keer inderdaad een kaas met meer smaak gebruiken. Ben al tijdje op zoek naar amerikaanse kazen zoals Monterey Jack cheese, maar nog niet kunnen vinden. Weet jij toevallig een adresje?
Italiaanse pizza of amerikaanse pizza, beide jammie en altijd welkom in huize Kwyjibo. ^O^
pi_97246646
Hier: http://www.passionforchee(...)merika&getcheese=273
Moet je wel voor naar A'dam, ze bezorgen geloof ik niet. De prijs zie ik ook niet 123. Wellicht zijn er andere kaaswebshops. Het googled niet zo rap op mijn foon.
  dinsdag 24 mei 2011 @ 14:45:16 #77
82217 Kwyjibo
Apeldoorner
pi_97247264
Thnx voor je snelle reactie! Ik had zelf ook al gegoogled maar kon niet zo een twee drie wat vinden.
  † In Memoriam † woensdag 25 mei 2011 @ 11:47:19 #78
91830 MaximusTG
pi_97287655
Ik ga vanavond voor een volkoren (deels) pizza met een witte saus :). Een keer wat anders dan normaal! Ben erg benieuwd. De witte saus is op basis van een roux, met melk (soort besciamella dus) met zout, peper, knoflook en parmezaanse kaas. Denk dat ik er dan nog wat mozzarella op doe met ham, champignons, pijnboompitten.
  † In Memoriam † woensdag 25 mei 2011 @ 18:09:36 #79
91830 MaximusTG
pi_97303339
En dit is em geworden. Erg lekker!

pi_97303503
Wah die ziet er geniaal uit!
pi_97305845
damn, nice looking pizza _O_
  † In Memoriam † woensdag 25 mei 2011 @ 20:18:37 #82
91830 MaximusTG
pi_97309795
Thanks! Had dus mengsel volkoren meel en bloem + zout, gist en 80% van het totale gewicht in meel en bloem aan water. 10 minuten autolyse, 8 minuten kneden met deeghaken. Uurtje rijzen, in twee stukken en in koelkast tot half uur voor het bakken, zal zon 5 uur geweest zijn.
Saus is twee eetl. boter + 3 eetl. bloem (roux), 250 ml volle melk. Zout, peper en knoflookpoeder erdoor. Wat geraspte parmezaan + geraspte goudse erdoor.
Deeg gevormd, saus erop, kort in de oven. Daarna ham erop, champignons mozzarella en pijnboompitten (geroosterde). In de oven tot mozzarella begon te bruinen.
Had er salade van rucola, cherrytomaatjes en komkommer bij.
  maandag 30 mei 2011 @ 20:49:22 #83
66083 Platina
78th Element
pi_97511509
Heb hopelijk van het weekend eindelijk eens tijd (en zin :P) om pizza's te gaan bakken. Nu zat ik te denken aan een pizza met zalmsnippers erop. Nu wou ik daarvoor diepgevroren zalm gebruiken. Maar die kan ik beter zeker eerst ontdooien of moet ik die nog eerst aanbakken zelfs? (is die zalm van de aldi in de kartonnen pakken).

Iemand?
pi_97530951
Vanavond pizza! O+

Deze keer met verse gist O+

Vraag: normaal bak ik pizza's zo: bakplaat invetten met olijfolie, deeg in vormen, beleggen en dan in de oven.
Kan ik betere resultaten bereiken door de olie weg te laten, en bv grof gemalen meel op de plaat te strooien? Of perhaps eerst olie, dan grof meel, dan blijft het beter verdeeld. Plaat is van RVS.
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † dinsdag 31 mei 2011 @ 10:08:43 #85
91830 MaximusTG
pi_97531067
Zou er gewoon wat bakpapier op doen. Wordt het niet zo'n drassige bende met die olie..
pi_97531319
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 10:08 schreef MaximusTG het volgende:
Zou er gewoon wat bakpapier op doen. Wordt het niet zo'n drassige bende met die olie..
Ook een keer gedaan. Dan word de onderkant juist zompig, en is het bakpapier met moeite te scheiden van het deeg.

Drassig niet trouwens, het is meer een film van olie
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † dinsdag 31 mei 2011 @ 10:30:32 #87
91830 MaximusTG
pi_97531601
Tja, je zou het dan ook nog zonder olie kunnen proberen, maar ik ben bang dat je de pizza dan niet los krijgt. Maar ik neem even aan dat je koude bakplaten bedoelt? Je kan ook de oven heel heet stoken, met bakplaat erin, en dan de pizza op bakpapier daarop laten glijden. Dat zal wel schelen denk ik. Of idd met alleen wat griesmeel/maismeel erop.

Edit: Hier gaat vanavond een van de (of misschien wel alletwee) van de bodems die ik een tijd terug heb ingevroren de oven in :). Zijn met alleen tomatensaus voorgebakken. Straks nog lekker wat salami, ui, paprika erop en wat mozzarella.

[ Bericht 33% gewijzigd door MaximusTG op 31-05-2011 14:03:45 ]
pi_97542100
Dan vraag ik me ook af; wat is de beste bewaarmethode? Ingeolied bakje of bebloemd bakje? En met rijzen?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † dinsdag 31 mei 2011 @ 15:44:00 #89
91830 MaximusTG
pi_97543067
Bewaarmethode? Van het deeg bedoel je? In dat geval olie. Als je je bakje een beetje met olijfolie insmeert dan laat je deeg heel makkelijk los. Bloem zal sneller 'opgenomen' worden in het bestaande deeg door extra vocht dat door condens zal vormen. En dan plakt het alsnog.
Bij de manier waarop ik deeg maak, verdeel ik het vrij snel na het kneden in porties per pizza, bol dat op en doe het in individuele geoliede bakjes. En die gaan dan de koelkast in voor minimaal 1 dag. Maar als je een grote bol buiten de koelkast laat rijzen ('bulk rise') dan maakt het niet zoveel uit, je moet het dan immers toch nog een keer in stukken snijden. Een beetje olie kan dan ook prima hoor, maar heeft niet veel toegevoegde waarde. Zo'n siliconen spatel is dan trouwens wel handig om het deeg eruit te halen zonder al te veel verlies. Wel altijd goed afdekken. Ik gebruik meestal of een afsluitbare bak of wat huishoudfolie.
pi_97547941
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 15:44 schreef MaximusTG het volgende:
Bewaarmethode? Van het deeg bedoel je? In dat geval olie. Als je je bakje een beetje met olijfolie insmeert dan laat je deeg heel makkelijk los. Bloem zal sneller 'opgenomen' worden in het bestaande deeg door extra vocht dat door condens zal vormen. En dan plakt het alsnog.
Bij de manier waarop ik deeg maak, verdeel ik het vrij snel na het kneden in porties per pizza, bol dat op en doe het in individuele geoliede bakjes. En die gaan dan de koelkast in voor minimaal 1 dag. Maar als je een grote bol buiten de koelkast laat rijzen ('bulk rise') dan maakt het niet zoveel uit, je moet het dan immers toch nog een keer in stukken snijden. Een beetje olie kan dan ook prima hoor, maar heeft niet veel toegevoegde waarde. Zo'n siliconen spatel is dan trouwens wel handig om het deeg eruit te halen zonder al te veel verlies. Wel altijd goed afdekken. Ik gebruik meestal of een afsluitbare bak of wat huishoudfolie.
Aha, dank! Ik dacht dat het gebruik van olie de eigenschappen van het deeg nadelig kan beïnvloeden, vandaar :P
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † dinsdag 31 mei 2011 @ 17:29:05 #91
91830 MaximusTG
pi_97548096
Nee hoor, tenminste, als je er geen liters van in je bakje doet :P. Wat erg handig is, is een simpel plantenspuitje vullen met olijfolie. Die verkopen ze trouwens ook gewoon los, spuitjes met olie.
Tis alleen wel zo dat volgens de puristen 'la vera pizza napoletana' geen olijfolie IN het deeg mag hebben. Ze doen er juist wel weer wat op.
Mn 'diepvriespizza' zit in de oven. Zometeen een uitgebreid fotoverslag :P.
pi_97548220
Hier ook een creatie in de oven. Deeg is wat zachter en elastischer dan ik het normaal heb, dus ben benieuwd!
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † dinsdag 31 mei 2011 @ 17:57:43 #93
91830 MaximusTG
pi_97549061
Succes! Smaakte heerlijk! Had de paprika vooraf gemengd met wat sambal, omdat ik er normaal rode peper op doe, maar die was ik vergeten.

Foto's:







klikbaar!

[ Bericht 4% gewijzigd door MaximusTG op 31-05-2011 18:02:49 ]
  vrijdag 3 juni 2011 @ 14:47:18 #94
66083 Platina
78th Element
pi_97657789
Doe jij altijd bloem op de rand voordat je em in de oven doet of hoe krijg je dat?
  † In Memoriam † vrijdag 3 juni 2011 @ 17:02:34 #95
91830 MaximusTG
pi_97662649
Nee, ik bebloem altijd het werkblad met bloem als ik em vorm. Daar blijft ook altijd wat van aan de rand zitten..
Vanavond weer pizza!
  † In Memoriam † maandag 6 juni 2011 @ 13:35:25 #96
91830 MaximusTG
pi_97783155
Ze waren weer erg lekker afgelopen vrijdag! Ik had vrij, en zat al een tijdje in mn hoofd met het idee om de KettlePizza opzetstuk voor de Weber, na te bouwen. (http://kettlepizza.com)
We hadden een simpele bouwmarkt kogelbbq staan, maar ik zag niet waarom het daarmee niet zou kunnen! Dus ik naar de bouwmarkt. Helaas hadden ze daar geen stukken plaatstaal, alleen dun aluminium. Maar goed dacht ik, het was toch de bbq van mn ouders, en ze hebben niet veel gereedschap, dus dan is aluminium beter te vormen. Meegenomen dus, en toen heb ik er dit van gebouwd:





Met een goed schoongemaakte stoeptegel (heeft overigens nooit dienst gedaan als stoep) als 'pizzasteen'. Kolenstarter vol met kolen, zodra die heet waren op het kolenrooster gedaan, rooster er boven met tegel, aluminium ding erop, en deksel erop. Steen werd al gauw erg heet, en de lucht erboven ook. Pizza's helaas geen foto's van. Waren erg lekker, maar werden niet heel erg bruin. Meeste warmte zat onder de steen. Misschien de volgende keer wat hout erop, langs de rand, zoals in het kettlepizza filmpje. Wel leuk experimentje :).
  dinsdag 7 juni 2011 @ 17:05:28 #97
66083 Platina
78th Element
pi_97844905
Zondag zelf weer eens pizza's gemaakt. Recept was een combinatie van de 2 recepten in de OP (vooral leentjebuur gespeeld bij MaximusTG ;) ) en van een pizzasite.

Bodem:
500 gram bloem (350 gram Tipo 00 en 150 gram normale)
325 ml water
30 gram bakkersgist
11 gram zout
theelepel suiker
scheutje olijfolie

Meng de gist, het suiker en 150 ml van het water en laat dit 15 minuten staan. Meng ondertussen de overige bloem, zout en water. Mix het geheel totdat je een homogene massa krijgt en zet het 20 minuten afgedekt in de koelkast. Vervolgens scheutje olijfolie erbij en kneden op de laagste stand en weer 20 minuten afdekken in de koelkast. Vervolgens bolletjes kneden en deze in met olijfolie ingevatte bakjes stoppen. Dek deze bakken af met een natte vaatdoek en laat het geheel minimaal 2 uur bij kamertemperatuur rusten. Hierna je tafel bebloemen en de bolletjes eerst handmatig platdrukken en vervolgens voorzichtig uitrollen met een deegroller. Leg ze dan op bakpapier en rol ze nog meer uit (als je ze niet op bakpapier legt zijn ze laterna lastig te verplaatsen). De rand overigens een beetje dubbelvouwen (voor de look), ik heb deze ook nog extra ingesmeerd met olijfolie vlak voor het bakken.

Saus:
6 Trostomaten
2 blikjes tomatenpuree
200 gram tomatenpasta/puree (pomodori)
Italiaanse kruiden
Paprikapoeder
Peper en zout (duh)
Sambal
Olijfolie

De saus heb ik ter plekke verzonnen. Ik had een aangebroken pak met tomatenpasta/puree (pomodori) hier zat nog circa 200 gram in. Vervolgens heb ik er 6 trostomaatjes bij gedaan (zonder het binnenste) en 2 potjes tomatenpuree (die goedkope krengen). Toen een grote halve ui die ik tesamen met 2 teentjes knoflook had gefruit erbij en daarna wat oregano, rozemarijn, tijm, peterselie en basilicum erbij en uiteraard ook wat peper en zout. Voor de liefhebbers van pittig: ik heb er nog wat sambal bijgedaan. Toen nog wat paprikapoeder en olijfolie erbij en het geheel heb ik gemixt. Het resultaat was een ferme saus met een karakteristieke smaak. Vind je de saus niet sterk genoeg dan kun je nog wat kruiden aan toevoegen. Let op: de saus smaakt als je hem proeft misschien pittig (door de sambal) maar dit proef je niet meer wanneer deze op de pizza zit!

Toppings:
Eigen keuze!

Erg lekker vond ik de pizza waar ik edelsalami (van de Aldi), chorizo (klein formaat van stegeman meen ik) en spaanse pepertjes op had gedaan. Gewoon geraspte kaas voldoet maar voor wat extra smaak zou ik mozzarella eraan toevoegen!

Opmerkingen:
Ík heb de pizza's in een heteluchtoven op 285 graden gebakken. Dit kan ik echter niet aanbevelen omdat de bodems zo iets te krokant werden. Helaas heb ik niet de beschikking over een pizzaoven of steen.
Zorg dat het deeg overal even dik is (behalve de rand) anders kan het op sommige plekken nog ongaar zijn.

Al met al ben ik zeer tevreden over deze tweede serieuze poging. Wel heb ik nog erg veel bloem toe moeten voegen tijdens het vormen voor de grote rijsstap. Het deeg was namelijk erg plakkerig! Ik ga het de volgende keer proberen met een waterpercentage van 50-55% ipv 65%
pi_97845539
-edit-

[ Bericht 99% gewijzigd door MissHobje op 07-06-2011 20:11:12 (niet nodig) ]
  † In Memoriam † dinsdag 7 juni 2011 @ 17:37:12 #99
91830 MaximusTG
pi_97846210
@Platina: Leuk he, pizzabakken? Heb je het filmpje over deeg opbollen in de OP al bekeken? Want het is echt prima mogelijk om bolletjes te maken met zulk 'nat' deeg. Heb je maar een beetje bloem nodig. Eventueel kan je je handen met olijfolie insmeren, dat helpt ook al weer wat. Het is wel lastiger om dat soort deeg uit te rollen ja. Nog foto's gemaakt?

@Om_nomnom: Dus... nou vooruit, ik zal nooit meer posten, omdat je het zo lief vraagt.. :{w
  dinsdag 7 juni 2011 @ 18:15:39 #100
66083 Platina
78th Element
pi_97847682
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 17:37 schreef MaximusTG het volgende:
@Platina: Leuk he, pizzabakken? Heb je het filmpje over deeg opbollen in de OP al bekeken? Want het is echt prima mogelijk om bolletjes te maken met zulk 'nat' deeg. Heb je maar een beetje bloem nodig. Eventueel kan je je handen met olijfolie insmeren, dat helpt ook al weer wat. Het is wel lastiger om dat soort deeg uit te rollen ja. Nog foto's gemaakt?

@Om_nomnom: Dus... nou vooruit, ik zal nooit meer posten, omdat je het zo lief vraagt.. :{w
Nee geen foto's, dan word ik hier voor gek verklaard en vind het zelf ook een beetje raar om er foto's van te nemen :P
Ik heb dat filmpje bekeken en ook zo geprobeerd de balletjes de vormen. Maar het deeg was echt te nat en was net zo plakkerig als kauwgum. Misschien heb ik wel niet goede gekeken op de maatbeker haha.
Pizza's maken is iig wel erg leuk (en veel lekkerder dan bij de pizzaboer!)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')