abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_95998051
Gisteren voor het eerst pizza's gebakken op mijn nieuw Big Green Egg (barbecue)























Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_96004101
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2011 16:06 schreef Drossie het volgende:
Gisteren voor het eerst pizza's gebakken op mijn nieuw Big Green Egg (barbecue)
Pizza is niet helemaal mijn ding maar :9~ hier kreeg ik honger van!
pi_96356746
Iemand een tip voor het ultieme pizza kookboek? Mag Engelstalig zijn.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  † In Memoriam † woensdag 4 mei 2011 @ 20:44:14 #46
91830 MaximusTG
pi_96359348
Dan zou ik je deze aanraden:
http://www.bol.com/nl/p/e(...)tml#product_overview

Alhoewel er echt een schatberg aan informatie te vinden is op fora zoals fornobravo.com / pizzamaking.com. De mensen daar zijn zo enthousiast en gedreven om het (voor hen) beste pizzarecept te vinden! Trouwens ook volop instructies om jouw BGE om te bouwen naar een nog betere pizzaoven ;). Maar daar zal je nog wel niet aan toe zijn ;).

Zelf trouwens ook weer deeg aan het maken; Gaan morgen weer minipizza's bakken aan tafel met de visite. Is echt erg leuk om te doen :).
pi_96366580
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2011 16:06 schreef Drossie het volgende:
Gisteren voor het eerst pizza's gebakken op mijn nieuw Big Green Egg (barbecue)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Zomg _O_ :9~
Wat heb je in het deeg gedaan?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_96397044
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 22:42 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Zomg _O_ :9~
Wat heb je in het deeg gedaan?
Wat provencaalse kruiden, viel erg goed mee!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_96706545
Nou ik heb ook weer pizzadeeg gemaakt voor vanavond, lekker laten rijzen, ruikt ie weer naar alcohol ;( Ik doe er geen suiker meer in, dat is echt wat ervoor zorgt.
Nu snel eentje gemaakt zonder suiker.
  † In Memoriam † donderdag 12 mei 2011 @ 18:25:56 #50
91830 MaximusTG
pi_96707324
Goed idee, suiker is ook nergens voor nodig! Maar ik zou dat deeg toch gewoon bakken hoor, die alcohol verdampt wel tijdens het bakken :).
  vrijdag 13 mei 2011 @ 13:24:44 #51
341713 koekjestrommel1
Geen oranjefan
pi_96747139
Zal ik ook maar eens even posten hoe ik ze maak:
-350 gram meel
-20 gram olie
-blokje gist
-2 theelepels zout
-2 theelepels suiker
-water totdat het deeg perfect is
Voor 2 bakplaten

En dan per bakplaat
-7 cent blikje tomatenpuree en scheut tomatenpuree uit en pak
-200 gram kaas
-2 uien
-kapperjes, knoflookjes en olijfen
-oregane

En dan nog wat je op je pizza wil bv salami hawaii, tonijn, spinazie, mozzarella etc.
pi_96748656
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 18:25 schreef MaximusTG het volgende:
Goed idee, suiker is ook nergens voor nodig! Maar ik zou dat deeg toch gewoon bakken hoor, die alcohol verdampt wel tijdens het bakken :).
Ik proef ook echt geen verschil tussen met of zonder suiker.
En of dat echt zo goed verdampt weet ik niet, ik had hetzelfde eens met brood, toch maar in de oven gedaan en dat was viiees :')
  † In Memoriam † vrijdag 13 mei 2011 @ 15:46:36 #53
91830 MaximusTG
pi_96752780
Hmm, dat zal dan idd niet zo lekker zijn. Vanochtend heb ik eindelijk de seedculture van mn zuurdesem (die heb ik wel bewaard hoor) weggegooid. Stond al maanden in de koelkast. Was gesplitst in een vloeistof en een vast deel. Maar ik zweer het je, rook precies naar weizenbier :p.
Van de week nog maar eens zuurdesempizza maken :).
pi_96792742
Als ik deeg voor vanavond maak, kan ik dan beter het deeg buiten de koelkast laten rijzen?
  † In Memoriam † zaterdag 14 mei 2011 @ 18:52:35 #55
91830 MaximusTG
pi_96802470
Ja :). Dan kan je het beste smiddags maken, even uurtje laten rijzen, en dan zo de koelkast in. En dan half uur/uur voor etenstijd eruit. Of precies timen voor etenstijd.
pi_96806187
Ik leg er altijd een klamme handdoek op en laat het dan in de zon rijzen.
  † In Memoriam † zaterdag 14 mei 2011 @ 21:06:06 #57
91830 MaximusTG
pi_96808274
Hmm, kan, maar is onvoorspelbaar doordat de temperatuur niet constant is.
Kijk eens op pizzamaking.com, daar staat een verzameling 'emergency doughs'
pi_96961365
hoi allemaal,
Ik ben echt dagen bezig geweest om alle topics door te kijken. Was helemaal blij met dit forum. eindelijk wat meer informatie over het zelf maken van pizza. Heel wat goede tips inmiddels opgedaan en genoten van de foto's en superjaloers op de modelpizza's die eruit komen. Ben zelf nog steeds aan het rollen met het deeg en hoop voldoende ideeen te hebben opgedaan om toch eens met mijn handen bezig te gaan. Heeft iemand nog supertips hiervoor?

Zal binnenkort eens wat foto's plaatsen. Bij een gemiddelde van 8 pizza's per week zal dat wel een keer moeten lukken.
  † In Memoriam † dinsdag 17 mei 2011 @ 21:39:36 #59
91830 MaximusTG
pi_96962721
Wat betreft met de hand vormen; Gebruik tips van hier om echt goed gekneed deeg te maken, met genoeg vocht. Dan zul je zien dat je deeg makkelijk rekbaar is. En door het goed ontwikkelde glutennetwerk kan het ook heel dun worden. Als je deeg daar aan voldoet dan gaat het vormen vanzelf; beetje bloem op je werkblad, goed wat op je handen, vooral de rug van je handen. Dan het deeg pakken, beetje uitdrukken. Rand aanbrengen door met je vingers rond te gaan en licht te drukken. Keertje omdraaien en nogmaals hetzelfde. Deegschijf op rug van je vingers/handen en uit elkaar bewegen terwijl je de schijf rond draait. Zonodig opnieuw handen bebloemen.
Hoop dat je er wat aan hebt. Kwestie van oefenen. Blijft lastig dit in woorden uit te leggen ;).
pi_96964790
Je poging is in ieder geval heel goed. Ik ga morgenmiddag eens een poging wagen met je tips. Bedankt in elk geval. Als ik het aandurf zal ik het resultaat posten :-)
  † In Memoriam † dinsdag 17 mei 2011 @ 22:46:33 #61
91830 MaximusTG
pi_96967639
Haha, nou, succes dan maar :). Ben benieuwd naar de fotos
pi_97000185
Ik heb ook wat minder zware pizzabodems in de vriezer liggen, die ik bewust met de deegroller uitrol. Bedoeld als lunchpizza, dan wil ik juist niet een dikke rand. Kan ik toch niet op.
Nothing fancy, pizza Hawaii, qua werk en eenvoud het equivalent van een ouderwetse tosti.
  † In Memoriam † woensdag 18 mei 2011 @ 20:40:27 #63
91830 MaximusTG
pi_97005286
Maar wel of niet uitrollen zorgt toch niet voor minder deeg in de rand? Bij mij komt een dikke rand door luchtbellen. Verder ziet ie er lekker uit hoor. Cracker style heet dat volgens mij.
pi_97006425
Ja, crackerstyle dekt de lading erg goed. Voor het uitrollen manipuleer je natuurlijk met de hand. Let wel, ik ben ook een voorstander van met de hand vormen. Of een combinatie. En bij een ietwat mislukt deeg dat niet met de hand wil, kun je de zaak vaak nog redden me de deegroller.
  donderdag 19 mei 2011 @ 11:22:05 #65
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_97024429
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2011 18:32 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Pizza van gisteren, was weer heerlijk :D

[ afbeelding ]
Ben ik de enige hier die denkt dat dat vleesch ietwat aangebrand is (zwart)
pi_97051461
Ik gebruik zelf ook al een jaar een combinatie van met de hand (verticaal) vormen en uitrollen daarna. Had woensdag een poging willen wagen om het helemaal met de hand te doen, maar was helaas zo moe, dat ik geen puf had om er meer moeite voor te doen, zeker niet met vijf pizza's. Wel staat voor mijn verjaardag over een paar weken een hele mooie bestron pizza-oven te wachten. Voor die tijd ga ik zeker een poging wagen gecombineerd met het bakken op een steen in de oven (die had ik inmiddels wel). Het resultaat zal ik zeker posten. Ik werk zelf trouwens met een deegrecept van Jamie Oliver met de volgende ingredienten:
7 g gist
100 g italiaanse bloem
400 g tarwebloem (meestal die van Euroshopper)
halve el rietsuiker
halve el zout
285 ml water.
Dat recept bevalt me tot nu toe goed, ik laat het altijd door de broodbakmachine kneden. Maar misschien dat dat deeg zich niet zo goed leent voor met de hand vormen? Ik ga in ieder geval een van jullie recepten proberen.
  † In Memoriam † vrijdag 20 mei 2011 @ 09:41:15 #67
91830 MaximusTG
pi_97064320
Bij je huidige recept zit je op een hydratatiepercentage van 285/(400+100) = 57%. Vaak zitten pizzadeegrecepten hoger, rond de 65%. Dat zou voor jou 325 ml water betekenen. Probeer dat gewoon eens, beetje meer water erbij. Maakt verder niet uit als je toch de bbm laat kneden. Je kunt ook nog een rustperiode invoegen, na het mengen van de ingredienten en voor het kneden. Ik denk dat je deeg dan veel makkelijker met de hand te vormen wordt (maar wel iets plakkeriger).
  zaterdag 21 mei 2011 @ 16:20:41 #68
82217 Kwyjibo
Apeldoorner
pi_97120704
Zie hier mijn eerste poging om een pan pizza te maken:




Ik heb een recept gebruikt dat volgens de website van Pizza Hut is. http://www.thatsmyhome.com/venettos/pizza/pizza-hut-pizza.htm Pizza smaakte opzich goed, alleen de volgende keer moet ik wat meer kruiden en kaas gebruiken.
pi_97221899
Dank voor de tip Maximus. Ik hoop dat ik deze week wat meer aandacht er aan kan geven. Meestal eten we op woensdag pizza, maar vermoedelijk moet ik deze woensdag werken toch. Misschien komend weekend zondag maar eens een poging wagen. Er zal vast wel iemand zijn die hem graag wil opeten (en anders ik zelf wel :-)) Het zijn hier wel enorme pizzaliefhebbers, dus wat dat betreft is het meestal geen probleem. Ik beloof echt dat ik de resultaten zal laten zien.
pi_97222449
@Kwijibo: kaas zat volgens mij. Maar onze mozzarella is flauw. Misschien wat andere kazen erbij? Geraspte Old Amsterdam of Parmesan fleurt hem wel weer op.

(of gorgonzola, of feta, voor nog meer pit. Hij ziet er verder best OK uit. Ik zou hem niet afslaan)

[ Bericht 26% gewijzigd door Yvesss op 23-05-2011 21:49:15 ]
  maandag 23 mei 2011 @ 21:55:17 #71
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_97223796
Ik ga zondag ook maar eens een pizza maken. *O*
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_97224210
En, omdat het toch een op Amerikaanse leest gestoelde pizza is, kun je best wat verder gaan. Spicey chicken erop, kidneybonen, TexMex kruiden. Ik keur dat absoluut niet af. Kan zelfs erg lekker zijn. Laat de Italianen het uitzoeken met hun vera pizza napoletana. Dat hier nastreven lukt je nooit voor 100%. Gun jezelf daarom wat meer vrijheid.
pi_97231351
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 11:22 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ben ik de enige hier die denkt dat dat vleesch ietwat aangebrand is (zwart)
Het vlees niet, de uien had ik eerst wat voorgebakken in een pannetje om het meeste vocht er uit te halen, maar dat heb ik iets te grondig gedaan waardoor ze in de oven een beetje zwart geblakerd waren.
pi_97231789
Dat had ik al gezien. Niets zwartgeblakerd. Mag trouwens best, wat luchtbellen zwartgeblakerd. Niet te laf met de pizza. Die eet je dan gewoon niet op. Het is geen Oud-Hollandsche drege pannenkoek.
  dinsdag 24 mei 2011 @ 13:36:02 #75
82217 Kwyjibo
Apeldoorner
pi_97244907
@Yvesss dankjewel voor je replies! Volgende keer inderdaad een kaas met meer smaak gebruiken. Ben al tijdje op zoek naar amerikaanse kazen zoals Monterey Jack cheese, maar nog niet kunnen vinden. Weet jij toevallig een adresje?
Italiaanse pizza of amerikaanse pizza, beide jammie en altijd welkom in huize Kwyjibo. ^O^
pi_97246646
Hier: http://www.passionforchee(...)merika&getcheese=273
Moet je wel voor naar A'dam, ze bezorgen geloof ik niet. De prijs zie ik ook niet 123. Wellicht zijn er andere kaaswebshops. Het googled niet zo rap op mijn foon.
  dinsdag 24 mei 2011 @ 14:45:16 #77
82217 Kwyjibo
Apeldoorner
pi_97247264
Thnx voor je snelle reactie! Ik had zelf ook al gegoogled maar kon niet zo een twee drie wat vinden.
  † In Memoriam † woensdag 25 mei 2011 @ 11:47:19 #78
91830 MaximusTG
pi_97287655
Ik ga vanavond voor een volkoren (deels) pizza met een witte saus :). Een keer wat anders dan normaal! Ben erg benieuwd. De witte saus is op basis van een roux, met melk (soort besciamella dus) met zout, peper, knoflook en parmezaanse kaas. Denk dat ik er dan nog wat mozzarella op doe met ham, champignons, pijnboompitten.
  † In Memoriam † woensdag 25 mei 2011 @ 18:09:36 #79
91830 MaximusTG
pi_97303339
En dit is em geworden. Erg lekker!

pi_97303503
Wah die ziet er geniaal uit!
pi_97305845
damn, nice looking pizza _O_
  † In Memoriam † woensdag 25 mei 2011 @ 20:18:37 #82
91830 MaximusTG
pi_97309795
Thanks! Had dus mengsel volkoren meel en bloem + zout, gist en 80% van het totale gewicht in meel en bloem aan water. 10 minuten autolyse, 8 minuten kneden met deeghaken. Uurtje rijzen, in twee stukken en in koelkast tot half uur voor het bakken, zal zon 5 uur geweest zijn.
Saus is twee eetl. boter + 3 eetl. bloem (roux), 250 ml volle melk. Zout, peper en knoflookpoeder erdoor. Wat geraspte parmezaan + geraspte goudse erdoor.
Deeg gevormd, saus erop, kort in de oven. Daarna ham erop, champignons mozzarella en pijnboompitten (geroosterde). In de oven tot mozzarella begon te bruinen.
Had er salade van rucola, cherrytomaatjes en komkommer bij.
  maandag 30 mei 2011 @ 20:49:22 #83
66083 Platina
78th Element
pi_97511509
Heb hopelijk van het weekend eindelijk eens tijd (en zin :P) om pizza's te gaan bakken. Nu zat ik te denken aan een pizza met zalmsnippers erop. Nu wou ik daarvoor diepgevroren zalm gebruiken. Maar die kan ik beter zeker eerst ontdooien of moet ik die nog eerst aanbakken zelfs? (is die zalm van de aldi in de kartonnen pakken).

Iemand?
pi_97530951
Vanavond pizza! O+

Deze keer met verse gist O+

Vraag: normaal bak ik pizza's zo: bakplaat invetten met olijfolie, deeg in vormen, beleggen en dan in de oven.
Kan ik betere resultaten bereiken door de olie weg te laten, en bv grof gemalen meel op de plaat te strooien? Of perhaps eerst olie, dan grof meel, dan blijft het beter verdeeld. Plaat is van RVS.
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')