abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 14 april 2011 @ 11:21:57 #26
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95483218
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:45 schreef MaximusTG het volgende:
..

Edit: Mag ik trouwens nog wel even zeggen dat ik die pizzapassie.nl site in de OP een vreselijke spamsite vind...?
Ik snap wat je bedoelt, maar het valt wel mee, dacht ik. Er staat een mooi overzichtje van de recepten en mijn vrouw heeft de emails gekregen op een ander (extra) emailadres, maar zo te zien uitsluitend de "pizzacursus" gekregen. :)

Maar hij mag er ook weer uit hoor. ;)
heitieh
pi_95619162
Net weer even een over(n)heerlijke lunchpizza gemaakt. Deze keer deeg, beetje olijfolie er over, beetje oregano en daar over mozarella en grana padano. Afgemaakt met een paar blaadjes basilicum. Dat is voor mij de nieuwe hit! Geen tomatensaus, maar een witte pizza. Binnenkort eens 'witte saus' maken volgens een recept van pizzamaking.com
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_95677672
Pizza van gisteren, was weer heerlijk :D

pi_95692618
Ziet er goed uit. Wat zat er op?
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_95694855
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2011 22:29 schreef reclamedoos het volgende:
Ziet er goed uit. Wat zat er op?
Ik zie tomaat, ui, kaas en saus..

Zat ik er dichtbij? :o
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_95695449
quote:
99s.gif Op maandag 18 april 2011 23:01 schreef deepart het volgende:

[..]

Ik zie tomaat, ui, kaas en saus..

Zat ik er dichtbij? :o
En gehakt :)
pi_95709311
Normaal rol ik het deeg uit met de deegroller ( :@ ) maar heeft iemand een goede "handleiding" voor het deeg vormen met de hand? Dat lukt mij niet zo erg :P Filmpje perhaps?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † dinsdag 19 april 2011 @ 13:19:34 #33
91830 MaximusTG
pi_95710477
Er staat er hierboven een :p. En dit is er een van mij; niet zo heel duidelijk misschien, maar geeft wel een beeld:

pi_95714343
Leuk om te zien!
Je had alleen nog even een shot moeten toevoegen van de pizza zoals die uit de oven kwam :P. Ik ga eens kijken of ik mijn videocamera (betere kwaliteit) op een statief kan krijgen om een leuk filmpje te maken.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  † In Memoriam † dinsdag 19 april 2011 @ 15:17:22 #35
91830 MaximusTG
pi_95715194
Ja, idd, maar toen was ie al op. Filmpje heb ik hier al eens eerder gepost, toen had ik mn toppings een keer gebakken ipv rauw erop. Tegenwoordig toch maar weer rauw (behalve het vlees dan natuurlijk ;) ). Had het opgenomen door mn mobiel vast te tapen aan een lampenstandaard en dan via vnc op te nemen. Dus had wat moeite om alles goed in beeld te krijgen ;).
Maar zoals ik ze dus vorm, bovenop mn handen, kan je ook makkelijk naar een eventuele worp. Dan is het een kwestie van je handen in een denkbeeldige cirkel dezelfde kant op draaien, terwijl je ze iets omhoog beweegt. Zo 'spin' je de pizza. Maar dat is niet echt handig bij erg soepel deeg. Dat rekt te snel uit.
pi_95752340
Ik ging laatst pizzabodems maken om ze later te beleggen met tomaat-mozzarella-salade iets.
Dit kwam eruit:

Een grote luchtbel :')

Vriend besloot er creatief mee te doen:

Met fietslampjes :')
  † In Memoriam † woensdag 20 april 2011 @ 10:28:19 #37
91830 MaximusTG
pi_95752526
Haha, grappig :p. Zeker ook met de deegroller uitgerold? Want dan krijg je vaak dat er zich een laag met luchtbelletjes vormt. Dit is namelijk wel precies wat je wil als je pitabroodjes wil maken.
Volgende keer dan toch maar wat saus erop smeren, of een cirkel van bakpapier, net iets kleiner dan de pizza, en daar rijst of zo op strooien.
pi_95753696
Hm nee ik gebruik nooit de deegroller, heb het gewoon gedaan zoals ik het altijd doe, met m'n handen/knokkels.
  † In Memoriam † woensdag 20 april 2011 @ 11:11:27 #39
91830 MaximusTG
pi_95753851
Oh oke, nou dan was het dus puur het gebrek aan beleg :). Waren ze wel lekker?
pi_95753885
Jazeker, dat gelukkig wel :D
pi_95779606
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 10:22 schreef _Loki het volgende:
Ik ging laatst pizzabodems maken om ze later te beleggen met tomaat-mozzarella-salade iets.
Dit kwam eruit:
[ afbeelding ]
Een grote luchtbel :')

Vriend besloot er creatief mee te doen:
[ afbeelding ]
Met fietslampjes :')
Vet :) Dat wil ik ook wel eens maken en dan met shoarma en sla vullen! Gebeurt dat altijd als je een bodem kaal de oven in stopt? Zo nee, hoe krijg je het dan voor elkaar? :P
  † In Memoriam † maandag 25 april 2011 @ 19:55:49 #42
91830 MaximusTG
pi_95965666
Zo! Met al dat mooie weer zal er vooral gebbqd zijn? Ik heb gisteren beide dingen gecombineerd, en op een schoongemaakte stoeptegel pizza gebakken! Mn vertrouwde recept. Was beetje probeersel, en was toch de bedoeling om niet zo'n berg vlees te bakken, dus ik had ze alleen met tomatensaus en wat champignons en wat kaas belegd. Werkte perfect!
Simpele kogelbbq; luchtgaten open, goed heet gestookt met kolen en briketten. Dan tegel erop, en toen die goed heet was de deksel er niet helemaal op. Pizza erop en bakken maar! Volgende keer doe ik aluminiumfolie op de binnenkant van de deksel!
pi_95998051
Gisteren voor het eerst pizza's gebakken op mijn nieuw Big Green Egg (barbecue)























Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_96004101
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2011 16:06 schreef Drossie het volgende:
Gisteren voor het eerst pizza's gebakken op mijn nieuw Big Green Egg (barbecue)
Pizza is niet helemaal mijn ding maar :9~ hier kreeg ik honger van!
pi_96356746
Iemand een tip voor het ultieme pizza kookboek? Mag Engelstalig zijn.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  † In Memoriam † woensdag 4 mei 2011 @ 20:44:14 #46
91830 MaximusTG
pi_96359348
Dan zou ik je deze aanraden:
http://www.bol.com/nl/p/e(...)tml#product_overview

Alhoewel er echt een schatberg aan informatie te vinden is op fora zoals fornobravo.com / pizzamaking.com. De mensen daar zijn zo enthousiast en gedreven om het (voor hen) beste pizzarecept te vinden! Trouwens ook volop instructies om jouw BGE om te bouwen naar een nog betere pizzaoven ;). Maar daar zal je nog wel niet aan toe zijn ;).

Zelf trouwens ook weer deeg aan het maken; Gaan morgen weer minipizza's bakken aan tafel met de visite. Is echt erg leuk om te doen :).
pi_96366580
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2011 16:06 schreef Drossie het volgende:
Gisteren voor het eerst pizza's gebakken op mijn nieuw Big Green Egg (barbecue)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Zomg _O_ :9~
Wat heb je in het deeg gedaan?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_96397044
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 22:42 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Zomg _O_ :9~
Wat heb je in het deeg gedaan?
Wat provencaalse kruiden, viel erg goed mee!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_96706545
Nou ik heb ook weer pizzadeeg gemaakt voor vanavond, lekker laten rijzen, ruikt ie weer naar alcohol ;( Ik doe er geen suiker meer in, dat is echt wat ervoor zorgt.
Nu snel eentje gemaakt zonder suiker.
  † In Memoriam † donderdag 12 mei 2011 @ 18:25:56 #50
91830 MaximusTG
pi_96707324
Goed idee, suiker is ook nergens voor nodig! Maar ik zou dat deeg toch gewoon bakken hoor, die alcohol verdampt wel tijdens het bakken :).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')