Svnn | maandag 4 april 2011 @ 20:01 |
Er is een hele tijd een discussie ontstaan of eieren nou goed of slecht zijn. De een zegt dat je er maximaal tussen de 3 en 6 per week mag eten omdat anders je cholesterol te hoog wordt. De ander zegt weer dat het niet uit maakt omdat je LDL cholesterol en HDL cholesterol hebt. LDL is de slechte vorm, en hdl de goede. Met eieren verhoogt HDL cholesterol en verlaagt je LDL cholesterol. Wat is nou waar en hoeveel eieren per week kan je maximaal eten totdat je cholesterol niet te hoog wordt? | |
Hans_van_Baalen | maandag 4 april 2011 @ 20:11 |
Ik ga morgen een artikel voor je scannen dat al deze fabels laat verdwijnen. Niks mis met eieren. Een enkel ei bevat al een teringlading aan mineralen, vitaminen en eiwitten. En cholesterol is overrated. | |
Waterpistoolheldin | maandag 4 april 2011 @ 20:14 |
Ik eet al jarenlang minimaal 3 eieren per dag. Als het zo slecht was, was mijn cholesterol wel gestegen ipv gedaald. | |
Svnn | maandag 4 april 2011 @ 20:16 |
Waar is dat artikel van? Ik ben benieuwd. Wil er nou wel eens duidelijkheid over hebben.. | |
seto | maandag 4 april 2011 @ 20:49 |
Eieren zijn niet slecht. http://stronglifts.com/cholesterol-saturated-fat-how-many-eggs-daily/ | |
Stokstaart | maandag 4 april 2011 @ 20:50 |
Dit Je kunt prima 3 eieren per dag eten. | |
Hans_van_Baalen | maandag 4 april 2011 @ 20:55 |
Stond in de krant een tijd geleden, twee pagina's vol over de voedingswaarde van eieren. Maar kan hier niet scannen, morgenochtend pas op werk. Eieren zijn al tijden een essentieel onderdeel van de voeding van de mens. | |
StarGazer | maandag 4 april 2011 @ 20:56 |
Eieren. | |
MisterJ.Lo | maandag 4 april 2011 @ 21:00 |
Americain filet met verse eieren! | |
Dreaming-of-Paris | maandag 4 april 2011 @ 21:21 |
Nee eieren zijn niet slecht. Stond laatst een groot artikel over in de Spits kan het nu alleen niet vinden. Wel deze: http://www.gezondheidsnet(...)ieren-gezond-of-niet | |
Hans_van_Baalen | maandag 4 april 2011 @ 21:24 |
Dat artikel ja ![]() | |
MisterJ.Lo | maandag 4 april 2011 @ 21:27 |
Volgens dit artikel kun je ''best'' 2 a 3 eieren per week eten of 1 per dag waarbij je overigens andere producten daarna dient te laten liggen. Zo rooskleurig ziet het er niet uit als je dit leest. | |
Stokstaart | maandag 4 april 2011 @ 21:28 |
Met mate dus wel he ![]() Als je cholesterol al te hoog is kun je ze beter laten staan. | |
Dreaming-of-Paris | maandag 4 april 2011 @ 21:29 |
Ja maar is alles niet met mate? | |
Stokstaart | maandag 4 april 2011 @ 21:30 |
Dat sowieso. Maar 1 ei bevat dus in feite 2/3 van je dagelijkse dosis cholesterol die gezond geacht word. Eet je dan nog een stuk vlees en 2 plakken kaas bij je lunch zit je er al overheen. | |
OMGWTFBBQSAUCE | maandag 4 april 2011 @ 22:31 |
In een ei zit heel veel eiwit, en daar heb je niet zoveel van nodig, dus het is niet gezon om veel eieren te eten. | |
Hans_van_Baalen | maandag 4 april 2011 @ 22:45 |
Proteïne is een van de meest essentiële dingen die elk organisme nodig heeft om te overleven ![]() | |
Diabox | dinsdag 5 april 2011 @ 13:42 |
Hier nog een, eet minstens 8 eieren per dag, voor al ruim een jaar, en minstens 4 per dag voor ruim 2 jaar. Lipiden en leverwaarden zijn prima geweest over 6 metingen verspreid over een half jaar. | |
the85mc | dinsdag 5 april 2011 @ 15:20 |
Zit inderdaad veel cholesterol in. 200 mg en je mag ongeveer 300 mg. Dus met 3 eieren zoals sommigen hier krijg je al 2 keer je dagelijkse dosis binnen. Misschien is het wel interessant om te kijken wat in de VS wordt aangeraden. Want onze ADH's van bijv vitaminen zijn een stuk lager dan in de VS. | |
Ciske- | dinsdag 5 april 2011 @ 16:40 |
Maximaal 3 eieren per week is allang achterhaald. Zie dit artikel Passage: The last day of the conference was dedicated to the use of the Columbus Concept to designer foods. Dr Donald McNamara (Egg Nutrition Centre, USA) gave a presentation entitled Eggs and Health: a world of possibilities. He first reviewed how the recommendations for egg consumption have changed over the past 50 years. In 1954, the American Medical Association recommended the consumption of eggs 3 - 5 days a week, daily preferably. In 1968, the American Heart Association changed the recommendation to no more than 3 eggs per week, stating that we should limit our cholesterol intake to no more than 300 mg per day. It is interesting to note that eggs were the only food restricted in these guidelines (there were no ice cream, hot dog or sweet restrictions!). Eggs became the icon of cholesterol, which resulted in a dramatic fall in egg consumption. However, nowadays research continues to document the lack of any relationship between egg consumption and heart disease risk. Early animal studies that suggested that dietary cholesterol was linked to heart disease were carried out on rabbits (Anitschkow & Chalatow 1913); being herbivores, rabbits do not have the physiology to handle cholesterol. Moreover, the dose of cholesterol given was excessive (1700 mg per 1000 kcal). Similarly, early epidemiological studies suffered from the problem of colinearity with the amount of saturated fatty acids in the diet. The Health Professionals' Follow-up and the Nurses' Health studies (Hu et al. 1999) both showed that dietary cholesterol was not related to coronary heart disease.The relative risk of developing CVD was similar between those consuming one egg per week and those with an intake of six eggs per week. More recent studies have supported this view (Fukuoka 2006, Nakamura 2006, NHANES 2007). Some clinical data (reviewed by McNamara 2000) have shown an elevated risk in those consuming more than six eggs per day (equivalent to 1500 mg of cholesterol per day). One egg a day increases the total cholesterol level by increasing both HDL- and LDL-cholesterol, while the LDL : HDL ratio (the main indicator for the risk of CVD) remains unchanged. Eggs are, however, very useful components in the diet. The high-quality protein contained in eggs is extremely important for the elderly as, later in life, the body cannot utilise dietary protein as efficiently, and the diet therefore needs to provide more protein. Eggs also contain choline, which appears to be critical during embryonic brain development. An increased intake of choline during pregnancy and lactation is linked to a higher number of memory centres in the infant's brain (Zeisel 2006). Choline levels are also inversely related to homocysteine levels, which is why choline is thought to play a role in protection against CVD. Pregnant women consuming a diet low in dairy and meat protein have been found to give birth to lower birthweight babies (Godfrey & Barker 2000), who are at increased risk of developing chronic diseases, such as CVD, the metabolic syndrome and cancer in later life. Eggs also contain lutein (a carotenoid) which has a bioavailability two- to three-fold higher than the lutein found in spinach (Chung et al. 2004). Lutein is a powerful antioxidant thought to help reduce the risk of age-related macular degeneration. However, unlike -carotene, lutein is not a precursor to vitamin A; it has its own specific role in the eye to help absorb blue light. Eggs may also be useful for weight control as they have a high satiety value as a result of their protein content. In 2002, the American Heart Association refined their recommendation again to state that There is no longer specific recommendation on the number of egg yolks a person may consume per week (ACC/AHA 2002). | |
ColdFeet | dinsdag 5 april 2011 @ 16:49 |
Dat hele cholesterol-dramaverhaal is vooral een kwestie van slechte genen, heb ik het idee. Als je die genen niet hebt, een béétje beschaafd eet en regelmatig beweegt, hoef je er niet echt continu over na te denken. Sowieso zijn er vijf duidelijke risicofactoren voor hartproblemen: hoge cholesterolwaarde in het bloed, overgewicht, weinig bewegen, roken en alcoholmisbruik. Vooral de combi van meerdere factoren is gevaarlijk. | |
OMGWTFBBQSAUCE | dinsdag 5 april 2011 @ 18:26 |
Daarom heb je er nog wel niet zo veel voor nodig. | |
Hans_van_Baalen | dinsdag 5 april 2011 @ 18:28 |
In een ei zit geen overdosering aan eiwit ofzo. Je hebt veel meer van dat nodig per dag om te functioneren. | |
OMGWTFBBQSAUCE | dinsdag 5 april 2011 @ 18:31 |
Als je gewoon normaal boterhammen eet en avondeten, heb je echt geen eieren nodig. ![]() | |
Stokstaart | dinsdag 5 april 2011 @ 18:31 |
Ja en nee Het wit van het ei is zeer gezond. Het geel is een cholesterolbom. | |
Ciske- | dinsdag 5 april 2011 @ 19:06 |
Het maakt niet uit hoeveel cholesterol er in de dooier zit, het maakt uit hoe dat het cholesterol gehalte in je bloed beïnvloed. En daarvan is allang aangetoond dat die invloed dus niet significant is. Belangrijkste oorzaak daarvan is dat je darmen simpelweg maar een beperkte hoeveelheid cholesterol op kunnen nemen uit de voeding (in tegenstelling tot bijv. triglyceriden) | |
Hans_van_Baalen | dinsdag 5 april 2011 @ 19:26 |
Cholesterol heb je ook nodig. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 april 2011 @ 19:30 |
Dude, why? ![]() | |
Hans_van_Baalen | dinsdag 5 april 2011 @ 19:31 |
Hij laat scheten als beroep | |
OMGWTFBBQSAUCE | dinsdag 5 april 2011 @ 19:33 |
Wat lul je nou de hele tijd. ijzer heeft je lichaam ook nodig, maar je eet toch ook geen stuk ijzer. | |
Hans_van_Baalen | dinsdag 5 april 2011 @ 19:35 |
Dat bepaalt iedereen wel voor zichzelf. | |
Hans_van_Baalen | dinsdag 5 april 2011 @ 19:38 |
Prachtig man Er wordt gezegd ei en cholesterol he, en gelijk pavlov alsof het tantoeslecht is. En interessant doen met vergelijkingen die er totaal niks mee te maken hebben. | |
OMGWTFBBQSAUCE | dinsdag 5 april 2011 @ 19:38 |
Je lichaam heeft dat gewoon niet nodig, heeft niks met zelf bepalen te maken. | |
Hans_van_Baalen | dinsdag 5 april 2011 @ 19:40 |
Alsof iedereen exact hetzelfde is. Wat iemand nodig heeft, is aan die persoon. En of hij er dood van gaat of niet, is niet eens relevant. | |
OMGWTFBBQSAUCE | dinsdag 5 april 2011 @ 19:40 |
Jij weet dus duidelijk niet wat een exaggeratie is. ![]() | |
Hans_van_Baalen | dinsdag 5 april 2011 @ 20:45 |
beter dat je inziet dat je het fout had | |
OMGWTFBBQSAUCE | dinsdag 5 april 2011 @ 20:48 |
Ja, beter doe je dat. | |
zwartemarktplaats | dinsdag 5 april 2011 @ 22:12 |
Er zit dus helemaal niet zo eiwit in eieren, de ironie. | |
Diabox | dinsdag 5 april 2011 @ 22:15 |
Voor de eiwitten en vetten, though life of a bodybuilder, ik zeg het je. Ik eet ook 'n halve kilo kipfilet per dag ![]() | |
Hans_van_Baalen | dinsdag 5 april 2011 @ 22:15 |
60% dacht ik edit: in een ei | |
Diabox | dinsdag 5 april 2011 @ 22:16 |
Er zit 7gr eiwit in 'n volledig ei. | |
SEMTEX | woensdag 6 april 2011 @ 12:11 |
Volgens mij had ik ergens gelezen dat rauw ei geen cholesterol bevat, maar gebakken of gekookt ei wel. Denk dat slecht cholesterol sowieso eerder zit in koek, chips, chocola, ijs, frituurzooi en je je daar beetr zorgen om kunt maken. Ei is een goede manier om aan je eiwitten te komen. | |
Diabox | woensdag 6 april 2011 @ 12:36 |
Oh ja, als je een ei bakt of kookt komt er uit het derde dal universum wat cholesterol aangewaaid. | |
SEMTEX | woensdag 6 april 2011 @ 12:46 |
http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/rauwe-eieren-99345/ Eat shit ![]() | |
Bullet-tooth | woensdag 6 april 2011 @ 13:12 |
Volgens mij kan jij niet lezen ![]() | |
Wootism | woensdag 6 april 2011 @ 13:17 |
Als je snel last hebt van een te hoog cholesterol dan moet je gewoon geen eieren eten, althans niet het ei-geel. Eigeel bevat enorm veel cholesterol. Ei-wit is daarentegen weer zeer gezond. ![]() Ik bak mijn eitjes altijd zonder het ei-geel. ![]() | |
SEMTEX | woensdag 6 april 2011 @ 13:25 |
Zolang je ze rauw eet, krijg je alleen de goede soort binnen. | |
Wootism | woensdag 6 april 2011 @ 14:08 |
Dus ei-geel krijgt pas een hoog cholesterol-gehalte na het koken/bakken? Wist ik niet. Maar kan nu ook niet echt zeggen dat ik kan genieten van een rauw ei ![]() | |
zaanse-mayonaise | woensdag 6 april 2011 @ 14:09 |
Hoeveel gram eiwit zit er in een ei? | |
Diabox | woensdag 6 april 2011 @ 14:23 |
Wijs dan eens aan waar staat dat een rauw ei geen cholesterol bevat en een gekookt of gebakken ei plots wel, zoals je beweert in deze post: Opmerkelijk overigens dat de auteur die 6% opname van oxicholesterol bij ratten extrapoleert naar mensen. | |
SEMTEX | woensdag 6 april 2011 @ 14:56 |
GEEN cholesterol was mijn gedachte en die klopt inderdaad niet. Echter gaf ik ook aan dat ik dacht dat dat opging voor rauwe eieren. Goed cholesterol in rauwe eieren klopt wel degelijk en ligt daar niet ver vanaf. | |
Diabox | woensdag 6 april 2011 @ 23:49 |
Ik zie nog steeds niet in hoe dat naar voren komt in de door jouw genoemde post (waar ik op reageerde), en wat verkeerd was aan mijn reactie. Maar laten we het hier bij houden, of had je zin in verdere discussie? ![]() | |
Che_ | donderdag 7 april 2011 @ 09:34 |
Calm the fuck down people.. Van eigeel mag je niet zoveel hebben dus 21 eieren per week is niet zo goed | |
Diabox | donderdag 7 april 2011 @ 11:06 |
Ik eet er 56+ per week, shit ik ga dood ![]() | |
Tanin | donderdag 7 april 2011 @ 17:53 |
Al 2 en een half jaar, 2-3 eieren per dag. Daarnaast niet tot nauwelijks vlees, dat dan weer wel. Wat betreft eiwit-inname: 10-15% van je calorie inname moet van eiwitten komen. Voor een man is dat dus zo'n 240-360 kcal, wat gelijk staat aan 60-90 gram eiwit. Meer eiwit is niet slecht, dit zal worden verbrand, en als energie gebruikt. Staat tegenover dat je in dat geval minder koolhydraten en vetten moet eten, omdat je anders te veel energie binnen krijgt. De reden dat mensen niet meer eiwitten eten is omdat eiwitten de minst kost-efficiente energiebron zijn. Eiwitten zitten overigens ook in granen en peulvruchten en de consumptie van beiden op dezelfde dag geeft veganisten een volledig en gezond eiwit-inname |