FOK!forum / Lifestyle / Eieren nou goed of slecht?
Svnnmaandag 4 april 2011 @ 20:01
Er is een hele tijd een discussie ontstaan of eieren nou goed of slecht zijn.

De een zegt dat je er maximaal tussen de 3 en 6 per week mag eten omdat anders je cholesterol te hoog wordt.

De ander zegt weer dat het niet uit maakt omdat je LDL cholesterol en HDL cholesterol hebt. LDL is de slechte vorm, en hdl de goede. Met eieren verhoogt HDL cholesterol en verlaagt je LDL cholesterol.

Wat is nou waar en hoeveel eieren per week kan je maximaal eten totdat je cholesterol niet te hoog wordt?
Hans_van_Baalenmaandag 4 april 2011 @ 20:11
Ik ga morgen een artikel voor je scannen dat al deze fabels laat verdwijnen.

Niks mis met eieren. Een enkel ei bevat al een teringlading aan mineralen, vitaminen en eiwitten. En cholesterol is overrated.
Waterpistoolheldinmaandag 4 april 2011 @ 20:14
Ik eet al jarenlang minimaal 3 eieren per dag. Als het zo slecht was, was mijn cholesterol wel gestegen ipv gedaald.
Svnnmaandag 4 april 2011 @ 20:16
quote:
14s.gif Op maandag 4 april 2011 20:11 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Ik ga morgen een artikel voor je scannen dat al deze fabels laat verdwijnen.

Niks mis met eieren. Een enkel ei bevat al een teringlading aan mineralen, vitaminen en eiwitten. En cholesterol is overrated.
Waar is dat artikel van?
Ik ben benieuwd. Wil er nou wel eens duidelijkheid over hebben..
setomaandag 4 april 2011 @ 20:49
Eieren zijn niet slecht.

http://stronglifts.com/cholesterol-saturated-fat-how-many-eggs-daily/
Stokstaartmaandag 4 april 2011 @ 20:50
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 20:14 schreef Waterpistoolheldin het volgende:
Ik eet al jarenlang minimaal 3 eieren per dag. Als het zo slecht was, was mijn cholesterol wel gestegen ipv gedaald.
Dit
Je kunt prima 3 eieren per dag eten.
Hans_van_Baalenmaandag 4 april 2011 @ 20:55
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 20:16 schreef Svnn het volgende:

[..]

Waar is dat artikel van?
Ik ben benieuwd. Wil er nou wel eens duidelijkheid over hebben..
Stond in de krant een tijd geleden, twee pagina's vol over de voedingswaarde van eieren. Maar kan hier niet scannen, morgenochtend pas op werk.

Eieren zijn al tijden een essentieel onderdeel van de voeding van de mens.
StarGazermaandag 4 april 2011 @ 20:56
Eieren.
MisterJ.Lomaandag 4 april 2011 @ 21:00
Americain filet met verse eieren!
Dreaming-of-Parismaandag 4 april 2011 @ 21:21
Nee eieren zijn niet slecht. Stond laatst een groot artikel over in de Spits kan het nu alleen niet vinden.
Wel deze: http://www.gezondheidsnet(...)ieren-gezond-of-niet
Hans_van_Baalenmaandag 4 april 2011 @ 21:24
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 21:21 schreef Dreaming-of-Paris het volgende:
Nee eieren zijn niet slecht. Stond laatst een groot artikel over in de Spits kan het nu alleen niet vinden.
Wel deze: http://www.gezondheidsnet(...)ieren-gezond-of-niet
Dat artikel ja :Y
MisterJ.Lomaandag 4 april 2011 @ 21:27
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 21:21 schreef Dreaming-of-Paris het volgende:
Nee eieren zijn niet slecht. Stond laatst een groot artikel over in de Spits kan het nu alleen niet vinden.
Wel deze: http://www.gezondheidsnet(...)ieren-gezond-of-niet
Volgens dit artikel kun je ''best'' 2 a 3 eieren per week eten of 1 per dag waarbij je overigens andere producten daarna dient te laten liggen. Zo rooskleurig ziet het er niet uit als je dit leest.
Stokstaartmaandag 4 april 2011 @ 21:28
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 21:24 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Dat artikel ja :Y
quote:
Cholesterolgehalte
Het idee dat veel eieren eten slecht is voor je cholesterolgehalte, is niet helemaal waar. Zolang je niet meer dan 300 mg cholesterol per dag binnen krijgt en weinig andere producten eet met verzadigde vetten, zit je goed. Bij een ei is het wit vrij van cholesterol, de eidooier bevat 200 mg. Je kunt dus zonder problemen twee tot drie eieren per week eten.
Met mate dus wel he ;) .
Als je cholesterol al te hoog is kun je ze beter laten staan.
Dreaming-of-Parismaandag 4 april 2011 @ 21:29
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 21:28 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

[..]

Met mate dus wel he ;) .
Ja maar is alles niet met mate?
Stokstaartmaandag 4 april 2011 @ 21:30
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 21:29 schreef Dreaming-of-Paris het volgende:

[..]

Ja maar is alles niet met mate?
Dat sowieso. Maar 1 ei bevat dus in feite 2/3 van je dagelijkse dosis cholesterol die gezond geacht word.
Eet je dan nog een stuk vlees en 2 plakken kaas bij je lunch zit je er al overheen.
OMGWTFBBQSAUCEmaandag 4 april 2011 @ 22:31
In een ei zit heel veel eiwit, en daar heb je niet zoveel van nodig, dus het is niet gezon om veel eieren te eten.
Hans_van_Baalenmaandag 4 april 2011 @ 22:45
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 22:31 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:
In een ei zit heel veel eiwit, en daar heb je niet zoveel van nodig, dus het is niet gezon om veel eieren te eten.
Proteïne is een van de meest essentiële dingen die elk organisme nodig heeft om te overleven :')
Diaboxdinsdag 5 april 2011 @ 13:42
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 20:14 schreef Waterpistoolheldin het volgende:
Ik eet al jarenlang minimaal 3 eieren per dag. Als het zo slecht was, was mijn cholesterol wel gestegen ipv gedaald.
Hier nog een, eet minstens 8 eieren per dag, voor al ruim een jaar, en minstens 4 per dag voor ruim 2 jaar. Lipiden en leverwaarden zijn prima geweest over 6 metingen verspreid over een half jaar.
the85mcdinsdag 5 april 2011 @ 15:20
Zit inderdaad veel cholesterol in. 200 mg en je mag ongeveer 300 mg.
Dus met 3 eieren zoals sommigen hier krijg je al 2 keer je dagelijkse dosis binnen. Misschien is het wel interessant om te kijken wat in de VS wordt aangeraden. Want onze ADH's van bijv vitaminen zijn een stuk lager dan in de VS.
Ciske-dinsdag 5 april 2011 @ 16:40
Maximaal 3 eieren per week is allang achterhaald.

Zie dit artikel

Passage:

The last day of the conference was dedicated to the use of the Columbus Concept to designer foods. Dr Donald McNamara (Egg Nutrition Centre, USA) gave a presentation entitled Eggs and Health: a world of possibilities. He first reviewed how the recommendations for egg consumption have changed over the past 50 years. In 1954, the American Medical Association recommended the consumption of eggs 3 - 5 days a week, daily preferably. In 1968, the American Heart Association changed the recommendation to no more than 3 eggs per week, stating that we should limit our cholesterol intake to no more than 300 mg per day. It is interesting to note that eggs were the only food restricted in these guidelines (there were no ice cream, hot dog or sweet restrictions!). Eggs became the icon of cholesterol, which resulted in a dramatic fall in egg consumption.
However, nowadays research continues to document the lack of any relationship between egg consumption and heart disease risk. Early animal studies that suggested that dietary cholesterol was linked to heart disease were carried out on rabbits (Anitschkow & Chalatow 1913); being herbivores, rabbits do not have the physiology to handle cholesterol. Moreover, the dose of cholesterol given was excessive (1700 mg per 1000 kcal). Similarly, early epidemiological studies suffered from the problem of colinearity with the amount of saturated fatty acids in the diet. The Health Professionals' Follow-up and the Nurses' Health studies (Hu et al. 1999) both showed that dietary cholesterol was not related to coronary heart disease.The relative risk of developing CVD was similar between those consuming one egg per week and those with an intake of six eggs per week. More recent studies have supported this view (Fukuoka 2006, Nakamura 2006, NHANES 2007).


Some clinical data (reviewed by McNamara 2000) have shown an elevated risk in those consuming more than six eggs per day (equivalent to 1500 mg of cholesterol per day). One egg a day increases the total cholesterol level by increasing both HDL- and LDL-cholesterol, while the LDL : HDL ratio (the main indicator for the risk of CVD) remains unchanged. Eggs are, however, very useful components in the diet. The high-quality protein contained in eggs is extremely important for the elderly as, later in life, the body cannot utilise dietary protein as efficiently, and the diet therefore needs to provide more protein. Eggs also contain choline, which appears to be critical during embryonic brain development. An increased intake of choline during pregnancy and lactation is linked to a higher number of memory centres in the infant's brain (Zeisel 2006). Choline levels are also inversely related to homocysteine levels, which is why choline is thought to play a role in protection against CVD. Pregnant women consuming a diet low in dairy and meat protein have been found to give birth to lower birthweight babies (Godfrey & Barker 2000), who are at increased risk of developing chronic diseases, such as CVD, the metabolic syndrome and cancer in later life.
Eggs also contain lutein (a carotenoid) which has a bioavailability two- to three-fold higher than the lutein found in spinach (Chung et al. 2004). Lutein is a powerful antioxidant thought to help reduce the risk of age-related macular degeneration. However, unlike -carotene, lutein is not a precursor to vitamin A; it has its own specific role in the eye to help absorb blue light. Eggs may also be useful for weight control as they have a high satiety value as a result of their protein content. In 2002, the American Heart Association refined their recommendation again to state that There is no longer specific recommendation on the number of egg yolks a person may consume per week (ACC/AHA 2002).
ColdFeetdinsdag 5 april 2011 @ 16:49
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 21:28 schreef Stokstaart het volgende:
Met mate dus wel he ;) .
Als je cholesterol al te hoog is kun je ze beter laten staan.
Dat hele cholesterol-dramaverhaal is vooral een kwestie van slechte genen, heb ik het idee. Als je die genen niet hebt, een béétje beschaafd eet en regelmatig beweegt, hoef je er niet echt continu over na te denken.
Sowieso zijn er vijf duidelijke risicofactoren voor hartproblemen: hoge cholesterolwaarde in het bloed, overgewicht, weinig bewegen, roken en alcoholmisbruik. Vooral de combi van meerdere factoren is gevaarlijk.
OMGWTFBBQSAUCEdinsdag 5 april 2011 @ 18:26
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 22:45 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Proteïne is een van de meest essentiële dingen die elk organisme nodig heeft om te overleven :')
Daarom heb je er nog wel niet zo veel voor nodig.
Hans_van_Baalendinsdag 5 april 2011 @ 18:28
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 april 2011 18:26 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:

[..]

Daarom heb je er nog wel niet zo veel voor nodig.
In een ei zit geen overdosering aan eiwit ofzo. Je hebt veel meer van dat nodig per dag om te functioneren.
OMGWTFBBQSAUCEdinsdag 5 april 2011 @ 18:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 18:28 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

In een ei zit geen overdosering aan eiwit ofzo. Je hebt veel meer van dat nodig per dag om te functioneren.
Als je gewoon normaal boterhammen eet en avondeten, heb je echt geen eieren nodig. :')
Stokstaartdinsdag 5 april 2011 @ 18:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 18:28 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

In een ei zit geen overdosering aan eiwit ofzo. Je hebt veel meer van dat nodig per dag om te functioneren.
Ja en nee
Het wit van het ei is zeer gezond. Het geel is een cholesterolbom.
Ciske-dinsdag 5 april 2011 @ 19:06
Het maakt niet uit hoeveel cholesterol er in de dooier zit, het maakt uit hoe dat het cholesterol gehalte in je bloed beïnvloed. En daarvan is allang aangetoond dat die invloed dus niet significant is. Belangrijkste oorzaak daarvan is dat je darmen simpelweg maar een beperkte hoeveelheid cholesterol op kunnen nemen uit de voeding (in tegenstelling tot bijv. triglyceriden)
Hans_van_Baalendinsdag 5 april 2011 @ 19:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 18:31 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Ja en nee
Het wit van het ei is zeer gezond. Het geel is een cholesterolbom.
Cholesterol heb je ook nodig.
#ANONIEMdinsdag 5 april 2011 @ 19:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 13:42 schreef Diabox het volgende:

[..]

Hier nog een, eet minstens 8 eieren per dag, voor al ruim een jaar, en minstens 4 per dag voor ruim 2 jaar. Lipiden en leverwaarden zijn prima geweest over 6 metingen verspreid over een half jaar.
Dude, why? :')
Hans_van_Baalendinsdag 5 april 2011 @ 19:31
Hij laat scheten als beroep
OMGWTFBBQSAUCEdinsdag 5 april 2011 @ 19:33
quote:
Op dinsdag 5 april 2011 19:26 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Cholesterol heb je ook nodig.
Wat lul je nou de hele tijd. ijzer heeft je lichaam ook nodig, maar je eet toch ook geen stuk ijzer.
Hans_van_Baalendinsdag 5 april 2011 @ 19:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 18:31 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:

[..]

Als je gewoon normaal boterhammen eet en avondeten, heb je echt geen eieren nodig. :')
Dat bepaalt iedereen wel voor zichzelf.
Hans_van_Baalendinsdag 5 april 2011 @ 19:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 19:33 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:

[..]

Wat lul je nou de hele tijd. ijzer heeft je lichaam ook nodig, maar je eet toch ook geen stuk ijzer.
Prachtig man

Er wordt gezegd ei en cholesterol he, en gelijk pavlov alsof het tantoeslecht is. En interessant doen met vergelijkingen die er totaal niks mee te maken hebben.
OMGWTFBBQSAUCEdinsdag 5 april 2011 @ 19:38
quote:
Op dinsdag 5 april 2011 19:35 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Dat bepaalt iedereen wel voor zichzelf.
Je lichaam heeft dat gewoon niet nodig, heeft niks met zelf bepalen te maken.
Hans_van_Baalendinsdag 5 april 2011 @ 19:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 19:38 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:

[..]

Je lichaam heeft dat gewoon niet nodig, heeft niks met zelf bepalen te maken.
Alsof iedereen exact hetzelfde is. Wat iemand nodig heeft, is aan die persoon. En of hij er dood van gaat of niet, is niet eens relevant.
OMGWTFBBQSAUCEdinsdag 5 april 2011 @ 19:40
quote:
Op dinsdag 5 april 2011 19:38 schreef Hans_van_Baalen het volgende:

[..]

Prachtig man


Er wordt gezegd ei en cholesterol he, en gelijk pavlov alsof het tantoeslecht is. En
interessant doen met vergelijkingen die er totaal niks mee te maken hebben.
Jij weet dus duidelijk niet wat een exaggeratie is. :')
Hans_van_Baalendinsdag 5 april 2011 @ 20:45
beter dat je inziet dat je het fout had
OMGWTFBBQSAUCEdinsdag 5 april 2011 @ 20:48
quote:
Op dinsdag 5 april 2011 20:45 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
beter dat je inziet dat je het fout had
Ja, beter doe je dat.
zwartemarktplaatsdinsdag 5 april 2011 @ 22:12
Er zit dus helemaal niet zo eiwit in eieren, de ironie.
Diaboxdinsdag 5 april 2011 @ 22:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 19:30 schreef Funkel het volgende:

[..]

Dude, why? :')
Voor de eiwitten en vetten, though life of a bodybuilder, ik zeg het je.

Ik eet ook 'n halve kilo kipfilet per dag :'(
Hans_van_Baalendinsdag 5 april 2011 @ 22:15
60% dacht ik

edit: in een ei
Diaboxdinsdag 5 april 2011 @ 22:16
Er zit 7gr eiwit in 'n volledig ei.
SEMTEXwoensdag 6 april 2011 @ 12:11
Volgens mij had ik ergens gelezen dat rauw ei geen cholesterol bevat, maar gebakken of gekookt ei wel. Denk dat slecht cholesterol sowieso eerder zit in koek, chips, chocola, ijs, frituurzooi en je je daar beetr zorgen om kunt maken. Ei is een goede manier om aan je eiwitten te komen.
Diaboxwoensdag 6 april 2011 @ 12:36
quote:
14s.gif Op woensdag 6 april 2011 12:11 schreef SEMTEX het volgende:
Volgens mij had ik ergens gelezen dat rauw ei geen cholesterol bevat, maar gebakken of gekookt ei wel. Denk dat slecht cholesterol sowieso eerder zit in koek, chips, chocola, ijs, frituurzooi en je je daar beetr zorgen om kunt maken. Ei is een goede manier om aan je eiwitten te komen.
Oh ja, als je een ei bakt of kookt komt er uit het derde dal universum wat cholesterol aangewaaid.
SEMTEXwoensdag 6 april 2011 @ 12:46
quote:
14s.gif Op woensdag 6 april 2011 12:36 schreef Diabox het volgende:

[..]

Oh ja, als je een ei bakt of kookt komt er uit het derde dal universum wat cholesterol aangewaaid.
http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/rauwe-eieren-99345/
quote:
De Waarheid over Cholesterol
Vers rauw eigeel bevat meer vitamines en mineralen dan wat voor voedsel dan ook.
Net zoals eiwitten en vetten, is ook cholesterol een waardevolle voedingsstof. Dat weet je misschien niet eens, omdat cholesterol jarenlang zwart gemaakt is geworden. Natuurlijk cholesterol is zowel onschuldig als onmisbaar; vitamine D en de sekshormonen worden er van gemaakt, en 10 tot 20% van de hersenen is opgebouwd uit cholesterol.
Net als een aantal vitamines (zoals B2, B3 en B5), kan je lichaam ook zelf cholesterol maken, maar net als bij vitamines, kan je wel degelijk een tekort aan cholesterol krijgen als je het in onvoldoende mate via je voeding binnen krijgt. Een tekort aan cholesterol is vooral slecht voor je lever en je hersenen [1]. Vooral voor vrouwen is cholesterol erg belangrijk. Bij een tekort aan cholesterol zal je menstruatie heel erg pijnlijk zijn, met moodswings en depressies. Als je regelmatig veel rauw eigeel eet, verloopt je menstruatie probleemloos.
(...)

Ons voedsel moet voldoende cholesterol bevatten. Als we geen cholesterol nodig zouden hebben uit ons voedsel, zouden we ook geen tekorten op kunnen lopen. Met name vers rauw eigeel, maar ook rauwe vis bevat goede cholesterol. Wees nooit bang dat je teveel cholesterol binnen krijgt, want als het cholesterol uit rauw voedsel betreft, is het altijd goede cholesterol, en dat kan je altijd omzetten in galzuren die je gebruikt voor de vertering van vet.
Van goede cholesterol kan je niet teveel eten. En toch kan cholesterol ook levensgevaarlijk zijn, maar alleen waar het beschadigd cholesterol betreft, uit bereid voedsel.

Beschadigd Cholesterol
Onder de invloed van hitte verandert ongeveer 30% van de gezonde cholesterol in oxicholesterol. Uit proeven bleek dat ongeveer 6% van dit oxicholesterol daadwerkelijk in het bloed werd opgenomen. [4]
Rauw eigeel bevat alleen maar gezonde cholesterol, maar als je een ei kookt of bakt, raakt een deel van de cholesterol in dat ei beschadigt; het oxideert tot oxicholesterol.
Oftewel: men heeft ons jarenlang bang gemaakt voor het eten (verse) rauwe eieren, en gezegd dat je deze vanwege het gevaar van bacteriën (waar het lichaam heel goed mee om kan gaan, mits er aan gewend) flink door moet koken of bakken, terwijl dat er nou juist voor zorgt dat er stoffen ontstaan die wel echt schadelijk zijn.

Eat shit 8-)
Bullet-toothwoensdag 6 april 2011 @ 13:12
quote:
Volgens mij kan jij niet lezen :').
Wootismwoensdag 6 april 2011 @ 13:17
Als je snel last hebt van een te hoog cholesterol dan moet je gewoon geen eieren eten, althans niet het ei-geel. Eigeel bevat enorm veel cholesterol. Ei-wit is daarentegen weer zeer gezond. :)

Ik bak mijn eitjes altijd zonder het ei-geel. :Y
SEMTEXwoensdag 6 april 2011 @ 13:25
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 13:17 schreef Wootism het volgende:
Als je snel last hebt van een te hoog cholesterol dan moet je gewoon geen eieren eten, althans niet het ei-geel. Eigeel bevat enorm veel cholesterol. Ei-wit is daarentegen weer zeer gezond. :)

Ik bak mijn eitjes altijd zonder het ei-geel. :Y
Zolang je ze rauw eet, krijg je alleen de goede soort binnen.
Wootismwoensdag 6 april 2011 @ 14:08
quote:
14s.gif Op woensdag 6 april 2011 13:25 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Zolang je ze rauw eet, krijg je alleen de goede soort binnen.
Dus ei-geel krijgt pas een hoog cholesterol-gehalte na het koken/bakken? Wist ik niet.
Maar kan nu ook niet echt zeggen dat ik kan genieten van een rauw ei :')
zaanse-mayonaisewoensdag 6 april 2011 @ 14:09
Hoeveel gram eiwit zit er in een ei?
Diaboxwoensdag 6 april 2011 @ 14:23
quote:
Wijs dan eens aan waar staat dat een rauw ei geen cholesterol bevat en een gekookt of gebakken ei plots wel, zoals je beweert in deze post:
quote:
14s.gif Op woensdag 6 april 2011 12:11 schreef SEMTEX het volgende:
Volgens mij had ik ergens gelezen dat rauw ei geen cholesterol bevat, maar gebakken of gekookt ei wel. Denk dat slecht cholesterol sowieso eerder zit in koek, chips, chocola, ijs, frituurzooi en je je daar beetr zorgen om kunt maken. Ei is een goede manier om aan je eiwitten te komen.
Opmerkelijk overigens dat de auteur die 6% opname van oxicholesterol bij ratten extrapoleert naar mensen.
SEMTEXwoensdag 6 april 2011 @ 14:56
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 14:23 schreef Diabox het volgende:
Wijs dan eens aan waar staat dat een rauw ei geen cholesterol bevat en een gekookt of gebakken ei plots wel, zoals je beweert in deze post:
GEEN cholesterol was mijn gedachte en die klopt inderdaad niet. Echter gaf ik ook aan dat ik dacht dat dat opging voor rauwe eieren. Goed cholesterol in rauwe eieren klopt wel degelijk en ligt daar niet ver vanaf.
Diaboxwoensdag 6 april 2011 @ 23:49
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 14:56 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

GEEN cholesterol was mijn gedachte en die klopt inderdaad niet. Echter gaf ik ook aan dat ik dacht dat dat opging voor rauwe eieren. Goed cholesterol in rauwe eieren klopt wel degelijk en ligt daar niet ver vanaf.
Ik zie nog steeds niet in hoe dat naar voren komt in de door jouw genoemde post (waar ik op reageerde), en wat verkeerd was aan mijn reactie. Maar laten we het hier bij houden, of had je zin in verdere discussie? :)
Che_donderdag 7 april 2011 @ 09:34
Calm the fuck down people..

Van eigeel mag je niet zoveel hebben dus 21 eieren per week is niet zo goed
Diaboxdonderdag 7 april 2011 @ 11:06
Ik eet er 56+ per week, shit ik ga dood :'(
Tanindonderdag 7 april 2011 @ 17:53
Al 2 en een half jaar, 2-3 eieren per dag. Daarnaast niet tot nauwelijks vlees, dat dan weer wel.

Wat betreft eiwit-inname: 10-15% van je calorie inname moet van eiwitten komen. Voor een man is dat dus zo'n 240-360 kcal, wat gelijk staat aan 60-90 gram eiwit.
Meer eiwit is niet slecht, dit zal worden verbrand, en als energie gebruikt. Staat tegenover dat je in dat geval minder koolhydraten en vetten moet eten, omdat je anders te veel energie binnen krijgt.
De reden dat mensen niet meer eiwitten eten is omdat eiwitten de minst kost-efficiente energiebron zijn.

Eiwitten zitten overigens ook in granen en peulvruchten en de consumptie van beiden op dezelfde dag geeft veganisten een volledig en gezond eiwit-inname