FOK!forum / Culinesse à gogo / De lekkerste frituursnacks
ikbennieuwopfokzaterdag 2 april 2011 @ 02:12
Sorry allen, ik ben geen goede kok maar ik denk dat dit toch in CUL thuis hoort. :)
Wat zijn nou nog eens echt lekkere snacks voor in de friteuse? Frikadellen en bitterballen komen nu ook mijn strot zowat uit. :P
GunBee...zaterdag 2 april 2011 @ 02:27
berenklauw met pindasaus....
GGMMzaterdag 2 april 2011 @ 02:29
Frikandellen.
ikbennieuwopfokzaterdag 2 april 2011 @ 02:30
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 april 2011 02:29 schreef GGMM het volgende:
Frikandellen.
Wat zijn dat?
GGMMzaterdag 2 april 2011 @ 02:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 02:30 schreef ikbennieuwopfok het volgende:

[..]

Wat zijn dat?
http://www.google.nl/imag(...)q=f&aqi=g10&aql=&oq=
superdrufuszaterdag 2 april 2011 @ 02:32
Mexicano
#ANONIEMzaterdag 2 april 2011 @ 02:38
Goulashkroket _O_
Kaassoufflé :9~
Loempia's
08gnoT.zaterdag 2 april 2011 @ 02:44
Kaassoufflé en kipburger/kroketten.

Of kijk gewoon eens in het vriesvak van de AH of er iets tussen zit wat je lekker lijkt. :s)
Zanazaterdag 2 april 2011 @ 02:45
Kaasrondjes van Beckers, (kalfs)kroketten
Spaghettivreterzaterdag 2 april 2011 @ 02:49
Kroketten, frikandellen, bitterballen........... :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Speculariumzaterdag 2 april 2011 @ 03:28
Vroeger had je die mixdozen met snacks van Beckers volgens mij, en daar
zaten van die pizzahapjes bij, geniaal.
Kan ze nu alleen nergens meer vinden.
Nu is het zo goedkoop mogelijk met gore kiphapjes, nog goordere kaashapjes en meer van die ellende.

Broodje kaassouffle pinda is nog steeds een van mijn favorieten.
SillyPillyzaterdag 2 april 2011 @ 03:35
Wat mij erg lekker lijkt.... : :9~

Mozzarella cheese sticks voor in de frituur.. :Y

Heb het alleen zelf nog niet mogen proeven, ze zijn bijna nergens te koop! :(
Iemand al geprobeerd? O-)
n8nzaterdag 2 april 2011 @ 03:37
bitterballen

kroegen zonder bitterballen :') :'(
Taninzaterdag 2 april 2011 @ 05:03
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 april 2011 02:27 schreef GunBee... het volgende:
berenklauw met pindasaus....
Dat
Loempias
Pikantos (gehakstaaf)
Ausputzertzaterdag 2 april 2011 @ 05:04
goulashkroket.jpg
Ausputzertzaterdag 2 april 2011 @ 05:04
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 april 2011 03:37 schreef n8n het volgende:
bitterballen

kroegen zonder bitterballen :') :'(
Tezzzaterdag 2 april 2011 @ 09:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 03:35 schreef SillyPilly het volgende:
Wat mij erg lekker lijkt.... : :9~

Mozzarella cheese sticks voor in de frituur.. :Y

Heb het alleen zelf nog niet mogen proeven, ze zijn bijna nergens te koop! :(
Iemand al geprobeerd? O-)
Zelf maken! Niet zo moeilijk en erg lekker.....: http://thepioneerwoman.co(...)ella-sticks-oh-dear/
Red_85zaterdag 2 april 2011 @ 10:56
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 april 2011 02:27 schreef GunBee... het volgende:
berenklauw met pindasaus....
En een broodje kaassoufle met pindasaus.
Doedezemaarzaterdag 2 april 2011 @ 11:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 03:35 schreef SillyPilly het volgende:
Wat mij erg lekker lijkt.... : :9~

Mozzarella cheese sticks voor in de frituur.. :Y

Heb het alleen zelf nog niet mogen proeven, ze zijn bijna nergens te koop! :(
Iemand al geprobeerd? O-)
AH heeft ze

En ik pleit voor oosterse hapjes(wantan/wonton) en vlammetjes. Als je niet kunt koken is het misschien wat te hoog gegrepen, maar groente in tempurabeslag is erg lekker.
Calamares zijn ook een idee
epicbeardmanzaterdag 2 april 2011 @ 11:36
mexicanos en pikanto's natuurlijk (plus satesaus)
wickedweirdozaterdag 2 april 2011 @ 11:37
mexicano ftw
Riannzaterdag 2 april 2011 @ 11:40
lekkerbek en kipkorn viandel of sitostick
Doutzenzaterdag 2 april 2011 @ 11:42
VLAMMETJES!!!!!!!!!
Ziggerzaterdag 2 april 2011 @ 12:26
Ik ben gek op de smulrol.

Verder hebben enkele frituren ook zeer lekkere bamilokken, echter is dit meestal niet te vreten, hangt erg af van het merk.

Verder natuurlijk de klassiekers als de frikandel, biotterbal en kroket. Maar ook een mexicano of picanto gaat er altijd in. Damn, ik krijg honger. Zometeen gaat de bbq hier aan, met o.a. heerlijke AH entrecotes en ribeye's + worsten van een slager in de buurt,mmmmm. :9
FutureFairytalezaterdag 2 april 2011 @ 13:29
bamiblokken van J&L, hamkaassouffles, vlammetjes, zelfgemaakte pangsit/loempia/tempura :9
Red_85zaterdag 2 april 2011 @ 13:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 12:26 schreef Zigger het volgende:
Ik ben gek op de smulrol.

Verder hebben enkele frituren ook zeer lekkere bamilokken, echter is dit meestal niet te vreten, hangt erg af van het merk.

Verder natuurlijk de klassiekers als de frikandel, biotterbal en kroket. Maar ook een mexicano of picanto gaat er altijd in. Damn, ik krijg honger. Zometeen gaat de bbq hier aan, met o.a. heerlijke AH entrecotes en ribeye's + worsten van een slager in de buurt,mmmmm. :9
Hoe krijg je dat achterelkaar ??? Dan krijg ik altijd een foutmelding op mijn scherm.. nu zelfs al.
fotostarterzaterdag 2 april 2011 @ 16:27
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 april 2011 02:27 schreef GunBee... het volgende:
berenklauw met pindasaus....
:)
en satérollen van Mora
Olympiakizaterdag 2 april 2011 @ 16:31
van dobbe groentekroketten zijn heerlijk

verder berehap,kipsatékroket en frikandel speciaal
HenkvonAnniezaterdag 2 april 2011 @ 16:59
Smulrol vind ik nog steeds een toppertje. Frikadel speciaal en gehaktbal (indien goed bereid) zijn ook zeer lekker.
Mirjamzaterdag 2 april 2011 @ 17:00
quote:
3s.gif Op zaterdag 2 april 2011 16:27 schreef fotostarter het volgende:

[..]

:)
en satérollen van Mora
die krengen zijn nergens meer te krijgen :'(
TheFreshPrincezaterdag 2 april 2011 @ 17:00
Broodje bapao.
Ausputzertzaterdag 2 april 2011 @ 17:01
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 17:00 schreef MaGNeT het volgende:
Broodje bapao.
Die doe ik meestal in de magnetron.
TheFreshPrincezaterdag 2 april 2011 @ 17:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 17:01 schreef Ausputzert het volgende:

[..]

Die doe ik meestal in de magnetron.
Wie is hier de snackbar, gij of ik?

xppis6.jpg
Ausputzertzaterdag 2 april 2011 @ 17:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 17:02 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Wie is hier de snackbar, gij of ik?
Idd, bapao in de magnetron. Een professional zou sowieso weten dat 'broodje bapao' een pleonasme is.
zoalshetiszaterdag 2 april 2011 @ 17:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 17:02 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Wie is hier de snackbar, gij of ik?

[ afbeelding ]
:)
TheFreshPrincezaterdag 2 april 2011 @ 17:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 17:04 schreef Ausputzert het volgende:

[..]

Idd, bapao in de magnetron. Een professional zou sowieso weten dat 'broodje bapao' een pleonasme is.

Naja, tenzij je een bapao in een broodje doet.
Ausputzertzaterdag 2 april 2011 @ 17:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 17:06 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Naja, tenzij je een bapao in een broodje doet.
Maar dan ben je per definitie een amateur.
fotostarterzaterdag 2 april 2011 @ 21:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 17:00 schreef Mirjam het volgende:

[..]

die krengen zijn nergens meer te krijgen :'(
Nee terwijl Mora ze wel op haar website heeft staan.
Denk dat ik maar eens ga mailen :D
kletsbetszaterdag 2 april 2011 @ 23:02
Sitostick. Met mayo.
Mirjamzondag 3 april 2011 @ 00:29
quote:
3s.gif Op zaterdag 2 april 2011 21:31 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Nee terwijl Mora ze wel op haar website heeft staan.
Denk dat ik maar eens ga mailen :D
laat me weten wat ze zeggen :D

ik mis de saterol ;(
Ausputzertzondag 3 april 2011 @ 00:32
Vanavond sinds maanden weer eens een picanto met chilisaus gehad. Ook niet onaardig.
THEFXRzondag 3 april 2011 @ 01:44
ben nu frikandellen aan het bakken :P
Ausputzertzondag 3 april 2011 @ 01:45
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 01:44 schreef THEFXR het volgende:
ben nu frikandellen aan het bakken :P
Baas. Hoeveel staan er op de planning?
fotostarterzondag 3 april 2011 @ 10:45
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 00:29 schreef Mirjam het volgende:

[..]

laat me weten wat ze zeggen :D

ik mis de saterol ;(
Mail verzonden :)
Ziggerzondag 3 april 2011 @ 11:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 13:49 schreef Red_85 het volgende:
[..]Hoe krijg je dat achterelkaar ??? Dan krijg ik altijd een foutmelding op mijn scherm.. nu zelfs al.
Probeer de AH entrecotes maar eens, even lekker kruiden en dan heerlijk op de bbq!
Pinnenmutskezondag 3 april 2011 @ 16:00
Bicky Burger :9~
pussywillowzondag 3 april 2011 @ 16:28
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 11:39 schreef Zigger het volgende:

[..]

Probeer de AH entrecotes maar eens, even lekker kruiden en dan heerlijk op de bbq!
Je bedoelt zeker de Premium entrecotes? Die zijn inderdaad zeer prima :Y
md89zondag 3 april 2011 @ 17:15
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 16:00 schreef sararaats het volgende:
Bicky Burger :9~
:9~ :9~ :9~ Rij er altijd speciaal voor naar Hoogeveen aangezien ze in Zwolle niet te krijgen zijn :(
loecjezondag 3 april 2011 @ 17:51
owje nu heb ik zin in frituursnacks. maar heb geen frituurpan
Ziggerzondag 3 april 2011 @ 18:31
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 16:28 schreef pussywillow het volgende:
[..]Je bedoelt zeker de Premium entrecotes? Die zijn inderdaad zeer prima :Y
Yes.
fotostartermaandag 4 april 2011 @ 16:47
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 00:29 schreef Mirjam het volgende:

[..]

laat me weten wat ze zeggen :D

ik mis de saterol ;(
Geachte heer ,

Bedankt voor uw bericht. De satérol staat inderdaad op onze website, bij de horecaproducten.
Gezien de satérol een horecaproduct is, is deze voor particulieren moeilijk te verkrijgen.

U kunt dit product wel kopen bij de Sligro. Wanneer de Sligro bij u in de buurt het product niet in het assortiment heeft kunnen zij het bestellen onder nummer:149189.

Met vriendelijke groet,

Mora Consumentenservice
Mirjammaandag 4 april 2011 @ 22:17
sligro :D
dan heb je er zeker meteen 100? :') ;(
FutureFairytalemaandag 4 april 2011 @ 22:27
quote:
Op maandag 4 april 2011 22:17 schreef Mirjam het volgende:
sligro :D
dan heb je er zeker meteen 100? :') ;(
100 saterollen O+ :D
Mirjammaandag 4 april 2011 @ 22:32
daar heb ik heul geen ruimte voor ;(
fotostarterdinsdag 5 april 2011 @ 08:14
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 22:17 schreef Mirjam het volgende:
sligro :D
dan heb je er zeker meteen 100? :') ;(
Welnee, die hebben ook doosjes die gemakkelijk zijn voor thuisgebruik.
ik wilde zeggen, stuur je wle een doosje op. Alleen TNT doet niet aan diepvries koerieren :D
gebruikersnaamdinsdag 5 april 2011 @ 08:17
ijs uit de frituur.

Bereidingstijd: Langer dan 1 uur Gang:NagerechtKeuken:Nederlandse keukenSmaak:ZoetTechniek:FriturenSoort gerecht:NagerechtUit eigen keuken:Nee i
Ingrediënten voor 4 personen
1 liter slagroomijs
75 gram paneermeel
300 gram gepelde hazelnoten, fijngemalen
2 theelepels kaneelpoeder
4-6 eetlepels bloem
4 eiwitten (losgeklopt)
olie om te frituren
poedersuiker
appelchips
8 glaasjes appelcider

Voorbereiding
Schep 8 bollen ijs en leg ze op een groot plat bord, bekleed met bakpapier. Zet de ijsbollen 1 uur in de diepvries.

Bereidingswijze
Strooi de paneermeel, hazelnoten en kaneel in een diep bord. Doe de bloem en de eiwitten elk apart in 2 andere diepe borden. Rol de ijsbollen een voor een door de bloem en dan door het eiwit en het paneermengsel.
Leg de ijsbollen terug op het bord en laat ze weer 1 uur goed aanvriezen. Herhaal de paneerlaag en laat het ijs weer minimaal 1 uur aanvriezen. Zorg dat de ijsbollen rondom goed gepaneerd zijn, zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren.
Verwarm de olie tot 175 °C. Frituur de ijsbollen per 4 in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op 8 borden.

Garneer elk bord met plakjes appelchips. er een glaasje appelcider bij.
Dannaredinsdag 5 april 2011 @ 08:21
001858_ribster.png
Mirjamdinsdag 5 april 2011 @ 08:36
quote:
3s.gif Op dinsdag 5 april 2011 08:14 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Welnee, die hebben ook doosjes die gemakkelijk zijn voor thuisgebruik.
ik wilde zeggen, stuur je wle een doosje op. Alleen TNT doet niet aan diepvries koerieren :D
oh, da's wel lief van je, dat je dat uberhaupt overwogen hebt :D *;
fotostarterdinsdag 5 april 2011 @ 08:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 08:36 schreef Mirjam het volgende:

[..]

oh, da's wel lief van je, dat je dat uberhaupt overwogen hebt :D *;
Ik ben lief :s)