ijs uit de frituur.
Bereidingstijd: Langer dan 1 uur Gang:NagerechtKeuken:Nederlandse keukenSmaak:ZoetTechniek:FriturenSoort gerecht:NagerechtUit eigen keuken:Nee
Ingrediënten voor 4 personen
1 liter slagroomijs
75 gram paneermeel
300 gram gepelde hazelnoten, fijngemalen
2 theelepels kaneelpoeder
4-6 eetlepels bloem
4 eiwitten (losgeklopt)
olie om te frituren
poedersuiker
appelchips
8 glaasjes appelcider
Voorbereiding
Schep 8 bollen ijs en leg ze op een groot plat bord, bekleed met bakpapier. Zet de ijsbollen 1 uur in de diepvries.
Bereidingswijze
Strooi de paneermeel, hazelnoten en kaneel in een diep bord. Doe de bloem en de eiwitten elk apart in 2 andere diepe borden. Rol de ijsbollen een voor een door de bloem en dan door het eiwit en het paneermengsel.
Leg de ijsbollen terug op het bord en laat ze weer 1 uur goed aanvriezen. Herhaal de paneerlaag en laat het ijs weer minimaal 1 uur aanvriezen. Zorg dat de ijsbollen rondom goed gepaneerd zijn, zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren.
Verwarm de olie tot 175 °C. Frituur de ijsbollen per 4 in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op 8 borden.
Garneer elk bord met plakjes appelchips. er een glaasje appelcider bij.