abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 21 maart 2011 @ 22:35:51 #1
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_94447155

Play

Farmville is hét spel van Facebook waarbij je je eigen farm kan aanmaken om er vervolgens veel verschillende crops op te planten, het naar je eigen smaak in te richten én ook nog eens bomen en dieren kan oogsten.


XP - Je krijgt voor het aankopen van bepaalde items een hoeveelheid XP.
Deze XP heb je nodig om te kunnen levelen. In totaal zijn er 90 levels.

Ribbons - Je kan verschillende ribbons halen, door bepaalde hoeveelheden te voltooien.
Hieronder valt bijvoorbeeld: 50 buren toevoegen aan je farm, of zoveel soorten bomen te oogsten.
Op het moment zijn er 40 ribbons, maar er zullen er vast nog wel een aantal bij komen.

Masterys - De mastery kan je zien in de Market, dat is het balkje onder de crops en bomen hun foto en die 3 sterren.
Als je met je muis op dat balkje gaat staan krijg je te zien hoeveel je van die soort moet oogsten om dan de eerste mastery ster te halen. Je kan ook zien hoe ver je bent, die balk wordt langzamerhand blauw.
Als je een ster hebt gehaald krijg je een hoeveelheid xp.

Bushels - Als je gewassen oogst kun je bushels van dat gewas krijgen. Voor 50.000 coins kun je een marktkraampje kopen waarin je je bushels voor een bepaalde tijd kunt aanbieden. Als anderen een bushel van je kopen kun als beloning kiezen uit coins, XP of fuel. Zelf kun je ook bushels van anderen pakken, dit kost jou en hen niets. Als je bij voorbeeld grapes oogst en net voor het oogsten een grape bushel activeert dan krijg je dubbele masterypunten. Ook zijn bushels nodig om producten te produceren in je crafting building, lees hier meer over bij "goods".

Goods - Goods zijn producten die je in kunt leveren voor fuel, hoe hoger het level van het product hoe meer fuel het oplevert. In een crafting building, dat kan een bakkerij, een wijnboerderij of een spa zijn, kun je goods maken om ze daarna te verkopen aan je buren. Goods maak je van verschillende bushels die je bij je buren kunt pakken, elk product heeft andere bushels nodig. Elke keer als je een product maakt of verkoopt kan het een level omhoog gaan, dat houdt in dat ze duurder voor je buren zijn om ze te kopen maar ook dat ze meer fuel opleveren. Als een bepaald aantal goods een level omhoog zijn gegaan kan je je crafting building upgraden met coins.

Co-op - Het samen boeren. Met een aantal mensen moet je zo snel mogelijk een opdracht voltooien voor een beloning in de vorm van xp en coins, en daarnaast een aparte beloning bij het behalen van een gouden medaille. Je kan Co-ops joinen via de wall of via de co-op knop in het spel zelf. Voor meer info: klik hier.


De Dairy Farm - Deze stal is bedoeld voor koeien, en heeft ruimte voor 20 koeien. Als je er een stier bij plaatst heb je kans op kalfjes. De kalfjes kunnen overigens NIET in de Dairy Farm. De Dairy Farm is uit te breiden, zodat er plaats is voor 40 koeien.

De Chicken Coop - Deze stal heeft ruimte voor 20 kippen, van allerlei soorten. Sinds kort is deze opslag ook uit te breiden tot een opslag van 100 kippen. Het voordeel van deze stal is dat het eieren kan produceren. Als je een ei weet te produceren uit je Chicken Coop kan je deze posten op je startpagina. Iedereen die een ei open maakt, kan allerlei verschillende cadeautjes krijgen.

Horse Stable - Deze stal is bedoeld voor paarden, en heeft ruimte voor 20 paarden. Sinds kort is hij in stappen uit te breiden naar ruimte voor 40 paarden. Bij het oogsten van deze stal maak je kans op verschillende bonussen. Als je een stallion in je stal zet (via de feed) dan heb je kans op een veulentje. Het leuke aan deze stal is dat je hem zelf moet opbouwen. Je moet 50 items verzamelen om de stal compleet te krijgen en te kunnen gebruiken voor je paarden. Via hulp van vrienden kan je je stal zo snel mogelijk af maken.

Deze 50 items zijn opgedeeld in de volgende categoriën:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Harness
- Horseshoe

De Nursery - Een speciale stal voor kalfjes en veulens. De Nursery is net als de Horse Stable een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Blanket
- Bottle

Je kalfjes en veulens kunnen opgroeien in de Nursery tot volwassen beesten die je dan weer in je Dairy Farm of Horse Stable kunt zetten Als je in de Nursery kijkt en met je muis over de verschillende beesten gaat kun je zien waarin ze opgroeien. Want ze veranderen niet per definitie in een volwassen versie van hun soort. Je moet het volgroeide jong wel vervangen voor een nieuw exemplaar. In de Nursery passen 20 dieren, maar het gebouw is uit te breiden tot 40 dieren.

De Beehive - Je kunt nu ook bijen verzamelen in de daarvoor bestemde Beehive, deze wordt steeds groter naarmate er meer bijen in zitten. Ook de Beehive is een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de categoriën:
- Smoker
- Bees wax
- Wooden board
- Brick
- Nail

Om de bijen te kunnen verzamelen in je Beehive moet je eerst een "Queen Bee" vinden, deze kun je vinden tijdens het fertilizen van land van je buren óf bij het oogsten van gewassen op je eigen farm. De bijen zelf kun je krijgen door gifts van je buren of door ze te kopen van FC. Het nut van de bijen is dat je pollinated seeds (bestoven zaden) krijgt van crops die gefertilized zijn. Ze zorgen ervoor dat je Pollinated crops krijgt in je market waarmee je een grotere kans krijgt hebt op bushels bij het oogsten van die crops.

De Pigpen - Het is mogelijk om je varkens onderdak te geven in dit hok, in totaal is er ruimte voor 20 varkens, maar ook de Pigpen is uit te breiden tot 40 varkens. Ook de Pigpen is een verzamelgebouw waarvoor je ditmaal maar 30 items moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de volgende 3 categoriën:
- Brick
- Nail
- Wooden board

Eenmaal per 2 dagen kun je je varkens op jacht sturen naar truffels. Dit doe je door op de pigpen te klikken en dan per varken te klikken. Om truffels te kunnen jagen moet je je varkens 'voeren' met bushels (die je weer krijgt door het oogsten van gewassen).

De Duck Pond - Om al je eenden en zwanen een onderdak te geven, is er de Duck Pond. Deze vijver moet je zelf graven en vullen. Je hebt dus 20 shovels en 20 watering cans nodig. Eenmaal af is er plek voor 20 eenden en/of zwanen. Binnenkort krijgen deze dieren ook jongen, die dan weer op kunnen groeien tot nieuwe watervogels. Ganzen kunnen overigens niet in de vijver.

De Garage- Je kunt hier niet alleen al je voertuigen kwijt maar je kunt ze hierin ook nog eens upgraden! Door vehicle parts (die je kan krijgen als gifts van buren) toe te voegen aan je voertuig kun je ervoor zorgen dat ze over een groter stuk land hun werk doen, stel je tractor kan 2x2 ploegen en je upgrade hem één keer dan kan hij 2x3 ploegen! De maximale grootte dat je je voertuig kan laten ploegen is 4x4. Vehicles zijn Tractor (ploegen), Harvester (oogsten), Seeder (zaaien) en Combine (ploegen, oogsten en zaaien in één klik).Vanaf level 20 kun je de garage in de farmers market kopen voor 50.000 coins, daarna moet je nog eens 30 items verzamelen om hem op te kunnen bouwen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Brick
- Nail
- Wooden board

Storage Cellar - Dit is een opslagplaats die weinig plaats in beslag neemt maar die ervoor zorgt dat je tot maarliefst 500 spullen kan opslaan. Hier moet je natuurlijk wel iets voor doen. Door shovels toe te voegen vergroot je het aantal spullen die je kwijt kan, elke shovel zorgt voor 1 plekje ruimte meer. Het leuke is dat je ook prijzen kan claimen met je shovels, zo kun je bijv. voor 60 shovels een miner sheep claimen en voor 200 shovels een antique tractor!

Orchards - Sinds kort zijn er de Orchards, de boomgaarden. Deze bouw je zelf. Je hebt hiervoor nodig:
- 10 bricks
- 10 wooden boards
- 10 nails
Eenmaal af kan je je orchard vullen met 20 bomen. Deze bomen kunnen na 2 dagen geoogst worden. Hierbij krijg je niet alleen masterypunten, maar af en toe ook mystery seedlings. Deze seedlings laat je groot worden door ze 8 keer water te geven. Ze groeien dan uit tot een level 2 boom.

NB: ook bomen die niet in de orchard staan, leveren masterypunten. Hierbij krijg je echter geen seedlings.


FarmVille Calculator
FarmVille Wiki
FarmVille Freak
Hoeveel moet ik planten voor ik een mastery haal?


Wanneer je level 10 bereikt kan je collections verzamelen. Onderdelen hiervoor vind je bij vrienden of op je eigen farm. Zodra je een collection compleet hebt kan je deze op je prikbord of op het forum plaatsen zodat anderen hier weer een collectible door krijgen.
Complete Handleiding
Uitleg Firefox
Uitleg Chrome
Uitleg Internet Explorer


Als buren kan je elkaar gifts sturen. Wil je een gift versturen die niet in je lijstje staat?
Gebruik dan deze handleiding.

FOK!kers op farmville:

! Je wordt vriendelijk verzocht bij het toevoegen van een van deze personen erbij te vermelden dat je van FOK! bent en/of dat het voor FV is !

Buurvrouw_Rietman
DjFrodo
Gateway
koei
Lienzz
Lorteti
Misan
NelisZ
Outpost76
Pindanoot
Sjowhan
Solique
TJV
Tombolafan
Trainfreak
zoejes

Wel meespelen maar niet al je gegevens blootgeven?
Hier kun je tips over de privacy settings voor Facebook en Farmville vinden.


Deze OP is hier te vinden.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  maandag 21 maart 2011 @ 22:36:12 #2
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_94447174
Why should I?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  Redactie Sport maandag 21 maart 2011 @ 22:39:19 #3
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_94447375
Niet zo boos kijken :*
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_94447378
quote:
9s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:36 schreef Harajuku. het volgende:
Why should I?
Die wilde ik net posten. :(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 21 maart 2011 @ 22:40:16 #5
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_94447436
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:39 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Die wilde ik net posten. :(
Haha, falen met een faalgrap. :').
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_94447469
quote:
9s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:36 schreef Harajuku. het volgende:
Why should I?
_O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 21 maart 2011 @ 22:48:12 #7
144926 Outpost76
Possie is goed
  maandag 21 maart 2011 @ 22:48:39 #8
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_94447951
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:40 schreef Peekies het volgende:

[..]

_O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kende je hem niet :D
quote:
Yep
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  maandag 21 maart 2011 @ 22:49:54 #9
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_94448040
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:48 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Kende je hem niet :D

Ik ken m iig niet. :@

quote:
Yep
Thanks! ^O^
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_94448135
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:40 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Haha, falen met een faalgrap. :').
:'(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_94448269
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:48 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Kende je hem niet :D

neu... generatiekloofje ofzo? O-)
  maandag 21 maart 2011 @ 22:54:42 #12
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_94448370
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:53 schreef Peekies het volgende:

[..]

neu... generatiekloofje ofzo? O-)
Dat zal best eens kunnen. :P
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_94448374
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:53 schreef Peekies het volgende:

[..]

neu... generatiekloofje ofzo? O-)
:'( :'( :'( :'(

Wrijf het er maar in, nog een dagje en dan wordt de kloof qua cijfers weer een tandje groter. ;(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 21 maart 2011 @ 22:55:09 #14
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_94448399
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
  maandag 21 maart 2011 @ 22:56:13 #15
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_94448466
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:54 schreef Outpost76 het volgende:

[..]

Dat zal best eens kunnen. :P
Whaaat. Peekies is jonger dan ik ben en jij toch ouder? :')
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  Redactie Sport maandag 21 maart 2011 @ 22:57:16 #16
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_94448539
quote:
14s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:55 schreef Outpost76 het volgende:

[..]

Nog 4x. :D
Klik! ;)
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_94448551
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:56 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Whaaat. Peekies is jonger dan ik ben en jij toch ouder? :')
wat ingewikkeld dit!

* sbientje pakt pen en papier
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
  maandag 21 maart 2011 @ 23:03:45 #18
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_94448978
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:56 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Whaaat. Peekies is jonger dan ik ben en jij toch ouder? :')
Dan ben ik dus te oud om t te begrijpen. ;) Zo lastig is dat toch niet? :D
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
  maandag 21 maart 2011 @ 23:03:56 #19
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_94448993
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:57 schreef sbientje het volgende:

[..]

wat ingewikkeld dit!

* sbientje pakt pen en papier
_O- _O-
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
  maandag 21 maart 2011 @ 23:04:15 #20
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_94449011
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:57 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Klik! ;)
Thx! ^O^
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_94449134
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 22:54 schreef Cat22 het volgende:

[..]

:'( :'( :'( :'(

Wrijf het er maar in, nog een dagje en dan wordt de kloof qua cijfers weer een tandje groter. ;(
Sorry :*
wordt dan toch een leuke dag morgen? niet zeuren :D

Leef je anders eens in mij in, ik voel me te jong voor hier en dat met een computerspelletje ;(
pi_94449282
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 23:06 schreef Peekies het volgende:

[..]

Sorry :*
wordt dan toch een leuke dag morgen? niet zeuren :D

Leef je anders eens in mij in, ik voel me te jong voor hier en dat met een computerspelletje ;(
hoe oud ben je dan?
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
  maandag 21 maart 2011 @ 23:09:06 #23
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_94449341
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 23:08 schreef sbientje het volgende:

[..]

hoe oud ben je dan?
geboortedatum: 00-00-1993 :D
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_94449570
quote:
10s.gif Op maandag 21 maart 2011 23:09 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

geboortedatum: 00-00-1993 :D
That's right
  maandag 21 maart 2011 @ 23:14:39 #25
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_94449660
quote:
6s.gif Op maandag 21 maart 2011 23:13 schreef Peekies het volgende:

[..]

That's right
17 dus of ben je inm al 18? :P
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')