Het hoeft natuurlijk niet direct een hartritmestoornis te zijn, de huisarts kan waarschijnlijk prima beoordelen of analyse door de cardioloog noodzakelijk is.quote:Op woensdag 16 maart 2011 15:14 schreef gammatent het volgende:
Ikzelf heb ook last van hartritmestoornissen gehad. Dat hoeft echt niet gelijk ventrikelfibrilleren te zijn waar je inderdaad vrij snel bewusteloos door raakt. Er zijn werkelijk heel veel verschillende varianten. Zeker even mee naar de huisarts en zorgen dat een cardioloog even het een en ander aan testen gaat doen. Mij hebben ze blijvend kunnen helpen en ik heb nergens last meer van inmiddels.
Leuk weetje, ook onder de topsporters zijn er genoeg mensen die hier last van hebben/hadden. Inclusief Barbera de Loor.
Precies, het kan van alles zijn, maar even naar laten kijken kan nooit kwaad. Vandaar dus -> huisarts.quote:Op woensdag 16 maart 2011 15:18 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Het hoeft natuurlijk niet direct een hartritmestoornis te zijn, de huisarts kan waarschijnlijk prima beoordelen of analyse door de cardioloog noodzakelijk is.
Okay. Ik begreep dat de huisartsenpost voor acute zaken was. Als je er niet gerust op bent is het helemaal niet gek om naar je huisarts te gaan voor een verwijskaart en je eens goed te laten onderzoeken. Maar misschien is dit al gebeurd. Dan heb ik niets gezegd.quote:Op woensdag 16 maart 2011 15:11 schreef hello_goodbye het volgende:
@boskameel: Ik was bezig op een crosstrainer. Maar het waren geen overuren, hoor: het was echt een soort van firbreren. Het was absoluut niet te tellen, Eerlijk gezegd dacht ik eerst even dat ik een accute aanval van bronchitus had: zo'n raspend gevoel was het. Echt ventrikelfibrilleren (@dotKoen) was het inderdaad niet anders had ik niet alsnog zelf naar de huisartsenpost kunnen rijden (voor zover ik er vestand van heb). Het was er OPEENS, tijdens het oefenen, terwijl ik juist dacht 'Dit gaat lekker!'.
@Staal: daar was ik dus geweest... dank voor je bijdrage.
Hey dat gevoel dat ken ik, alsof er een kaasrasp achter je borstbeen zitquote:Op woensdag 16 maart 2011 15:11 schreef hello_goodbye het volgende:
Eerlijk gezegd dacht ik eerst even dat ik een accute aanval van bronchitus had: zo'n raspend gevoel was het.
Ja, da's een goede omschrijving.quote:Op woensdag 16 maart 2011 15:33 schreef computergirl het volgende:
[..]
alsof er een kaasrasp achter je borstbeen zit
Je moet het allemaal lekker zelf weten maar volgens mij heb je het signaal al gekregen dat je rustiger aan moet doen.quote:Op donderdag 17 maart 2011 10:38 schreef hello_goodbye het volgende:
[..]
Ja, da's een goede omschrijving.
Maar eh... ik heb eigenlijk nog geen antwoord op mijn vraag: hoe moet ik de volgende week fitnessen? Rustiger of net als anders of met een hartslagmeter en dan opletten of ik niet boven een bepaalde grens kom...? Dat was mijn eigenlijke vraag.
de eerste keer dat ik de 'kaasrasp' voelde was ik gewoon lekker door de duinen aan het wandelen. Niks intensiefs dus, maar wel langduriger inspanning dan mijn lichaam om dat moment aankon. Dat was de voorbode van maaandenlang niet kunnen sporten/actief zijn omdat ik ziek werd van inspanning.quote:Op donderdag 17 maart 2011 10:38 schreef hello_goodbye het volgende:
Maar eh... ik heb eigenlijk nog geen antwoord op mijn vraag: hoe moet ik de volgende week fitnessen? Rustiger of net als anders of met een hartslagmeter en dan opletten of ik niet boven een bepaalde grens kom...? Dat was mijn eigenlijke vraag.
Waarom zo'n negatieve houding tov huisartsen? Als je een reëele klacht aankaart zal hij er vast wel naar luisteren. Een huisarts hoeft ook niks van een inspannings-ECG te weten omdat hij dat door een specialist kan laten doen.quote:Op donderdag 17 maart 2011 15:55 schreef computergirl het volgende:
Huisarts weet niks van sport en/of inspanning, dus daar heb je geen advies van te verwachten maar misschien is een bezoekje aan sportarts met fietstest/ecg wel een idee als je je zorgen maakt. Moet je wel zelf betalen.
Anders probeer je een verwijzing naar cardioloog te krijgen.
Dan ben je op zijn minst misschien doodquote:Op woensdag 16 maart 2011 14:45 schreef dotKoen het volgende:
Echt ventrikelfibrilleren kan het natuurlijk niet geweest zijn, dan ben je (op zijn minst) bewusteloos.
ervaringquote:Op donderdag 17 maart 2011 21:21 schreef dr_bob het volgende:
Waarom zo'n negatieve houding tov huisartsen?
TS vraagt advies hoe hij moet volgende week moet sporten, andere geven het advies om dat aan de huisarts te vragen, ik geef alleen aan dat een huisarts niks van sport en inspanning weet. Daarom mijn advies om naar sportarts te gaan.quote:Als je een reëele klacht aankaart zal hij er vast wel naar luisteren. Een huisarts hoeft ook niks van een inspannings-ECG te weten omdat hij dat door een specialist kan laten doen.
quote:Op vrijdag 18 maart 2011 14:07 schreef hello_goodbye het volgende:
computergirl en ik hebben wellicht dezelfde huisarts...?Die is in ieder geval niet zo zorgzaam als de meeste posters hier denken (of hopen)...
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |