WTF gaat dit over?quote:Op maandag 21 maart 2011 14:04 schreef Auti het volgende:
En dan de ING, nu moet ik ingrijpen anders typ ik mijn toetsenbord kapot en het scherm vol.
Ook ik hou van geld en mooie spullen.. Maar WTF!! echt WTF!!.. en ze schamen zich niet eens. Dit is écht tuig, mensen die keihard over lijken gaan zonder enige wroeging. Ik meen het bloedserieus dat ik zelf nooit, maar dan ook echt nooit, sterker nog; over MIJN lijk!, nooit zou ik die bonus accepteren bovenop zo'n ziekelijk salaris, ik zou al vraagtekens stellen bij zo'n salaris ansich.
En ondertussen? .. ondertussen ligt die hele bank volledig op zijn aarsch, mensen willen dit ook niet en stappen liever op.. maar nog belangrijker; All their internetz belong to us.......
ING wordt momenteel fucking hard genaaid door crackers.. FACT!
Let maar op, dat gaat nog leuk wordenHoe help je een bank naar de klote, gewoon met Internet Explorer jonguh.
In het normale nieuws is volgens mij wel te volgen geweest, maar het kan je natuurlijk ontglipt zijn, dat de ING top er weer een riante bonus is toegezegd/erkend. Voor de grote baas 1,25 miljoen, maar er is natuurlijk nog veel meer. Daarnaast krijgt al het personeel een loonsverhoging. Maar de ING heeft ook zwaar lopen kloten en heeft een kapitaalinjectie van de staat nodig gehad á 10 miljard om overeind te brengen, feitelijk owned de staat nog steeds hun aarsch. Ze moeten heel nederig en dankbaar zijn en netjes verantwoord gedrag vertonen, zeker ook naar de maatschappij.. In plaats daarvan blijft het geld strooien gewoon doorgaan. Dikke vette financiele crisis, iedereen moet inleveren, er is zelfs een bakellendenorm gekomen en al.. máár.. deze heertjes strijken gewoon miljoenen op.. als extraatje.. en waarom? Mensen hebben een bank nodig, je bent verplicht om een rekening te hebben.. Maak het aub allemaal even heel snel van de staat... scheelt heul veul centjes..quote:
quote:Op maandag 21 maart 2011 15:15 schreef Auti het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)in_Nederland___.html
En nee ik ben bij lange na geen telegraaflezer. Maar mijn omg, we gaan allemaal dood![]()
Ik kan er niet meer tegen, watskeburt? zeg maar...
En als ik zeg dat het misschien wel beter is om het geld van je rekening te halen dan ben ik zwaar hard strafbaar dus dat doe ik dan maar niet.
Leg mij eens uit hoe ik dit kwartaaltje straks mag afsluiten?Prive is het een ramp maar volgens mij gaat overal "inene" niet zo goed. Ik heb toch wel zo'n godsgruwelijke hekel aan narigheid, zo wou ik dit jaar ook niet beginnen.. dus wat doet men? Narigheid hypen
![]()
Ga lekker water gooien op een reactor.. tief er cement op gek! Dat ding is stuk! ...![]()
Ik kán niet meer naar het nieuws kijken... echt niet.
Ja ik begrijp het wel maar ik snap het niet, en jouw post kwam tegelijk binnen met een "Warning" C2000 meldingquote:Op maandag 21 maart 2011 15:57 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Ik moest lachenIdioten.
Marre, Auti, kerel, rustig aan jongen! Neem een joint en chill wat!
Als ik een bedrijfsgoddelijk was dan was ik wel directeurquote:Op zondag 20 maart 2011 19:21 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik vind het toch een megaprestatie van je. Je hebt het wel zelf gedaan. Een vorm van een bedrijfsgoddelijkheid
Logisch dat zijn niet ingrijpen je moet als politicus toch ook aan je oude dag denken.quote:Op maandag 21 maart 2011 17:13 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik maak me ook nog steeds boos over het wangedrag aan de top.
Nog meer over de politiek die weigert om in te grijpen.
Dat neemt niet weg dat het in de ogen van mensen vreemd is dat je als bedrijf met staatssteun een bonus uitkeerd.quote:Op maandag 21 maart 2011 19:09 schreef Pandora73 het volgende:
Effe nuanceren hoor.
ING heeft een *lening* gekregen van de Staat, van 10 miljard. De rente daarop vloeit rechtstreeks terug in de staatskas (Kassa!). 5 Miljard daarvan is al afgelost (allemaal met boeterente) en 2 miljard wordt in de komende maanden afgelost (met 50% - dus 1 miljard!! - boeterente). Wederom Kassa! voor de Staat.
De bonussen zijn alleen voor de hoge top. Ook de loonsverhoging van 2% is alleen voor de top. Het gewone personeel krijgt er welgeteld 1% bij. Dat is minder dan veel andere bedrijven, en sowieso minder dan de inflatie. En het personeel krijgt ook al jaren geen kerstpakket meer.
Bovendien zijn de pensioenen van de mensen die inmiddels met pensioen zijn, al twee jaar bevroren. Die gaan er dus in feite op achteruit. ING bestaat dus zeker niet alleen uit graaiers en profiteurs.
En onder het motto "Als iedereen in de sloot springt doen wij het ook": de salarissen en bonussen van andere topmanagers in deze sector zijn stuk voor stuk (afgezien van ABN-Amro maar dat is inmiddels wel 100% eigendom van de Staat) hoger, laat staan bij multinationals van deze grootte in andere sectoren (Shell, Philips, etc.)
Overigens denk ik wel dat als Hommen er niet was geweest, ING echt over de kop was gegaan. Hij heeft een beerput geërfd, twee jaar geleden. En (hoewel je het over de methoden wel of niet eens kunt zijn) toch weer winstgevend gekregen. Ondanks de crisis. Dus heel slecht heeft ie het ook niet gedaan.
Wat niet wegneemt dat ik het belachelijk veel geld vind. En een bonus van 95% van mijn jaarsalaris had ik ook wel willen hebben. Maar helaas...
Klopt, maar veel mensen (zie ook de reacties op Telegraaf) verliezen alle nuance uit het oog. Als iedereen nu hun geld weghaalt, kan ING ook niet meer aflossen. Dan is het óók weer niet goed.quote:Op maandag 21 maart 2011 19:12 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Dat neemt niet weg dat het in de ogen van mensen vreemd is dat je als bedrijf met staatssteun een bonus uitkeerd.
Ik begrijp je best wel goed, maar ik vind ook dat het gewoon niet goed te praten is, echt niet.. maar dat is misschien mijn probleem. Ik roep geen hetze uit.quote:Op maandag 21 maart 2011 19:16 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Klopt, maar veel mensen (zie ook de reacties op Telegraaf) verliezen alle nuance uit het oog. Als iedereen nu hun geld weghaalt, kan ING ook niet meer aflossen. Dan is het óók weer niet goed.
Deze sector zit nu echt in een situatie waarin ze het gewoon domweg nooit goed kunnen doen. Als Hommen die bonus niet aanneemt, dan verdient ie wel weer te veel. En als het dat niet is, dan is er wel weer wat anders. Het - is - gewoon - nooit - goed. En daar word ik langzamerhand wel een beetje moe van.
Het is nu zelfs al zo erg dat mensen die in sportkleren lopen waar ING op staat, uitgescholden worden bij wedstrijden. Ik bedoel... Dat gaat mij echt veel en veel te ver. Alsof het gewone personeel (of ex-personeel, of iemand die het als relatiegeschenk heeft gekregen, whatever), iets aan die bonussen of het beleid kan doen!
Daar ben ik het volmondig mee eens! Dat heb je goed omschrevenquote:Op maandag 21 maart 2011 19:27 schreef Pandora73 het volgende:
Dat snap ik ook wel.
Maar die mensen in hun hardloopshirtjes of wielrenbroekjes kunnen hier niets aan doen. En geloof me, die verdienen dat jaarsalaris wat Hommen krijgt in hun hele leven nog niet (je mag blij zijn als je in 40 jaar op de helft komt). Maar zij worden er wel op aangesproken.
Mensen vergeten dat dit echt om de top gaat, de heel hoge top. Daaronder... zitten gewoon hele gewone mensen met normale salarissen die keihard werken.
Het had Bea en Co ook gezierd als zij in het kader van de bezuigingen het goeie voorbeeld gaven door zelf ook te bezuigingen.quote:Op maandag 21 maart 2011 19:28 schreef Pandora73 het volgende:
P.S. En ja, het zou de top sieren als ze afstand doen van de bonus. Maar diezelfde bonus is wel door ex-vakbondsleider De Waal goedgekeurd. En door de regering, toen de afspraken werden gemaakt. Daar hoor je ook niemand over.
Dat is vergeleken met die top figuren echt een schijntje, ja ook het koningshuis geeft teveel uit, maar het verschil zal je werkelijk verbazen. Dat is eigenlijk precies wat ik bedoel.. zelfs het koningshuis werd eruit gegraaid door dit soort figuren...quote:Op maandag 21 maart 2011 19:32 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Het had Bea en Co ook gezierd als zij in het kader van de bezuigingen het goeie voorbeeld gaven door zelf ook te bezuigingen.
Het bedrag daar gaat het bij mij over het konnigshuis niet om. Maar de voorbeeldsfunctie en het signaal dat het uitgeeft als Bea dat wel doet.quote:Op maandag 21 maart 2011 19:33 schreef Auti het volgende:
[..]
Dat is vergeleken met die top figuren echt een schijntje, ja ook het koningshuis geeft teveel uit, maar het verschil zal je werkelijk verbazen. Dat is eigenlijk precies wat ik bedoel.. zelfs het koningshuis werd eruit gegraaid door dit soort figuren...![]()
Precies. Ik herinner mij Wim Kok. Hij sprak in 1998 schande over de exorbitante zelfverrijking door topbestuurders. Toen hij eenmaal commissaris bij ING was, en toen hij eindelijk er iets aan kon doen, keek hij maar even de andere kant op . Hij sprak toen van een 'duivels' dillemaquote:Op maandag 21 maart 2011 18:45 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Logisch dat zijn niet ingrijpen je moet als politicus toch ook aan je oude dag denken.
Ik snap er geen moer meer van, ik heb tijden gekend waarin ik financieel toch behoorlijk in orde zat. Ook kén ik notabene een behoorlijk aantal in de financiele top, maar dit zijn allemaal vreselijk relaxte mensen en filantropen. Zou ik zelf ook zijn als ik geld had, extreem zelfs.quote:Op maandag 21 maart 2011 19:50 schreef schaal_9 het volgende:
Mensen zijn bang om hun positie te verliezen, of te worden ingehaald door hun peers, de mensen waarmee ze zichzelf vergelijken. Dat zie je in vrijwel alle lagen van de maatschappij. Vrijwillig afstand doen van een bonus, zou het werkelijk goede publiciteit opleveren; ik weet het zo gauw nog niet of dat volstaat of dat er meer nodig is (bijvoorbeeld een hervorming van bepaalde machtsposities).
Hoe slechter je inkomenspositie (langdurig in de bijstand, Wajong zonder kans op herstel), hoe moeilijker te begrijpen. In de top van een multinationale onderneming betekent bovenal veel risicos nemen, financiële verantwoordelijkheid dragen. In moeilijke tijden betekent het ook: je tot het uiterste inzetten om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Ik kan er verder niet zo goed over oordelen. De top heeft het 99 van de 100 keer financieel gemakkelijk (als het mis gaat betekent dat vaak failissement) maar de weg er naar toe gaat met veel spanning en onzekerheid gepaard.
Wel is het over het algemeen zo hoe lager je in de boom zit, hoe groter de kans om onderbetaald te worden.
Een kale Kokmeeuw in een héél duur streepjespak.......quote:Op maandag 21 maart 2011 20:00 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Precies. Ik herinner mij Wim Kok. Hij sprak in 1998 schande over de exorbitante zelfverrijking door topbestuurders. Toen hij eenmaal commissaris bij ING was, en toen hij eindelijk er iets aan kon doen, keek hij maar even de andere kant op . Hij sprak toen van een 'duivels' dillema_!
Het dillema had natuurlijk ook te maken met zijn zeer goed betaalde baantje.
Het zelfde met Lodewijk de Waal.
Het is een criminele bende
Maar hoe kan je als top zo'n megabonus aannemen onder het mom van het gaat weer goed met de bank? En tegerlijktijd de pensioenen wederom bevriezen onder het mom het gaat nog niet goed met de bank??quote:Op maandag 21 maart 2011 19:16 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Klopt, maar veel mensen (zie ook de reacties op Telegraaf) verliezen alle nuance uit het oog. Als iedereen nu hun geld weghaalt, kan ING ook niet meer aflossen. Dan is het óók weer niet goed.
Deze sector zit nu echt in een situatie waarin ze het gewoon domweg nooit goed kunnen doen. Als Hommen die bonus niet aanneemt, dan verdient ie wel weer te veel. En als het dat niet is, dan is er wel weer wat anders. Het - is - gewoon - nooit - goed. En daar word ik langzamerhand wel een beetje moe van.
Het is nu zelfs al zo erg dat mensen die in sportkleren lopen waar ING op staat, uitgescholden worden bij wedstrijden. Ik bedoel... Dat gaat mij echt veel en veel te ver. Alsof het gewone personeel (of ex-personeel, of iemand die het als relatiegeschenk heeft gekregen, whatever), iets aan die bonussen of het beleid kan doen!
Tuig is het. Tuig van de riggel van het ergste soort.quote:Op maandag 21 maart 2011 20:09 schreef Auti het volgende:
[..]
Een kale Kokmeeuw in een héél duur streepjespak.......Jij snapt het wel
Omdat het moetquote:Op maandag 21 maart 2011 20:25 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Tuig is het. Tuig van de riggel van het ergste soort.
Het ergste is dat het bij topposties 1 groot spel zonder nieten is. Grote bonus als ze veel risico's nemen en het pakt goed uit. Maar geen malus als het verkeerd uitpakt.quote:Op maandag 21 maart 2011 19:50 schreef schaal_9 het volgende:
Mensen zijn bang om hun positie te verliezen, of te worden ingehaald door hun ‘peers’, de mensen waarmee ze zichzelf vergelijken. Dat zie je in vrijwel alle lagen van de maatschappij. Vrijwillig afstand doen van een bonus, zou het werkelijk goede publiciteit opleveren; ik weet het zo gauw nog niet of dat volstaat of dat er meer nodig is (bijvoorbeeld een hervorming van bepaalde machtsposities).
Hoe slechter je inkomenspositie (langdurig in de bijstand, Wajong zonder kans op herstel), hoe moeilijker te begrijpen. In de top van een multinationale onderneming betekent bovenal veel risico’s nemen, financiële verantwoordelijkheid dragen. In moeilijke tijden betekent het ook: je tot het uiterste inzetten om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Ik kan er verder niet zo goed over oordelen. De top heeft het 99 van de 100 keer financieel gemakkelijk (als het mis gaat betekent dat vaak failissement) maar de weg er naar toe gaat met veel spanning en onzekerheid gepaard.
Wel is het over het algemeen zo hoe lager je in de boom zit, hoe groter de kans om onderbetaald te worden.
Financieel behoorlijk op orde gehad, dus toch...quote:Op maandag 21 maart 2011 20:08 schreef Auti het volgende:
[..]
Ik snap er geen moer meer van, ik heb tijden gekend waarin ik financieel toch behoorlijk in orde zat. Ook kén ik notabene een behoorlijk aantal in de financiele top, maar dit zijn allemaal vreselijk relaxte mensen en filantropen. Zou ik zelf ook zijn als ik geld had, extreem zelfs.
Dus, er is echt geen jaloesie want ik ken de andere kant.. sterker nog, de echte grootverdieners met kloten én een hart die geven dat geld ook écht uit. en daar mag zelfs IK van meegenieten, maar die ratten doen dat niet eens, denken er niet aan. Graailcultuur, een kutwoord!
Ik ben niet rijk, wel geweest, maar dat ze zo hard zijn... heb ik nooit kunnen bevatten. Het is crimineel. Op het circuit of tijdens echte mannelijke meetings kom je ze niet tegen, je hoort ze ook niet in de filantropische sector. Het is lafheid, pure lafheid.
Het meest, legaal, heb ik verdiend in de offshore.. eigenlijk het enige wat ik deed was als een aap op containers klimmen (op een boot) om de haak van de hijskraan vast of los te koppelen. Of hetzelfde met pijpleidingen op het land, heb ik ook gedaan. Dat doet zo'n 1700 euro per maand.quote:Op maandag 21 maart 2011 20:32 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Financieel behoorlijk op orde gehad, dus toch...
Ik lees het woord rijk.
Wat deed je precies voor beroep toen je nog volop werkte en daarmee een salaris verdiende dat dus ruim boven het wettelijk minimumloon lag?
Moet zeggen dat ik me ook wel rijk voel nu. Ben aan het koken, met de laptop op het aanrechtWant morgen staat er weer een drukke dag op het programma.
Oke, wat goed heyquote:Op maandag 21 maart 2011 20:54 schreef Auti het volgende:
[..]
Het meest, legaal, heb ik verdiend in de offshore.. eigenlijk het enige wat ik deed was als een aap op containers klimmen (op een boot) om de haak van de hijskraan vast of los te koppelen. Of hetzelfde met pijpleidingen op het land, heb ik ook gedaan. Dat doet zo'n 1700 euro per maand.
Maar eind jaren 90 van mijn 16e tot ongeveer 20 deed ik ook een beetje illegaal. Niet schokkend of extreem lucratief, maar wel gunstig in die tijd en zeker op die leeftijd. In die tijd leefde ik nog puur voor de "#winning" ,schaalwerkHoe hoger en meer, hoe beter.. maar geld veranderd niets aan je persoonlijkheid.
In die tijd zat ik dus ook nog heel hard in networking en socialism, werkt ook niet.. voor mij dan.
Dat klopt ja, avontuur. Maar dat was wel gekkenwerk en heel zwaar. Je moet ook zo vreselijk goed opletten, het kan heel makkelijk fout gaan. Daarnaast is het ook een uber macho cultuur waar ik niet goed in pas. Wel een mooie tijd, maar veel goeds heb ik er niet aan over gehouden.quote:Op maandag 21 maart 2011 21:16 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Oke, wat goed hey
ik hoop dat het je het weer gaat lukken en eens zal dat zo zijn
Je houdt dus wel van enig avontuur, heb ik dat juist?
Werken of studeren betekent inderdaad dat je kunt bouwen aan je netwerk. Mensen ontmoet die het over het algemeen (ziekte en ongevallen daargelaten) vrij goed hebben. Ik merk het zelf, hoe ik nu bezig ben een netwerk aan te opbouwen.
Geld kan wel je hobbys en zo beïnvloeden. Het maakt ook onafhankelijk(er) van anderen, waardoor je wat nonchalanter door het leven kunt gaan. Maar ik weet dat er net zo goed risicos aan de filosofie ieder voor zich en de overheid voor ons allen zitten.
Dank voor de link, Tijnquote:Op dinsdag 22 maart 2011 20:16 schreef tijnbrein het volgende:
http://www.depers.nl/User(...)2%20maart%202011.pdf
Vandaag in de Pers. Een artikel over werken met Autisme.
Ik heb een beetje gemengde gevoelens over dit artikel. Ik herken mijzelf totaal niet in omschrijving en de geïnterviewde. Verder vind ik het niet echt bijdrage aan de beeldvorming dat men heeft over autisten. Sterker nog het zou zelfs eerder negatief kunnen werken.
In mijn ogen krijgt de lezer het beeld dat alle autisten alleen maar software kunnen testen. Misschien is dat een beetje kortzichtig van mij.quote:Op dinsdag 22 maart 2011 21:24 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Dank voor de link, Tijn
Deze twee jongens, Ivo en Igor, zijn hier eerder aangehaald:)
Ik vind het artikel geen negatief beeld geeft, integendeel. Ik vind m.n. Igor, rechts op de foto best autistisch uitzien en overkomen. Bij die Ivo is dat wat minder, hij zal idd wat meer outgoing zijn.
Terecht wat Igor zegt dat ASS bij iedereen weer wat ander manifesteert.
Dat beeld wordt idd wel een beetje opgeworpen, daar heb je wel een beetje een punt mee.quote:Op dinsdag 22 maart 2011 21:29 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
In mijn ogen krijgt de lezer het beeld dat alle autisten alleen maar software kunnen testen. Misschien is dat een beetje kortzichtig van mij.
Het is wel een goed geschreven artikel verder. Alleen de beeldvorming wordt hier niet echt beter van.
Ja, maar iedere dag zijn er wel andere dingen om te controleren of om te doen.quote:Op dinsdag 22 maart 2011 21:39 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Dat beeld wordt idd wel een beetje opgeworpen, daar heb je wel een beetje een punt mee.
Maar er werd ook iets gezegd over digitalisering
Verder: zeker niet elke autist houdt van repetatief werk. Dat testen van software lijkt mij zeer geestdodend en saai.
Is het werk van jou routinewerk?
Geen software is hetzelfde. En het is echt wel interessant en ook niet saai. Eigenlijk is het heel diep. Het is mooi werk. Je mag dan lekker legaal klagen, mooier kan niet.quote:Op dinsdag 22 maart 2011 21:39 schreef EchtGaaf het volgende:
Verder: zeker niet elke autist houdt van repetatief werk. Dat testen van software lijkt mij zeer geestdodend en saai.
Ik hoop dat je in je vak mag groeien. Gelukkig heb je nu een vast contract. Dan hoef je niet iedere keer iets te verzinnen.quote:Op dinsdag 22 maart 2011 21:44 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Ja, maar iedere dag zijn er wel andere dingen om te controleren of om te doen.
Is het niet iets voor jou?quote:Op dinsdag 22 maart 2011 21:46 schreef Auti het volgende:
[..]
Geen software is hetzelfde. En het is echt wel interessant en ook niet saai. Eigenlijk is het heel diep. Het is mooi werk. Je mag dan lekker legaal klagen, mooier kan niet.
Absoluut!quote:
Het gaat niet eens om het geld maar om principes. Imho.quote:Op dinsdag 22 maart 2011 22:07 schreef von_Preussen het volgende:
Grappig, aan die paar kutmiljoentjes kan ik mij niet ergeren, ik heb mij vandaag juist weer zitten ergeren op de buitengewoon domme bezuinigingen van de overheid. Daar gaat Nederland pas last van krijgen.
Je hebt de affiniteit en de hersens er voorquote:Op dinsdag 22 maart 2011 22:01 schreef Auti het volgende:
[..]
Absoluut!Ik ben daar heel grondig en kritisch in en met een beetje mazzel kom ik zelfs kant en klaar met de oplossing, zo ben ik.
En tegelijkertijd wordt even een half miljard euro door de plee getrokken voor een zinloze missie in Afganistanquote:Op dinsdag 22 maart 2011 22:07 schreef von_Preussen het volgende:
Grappig, aan die paar kutmiljoentjes kan ik mij niet ergeren, ik heb mij vandaag juist weer zitten ergeren op de buitengewoon domme bezuinigingen van de overheid. Daar gaat Nederland pas last van krijgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |