abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 16 november 2011 @ 21:23:59 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104453087
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:18 schreef mootie het volgende:
Zelf soep trekken, na een paar uur met een warrig hoofd afgieten. En het dan verkeerd om doen.
Daar stond ik, met een vergiet vol soepgroente, mergpijp en soepvlees :')
En de rest door de afvoer? Och heit, arme ziel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104453207
quote:
1s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En de rest door de afvoer? Och heit, arme ziel
Geen drupje bouillon over.

Ik denk dat het echt gewoontegedrag was. Vergiet in de bak en afgieten maar!
pi_104454150
Een blunder van mijn moeder.

Ze was boontjes aan het koken en toen ging ze even naar de winkel. Ze dacht dat ze het vuur uit had gedaan, echter ze had het vuur op de hoogste stand gezet!!
Even later word ik wakker van gepiep (het was 's ochtends hoor ;) ). Ik denk, kut wekker. Nee is het niet, kut telefoon! Nee, ook niet. Loop ik de gang op, helemaal gevuld met zwarte rook en een kei hard piepende rookmelder. De boontjes waren ondertussen helemaal verkoold, net houtskool.
Oeps :')
  woensdag 16 november 2011 @ 21:50:16 #154
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_104454556
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:42 schreef DuranK het volgende:
Een blunder van mijn moeder.

Ze was boontjes aan het koken en toen ging ze even naar de winkel. Ze dacht dat ze het vuur uit had gedaan, echter ze had het vuur op de hoogste stand gezet!!
Even later word ik wakker van gepiep (het was 's ochtends hoor ;) ). Ik denk, kut wekker. Nee is het niet, kut telefoon! Nee, ook niet. Loop ik de gang op, helemaal gevuld met zwarte rook en een kei hard piepende rookmelder. De boontjes waren ondertussen helemaal verkoold, net houtskool.
Oeps :')
Gelukkig hebben jullie een rookmelder :Y
  woensdag 16 november 2011 @ 22:11:52 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104455637
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 november 2011 @ 22:19:52 #156
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104456057
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:50 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

Gelukkig hebben jullie een rookmelder :Y
Hier hang 1 rookmelder... op zolder.. zonder batterij. :X
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_104456883
Ik had zo'n gratis zakje Braadstoom Geheimen of hoe heet het van Knorr, dus ik dacht die gaan we eens proberen. Oven voorverwarmd, kip, groenten en kruiden in de ovenzak en hup de oven in.

Kwartiertje later ging de rookmelder af. Had ik de over op grill gezet in plaats van hete lucht :X De zak was over de hele boel heen gemolten :'(
pi_104457514
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:36 schreef Melleyn het volgende:
Ik had zo'n gratis zakje Braadstoom Geheimen of hoe heet het van Knorr, dus ik dacht die gaan we eens proberen. Oven voorverwarmd, kip, groenten en kruiden in de ovenzak en hup de oven in.

Kwartiertje later ging de rookmelder af. Had ik de over op grill gezet in plaats van hete lucht :X De zak was over de hele boel heen gemolten :'(
Zonde, is best lekker !
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_104457737
Wij gebruiken trouwens de oven vaak als bergruimte voor verse broodproducten.
De rest kunnen jullie wel raden :D
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_104459142
quote:
2s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:49 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Zonde, is best lekker !
Ik heb het later nog een keer gemaakt (met de nodige grappen vooraf van mijn wederhelft :')) en vond het inderdaad ook wel smakelijk! Zonder gesmolten braadzak dan..
pi_104460837
Grote frietpan vullen met nieuw vet.. Vergeten het kraantje dicht te draaien.
Na 6 liter in de pan gegooid te hebben, kwam ik er pas achter ;(
pi_104461562
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 23:59 schreef 19hunter91 het volgende:

Na 6 liter in de pan gegooid te hebben, kwam ik er pas achter ;(
Toen lag de vloer nog niet vol ofzo :')
pi_104466708
quote:
2s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Wij gebruiken trouwens de oven vaak als bergruimte voor verse broodproducten.
De rest kunnen jullie wel raden :D
hier voor de placemets, die druipen heel mooi over t rekje :')
pi_104467129
quote:
2s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Wij gebruiken trouwens de oven vaak als bergruimte voor verse broodproducten.
De rest kunnen jullie wel raden :D
Mijn moeder vond de oven wel een mooie opbergplek voor de handleiding :')
Dat ging niet goed tijdens het voorverwarmen.
pi_104467304
quote:
6s.gif Op donderdag 17 november 2011 00:16 schreef DrNick het volgende:

[..]

Toen lag de vloer nog niet vol ofzo :')
het kraantje zat aan de achterkant. |:(
pi_104467630
M'n huisgenote had niet door dat er nog een theelepel in de blender zat, tijdens het maken van pina colada...

[ Bericht 17% gewijzigd door rhubarb op 17-11-2011 10:50:10 ]
pi_104468236
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 10:39 schreef rhubarb het volgende:
M'n huisgenote had niet door dat er nog een theelepel in de blender zat, tijdens het maken van pina colada...
"Will it blend?" (zie YouTube) :D
  vrijdag 18 november 2011 @ 18:04:49 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104520560


Na vandaag maak ik alleen nog maar boemboes met veiligheidsbril op.
Oh man, wat deed die klodder die mijn oog in sprietste pijn. :-(

(meestal gebruik ik de blender, maar daarvoor was het een te kleine hoeveelheid)
pi_104521706
quote:
Geweldig topic :D
Twiddel
  vrijdag 18 november 2011 @ 18:41:41 #170
64781 bonke
pipo koeie
pi_104521860
ik ginig es lekker suddervlees bakke , dus boter in de pan, zout en vleeskruiden derover en huppekeej in et pannetje
wat nou stinke
bleken et geen vleeskruiden te zijn maar speculaaskruiden die in hetzelfde kleur potje zaten :)
pies on joe toe
pi_104522083
Dat is geen blunder, wij doen heel vaak speculaaskruiden in runderstoofpotjes!
pi_104522728
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 18:46 schreef Isegrim het volgende:
Dat is geen blunder, wij doen heel vaak speculaaskruiden in runderstoofpotjes!
Ik ontbijtkoek, wordt het ook lekker dikke jus van :P
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 18 november 2011 @ 19:23:45 #173
64781 bonke
pipo koeie
pi_104523594
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 18:46 schreef Isegrim het volgende:
Dat is geen blunder, wij doen heel vaak speculaaskruiden in runderstoofpotjes!
voor mij was et gewoon smerig om te ruiken :) heb ook meteen die bus weggegooid want waarschijnlijk heb ik die verkeerd uit de winkel gehaald :)
pies on joe toe
pi_104523769
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 19:23 schreef bonke het volgende:

[..]

voor mij was et gewoon smerig om te ruiken :) heb ook meteen die bus weggegooid want waarschijnlijk heb ik die verkeerd uit de winkel gehaald :)
Een beetje zoals havermout maken en daar nootmuskaat overheen gooien in plaats van kaneel :Y)
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_104523811
Ik heb issues met rijst koken. Al een paar keer gebeurd dat de deksel bij het afgieten verschoof, helft in de gootsteen. Laatst had ik een oude pan met gekookte rijst aan één handvat vast om af te gieten; KRAK... overal heet water en rijst, dat was geen feest.
  vrijdag 18 november 2011 @ 19:42:03 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104524454
Net goed.
pi_104530847
Je bent wel weer aardig hè? :D

Waarom geen vergiet gebruiken voor de rijst? :P

Maarreh, afgieten is überhaupt niet nodig als je rijst kookt zoals het hoort, namelijk in afgepast water. Dan wordt je rijst ook nog eens veel lekkerder. Rijstkoker is helemaal makkelijk, dan heb je er geen omkijken naar.
pi_104532541
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 19:27 schreef Naamah het volgende:
Een beetje zoals havermout maken en daar nootmuskaat overheen gooien in plaats van kaneel :Y)
Dat had me vader tamelijk vaak :')
maar dan met peper / kaneel tijdens het maken van gehaktballen... Een gehaktbal met kaneel is dus niet te vreten :P Toen maar een stapel peperbusjes voor hem gekocht met een andere vorm ipv dezelfde als kaneel _O-
pi_104532683
Ik heb wel eens zout in plaats van suiker in de kheer (Indiase rijstpap) gegooid, was ook voor 50 man ofzo. Dat is héél vies. :')
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:16:33 #180
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_104532689
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Je bent wel weer aardig hè? :D

Waarom geen vergiet gebruiken voor de rijst? :P

Maarreh, afgieten is überhaupt niet nodig als je rijst kookt zoals het hoort, namelijk in afgepast water. Dan wordt je rijst ook nog eens veel lekkerder. Rijstkoker is helemaal makkelijk, dan heb je er geen omkijken naar.
Zo'n vergiet (nouja, eigenlijk een zeef, want de gaten van een vergiet zijn te groot voor rijst) valt haast niet schoon te maken.
En ik doe er altijd veel water in, want dan weet ik tenminste zeker dat het niet te weinig is ( 8)7 ). Het is weleens gebeurd dat het water allemaal verdampt/opgenomen was, maar de rijst nog niet gaar was.

Ik doe het dus gewoon met genoeg water en probeer de deksel zo stevig mogelijk op de pan te zetten, zodat de rijst niet in de wastafel belandt.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_104532759
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:16 schreef Madame_Paon het volgende:
Zo'n vergiet (nouja, eigenlijk een zeef, want de gaten van een vergiet zijn te groot voor rijst) valt haast niet schoon te maken.
En ik doe er altijd veel water in, want dan weet ik tenminste zeker dat het niet te weinig is ( 8)7 ). Het is weleens gebeurd dat het water allemaal verdampt/opgenomen was, maar de rijst nog niet gaar was.
Dan heb je niet de juiste verhouding rijst/water gebruikt òf je hebt tijdens het koken de deksel te vaak open gedaan.
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:20:47 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104532914
Rijst afgieten heb ik nog nooit gedaan, zullen mijn indische roots zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:22:43 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104533015
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 18:04 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Na vandaag maak ik alleen nog maar boemboes met veiligheidsbril op.
Oh man, wat deed die klodder die mijn oog in sprietste pijn. :-(

(meestal gebruik ik de blender, maar daarvoor was het een te kleine hoeveelheid)
God straft direct en rechtvaardig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:00:07 #184
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104534897
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

God straft direct en rechtvaardig
?
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:03:10 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104535026
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:00 schreef tomaat52 het volgende:

[..]

?
Robin is al een paar dagen aan het mokken, zie boven ook haar "net goed" opmerking.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104535076
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Robin is al een paar dagen aan het mokken
:D
  zaterdag 19 november 2011 @ 00:04:36 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104537667
Puh. Ook in zonnige, blijde tijden verdienen mensen die hun rijst afgieten mislukte rijst. Oh zo! })
pi_104538673
Kwestie van luiheid, als je het in een flinke plens water gooit hoef je er niet meer naar om te kijken, smaak is 't zelfde.
  zaterdag 19 november 2011 @ 00:38:03 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104538811
Onzin. Ik heb een 1/2 cup dingetje hangen, dat is precies genoeg voor 1 persoon. Dus ik schep 2 keer zo'n ding vol met rijst, in een zeef. Even wassen, dan in de rijstkoker, dan anderhalf keer zoveel water, dus 3 keer zo'n ding vol. Beetje zout erbij. Rijstkoker aan en geen omkijken meer naar. Hoef er niet op te letten of het overkookt, hoef het niet zachter te zetten en hoef het niet op een bepaalde tijd af te gieten (wat dan dus ook niet fout kan gaan). En altijd perfecte rijst. Met smaak, want die giet ik niet door de gootsteen.

Minder werk, beter resultaat.

(dat geldt voor jasmijnrijst, voor basmatirijst gebruik je twee keer de hoeveelheid water. Dus 2 kopjes rijst op 4 kopjes water)
pi_104539973
quote:
wtf _O- _O- die had ik gemist geloof ik.. hilarisch!
pi_104540176
Tarte tartin geprobeerd te maken, na 20 minuten uur begon het wel een beetje naar verbrande caramel te stinken maarja, 10 minuten later toch maar even kijken, oven opengedaan was de caramel uit het bakblik op mijn ovenvloer gedropen en zie dat er maar weer af te krijgen, niet dus ;( Ik deed al zo zuinig met mijn nieuwe oven met bakpapier op de grond enzo maar nu dus vergeten. Volgende dag meteen een dicht bakblik gehaald.
pi_104545016
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 00:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Ik heb een 1/2 cup dingetje hangen, dat is precies genoeg voor 1 persoon. Dus ik schep 2 keer zo'n ding vol met rijst, in een zeef. Even wassen, dan in de rijstkoker, dan anderhalf keer zoveel water, dus 3 keer zo'n ding vol. Beetje zout erbij. Rijstkoker aan en geen omkijken meer naar. Hoef er niet op te letten of het overkookt, hoef het niet zachter te zetten en hoef het niet op een bepaalde tijd af te gieten (wat dan dus ook niet fout kan gaan). En altijd perfecte rijst. Met smaak, want die giet ik niet door de gootsteen.

Minder werk, beter resultaat.

(dat geldt voor jasmijnrijst, voor basmatirijst gebruik je twee keer de hoeveelheid water. Dus 2 kopjes rijst op 4 kopjes water)
Doe ik alleen als ik risotto maak, verder ben ik niet zo'n rijst purist. Rijstkoker heb ik niet, en ik eet zelden rijst. Dus verdrink ik snelkookrijst in een bad water.
  zaterdag 19 november 2011 @ 12:49:32 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104548098
En de rijstgoden straffen je daar lekker voor.
'k Hoop dat je afvoer lekker verstopt raakt met rijstebrij. })
pi_104548561
:') Nou is 't mooi geweest, mevrouw Ook. :D
pi_104552451
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:36 schreef Melleyn het volgende:
Ik had zo'n gratis zakje Braadstoom Geheimen of hoe heet het van Knorr, dus ik dacht die gaan we eens proberen. Oven voorverwarmd, kip, groenten en kruiden in de ovenzak en hup de oven in.

Kwartiertje later ging de rookmelder af. Had ik de over op grill gezet in plaats van hete lucht :X De zak was over de hele boel heen gemolten :'(
Dit, even terug bij een vriend van me. Uitgebreide maaltijd; ik zou de eend even in de oven doen (die al helemaal ingesteld stond). Had ik per ongeluk op het knopje magnetron gedrukt - grijze eend die verschrompeld was tot de helft van het formaat... :') Later bleek ook waarom de aardappeltjes uit de oven die avond niet echt krokant wilden worden: toen stond ie dus ook op een (andere) verkeerde stand :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 19 november 2011 @ 16:23:20 #196
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_104554369
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 01:20 schreef Sorella het volgende:
Tarte tartin geprobeerd te maken, na 20 minuten uur begon het wel een beetje naar verbrande caramel te stinken maarja, 10 minuten later toch maar even kijken, oven opengedaan was de caramel uit het bakblik op mijn ovenvloer gedropen en zie dat er maar weer af te krijgen, niet dus ;( Ik deed al zo zuinig met mijn nieuwe oven met bakpapier op de grond enzo maar nu dus vergeten. Volgende dag meteen een dicht bakblik gehaald.
Bakpapier op de grond?

quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 00:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Ik heb een 1/2 cup dingetje hangen, dat is precies genoeg voor 1 persoon. Dus ik schep 2 keer zo'n ding vol met rijst, in een zeef. Even wassen, dan in de rijstkoker, dan anderhalf keer zoveel water, dus 3 keer zo'n ding vol. Beetje zout erbij. Rijstkoker aan en geen omkijken meer naar. Hoef er niet op te letten of het overkookt, hoef het niet zachter te zetten en hoef het niet op een bepaalde tijd af te gieten (wat dan dus ook niet fout kan gaan). En altijd perfecte rijst. Met smaak, want die giet ik niet door de gootsteen.

Minder werk, beter resultaat.

(dat geldt voor jasmijnrijst, voor basmatirijst gebruik je twee keer de hoeveelheid water. Dus 2 kopjes rijst op 4 kopjes water)
Misschien moet ik ook maar zo'n rijstkoker kopen.
Maar basmatirijst ga ik niet eten. :r
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  zaterdag 19 november 2011 @ 16:24:20 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104554411
Heel goed! ^O^
  zaterdag 19 november 2011 @ 18:21:12 #198
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_104558209
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 10:20 schreef _Loki het volgende:

[..]

Mijn moeder vond de oven wel een mooie opbergplek voor de handleiding :')
Dat ging niet goed tijdens het voorverwarmen.
Mijn moeder bewaart haar ovenwanten in de oven }:| En ik vergeet dat steeds :')

Andere blunders: boerenkool op het vuur zetten zonder water (die stank :X ) en heel klassiek een lading cakejes 30 min. in de magnetron doen ipv in de oven :7
Oude (on)bekende.
pi_104569738
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 november 2011 16:23 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

Bakpapier op de grond?

Bodem van de oven bedoelde ik )
  zaterdag 19 november 2011 @ 23:00:31 #200
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_104569827
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 22:58 schreef Sorella het volgende:

[..]

Bodem van de oven bedoelde ik )
Dat vliegt in brand ...
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')