abonnement Unibet Coolblue
pi_133816009
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 21:10 schreef fabarthur het volgende:
Mensen, zullen we niet gaan oordelen over wat gezond is en wat niet? Ik ben zoekende in het geloof, ik ben een mens, ik kan een momentopname hebben dat ik iets niet snap, ik zie mezelf zelfs niet als impulsief.

Maar de volgende vraag die ik heb eigenlijk is het volgende: de katholieke en orthodoxe kerk beweert dat Petrus de eerste paus was, maar nergens in de bijbel staat dat Petrus zichzelf ook als zondige erkende of dat Jezus dat deed. Het evangelie volgens Matteüs vermeldt Petrus als rots van de kerk. Jezus zegt: "Jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen''.

Vanuit daar leiden zij er dus uit dat Petrus de eerste paus was. Maar dat houdt niet in dat ze met kerk de katholieke kerk bedoelen. Iemand?
Volgens mij ben je een troll. Je reageert ook helemaal niet op wat ik je heb voorgesteld. Gezien je vele vragen lijkt me verstandiger om een topic hierover te openen. Ik hoop ,als je serieus bent , dat je ook serieuze reacties zult krijgen, maar reken daar maar niet teveel op.

En op je vraag in te gaan:

Religies en strommingen hebben allerlei eigen interpretaties en rituelen/ dogma's omdat ze denken dat dit zo hoort. Zo ook de paus, aan de hand van geschriften vinden zij dat dit klopt. Er zijn mensen ( strommingen/ religies) die hier niet mee eens zijn, anderen weer wel.

Maar dit heeft niks met jou geloof te maken, mag ik hopen. Paus of geen paus
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')