Wat staat er op de ingredientenlijst?quote:Op woensdag 2 maart 2011 17:35 schreef _Loki het volgende:
Ik heb ook even op het flesje gekeken, het is nam pla oestersaus, maar ik kan alleen nam pla vissaus vinden. Maar er staat toch echt oystersauce op. ><''
Welke van de 4 wordt van oesters gemaakt?quote:Op woensdag 2 maart 2011 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, als dat flesje wat je hebt heel wat anders is dan oestersaus en meer op vissaus lijkt, dan denk ik niet dat dit recept gaat werken. Och erm.
Ik zou effe wat anders met je bief doen en volgende keer een flesje van Lee Kum Kee halen:
[ link | afbeelding ]
Die linksonder is favoriet, dan die ernaast.
Hoewel natuurlijk in Thaise gerechten je misschien die Thaise oestersaus zou moeten gebruiken (de derde fles) maar die vind ik niet lekker. Anderen trouwens wel, dus dat zegt niks.
Maareuh en enneuh, oestersaus en vissaus zijn alletwee niet echt vissig als je ze gebruikt in een gerecht.![]()
ik neem altijd de linker ook. gewoon verrukkelijk spul.quote:Op woensdag 2 maart 2011 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, als dat flesje wat je hebt heel wat anders is dan oestersaus en meer op vissaus lijkt, dan denk ik niet dat dit recept gaat werken. Och erm.
Ik zou effe wat anders met je bief doen en volgende keer een flesje van Lee Kum Kee halen:
[ link | afbeelding ]
Die linksonder is favoriet, dan die ernaast.
Hoewel natuurlijk in Thaise gerechten je misschien die Thaise oestersaus zou moeten gebruiken (de derde fles) maar die vind ik niet lekker. Anderen trouwens wel, dus dat zegt niks.
Maareuh en enneuh, oestersaus en vissaus zijn alletwee niet echt vissig als je ze gebruikt in een gerecht.![]()
In allemaal zit oester. Alleen niet zoveel.quote:Op woensdag 2 maart 2011 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welke van de 4 wordt van oesters gemaakt?
Ik vind die derde ook heel vies, ik heb hier al heel lang een fles staan. Eerder kocht ik een bepaalde oestersaus bij de c1000 die ik nergens meer kan krijgen. Dit was echt een tegenvallerquote:Op woensdag 2 maart 2011 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, als dat flesje wat je hebt heel wat anders is dan oestersaus en meer op vissaus lijkt, dan denk ik niet dat dit recept gaat werken. Och erm.
Ik zou effe wat anders met je bief doen en volgende keer een flesje van Lee Kum Kee halen:
[ link | afbeelding ]
Die linksonder is favoriet, dan die ernaast.
Hoewel natuurlijk in Thaise gerechten je misschien die Thaise oestersaus zou moeten gebruiken (de derde fles) maar die vind ik niet lekker. Anderen trouwens wel, dus dat zegt niks.
Maareuh en enneuh, oestersaus en vissaus zijn alletwee niet echt vissig als je ze gebruikt in een gerecht.![]()
Maar let wel op, ook al denk je dat je oestersaus lekker ruikt, als je er teveel van in je gerecht stopt wordt het vies. Oestersaus, vissaus en bijv zwartebonensaus zijn van die sauzen waarbij je je maar beter aan het recept kan houden.quote:Op donderdag 3 maart 2011 11:31 schreef _Loki het volgende:
Ik heb net die links onder gehaald, en het ruikt echt zo lekker!
Bijna nootachtig, totaal niet visachtig. En die vissaus valt me ook alles mee.
Ik heb die derde en vind het wel lekker eigenlijkquote:Op woensdag 2 maart 2011 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, als dat flesje wat je hebt heel wat anders is dan oestersaus en meer op vissaus lijkt, dan denk ik niet dat dit recept gaat werken. Och erm.
Ik zou effe wat anders met je bief doen en volgende keer een flesje van Lee Kum Kee halen:
[ link | afbeelding ]
Die linksonder is favoriet, dan die ernaast.
Hoewel natuurlijk in Thaise gerechten je misschien die Thaise oestersaus zou moeten gebruiken (de derde fles) maar die vind ik niet lekker. Anderen trouwens wel, dus dat zegt niks.
Maareuh en enneuh, oestersaus en vissaus zijn alletwee niet echt vissig als je ze gebruikt in een gerecht.![]()
Die linker is de Panda brand van Lee Kum Kee, kost ¤1.95 in de toko en het meest gebruikt in chinese restaurants.quote:Op woensdag 2 maart 2011 18:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Die linksonder is favoriet, dan die ernaast.
Hoewel natuurlijk in Thaise gerechten je misschien die Thaise oestersaus zou moeten gebruiken (de derde fles) maar die vind ik niet lekker. Anderen trouwens wel, dus dat zegt niks.
En goede oestersaus wordt ook voor de Umami toegevoegd (en Kokumi). De aromastoffen zullen wel wat anders zijn, maar ik denk dat die sausjes makkelijker uitwisselbaar zijn dan sommigen hier roepen. Ik denk wel dat je dan misschien een beetje suiker en/of sojasaus kan toevoegen om het smaakverschil wat op te vangen. Even een linkje voor geinteresseerden http://www.foodproductdes(...)mami-and-beyond.aspx Hierin meer uitleg over de redenen waarom we dit soort gefermenteerde voedingsmiddelen zo graag gebruiken...quote:Op donderdag 3 maart 2011 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Goede vissaus smaakt ook niet echt vissig, maar umami
Doe eens niet zo lelijk! Die sauzen komen gewoon grotendeels overeen, alleen zitten er in die oestersaus met name meer suikers. Die kun je extra toevoegen.quote:Op donderdag 3 maart 2011 21:25 schreef RobinOok het volgende:
Ja, tuurlijk. Vervangen door ketchup kan ook. Alles kan. Vraag is alleen of je dat wilt.
En als TS geen idee heeft hoe beide sauzen smaken lijkt het me echt niet handig om een beetje aan te gaan lopen klooien en verstandiger om gewoon iets anders te maken of nog maar eens terug te gaan naar de winkel. Wat ze dus deed.
Lekker zal het zeker niet ruiken.. het zal wel trassi-like stinken... vreselijk dus.quote:Op donderdag 3 maart 2011 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Vissaus is trouwens een Romeinse uitvinding die zijn weg naar azie heeft gevonden. Tijdens de romeinse tijd waren er overal rond de middellandse zee Garum fabrieken waar men vette vis fermenteerde en saus van maakte, de Garum
Of waren het de chinezen die het de Romeinen hadden leren kennen?
Wie weet...
Zou het zelf wel een willen maken maar vrees dat het erg riekt
http://www.heinrich-wunderlich.de/encyclo/liqua.htm
En garum werd dan ook in behoorlijk wat recepten gebruikt in de romeinse keuken, getuige het kookboek van apicius. Het complete kookboek is hier te vinden.quote:Op donderdag 3 maart 2011 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Vissaus is trouwens een Romeinse uitvinding die zijn weg naar azie heeft gevonden. Tijdens de romeinse tijd waren er overal rond de middellandse zee Garum fabrieken waar men vette vis fermenteerde en saus van maakte, de Garum
Of waren het de chinezen die het de Romeinen hadden leren kennen?
Wie weet...
Zou het zelf wel een willen maken maar vrees dat het erg riekt
http://www.heinrich-wunderlich.de/encyclo/liqua.htm
Oe oe oe, dat resultaat ken ik natuurlijk niet, maar mag ik even van de gelegenheid gebruik maken om te melden dat ik er pas achter ben gekomen dat champignons met knof, shaoxing rijstwijn en oestersaus errug lekker zijn?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 15:01 schreef RobinOok het volgende:
Ik wacht nog steeds met smart op het resultaat van de Bo Luc Lac!
Was het lekker en de moeite waard?
Nou, das dan mooi.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |