abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94711970
iemand een lekker recept om op cc's te doen met mascarpone?
mama van 3 kids!
pi_94850785
Mensen in de omgeving van Eindhoven die interesse hebben in tweedehands bakspulletjes, willen jullie me even PM-en? Heb een lijstje gemaakt van alles dat weggaat, plus prijzen. Alleen afhalen dus, ik ga geen spulletjes versturen :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_94858752
Voor de verjaardag van mijn moeder heb ik een taart laten maken door een vrouw uit Maasbracht.

Ik ben er super blij mee! En hij was ook erg lekker!
Hij is gevuld met marshmellow-chocolademousse en chocoladecreme. O+

Smile Bigger!
The world needs it!
pi_94870832
Vanmiddag een zwembad taartje voor mn zoon gemaakt die morgen afzwemt voor a.
Ik heb een biscuit gemaakt, daar frambozenjam op en daar bovenop de banketbakkers room en dat bekleed met fondant.
Nu loopt de fondant erg door, komt dat omdat ik er geen biscuitlaag meer boven op heb gedaan?
pi_94870911
en hoe krijgen jullie de fondant toch zo netjes over de taarten gedrapeerd?
  vrijdag 1 april 2011 @ 00:03:16 #131
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_94884002
quote:
1s.gif Op donderdag 31 maart 2011 20:42 schreef missyB het volgende:
Vanmiddag een zwembad taartje voor mn zoon gemaakt die morgen afzwemt voor a.
Ik heb een biscuit gemaakt, daar frambozenjam op en daar bovenop de banketbakkers room en dat bekleed met fondant.
Nu loopt de fondant erg door, komt dat omdat ik er geen biscuitlaag meer boven op heb gedaan?
De manier om een taart met fondant of marsepein te maken is als volgt:
biscuit - vulling - biscuit en dan het biscuit afsmeren met botercreme zowel de zij als bovenkant. Fondant en marsepein reageren namelijk op water wat in alle vullingen aanwezig is.

Op je vraag over het bekleden, denk ik dat het ook al scheelt als je het doet zoals ik hierboven opschreef. Verder is het gewoon een kwestie van geduld en voorzichtig een beetje trekken en in model brengen.

Succes
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_94890624
fijn bedankt voor je reactie, net wat ik al dacht dus.
De smaak zal er vast niet minder om zijn en zoonlief heeft hem gezien toen ie nog netjes was en vond het toch erg stoer dat mam een zwembad taart had gemaakt.
ipv botercreme gebruik ik trouwens witte chocopasta das me toch lekker!
vandaag even crisco halen tegen het geplak van de fondant op mn aanrecht
pi_94893401
quote:
10s.gif Op donderdag 31 maart 2011 16:13 schreef limbolandjgirl het volgende:
Voor de verjaardag van mijn moeder heb ik een taart laten maken door een vrouw uit Maasbracht.

Ik ben er super blij mee! En hij was ook erg lekker!
Hij is gevuld met marshmellow-chocolademousse en chocoladecreme. O+
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow, die is echt prachtig!!!
pi_94900745
Ik heb een taartrecept waar zowel zelfrijzend bakmeel als natriumbicarbonaat in staat. Iemand enig idee waar ik dat kan krijgen? Ik las ergens dat het hetzelfde is als baking soda of zuiveringszout, kun je dat gewoon in de supermarkt halen? Of kun je ipv 1/2 theelepel NBC ook bakpoeder of backin gebruiken?

Ik heb al het eea besteld om volgende week mee aan de slag te gaan, een kilo witte rolfondant, crisco, paletmes etc. Hoeveel rolfondant heb je nodig om een normale taart (ong 22cm, rond) te bedekken, circa 500g toch? En je werkblad smeer je dan in met crisco?

Als crumbcoating ga ik volgens het recept wittechocoladeganache gebruiken ipv botercreme, maar er gaat 1,3 (!) kg witte chocola in, dat is echt veel of lijkt dat maar zo? :o
  vrijdag 1 april 2011 @ 23:09:04 #135
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_94925070
kan je halen bij de apotheek. 3 euro ofzo en daar kan je best een tijd me doen (als je het niet 3 keer per dag gebruikt ;) )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 2 april 2011 @ 10:37:11 #136
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_94935334
Mooie taart, Limbolandgirl! :Y ^O^

Ik heb voor vandaag een Spongebob taart gemaakt. Wát een puzzelwerk. Gruwelijk!!! :'( Nooit meer een Spongebob taart dus! :D



  zaterdag 2 april 2011 @ 10:58:52 #137
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_94935717
Hij is wel weer prachtig, Spuuglokje!
pi_94939000
Wauw Spuuglokje, ik blijf me elke keer verbazen over hoe ongelofelijk strak jouw taarten zijn. Ook de Spongebob is geweldig!
A balanced diet is a cookie in each hand
  zaterdag 2 april 2011 @ 13:32:54 #139
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_94939578
Bedankt. O+ Ik had oorspronkelijk het plan om er ook nog van die anemonen op te maken, maar ik had er letterlijk en figuurlijk niet meer de kracht voor om nog meer sliertjes te knijpen met zo'n kleipistool.
  zaterdag 2 april 2011 @ 13:50:51 #140
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_94940118
Wow die spongebob, cool!

en dat zuiveringszout is ook te halen bij de da drogist (had ik laatst ook nodig)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_94969837
Wat een prachtige taarten. Ik ga het binnenkort ook een keer proberen. Maar ik ga eerst eens klein starten met cc. :)
  zondag 3 april 2011 @ 13:43:07 #142
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_94976034


Beetje bibberige foto. Goed eerste try. Gewone cake met witte chocola/japanse wijnbes vulling. Het is een egel. xD
pi_94977547
Het is een kruising tussen een egel en een rendier denk ik.. :P Maar leuk! Goed voor een eerste poging!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_94983921
Wat een leukerd Silmarwen!
A balanced diet is a cookie in each hand
  zondag 3 april 2011 @ 17:24:50 #145
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_94984742
Japanse wijnbesvulling, dat klinkt bijzonder!
  zondag 3 april 2011 @ 21:44:25 #146
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_94998469
Mijn schoonmoeder heeft een Japansewijnbestruik in haar tuin. Smaakt een beetje als zurige frambozen, zijn ook iets kleiner en steviger van structuur. De vulling, en de cake waren erg lekker moet ik zeggen. xD Alleen een egel maken is wat lastig. :D
pi_95009258
Leuk, Silmarwen! Was er nog een reden dat het een egel moest worden? :D

En Puuglokje, die spongebob _O_ Wat een gepriegel zeg!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 4 april 2011 @ 08:00:52 #148
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_95011807
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 01:18 schreef Isabeau het volgende:
Leuk, Silmarwen! Was er nog een reden dat het een egel moest worden? :D

En Puuglokje, die spongebob _O_ Wat een gepriegel zeg!
Nou. xD Het was voor Knut en Knut zijn vroegere knuffeltje was een egel, genaamd Harold. Yade had Harold gevonden en die is er ook gek op. En Yade wilde eigenlijk een roze hartjestaart met glittertjes maken voor pappa, we hebben het maar bij Harold gelaten. :D
pi_95012655
Yade moet de roze hartjestaart met glittertjes maar voor mama's verjaardag bewaren :D
Maar leuk, de reden voor de egeltaart :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 4 april 2011 @ 20:02:17 #150
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95038670
Wat creaties van het weekend voor mijn verjaarsfeestje.

cupcakes vanille en vanille met chocolade stukken in mini en normaal formaat.

en ik had nog wat petitfours gemaakt, deze gevuld met sinaasappel botercreme en getrempeerd met abrikozen jam, laagje marsepein en dan gedoopt in vloeibare fondant en de onderkantjes met chocolade.
Hazelnoten schuimpjes met ertussen chocolade mokka creme en gedipt in amandelschaafsel en soesjes met slagroom.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')