Ik denk dat je gewoon zo'n zilverkleurig karton zelf moet bekleden met roze fondant.quote:Op dinsdag 5 april 2011 10:20 schreef missyB het volgende:
iemand enig idee wat ze bedoelen met een rose beklede cakedrum?
Moet ik echt zoeken naar zo n rose bekleed geval of bekleed ik die zelf met rose fondant?
ben een hoedentaart aan het maken maar kom dus zo niet uit de beschrijving.
Om die plooien eruit te krijgen moet je het volgens mij een beetje omhoog/naar buiten trekken terwijl je het met je hand naar beneden strijkt. Deze meneer legt dat uit en doet dat voor vanaf 2:30.quote:Op dinsdag 5 april 2011 16:53 schreef missyB het volgende:
pffff mn hoed wil niet, ik ga maar eens filmpje bekijken omtrent het bekleden met fondant, ik krijg echt allemaal lelijke naden en plooien aan de onderkant zeg maar.
Snij je de cakejes af voordat je de marsepein erop doet? Mijn cakejes worden altijd zo bol... Ik gebruik het recept van Nigella Lawson; de nooit mislukkende cupcakesquote:Op dinsdag 5 april 2011 23:24 schreef MissHobje het volgende:
Net nog even gefröbeld voor op mijn werk morgen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Luchtige botercreme en frambozenjam natuurlijkquote:Op zaterdag 9 april 2011 22:08 schreef Franneh het volgende:
Leuk zeg die mergpijp!
Wat was de vulling?
Inu, leuk taartje en leuk ingepakt!
Hier nog steeds aan het oefenen.. binnenkort 2 taarten maken als oefenproject voor mijn leidinggevende. (Gelukkig een doodnormaal mens dus hoef niet bang te zijn voor ontslag.![]()
)
Binnenkort maar eens ergens kijken voor een leuke (betaalbare) workshop.
Mooi taartje zeg! En lekker ook zo te horenquote:Op zondag 10 april 2011 09:30 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje. Het is een chocoladecake (smaakt naar brownie) met wittechocoladeganache en vanillefondant. Erg machtig
.
Gewaagd, zo op het randje van je aanrechtquote:Op zondag 10 april 2011 09:30 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje. Het is een chocoladecake (smaakt naar brownie) met wittechocoladeganache en vanillefondant. Erg machtig
.
Wowquote:Op zondag 10 april 2011 19:55 schreef sammyd118 het volgende:
[ afbeelding ]
Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen.
Poedersuiker lijkt me niet hetzelfde als vanilla frosting, omdat er geen vanille(extract) in poedersuiker zit. Muffinvormpjes kun je in de supermarkt, bij de Pipoos of online bestellen (www.deleukstetaartenshop.nl www.creacake.com) en op die sites en bij de Pipoos verkopen ze ook eetbare kleurstof.quote:Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.
En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Er zit een mooi glansje over je taartquote:Op maandag 11 april 2011 18:56 schreef MissHobje het volgende:
net gefreubelden die gaat mee naar mams
Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening
Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom.
[ afbeelding ]
Dank je!quote:Op donderdag 14 april 2011 14:13 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Poedersuiker lijkt me niet hetzelfde als vanilla frosting, omdat er geen vanille(extract) in poedersuiker zit. Muffinvormpjes kun je in de supermarkt, bij de Pipoos of online bestellen (www.deleukstetaartenshop.nl www.creacake.com) en op die sites en bij de Pipoos verkopen ze ook eetbare kleurstof.
poedersuiker + plantaardige boter misschien?quote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Botercreme maak ik van boter gemaakt op basis van zonnebloem oliequote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
De muffin vormpjes kan je ook bij de hema kopen. Deze zijn goedkoper dan die bij de pipoos of in de supermarkt. Ze zijn er in 2 maten; normaal en klein. Ze zijn ook nog eens heel erg vrolijk. Kleurstof heb ik bij de toko gekocht. Voor 3,75 4 kleine flesjes kleurstof (rood, groen, geel en blauw). Ze hebben ook grotere flesjes die zijn 2 euro per stuk dacht ik.quote:Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.
En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Prachtig, Hob! Maak je die bloemen zelf of zijn die kant en klaar?quote:Op maandag 11 april 2011 18:56 schreef MissHobje het volgende:
net gefreubelden die gaat mee naar mams
Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening
Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom.
[ afbeelding ]
Thanks for the tip!quote:Op donderdag 14 april 2011 15:09 schreef _evenstar_ het volgende:
[..]
Botercreme maak ik van boter gemaakt op basis van zonnebloem olieen slagroom heb je bij reforms soja of rijstenmelk slagroom.
Fondant maak ik zelf MMF door marshmellows , water en poedersuiker en met kleurvloeistoffen kleur geven.
Verders, ik weet dat het niet bij iedereen werkt, maar als je op een pakje ongeslagen slagroom 3 kerutabs laat smelten en dan klopt dat de lactose afgebroken wordt.
Hier botercreme van Crisco (vegetable shortening; volgens mij ook hier en daar wel in NL te verkrijgen of te vervangen door gewone plantaardige margarine), poedersuiker, een drupje sojamelk en een paar druppels vanille. Fondant is gewoon lactose-vrij als je het maakt van marshmellows, poedersuiker en een drup water. In plaats van botercreme gebruik ik soms ook kant-en-klare frosting die lactose-vrij is, maar ik heb geen idee of die ook in NL te koop is. Kwestie van etiketjes lezen, dat ben je vast wel gewendquote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Die van de hema vind ik erg leuk en kleurig wel met printje. Bij de Xenos zijn het uni kleuren.quote:Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.
En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Thanksquote:Op donderdag 14 april 2011 16:49 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Prachtig, Hob! Maak je die bloemen zelf of zijn die kant en klaar?
Oooh, wat handigquote:Op zaterdag 16 april 2011 22:30 schreef MissHobje het volgende:
Thanks![]()
die bloemetjes daar heb je uitstekers voor zoals deze bv: [ afbeelding ]
Die grotere bewerk ik dan wel iets zodat ie net wat leuker is.
Jeeetje wat mooi. Lijkt me erg ingewikkeld om te maken.quote:Op zondag 10 april 2011 19:55 schreef sammyd118 het volgende:
[ afbeelding ]
Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen.
Heb je foto's gemaakt?quote:Op zaterdag 16 april 2011 21:13 schreef Bommes het volgende:
Heb vandaag m'n eerste taart gemaakt met fondant. Erg leuk. Ga er binnenkort weer een maken.
Mooiquote:Op zondag 17 april 2011 00:16 schreef Bommes het volgende:
[..]
Heb ik gedaan. Zal ze binnenkort plaatsen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |