quote:
daarom een receptje voor dr

Bara (peulvruchtensnack)
Ingrediënten:
* 3 theelepels Exotimex Knoflook
* 1 theelepel Masala
* 100 gram gele erwten besan (vers gemalen gele split erwten)
* 1/2 Madam Jeanette peper
* olie
* 300 gram zelfrijzend bakmeel
* 2 theelepels jeera (gemalen komijn)
* 3 takken selderij
* 250-290 ml. water
* 3 1/2 gram zout
Waar zijn de benodigde Surinaamse Faja Lobi producten verkrijgbaar?
Bereidingswijze:
Alle ingrediënten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg èèn nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen).
Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.
Serveertip:
De bara serveren met Chutney, Exotimex Redi Pepre Sauce, Exotimex Mastersauce, Faja Lobi Hot Sambal.
Variatietip:
In plaats van gele erwten besan kan ter variatie ook oerdie besan, dit is vers gemalen oerdie, worden gebruikt; in dat geval spinazie of tajerblad gebruiken in plaats van selderij.