abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_92792053
Eerste missie Jurien geslaagd BRON DE TELEGRAAF
van onze redactie
AMSTERDAM - Secret Story-deelnemer Jurien heeft in de eerste 24 uur na zijn intrek in de villa duizend euro in zijn zak mogen steken.

De kandidaat is er namelijk in geslaagd om zijn medebewoners ervan te overtuigen dat hij het huis meteen al na de start van het programma wilde verlaten omdat hij ze niet leuk vond.

Na een nacht in de geheime kamer is het de bedoeling dat Jurien opnieuw zijn intrekt neemt in het huis. "Je vertelt je medebewoners dat je door mij bent gesoleerd en dat je 24 uur bedenktijd hebt gekregen", zo kreeg de kunstenaar te horen van De Stem. "Je hebt geen idee waar je bent geweest en je hebt besloten dat je toch wilde blijven."

Of de medebewoners de uitleg van Jurien zullen accepteren zal snel duidelijk worden...
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_92792157
Secret Story trekt 541.000 kijkers BRON DE TELEGRAAF
AMSTERDAM - De eerste aflevering van de groots aangekondigde realityserie Secret Story heeft zondagavond 541.000 kijkers getrokken, zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het programma van NET5, waarbij vijftien mensen drie maanden zitten opgesloten in een huis en daar ieder een geheim moeten zien te bewaren, wordt elke werkdag uitgezonden.

Secret Story haalde daarmee net niet de Dag Top 25 van de kijkcijfers. De laatste plek in deze lijst is voor CSI Miami, met 560.000 kijkers. Secret Story is veruit het grootste en kostbaarste tv-programma uit de geschiedenis van NET5. Om de Nederlandse versie te kunnen maken, heeft de vrouwenzender het aantal dramaseries dit jaar teruggebracht van vier naar twee.

Boer Zoekt Vrouw (KRO) haalde weer eens de eerste plek in de Dag Top 25. Maar met 4.997.000 kijkers verbrak het liefdesprogramma niet zijn eigen record. Dat lag eerder ruim boven de vijf miljoen. De laatste boeren - Annemarie, Frank en Marcel - maakten in de uitzending van zondagavond hun definitieve keuze.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_92793581
Kijkcijfers van vanavond al bekend?
pi_92826393
Liefdesdilemma voor Laura in Secret Story

AMSTERDAM - Secret Story-bewoonster Laura heeft het hartverscheurend moeilijk in de villa. Ze lijkt veel meer te voelen voor Alex dan voor haar opgedrongen liefje Guido.

Laura

Laura kreeg samen met Guido van De Stem de opdracht de andere bewoners om de tuin te leiden door de indruk te wekken dat ze verliefd zijn. Deze missie dreigt ernstig in de knel te komen, nu Laura gevoelens lijkt te hebben voor Alex...

Op bed liggend met Alex heeft Laura geprobeerd uit te leggen dat in het huis 'niets is wat het lijkt'. Alex, die heeft gemerkt dat Laura na hun eerste knuffelpartij van zondagavond afstand neemt, lijkt haar hint maar deels te ontvangen. 'Natuurlijk kan iemand een missie hebben, maar die is dan na een week afgelopen. Dan is het toch klaar?'

Maar hoe lang de opdracht van Laura en Guido duurt, heeft De Stem niet gezegd...

Bron de Telegraaf
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_92826430
Eerste Secret Story-man genomineerd

AMSTERDAM - De eerste nominatieronde in Secret Story is een feit. Nog deze week moet een van de mannen vertrekken.

Secret Story Leader
De vrouwen moeten van De Stem twee heren nomineren. Aanstaande donderdag wordt bekend wie de meeste stemmen heeft gekregen. Tijdens de liveshow, die wordt gepresenteerd door Renate Verbaan en Bart Boonstra, moet hij de villa verlaten.

Bron de Telegraaf
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  Admin woensdag 16 februari 2011 @ 11:13:05 #31
1 crew  Danny
Don't blink!
pi_92859063
Oh hi Mark!
Zie wat ik kijk: trakt.tv
FOK! kan je hulp goed gebruiken: Doneer of Neem een premium account. Je kunt je ook aanmelden als crewlid (allemaal mag ook!)
  Admin woensdag 16 februari 2011 @ 13:36:57 #32
1 crew  Danny
Don't blink!
pi_92864213
Oh hi Mark!
Zie wat ik kijk: trakt.tv
FOK! kan je hulp goed gebruiken: Doneer of Neem een premium account. Je kunt je ook aanmelden als crewlid (allemaal mag ook!)
  woensdag 16 februari 2011 @ 13:39:17 #33
82471 CrazyDutchPunk
Just watch me burn...
pi_92864285
You know when you close your eyes and wish for something?
Well, God's the person that is ignoring you.
  Moderator donderdag 17 februari 2011 @ 12:18:14 #34
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_92909837
Renate Verbaan vindt een liveshow doen heerlijk

AMSTERDAM - Renate Verbaan heeft enorm veel zin in de grote liveshow van Secret Story vanavond. Live televisie maken vindt de presentatrice dan ook 'heelijk'.


"Live televisie maken voelt als een sneltrein die pas stopt met rijden als de aftiteling loopt", zegt Renate in een interview met Spits. "Heerlijk vind ik dat!"

Maar hoe heerlijk ze het ook vindt om een liveshow te presenteren, de zenuwen zijn er ook. "Voor een liveshow gebruik ik altijd een beetje homeopathische bloesemspray. Ik ben daar ooit eens mee begonnen toen ik de TMF Awards moest presenteren in een bomvol Ahoy", zegt de aanstaande vrouw van Winston Gerschtanowitz. "Nog altijd zit het in mijn tas, al is het tegenwoordig vooral psychisch hoor. Tegen de zenuwen heb ik het niet meer nodig."

Vanavond is de grote liveshow van Secret Story waarin bekend wordt welke kandidaat als eerste het huis moet verlaten. Wordt het Gerard, Jurien of Philip?

telegraaf
Relativiteit is van toepassing op natuurkunde, niet op ethiek
  Moderator donderdag 17 februari 2011 @ 15:05:59 #35
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_92917553
'Secret Story wordt zeker een succes

Net 5-baas Alphons Martens neemt grote risicos met de dure realityserie Secret Story. Ik loop door de straten om te kijken wie er op de bank zitten te kijken.


Hij pakt zijn iPhone. Het zijn fantastische apparaten, die spullen van Apple, maar snel een adres terugvinden lukt me niet. Alphons Martens, programmadirecteur bij NET 5, de tv-vrouwenvleugel van SBS, is een gadgetfreak en was in een ander leven graag industrieel vormgever geworden. Kijk, hoe mooi het eruit ziet. Al die schuivende luiken. Maar die adressen... Net te klein voor mijn vingers.

De voormalige TU Delft-student viert zijn voorliefde voor esthetiek en techniek alweer meer dan 17 jaar bot in de televisie-industrie. Ik zou graag de Steve Jobs (Apple-topman) van de televisie worden, lacht hij.

De olijke krullenbol, ooit begonnen als productieonderdaan bij John de Mol producties (ik moest ooit 500 juryleden at random uit een telefoonboek bellen voor een Miss Holland verkiezing), is sinds deze zomer de baas van NET 5, en sinds vorige week de kapitein van Secret Story, het tv-slagschip van de zender.

Risicovolle keuze

Hij lacht er jongensachtig bij, want hij weet dat het een risicovolle do-or die- keuze is om deze Big Brother-variant om half acht te programmeren tegenover het RTL Nieuws en De Wereld Draait Door. Het wordt een succes, het moet groeien.

Hij start een historisch expos, waarbij zijn analytische geest zich verraadt, om uit te leggen waarom hij de zeer dure investering aan het programma werken 80 mensen aandurft. Bij Veronica, waar hij eerst baas was, programmeerde hij Temptation Island, het heftige relatieprogramma waarbij de monogamie van stellen werd getest. Dat had ik nodig om kijkers te trekken, maar het was geen programma waar je met je vrienden over sprak, omdat het guilty pleasure was.

Om Veronica toch tot een bovengronds gesprekstopic te maken lanceerde hij meer maatschappelijke reportageprogrammas, zoals Down With Johnny en Lauren Verslaat. Over een goede zender moet worden gesproken, zegt hij.

De zenderbaas heeft daarom nu Secret Story aangeschaft. Vijftien jonge mensen (tot 38 jaar) bevinden zich in een hermetisch van de buitenwereld afgesloten villa in Portugal en moeten elkaar naar huis proberen te sturen. Anders dan bij Big Brother is de crux van deze voyeuristische isolatieserie dat de bewoners allen een geheim met zich meedragen, varirend van een tragische afwijking (slaapwandelen) tot aan bizarre karaktereigenschappen (extreme jaloezie). Die moeten de tv-kluizenaars bij elkaar zien te achterhalen.

Vooralsnog lijkt Martens opzet nog niet geslaagd. Met een kijkeraantal dat gemiddeld cirkelt rond de 300.000 zielen (dinsdag 248.000), beginnen mediazuurtjes alweer te muiten. Sommige kijkcijfer-fetisjisten, waartoe Martens zelf ook behoort (het is een controle n een verslaving), menen dat een flop zelfs al aanstaande is, maar voor die kwalificatie vindt het Net 5-opperhoofd het te vroeg.

Hij baseert zijn optimisme op het gebruik van social media. De vijftien deelnemers hebben internetmaten die berichten sturen over hun vrienden in de villa. We hadden de eerste dagen meer dan 1 miljoen pageviews. Dat is meer dan een hele maand op Net 5. Op Twitter waren we wereldwijd trending topic nummer 1.

En hops, daar komen nog meer cijfers. We hadden binnen de doelgroep vrouw 20-45 een kijkdichtheid van 5,5%. De geprognosticeerde doelstelling van een kijkdichtheid van 3% hebben we ook gehaald.

De nieuwe wereld van het televisie maken bestaat niet langer alleen uit het zenden van een signaal naar een televisiekast, legt hij uit. Hij werkt met modeplatform Fashion-scene aan het opzetten van een multimediaal fashionkanaal, waarbij verslaggeefsters van de site met een camera hun verbazing tonen over producten of modetrends. Aangevuld met beelden van aangekochte fashionkanalen kun je vanuit internet een nieuw programma ontwikkelen. Kijk naar GeenStijl en Powned.

Toch is niet alles te vatten in rekenkundige reeksen. De kijker is ook een mens dat op de bank uitbuikt en chips eet. Martens knijpt zijn ogen dicht. De oude John de Mol proteg heeft een paar trucjes afgekeken van de Talpa-keizer. Net als De Mol gluurt hij in huiskamers om te checken of de serie aanslaat. Bij een wandelingetje naar de Albert Heijn kruist hij in Amsterdam-Zuid verschillende straten. Ogen toegeknepen: In de Van Breestraat kijken mensen. Ter hoogte van nummer 170 zag ik een stel.

Of hij ook zou aanbellen? Nee, dat doe ik niet. Waarom niet? Waarschijnlijk zegt hj dan: Ik moet kijken van hr. Met zelfspot: Je moet jezelf niet te serieus nemen.

De Pers
Relativiteit is van toepassing op natuurkunde, niet op ethiek
  vrijdag 18 februari 2011 @ 00:18:18 #36
162917 tuinfluiter
Ene FOK!ker is de andere niet.
pi_92947557
do 17 feb 2011, 22:15 |

Jurien eerste afvaller Secret Story van onze redactie

AMSTERDAM - Moest hij net na binnenkomst in Het huis der Geheimen nog net doen alsof hij vertrok, dit keer is het serieus: Jurien is de eerste bewoner die afvalt in Secret Story.

De kunstenaar vindt het jammer dat zijn deelname aan het programma al zo snel ten einde is: "Het gaat goed met me, maar ik baal wel", liet hij aan presentatoren Renate en Bart weten.

"Het was een vreemde binnenkomst en het is jammer dat er zo snel een einde aan het avontuur komt."

Jurien zal donderdagavond meteen op het vliegtuig naar Nederland stappen, maar uiteraard niet voordat hij zijn geheim moest delen met de kijkers thuis. "Mijn geheim is dat ik een keer anabolen heb gebruikt", zo deelde hij mee.

Volgende week is de beurt aan de mannen in Het huis der Geheimen om de vrouwelijke medebewoners te nomineren.http://www.telegraaf.nl/p(...)_Secret_Story__.html
  Moderator vrijdag 18 februari 2011 @ 11:15:42 #37
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_92957376
Secret Story scoort niet

AMSTERDAM - De geheimen van de bewoners in Het Huis der Geheimen lijkt, vooralsnog, maar weinig mensen te boeien. De eerste grote liveshow van Secret Story haalde donderdagavond de top 25 van best bekeken programma's niet.


De eerste grote liveshow trok donderdag 274.000 kijkers. De reguliere uitzending om half 8 was goed voor gemiddeld 220.000 kijkers.

Het nieuwe reallife-programma Secret Story, waaraan mensen meedoen die een geheim met zich meedragen. Kandidaat Jurien, die in het geheim anabnolen slikte, moest Het Huis der Geheimen als eerste verlaten.

In tegenstelling tot Secret Story, hield Wie is de Mol? wel veel mensen aan de buis gekluisterd. Bijna 1,7 miljoen mensen zagen hoe Pepijn Gunneweg het spelprogramma van de Avro moest verlaten. Wie is de Mol? staat op de eerste plaats in de lijst van best gekeken programma's van donderdag. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De Nederlandse soapserie Goede Tijden Slechte Tijden (1,4 miljoen) en Het Journaal van 20 uur (1,3 miljoen) staan respectievelijk op de tweede en derde plaats in de lijst.

De nieuwe NCRV-serie Levenslied is de hekkensluiter van de lijst met 673.000 kijkers.

Telegraaf
Relativiteit is van toepassing op natuurkunde, niet op ethiek
  zaterdag 19 februari 2011 @ 12:25:28 #38
162917 tuinfluiter
Ene FOK!ker is de andere niet.
pi_93007888


Teleurstellende kijkcijfers voor Secret Story


19 februari 2011, Zaterdag

Wat de kijkcijferhit van 2011 moest worden, maakt het niet helemaal waar.
De kijkcijfers van het programma met de geheimen, Secret Story, vallen tegen.

Hoewel de eerste aflevering afgelopen zondag door iets meer dan een half miljoen mensen werd bekeken,
trok de eerste liveshow van donderdag er slechts 274.000. De dagelijkse update van de belevenissen van de bewoners trekken gemiddeld 300.000 kijkers, zo meldt Stichting Kijk Onderzoek.

De kandidaten hebben ieder een geheim. De kunst is om achter deze geheimen te komen en zo geld te verdienen. Jurien Rosevink moest donderdag als eerste het huis verlaten. De presentatie van Secret Story ligt in handen van Renate Verbaan en nieuwkomer Bart Boonstra.

http://www.showbiznewz.nl(...)or-secret-story.html
pi_93012583
Secret Story-huis onder de poep

van onze redactie
AMSTERDAM - De kandidaten van Secret Story werden zaterdagochtend gewekt door een onaangename geur.


Joanna vertrouwde het niet en stak haar neus onder de dekens. Niet veel later werd de oorzaak van de stank ontdekt: op de vloer in de woonkamer lag ontlasting!
Servio stak als eerste zijn handen uit de mouwen en ruimde de boel op. Gelukkig werd hij bijgestaan door Sharon.
"Heeft iemand het toilet niet gehaald of is het een clue en is iemand in het huis een schijter", valt te lezen op de website van het programma. Een ding is zeker: dit zaakje stinkt. Tot nu toe heeft niemand zijn of haar smerige actie opgebiecht..

bron
When everything is coming your way, you're in the wrong lane.
  zaterdag 19 februari 2011 @ 14:52:35 #40
162917 tuinfluiter
Ene FOK!ker is de andere niet.
pi_93012808
za 19 feb 2011, 14:16 | 1 reactie

'SST Sofia is pornoster' van onze redactie
AMSTERDAM - Over Secret Story-kandidaat Sofia doen op internet de wildste geruchten de ronde. Zo zou zij niemand minder zijn dan pornoster Sofia Valentina. Intussen barst de kersverse realityster van de heimwee en staat ze op het punt haar koffers te pakken.

Wie op Google de naam 'Sofia Valentina' intypt, zal ongetwijfeld rode oortjes krijgen. Pornowebsites vol filmpjes en pikante afbeeldingen komen tevoorschijn. Diverse bronnen beweren op internet dat het hier om Secret Story-kandidaat Sofia gaat.

De donkerharige diva voelt zich niet op haar gemak in de villa in Portugal. Na een paniekaanval vertelde ze haar medebewoners dat ze graag naar huis wil. "Ik wil mijn geld gewoon aan iemand geven en mijn koffers pakken." Sofia mist haar man en huisdieren. Of de kandidaat werkelijk zal opstappen, is nog maar de vraag.

Eerder deze week raakte Secret Story-kandidaat Guido in opspraak. Zo zou hij poedelnaakt te bewonderen zijn op pikante websites n zijn diensten hebben aangeboden als homo-escort.

http://www.telegraaf.nl/p(...)ter___.html?sn=prive
  zondag 20 februari 2011 @ 00:27:44 #41
162917 tuinfluiter
Ene FOK!ker is de andere niet.
pi_93037278
Dit topic is niet voor twitterberichten, voor een keer mag dat toch wel?

  zondag 20 februari 2011 @ 09:33:45 #42
256363 ZoKanIkHetOok
Also twitterte Zarathustra.
pi_93045791
quote:
12s.gif Op zondag 20 februari 2011 00:27 schreef tuinfluiter het volgende:
Dit topic is niet voor twitterberichten, voor een keer mag dat toch wel?

[ afbeelding ]
Waarom slaapt hij niet? Loopt hij te piekeren over manieren om Secret Story beter te maken? Hij kan beter gewoon gaan slapen, want dit wordt toch niets meer.

He gambled, he lost.
  zondag 20 februari 2011 @ 09:34:53 #43
256363 ZoKanIkHetOok
Also twitterte Zarathustra.
pi_93045805
Oh wacht, hij heeft het over het programma.

Is dat zo? Zijn de deelnemers kapot van het wantrouwen? Ik kijk het niet. (maar goed, wie wel)
pi_93046042
quote:
Veronica Magazine:

"Kom er als eerste achter welk geheim bij wie hoort. Kijk donderdag 24 februari snel op www.veronicamagazine.nl".
pi_93058202
Ik vind eerlijkheidshalve die hele renate verbaan met die lege grijns die ze altijd opzet zelfs een sta-in de weg bij het programma.Ze praat ook irritant altijd door haar neus }:| :r
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF n op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_93093965
Kijkcijfers Secret Story ingestortTv en Film | admin | February 21, 2011 at 10:34 am
--------------------------------------------------------------------------------
De kijkcijfers van de NET 5-realityshow Secret Story zijn zondag compleet ingestort. De speciale aflevering Secret Story so far, met alle hoogtepunten van de afgelopen week, trok de show naar een nieuw dieptepunt van slechts 169.000 kijkers. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde data van Stichting KijkOnderzoek.

Hiermee verbrak het nieuwe programma van presentatoren Bart Boonstra en Renate Verbaan het vorige laagterecord van 220.000 kijkers op de reguliere uitzending van donderdag. Bijna alle NET 5-programmas om Secret Story heen wisten zondag meer kijkers te boeien, zoals Extreme Makeover Home Edition (231.000) en Fringe (243.000).

NET 5-baas Alphons Martens zei donderdag in een interview met De Pers nog niet te willen zeggen dat de dure realityshow een flop is. Het wordt een succes, het moet groeien, stelde de NET 5-programmadirecteur iedereen gerust.

Bron.
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
― Mark Twain
'Stupidity has become as common as common sense was before.'
  maandag 21 februari 2011 @ 11:10:32 #47
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_93094245
Het was al een teken aan de wand dat er hier gisteren helemaal geen uitzendingstopic werd geopend. Ik geloof er niet zo in dat het nog gaat aantrekken, daar is de tijdsduur van drie maanden ook te kort voor. Bij DGK kon men zich die relaxte houding veroorloven, want dat duurde voort en voort.
Hier is dat toch echt een ander verhaal en moet men zich even flink achter de oren gaan krabben over hoe verder.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_93094380
Plastic Big Brother

Uitgegeven: 21 februari 2011 08:12
Laatst gewijzigd: 21 februari 2011 08:18

Nep is de nieuwe norm bij Net 5. Hoe de nieuwe realitysoap Secret Story faken tot kunst
verheft. Door Paul de Lange.

Moeilijk te zeggen na n week wie of wat nou het meest onecht is aan Secret Story.
Zelden zoveel fake en plastic in n tv-programma zien samenkomen als in deze
nieuwe Big Brother-opvolger.
Tot nu toe lijkt deelneemster Sofia de grootste kans te maken op de Fake Tv Award 2011
- een prijs die zo aan het winnen van deze realityshow gekoppeld kan worden.

Het idee achter Secret Story:
alle vijftien bewoners van een huis vol verborgen camera's hebben een geheim.
Dat geheim moeten ze van elkaar zien te achterhalen.

Bij Sofia lijkt dat niet bijster moeilijk.
Ze ziet eruit als een pornomodel, loopt als een pornomodel en praat als een pornomodel.
Sterker nog, Sofia s een pornomodel. Geweest althans.

Spuiten & Slikken

Daar is niet veel research voor nodig: ze heeft weleens in Spuiten & Slikken gezeten.
En van de deelnemers herkent Sofia dan ook en denkt daarmee haar geheim te raden.
Maar blijkbaar loopt ze met nog iets bizarders rond.
Want haar pornoverleden is niet haar geheim, zo meldt De Stem.

Alleen die is wellicht nog iets onwerkelijker dan Sofia.
De Stem opereert in het huis als een onzichtbaar opperwezen, wiens wil wet is.
Aan het eind van elke zin daalt zijn stemgeluid naar een geforceerd soort donkerbruin.
Hoewel er ook momenten zijn waarop De Stem vergeet zijn nepstem op te zetten.

Dan brengt presentator Bart het er vlekkelozer vanaf.
Deze berhippe vogel (met het warrigste kapsel sinds Jeroen Pauw) gooit er zonder
haperen zinnen uit als: Anyway, tweet vooral lekker mee op hashtag s-s-t-n-l en see you
tijdens de volgende live update- en weet daarbij in n vloeiende beweging drie camera's
te pakken en twee coole gebaartjes met zijn wijsvingers te maken.

Kijkcijfers

Helaas kan ook Bart de dramatische kijkcijfers niet keren.
Misschien komt het daarmee nog wel goed als lekker ding Laura
(ooit op n na Miss Nederland, maar dat is niet haar geheim) straks met iemand het
bed induikt.

Seks redde immers ook Big Brother.
En de vraag is niet zozeer f maar met wie Laura dat gaat doen.

Guido, waarmee ze volgens een geheime missie - opgelegd door De Stem - een relatie
moet faken? Of Alex, de gladjakker die ze 'echt' leuk vindt?

Het is nog lang niet zeker dat het die laatste wordt.
Secret Story verheft faken tot kunst.
Het gaat erom wie het beste zijn onechte ik naar boven kan halen.

Sofia blijft daarbij een van de topfavorieten.
Als ze tenminste niet voortijdig uitvalt.
Want tijdens een potje stoeien met Sergio voelt ze ineens pijn in haar borststreek.
De veelzeggende vraag van Sergio, voordat hij als een nepdokter haar nepborsten
inspecteert: is het je silicone of je hart?

http://www.nu.nl/column-maandag/2451619/plastic-big-brother.html
It's perfectly safe. ... Famous Last Words: I have two tickets on the Titanic.
Goeiedag ik ben er niet...
pi_93139546
Terror Jaap: 'Secret Story gaat de slag niet halen'

AMSTERDAM - Het Net 5-programma Secret Story kent niet de droomstart die de makers hadden gehoopt. De kijker heeft het nieuwe Big Brother nog niet gevonden. Ook al gebeurt er veel op Twitter en op andere sociale media, het is nog niet ht gesprek bij de koffieautomaat. De makers zijn er echter van overtuigd dat het uiteindelijk een groot succes zal worden. De aanloop mag dan stroef zijn, uiteindelijk zal volgens hen Nederland voor de bijl gaan. Maar is dat wel zo?

De Gouden Kooi-winnaar Terror Jaap denkt er het zijne over. Secret Story lijkt totaal niet op De Gouden Kooi. Kijk, de makers van Secret Story gaan terug naar de roots van reality, oftewel Big Brother. Een jaar of tien geleden waren de mensen bij wijze van spreken al helemaal flabbergasted als ze de deelnemers zagen kaarten. Gewone mensen, dus geen BNers. Daarvan had iedereen toen nog zoiets van wow! Op een gegeven moment was die euforie natuurlijk voorbij. Daarna werd reality extremer, vooral in Amerika.

Ik denk gewoon dat Net 5 de slag niet gaat halen. En dat baseer ik op het feit dat mensen door De Gouden Kooi al gewend zijn aan verhaallijnen met list, bedrog, seksualiteit en psychisch geweld. Vergeet niet, dat programma heeft twee jaar gelopen! En nu kun je drie maandjes kijken naar mensen in een huis met geheimpjes! Waarover hebben we het? Mensen willen dat niet meer!

Ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat aflopen, maar SBS zit de laatste tijd al in een beetje negatieve flow. Ik mag hopen voor Net 5 en SBS dat John de Mol het gaat overnemen en een ander management gaat implementeren. Want als dat niet gebeurt, gaat RTL gewoon een heel groot gedeelte van de markt pakken, daarvan ben ik overtuigd.

Net 5 ziet het het toch net even wat minder somber. Een woordvoerster: We moeten wel realistisch blijven. Big Brother liet bij de start vergelijkbare fluctuaties zien. Gemiddeld behaalt Net 5 zon 5,5 tot 6,5 procent marktaandeel. 6+- Cijfers zeggen wel wat, maar kijken naar doelgroepcijfers is logischer.

Net 5 richt zich op een relatief jonge kijker. Secret Story heeft gemiddeld 10,1 procent marktaandeel. Ten opzichte van een week geleden een mooie ontwikkeling! Woensdag scoorde Net 5 zelfs bijna 17 procent in de doelgroep vrouwen 20-34. En dan hebben we het nog niet eens over de online- activiteiten; 3 miljoen pageviews en 6.687 volgers via Facebook en een enorm aantal via Hyves, Twitter en het 24 -uurs kanaal via Ziggo en UPC. Eigenlijk zijn zender en producent dus niet heel pessimistisch gestemd. Maar eerlijk is eerlijk, hoe meer kijkers hoe beter.

http://home.nowlive.eu/nieuws/21877
pi_93139590
In de Sp!ts vandaag een groot artikel, kan 't nog niet online vinden.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')