abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 16 maart 2011 @ 11:55:32 #226
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_94185936
Oh wat ook schijnt te kunnen is een terracotta onderschaal van 't tuincentrum. Nadeel is de opstaande rand maar als je 'm op de kop kan gebruiken is er weer niks aan de hand...
  woensdag 16 maart 2011 @ 12:00:19 #227
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_94186079
Ik speel vanavond vals, er zaten twee pizza bodems en een potje saus in t kerst pakket, die gaan we vanavond op maken. Het zal mij benieuwen of t een beetje te eten is!
  † In Memoriam † woensdag 16 maart 2011 @ 12:24:42 #228
91830 MaximusTG
pi_94186830
"woensdag 16 maart 2011" <-> "kerstpakket" :+ .
Gek idee altijd, dingen die zo lang houdbaar zijn..
Zo was ik altijd in de veronderstelling dat kerststollen heel lang meegingen. Krijg er altijd een met kerst op het werk, maar weet nooit wanneer ik em op moet eten. Hij lag een beetje op een plek waar ik niet vaak kom. Was ie toch niet onbeperkt houdbaar :+ .

Bij ons staan de mini-pizzaballen alweer in de koelkast!
pi_94189224
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:08 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Kun je anders eens precies omschrijven wat je doet vanaf het moment dat je het deeg voor de eerste keer maakt (dus kneden, rijzen, hoe vaak rijzen, wanneer ingevroren, waarin ingevroren, hoe ontdooien, en hoe lang daarna rijzen etc.). Overigens lijkt bloem me toch prima tegen plakkerigheid? Je moet het er niet doorheen kneden nee, alleen erover heen, in kleine hoeveelheden tegelijk.
Oke, komt ie. Ik gebruik het eerste recept uit de OP. Kneed een minuut of twintig, laat het dan rijzen, kneed het nog een keer door en maak twee bolletjes. Beide gaan in diepvrieszakjes de koelkast in. Ene bolletje gebruik ik een dag of paar dagen later en is perfect, ook om mee te werken. Bolletje 2 gaat na een paar dagen koelkast naar de vriezer. Als ik 'm wil gebruiken laat ik het ontdooien in de koelkast, en een uurtje voor gebruik haal ik het eruit om op kamertemperatuur te komen. Dan plakt het dus heel erg aan m'n handen, wat vervelend is met doorkneden, en het is heel hard/stevig. Echt een beetje kauwgomachtig.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  † In Memoriam † woensdag 16 maart 2011 @ 14:11:31 #230
91830 MaximusTG
pi_94190646
Hmm, je zou eens kunnen proberen om het deeg in te vriezen meteen na de eerste rijs. Dus je maakt het deeg, laat het rijzen, vormt er ballen van, en dan laat je ze of in de koelkast rijzen of je vriest ze in. Als je ze dan wil gebruiken haal je ze de dag ervoor uit de koelkast en laat ze ontdooien/rijzen in de koelkast en gebruik je ze de dag erop of nog een dag later. In beide gevallen nog steeds eerst een uurtje of langer buiten de koelkast op temperatuur laten komen.

Ik denk dat het dus mis gaat bij het invriezen als het deeg eigenlijk al klaar is met rijzen. Als je het juist invriest omdat je het deeg dan 'meteen' kan gebruiken kan je denk ik beter de pizza's zelf invriezen.
pi_94192764
Goeie! Ga ik proberen!
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_94198869
Zou zo'n pizzasteen ook kunnen in een combi-oven? Of heeft dat geen zin?
Dan bedoel ik niet dat ik de steen leg op het draairooster, maar op een rooster dat je er in schuift. Zoals deze universeel rooster. Op de inschuifbakplaat lijkt me niet zo handig.
pi_94199155
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:13 schreef tikaa het volgende:
Zou zo'n pizzasteen ook kunnen in een combi-oven? Of heeft dat geen zin?
Dan bedoel ik niet dat ik de steen leg op het draairooster, maar op een rooster dat je er in schuift. Zoals deze universeel rooster. Op de inschuifbakplaat lijkt me niet zo handig.

Bij de gebruiksaanwijzing op internet staat dat het niet kan.
pi_94199276
Jammer. Ik had gehoopt dat het wel mogelijk zou zijn als ik alleen de ovenfunctie aanzet.
pi_94201040
Ik heb na de mislukking met Jumbo pizzamix van vorig topic, dit keer voor het eerst zelf mijn deegmengsel gemaakt. Nu had ik enorme moeite in de supermarkt gist te vinden. Niet te vinden bij het bakmeel en dergelijke. Uiteindelijk bedacht dat dat spul misschien wel koud moest staan, en toen een blokje van 42 gram gist (42? :?) gevonden bij het bladerdeeg in blik in het koelvak. Heb ik dus dat maar meegenomen.

Ik begin dus te mengen volgens het recept in de OP. Doe ik het gist in het water, staat er "laat een kwartiertje borrelen" ... :? Dat borrelde bij mij heul niet :p Op het pakketje staat bakkersgist, en in de beschrijving zie ik nu "instant gist" staan. Heb ik dus nog de verkeerde gehaald ook. Nu heb ik dus twee vragen. Ten eerste: waar vind ik in hemelsnaam instant gist als de lokale Jumbo (grootste supermarkt van de stad) het niet heeft (en in welk vak moet ik het zoeken)? En de tweede: is het deegmengsel met verkeerde gist dat nu in de koelkast staat wel geschikt voor de pizza van morgenavond?
  woensdag 16 maart 2011 @ 18:08:50 #236
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_94201439
Instant gist ligt bij de zoete bakspullen. Het zijn zulke zakjes:

Iets groter dan theezakjes.

---

Ik heb een pizza met jonge Edammer kaas en een klein beetje mozzarella. Lekker :D.
  woensdag 16 maart 2011 @ 19:19:26 #237
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_94204987
Ik heb gist bij de molenaar (we hebben een molen in de buurt :D ) gehaald.

11g per zakje. Ik gebruik daarvan de helft per recept (2 pizza's)
heitieh
pi_94215736
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 17:59 schreef Pulsy het volgende:
Ik heb na de mislukking met Jumbo pizzamix van vorig topic, dit keer voor het eerst zelf mijn deegmengsel gemaakt. Nu had ik enorme moeite in de supermarkt gist te vinden. Niet te vinden bij het bakmeel en dergelijke. Uiteindelijk bedacht dat dat spul misschien wel koud moest staan, en toen een blokje van 42 gram gist (42? :?) gevonden bij het bladerdeeg in blik in het koelvak. Heb ik dus dat maar meegenomen.

Ik begin dus te mengen volgens het recept in de OP. Doe ik het gist in het water, staat er "laat een kwartiertje borrelen" ... :? Dat borrelde bij mij heul niet :p Op het pakketje staat bakkersgist, en in de beschrijving zie ik nu "instant gist" staan. Heb ik dus nog de verkeerde gehaald ook. Nu heb ik dus twee vragen. Ten eerste: waar vind ik in hemelsnaam instant gist als de lokale Jumbo (grootste supermarkt van de stad) het niet heeft (en in welk vak moet ik het zoeken)? En de tweede: is het deegmengsel met verkeerde gist dat nu in de koelkast staat wel geschikt voor de pizza van morgenavond?
Verse gist is prima, lekker! Wel ongeveer het dubbele qua gewicht nemen. Als het niet gaat schuimen, probeer eens een beetje suiker in het water op te lossen, dan heeft de gist wat voeding.

Edit: ik zie nu dat je het deeg al hebt gemaakt. Rees het wel voldoende? Dan gewoon gebruiken. Anders zou je kunnen proberen het deeg wat langer de tijd te geven om volume te krijgen. Maar je deegje zou opzich goed bruikbaar moeten zijn hoor!

[ Bericht 6% gewijzigd door mjan op 16-03-2011 22:29:21 ]
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  † In Memoriam † donderdag 17 maart 2011 @ 00:10:02 #239
91830 MaximusTG
pi_94222164
quote:
Op woensdag 16 maart 2011 19:19 schreef Joooo-pi het volgende:
Ik heb gist bij de molenaar (we hebben een molen in de buurt :D ) gehaald.

11g per zakje. Ik gebruik daarvan de helft per recept (2 pizza's)
Laat me raden, zakjes van Bruggeman zeker?

Die 42g is een overblijfsel van vroeger. Gist werd in die hoeveelheid verdeeld. Dat noemen ze in Duitsland een würfel hefe.
  donderdag 17 maart 2011 @ 08:25:30 #240
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_94227100
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 00:10 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Laat me raden, zakjes van Bruggeman zeker?

....
Zou kunnen. Ik weet het niet uit m'n hoofd.

Ik weet wel dat er 2 soorten waren, waar ik het verschil niet tussen zag :P
heitieh
  donderdag 17 maart 2011 @ 15:15:03 #241
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_94240068
Blauw zakje?
pi_94262815
Hier liggen ook nog wat bolletjes deeg in de koeling sinds vanmiddag. Ik denk dat ik ze zondag pas ga gebruiken, ik heb er nu al zin in.
Ik ga hier ook eens bij de Jumbo kijken of ze vers gist hebben. Lijkt me ook wel weer eens leuk om te kijken hoe dat smaakt.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_94266750
Yes, pizza oven komt eraan, de nieuwe bestron word de mijne :)
  vrijdag 18 maart 2011 @ 00:09:28 #244
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_94271886
Hm als ik een bolletje uit de koelkast haal en dan opbol zitten er harde stukjes in.
Ik doe ze in een ingevet boterhamzakje, dat ging voorheen goed, maar nu komen er harde stukken in van ik denk te koude olijfolie...

Iemand tips?
pi_94277012
Hier zijn de pizzaatjes naar binnen gewerkt :D Werkte prima met dat niet-instant-gist-spul, het deeg was makkelijk dubbel zo groot geworden in de koelkast.

Vriendin en ik konden niet beslissen wat het zou worden, dus hebben we er maar minipizza's van gemaakt met vanalles erop. Eerst een grote hawai van 1/3de van het deeg, en van de rest vier kleintjes. Voor de saus had ik gewoon een pakje gezeefde tomaten genomen en daar wat knoflook en vier soorten kruiden doorheen gegooid.

Het uitrollen van de pizzabodem heeft me wel nog veel moeite gekost. De eerste klomp deeg bleef hard aan de deegrol plakken, en ik heb er veel te veel mee lopen klooien en kneden voor het de oven in ging, en er alle luchtigheid weer uitgedrukt. Het gevolg was dat het een hele dunne, harde koek geworden was. De saus was wel okee, maar daar zit nog een hoop ruimte voor verbetering. Hamblokjes, mozarella en ananas maakten het een doorsnee hawai pizza. Lekker, maar dat vind ik van de hawai pizza uit het diepvriesvak van de supermarkt ook. Ik vond m niet zo heel bijzonder dus.

Daarna werd het beter. Ik had door dat ik gewoon wat bloem op de deegrol moest gooien, en meteen gaan rollen, niet gaan kneden en duwen. Twee luchtige bodems, eentje met tomatensaus en mozarella en verse basilicumblaadjes, en eentje met hele kleine plakjes salamiworst, champignons, hamblokjes, mozzarella en tomatensaus. Een minimale en een overvolle dus, en allebei heerlijk! Vooral die minimalistische verbaasde me, normaal ben ik wel van het rijkelijk belegd maar dit was echt heel lekker :D

Voor de laatste twee mini's ben ik voor een hamblokjes, saus, mozarella en schijfjes verse tomaat gegaan. Ook erg lekker, maar niet beter dan die vorige met vlees, en de laatste is een kopie van die minimale geworden omdat die zo erg beviel. Heerlijk!

Wat ik nu wel heb, is heel veel toppings in mijn koelkast. Ik had er nooit zo bij stilgestaan, maar eigenlijk ligt er niet zo veel op een pizza. Ik heb nu een bakje champignons waar er maar 1 uit gebruikt is, een blik ananas waar 1 schijfje uit opgegeten is, een doosje mini-worstjes waar er maar 3 uit gegaan zijn, een pak hamblokjes (de enige die op ging, maar het was een duo pak :S), en een hele struik verse basilicum... En dan heb ik nog niet eens die set van drie paprika's gekocht die ik er eigenlijk ook op wilde hebben. Hoe doen jullie dat dan? Gelijk een week lang alleen pizza eten?

Voor volgende keer (die komt er nu wel zeker!) ga ik voor meer soorten kaas en een "echt" sausrecept, moet ie nog beter worden! Gelijk ook eens zoeken naar die instant gist :)
pi_94278661
Klinkt goed pulsy!
Wat je met de restjes kan doen:
Champignons kunnen wmb overal bij: pasta, aziatische gerechten, in de stoof en de sauzen en soepen...
Ananas is lekker op een tosti, met pittige kip en rijst, of door de yoghurt.
Hamblokjes kan je ook in pastagerechten gebruiken, of bijv. met nasi goreng.
Basilicum zou ik ook in pasta gebruiken, of je doet het door de zelfgemaakte pesto :)
Hoop dat je zo wat ideetjes opdoet.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 09:09:23 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94279004
Vervang die hamblokjes door een paar plakken rauwe ham :9
  vrijdag 18 maart 2011 @ 10:46:37 #248
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_94281933
Als ik nou morgen pizza met blokjes kip wil maken, moet ik die kip dan eerst in de pan bakken, of bakt het genoeg in de oven?
heitieh
  vrijdag 18 maart 2011 @ 10:54:07 #249
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94282207
quote:
99s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 10:46 schreef Joooo-pi het volgende:
Als ik nou morgen pizza met blokjes kip wil maken, moet ik die kip dan eerst in de pan bakken, of bakt het genoeg in de oven?
Wat voor stuk kip?
  † In Memoriam † vrijdag 18 maart 2011 @ 11:16:25 #250
91830 MaximusTG
pi_94282982
Ligt aan je oven. In een echte pizzaoven wordt de pizza zo kort gebakken dat de kip van binnen nog rauw kan zijn. Maar ik zou de kip gewoon garen van te voren. Je zou em kunnen pocheren in de bouillon, of in bbqsaus.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')