Ik zie niet zo goed wat het een met het ander heeft te maken.quote:Op donderdag 17 februari 2011 22:36 schreef thedeedster het volgende:
[..]
Fascinerend... Voor iemand die deze film volkomen ruk vindt, blijf je wel erg lang op deze thread hangen...
Jawel, karakters moeten enige diepgang hebben. Anders kijk ik wel naar Ovide en zn Vriendjes. Als de karakters geen karakter hebben, interesseren ze me niet en als ze me niet interesseren, interesseert het me ook niet wat er met ze gebeurt. In dit geval sowieso niet, omdat er nou eenmaal niet heel veel gebeurt en wat er gebeurt wordt uitsluitend middels saaie horrorcliche's in beeld gebracht.quote:Op donderdag 17 februari 2011 23:08 schreef Deckard het volgende:
Serieus Argento, een goede film hoeft niet perse achtergrond informatie over karakters te geven dat we ergens dieper op de zaak in moeten gaan. Soms is de rit alleen al leuk genoeg.
Niet veel gebeurt? De film heeft de perfecte balans tussen net genoeg informatie geven over de karakters, en de kijkers de mogelijkheid bieden om een idee over de karakters te vormen. Je wilt toch niet dat alles voorgekauwd wordt, daarvoor zijn al genoeg alternatieven.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 00:39 schreef Argento het volgende:
[..]
Als de karakters geen karakter hebben, interesseren ze me niet en als ze me niet interesseren, interesseert het me ook niet wat er met ze gebeurt. In dit geval sowieso niet, omdat er nou eenmaal niet heel veel gebeurt
The good, the bad and the ugly hebben ook totaal geen diepgang in karakters, toch is het een van de beste films ooit.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 00:39 schreef Argento het volgende:
[..]
Jawel, karakters moeten enige diepgang hebben. Anders kijk ik wel naar Ovide en zn Vriendjes. Als de karakters geen karakter hebben, interesseren ze me niet en als ze me niet interesseren, interesseert het me ook niet wat er met ze gebeurt. In dit geval sowieso niet, omdat er nou eenmaal niet heel veel gebeurt en wat er gebeurt wordt uitsluitend middels saaie horrorcliche's in beeld gebracht.
Wat heeft het voor zin om jezelf een idee over de karakters te vormen, als je dat idee nergens op kunt baseren aangezien je geen enkel aanknopingspunt wordt aangereikt? De karakters zijn vleesgeworden cliches. De moeder is alleen dat: de moeder. De choreograaf is alleen dat: de choreograaf. Dat meer karakterdiepgang en - ontwikkeling gewenst wordt heeft niets te maken met de wens dat de zaken worden voorgekauwd. Als ik dat zou willen, dan zou ik met Black Swan juist uitstekend bediend worden. Aronofsky laat er vanaf het allereerste begin geen enkele twijfel over bestaan wat er staat te gebeuren: Briljante maar uiterst onzekere balletdanseres komt onder hoge druk te staan, kan die druk niet aan en glijdt langzaam maar zeker verder af in een staat van waanzinnigheid. Het enige verrassende aan de film is dat Aronofsky wat betreft de visualisatie daarvan niet verder komt dan horrorcliches.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 08:48 schreef CoJackso het volgende:
[..]
Niet veel gebeurt? De film heeft de perfecte balans tussen net genoeg informatie geven over de karakters, en de kijkers de mogelijkheid bieden om een idee over de karakters te vormen. Je wilt toch niet dat alles voorgekauwd wordt, daarvoor zijn al genoeg alternatieven.
Maar wat is Black Swan als het niet characterdriven is? Het is in ieder geval niet plotdriven, want juist dat plot is zo dun als vloeipapier. En inderdaad, dat zou geen enkel probleem zijn als de plot werd uitgebeeld door boeiende karakters die de cliches overstijgen.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 09:07 schreef Deckard het volgende:
[..]
The good, the bad and the ugly hebben ook totaal geen diepgang in karakters, toch is het een van de beste films ooit.
Soms is een film plot-driven, soms characterdriven en soms is style over story veel beter. Of een mix. Dat karakters diepgang moeten hebben is echt niet het succes van een goede film.
Eens.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 09:56 schreef kingmob het volgende:
Ik vind dit 1 van de minst interessante discussies ooit
Verder vind ik zeggen dat een film slecht is om deze reden net zoiets als zeggen dat een film slecht is omdat hij niet in de toekomst speelt. Een kwestie van smaak die je omzet naar 'feiten'.
Jij doet alsof een goede film bestaat uit een recept met een secuur manier van hoeveelheid van elk van die ingredienten toevoegen. Soms is een film meer dan de soms der delen. Ik heb wel genoten van de 'cliches'. In dit geval vond ik de belichting en het camerawerk leuk. Style over story in dit geval.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 09:14 schreef Argento het volgende:
[..]
Maar wat is Black Swan als het niet characterdriven is? Het is in ieder geval niet plotdriven, want juist dat plot is zo dun als vloeipapier. En inderdaad, dat zou geen enkel probleem zijn als de plot werd uitgebeeld door boeiende karakters die de cliches overstijgen.
Zoals ik dit één van de minst interessante bijdragen vind. Wat boeit mij het nou wat jij van welke discussie dan ook vindt?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 09:56 schreef kingmob het volgende:
Ik vind dit 1 van de minst interessante discussies ooit
Dat de film style over story is, ben ik zeker met je eens. En of je die style wel of niet waardeert, moet iedereen maar voor zich uitmaken. Ik kon er niet zo heel veel mee in ieder geval. Maar goed, dat heeft ook veel te maken met mijn mening over de film. Ik zal niet snel zeggen: Het verhaal was ruk, de personages waren ruk, maar de stijl was fantastisch. Ik heb er moeite mee het één van het ander los te zien. Wat dat aangaat was de stijl van de film Se7en ook nadrukkelijk aanwezig. Zelfs zo nadrukkelijk dat het bijna een personage op zichzelf werd. Fincher heeft dat, in ieder geval in die film, oneindig veel beter voor elkaar gekregen dan Aronofsky ooit is gelukt.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 10:09 schreef Deckard het volgende:
[..]
Jij doet alsof een goede film bestaat uit een recept met een secuur manier van hoeveelheid van elk van die ingredienten toevoegen. Soms is een film meer dan de soms der delen. Ik heb wel genoten van de 'cliches'. In dit geval vond ik de belichting en het camerawerk leuk. Style over story in dit geval.
Het is nogal een nutteloos argument, that's all. Verder boeit het mij natuurlijk niets of jou het boeit, het is een forum, ik zet m'n mening neer. Beetje een rare reactie, zeker omdat je in de laatste reactie mij al min of meer gelijk geeft.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 10:42 schreef Argento het volgende:
[..]
Zoals ik dit één van de minst interessante bijdragen vind. Wat boeit mij het nou wat jij van welke discussie dan ook vindt?
ik moest heel hard lachenquote:Op maandag 14 februari 2011 00:42 schreef Argento het volgende:
Wat dat aangaat is Aronofsky zwaar overschat. Pi was een goede film, maar de rest is een gemakzuchtig script opgehangen aan een inmiddels overbekend thema en onder matige regie uitgewerkt.
Ik vond se7en een leuke vermakelijke film maar verder ook niet. Qua stijl zie ik weinig overeenkomsten. Kan je aangeven waar er dan van gebruikt wordt gemaakt?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 10:49 schreef Argento het volgende:
Dat de film style over story is, ben ik zeker met je eens. En of je die style wel of niet waardeert, moet iedereen maar voor zich uitmaken. Ik kon er niet zo heel veel mee in ieder geval. Maar goed, dat heeft ook veel te maken met mijn mening over de film. Ik zal niet snel zeggen: Het verhaal was ruk, de personages waren ruk, maar de stijl was fantastisch. Ik heb er moeite mee het één van het ander los te zien. Wat dat aangaat was de stijl van de film Se7en ook nadrukkelijk aanwezig. Zelfs zo nadrukkelijk dat het bijna een personage op zichzelf werd. Fincher heeft dat, in ieder geval in die film, oneindig veel beter voor elkaar gekregen dan Aronofsky ooit is gelukt.
Waarin geef ik je gelijk dan? Ik kan het niemand verbieden Black Swan een goeie film te vinden Dat doe ik dus ook niet. Ik kan wel aangeven waarom ik het één van de slechtste films van de laatste jaren vind. Overigens niet eens zozeer in objectieve zin (zoals gezegd, als waargebeurde woensdagavond film op RTL zal ie best te pruimen zijn) maar meer in relatie tot de pretenties waarmee ie gemaakt is.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 11:05 schreef kingmob het volgende:
[..]
Het is nogal een nutteloos argument, that's all. Verder boeit het mij natuurlijk niets of jou het boeit, het is een forum, ik zet m'n mening neer. Beetje een rare reactie, zeker omdat je in de laatste reactie mij al min of meer gelijk geeft.
Se7en is juist van het eerste shot tot het eindshot stijl. Qua kleuren, qua belichting (met name in de eindscenes op de verlaten vlakte buiten de stad). Alles is sfeerbepalend en wel zodanig dat de gecreerde sfeer naadloos aansluit op het verloop van het verhaal.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:03 schreef Deckard het volgende:
[..]
Ik vond se7en een leuke vermakelijke film maar verder ook niet. Qua stijl zie ik weinig overeenkomsten. Kan je aangeven waar er dan van gebruikt wordt gemaakt?
Tja, prima. Als je de cliches van de prinses en de boze koningin goed genoeg vindt, (want over dat niveau hebben we het hier als het gaat om diepgang en karakterbeschrijving) wie ben ik dan om daar wat anders van te vinden.quote:Qua personages vind ik het goed genoeg. Het wordt zwaar aangelegd. Maar dat is eerder omdat het verhaal het niet zwaar aanlegt maar omdat Nina het zelf zwaar aanlegt. Je moet niet vergeten dat Nina constant hallucineert en overal symbolen aan meegeeft. Ik heb daar wel van genoten.
dat vond ik ook een beetje jammer, maar dat zijn maar iets van 2 shots.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:13 schreef Argento het volgende:
Dat de waan wordt gecommuniceerd via de cliches uit de horrorwereld, is just adding insult to injury.
één scene was wellicht memorabel en dat was dat ze een hele reep huid van haar vinger trok. Daar liet de regisseur kennelijk even alle pretenties varen en koos voor subtiele gore. Chapeau. Maar als dat afgewisseld wordt met zon badscene waarin ze zichzelf met haar ogen dicht onderdompeld en dan wakker wordt door bloed etc, etc. tja, dat is dan gewoon weer jammer.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:15 schreef jimjim1983 het volgende:
[..]
dat vond ik ook een beetje jammer, maar dat zijn maar iets van 2 shots.
dat vond ik ook niet storend, wel dat haar spiegelbeeld zich nog ff omdraaitquote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:18 schreef Argento het volgende:
[..]
één scene was wellicht memorabel en dat was dat ze een hele reep huid van haar vinger trok. Daar liet de regisseur kennelijk even alle pretenties varen en koos voor subtiele gore. Chapeau. Maar als dat afgewisseld wordt met zon badscene waarin ze zichzelf met haar ogen dicht onderdompeld en dan wakker wordt door bloed etc, etc. tja, dat is dan gewoon weer jammer.
Welke pretenties?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:06 schreef Argento het volgende:Overigens niet eens zozeer in objectieve zin (zoals gezegd, als waargebeurde woensdagavond film op RTL zal ie best te pruimen zijn) maar meer in relatie tot de pretenties waarmee ie gemaakt is.
Je verdrinkt je posts constant in superlatieven. Wie probeer je nu te overtuigen.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:06 schreef Argento het volgende:
[..]
Waarin geef ik je gelijk dan? Ik kan het niemand verbieden Black Swan een goeie film te vinden Dat doe ik dus ook niet. Ik kan wel aangeven waarom ik het één van de slechtste films van de laatste jaren vind. Overigens niet eens zozeer in objectieve zin (zoals gezegd, als waargebeurde woensdagavond film op RTL zal ie best te pruimen zijn) maar meer in relatie tot de pretenties waarmee ie gemaakt is.
De pretenties dat deze film het popcornvermaak overstijgt.quote:
De rest van de wereld natuurlijk.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |