quote:Op zondag 30 januari 2011 21:23 schreef williamvv het volgende:
Hallo allemaal!
Ik ben van plan om in het buitenland te studeren. In 2008 heb ik m'n MBO-4 (Marketing/Communicatie) afgerond. Begin 2009 ben ik naar Australie/Nieuw-Zeeland geweest voor een half jaar, backpacken. Het idee was om daarna te beginnen met een HBO opleiding, hier in Nederland. Dat heb ik maar een half jaar volgehouden en ben gestopt. Nu werk ik alweer een jaartje en wil z.s.m. terug naar school! Alleen niet in Nederland...
Nu heb ik zitten kijken voor studies in Australie/Nieuw-Zeeland, maar het collegegeld is daar veel te hoog. In Amerika heb je een aantal scholen die redelijke betaalbaar zijn (vanaf 6000 USD per jaar).
Nu is mijn vraag, is dit allemaal te financieren met studiefinanciering, collegekrediet, lening e.d.?
En kan je er ook nog een beetje van leven daar? Plus is het (nog steeds) noodzakelijk dat je rijke ouders hebt die kunnen financieren, of is het mogelijk om het allemaal zelf te doen?
Ik hoor graag van jullie!
Groeten,
William
het vorige topic heeft er meer dan 2 jaar over gedaan om eindelijk een keer vol te zijn! Dus verwacht niet te veel!quote:
qua financieringen kan ik alleen maar vertellen over hoe ik het momenteel zelf doe. Ik heb me ingeschreven voor een Master in Zweden. Om rond te komen, aangezien ik geen stufie enzovoorts meer krijg ben ik nu een jaar aan het werk om tussen de 8 en 9000 euro te hebben.quote:Op zondag 30 januari 2011 21:23 schreef williamvv het volgende:
Hallo allemaal!
Ik ben van plan om in het buitenland te studeren. In 2008 heb ik m'n MBO-4 (Marketing/Communicatie) afgerond. Begin 2009 ben ik naar Australie/Nieuw-Zeeland geweest voor een half jaar, backpacken. Het idee was om daarna te beginnen met een HBO opleiding, hier in Nederland. Dat heb ik maar een half jaar volgehouden en ben gestopt. Nu werk ik alweer een jaartje en wil z.s.m. terug naar school! Alleen niet in Nederland...
Nu heb ik zitten kijken voor studies in Australie/Nieuw-Zeeland, maar het collegegeld is daar veel te hoog. In Amerika heb je een aantal scholen die redelijke betaalbaar zijn (vanaf 6000 USD per jaar).
Nu is mijn vraag, is dit allemaal te financieren met studiefinanciering, collegekrediet, lening e.d.?
En kan je er ook nog een beetje van leven daar? Plus is het (nog steeds) noodzakelijk dat je rijke ouders hebt die kunnen financieren, of is het mogelijk om het allemaal zelf te doen?
Ik hoor graag van jullie!
Groeten,
William
De internationale afdeling van je hogeschool heeft geen informatie daarover? Als zij geen info hebben denk ik dat je het beste hogescholen op Curacao kan aanschrijven met de vraag of je informatie kan ontvangen over minors of dat je daar een halfjaar kan vrijstuderen.quote:Op maandag 31 januari 2011 15:41 schreef Bryan181 het volgende:
Iemand die wat meer weten over een minor doen op curacao? Zit volgend jaar in het 4e jaar van de opleiding Personeel & Arbeid
Ik heb even gekeken voor je:quote:Op donderdag 3 februari 2011 15:04 schreef Bryan181 het volgende:
Op google is niet bijster veel te vinden, maar ik heb wel een universiteit gevonden in Willemstad. Het gaat echter maar om 1 blok dus een maandje of 2.5 denk ik. Ik moet sowieso een gesprek op school aangaan inderdaad..
Personeel en Arbeid valt onder Social work, waar dus nog geen masters in zijn. Ik denk dat je pech hebt..quote:Doorstuderen
Na de opleiding Bachelor Social Work is het mogelijk door te studeren voor een masters opleiding. Bijvoorbeeld in de sociale wetenschappen of in Social Work. Voorlopig kent de UNA nog geen dergelijke masters opleiding, maar in Nederland en elders in het buitenland zijn er verschillende mogelijkheden. De UNA staat de studenten Bachelor Social Work graag bij om de verschillende mogelijkheden te verkennen.
Ik denk dat jij pech hebt Loki! Aangezien het hier om een Minor gaat en niet om een master! ;-)quote:Op donderdag 3 februari 2011 15:17 schreef _Loki het volgende:
[..]
Ik heb even gekeken voor je:
[..]
Personeel en Arbeid valt onder Social work, waar dus nog geen masters in zijn. Ik denk dat je pech hebt..
Dus Bryan181 kan gaan kijken naar de UNA of die een minor aanbieden binnen de bachelor Social Work op curacao ;-)quote:Op donderdag 3 februari 2011 15:52 schreef _Loki het volgende:
Dat is de enige vorm van hoger onderwijs dat ik kan vinden op Curacao.
Dan verbaas ik me erover dat ze dat zo gemakkelijk accepteren. Dan lijkt het meer op dat of je referentie erg goed is, of dat het niveau van Engels nou ook weer niet zo belangrijk is.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 22:42 schreef motorbloempje het volgende:
da's wel raar, van mij hebben ze slechts een bewijs van een docent nodig die bevestigt dat ik mijn Engels prima beheers
Deels. Ben aan het kijken/regelen om mijn keuzevakken in Canada (Queen's University) te gaan doen! Erg spannend, en ik moet nog even de moed bij elkaar rapen om ook echt te gaan, maar ik heb nog een paar maanden om aan het idee te wennenquote:Op zondag 20 februari 2011 20:29 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
Aangezien de OP verouderd is...
WIe is er op dit moment bezig om een Bachelor (fulltime) of Master (fulltime) te regelen in het buitenland?
Dit stond destijds op hun oude forum. Ik had het nog ergens in een kladblokje bewaart. Ik wilde vanaf afgelopen september namelijk ook mijn stage in Australië/Nieuw Zeeland doen, alleen voor Elektrotechniek konden ze niks vinden. Het scheen nogal moeilijk te zijn voor technische studies, omdat stages niet gebruikelijk zijn daar. Voor communicatie e.d. was eigenlijk altijd wel plek. Het is een antwoord van één van de lui van stagehuis op de vraag van iemand anders.quote:Op zondag 20 februari 2011 23:18 schreef Patrick23 het volgende:
Goeienavond allemaal. Ik zit met een vraag en ik denk dat het het beste is hem hier te stellen..
[...]
Alvast bedankt voor jullie reactie![]()
patrick
quote:Hey Sven,
Om nog even een goed beeld te geven op je begrotting wil ik graag de volgende comments geven:
Zijn de bedragen in mijn begroting reeel?
Zie hieronder een toelichting per kosten post
Ben ik een kostensoort vergeten?
Je bent geen kosten post vergeten voor je verblijf en reis naar Australie!
Vliegticket ¤ 1500,-
(Dit kan vaak wel iets goedkoper, je zult de meeste tickets vinden tussen de ¤ 1100,- en ¤ 1400,-)
visum ¤ 450,-
De kosten van het visum zijn exact $ 195,- AUD wat neer komt op ongeveer ¤ 100,- dit is een beetje afhankelijk van de wisselkoers.
ziektekosten ¤ 630,-
Je extra verzekering is afhankelijk of je in Nederland al verzekerd bent en voor hoelang je in het buitenland verblijfd. Voor de meest uitegbreide verzekering via de Stagehuis JOHO special ISIS verzekring ben je per maand maximaal ¤52,50 kwijt. Dit is voor 6 maanden ¤ 315,-
Levensonderhoud ¤ 3000,-
Je levens onderhoud is te vergelijken met je uitgaven in Nederland, alleen zien we vaak dat mensen meer weekendjes weg gaan en wat meer opstap gaan! Houd hier dus rekening mee met je begroting.
Verblijf ¤ 3200,-
Dit is inderdaad je verblijf inclusief stagebemiddeling en hulp en service. Dit is voor een periode van 6 maanden dus mocht je korter of langer verblijven dan veranderd de prijs natuurlijk mee!
Money – you should bring enough Australian currency in cash for your first few days and have access to $1,500 to $3,500 in bank draft/travellers’ cheques (in your own name) to establish yourself.
Moet ik dit nog bij mijn begroting stoppen of niet?
Nee dit hoef je niet in je begrotting te stoppen. Dit is een bedrag waar enkel om gevraagd kan worden bij je aanvraag van je visum. Je moet dan aantonnen dat je hierover op je bankrekening beschikt. (Mocht je dit niet hebben dan kun je het altijd tijdelijk door familie of vrieden even op je rekening laten zetten zodat je het toch kunt bewijzen Wink )
Naast dat je altijd de kans hebt dat je bedrijf je gaat sponsoren laten visums zoals het Working Holiday Visum het ook toe dat je een bijbaantje in Australie hebt!
Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt!
Groetjes,
Dolf
J-1 visa voor gedeeltelijke studie in de VS is helemaal niet moeilijk aan te vragen. Zolang jij geaccepteert bent bij de Amerikaanse uni en jij al je documenten in orde hebt, kan je zonder problemen een visum verkrijgen.quote:Op donderdag 10 maart 2011 21:05 schreef abcyzycba het volgende:
In Amerika kan ik naar een onbekende universiteit in twee kleine steden, visa aanvragen etc zal niet zo gemakkelijk zijn.
Welke beurs?quote:Op vrijdag 11 maart 2011 18:00 schreef motorbloempje het volgende:
beurs gekregen voor University of Hull in het Verenigd Koninkrijk
Ik zou eerst een kijken met welke universiteiten Wageningen allemaal contracten heeft, dat maakt het wel een stuk makkelijk. Verder is het Engels in de noordelijke landen vaak goed, dus Denemarken en Scandinavie. Sites van universiteiten zijn idd niet duidelijk, maar mss kan de buitenland coordinator je daarmee op weg helpen.quote:Op zondag 13 maart 2011 21:07 schreef maen het volgende:
oef... ik ben druk bezig met uitzoeken waar ik vanaf september vakken wil gaan volgen.
Ik heb een lijstje gekregen van de Exchange Coordinator waar ik heen zou kunnen. Nu valt er al veel af omdat het niet bij mijn studie past, of omdat er niet in het Engels lesgegeven wordt.
MIjn eerste keuze, Schotland, viel af omdat er geen contracten met Wageningen zijn. Ergens anders in de UK werd me afgeraden vanwege slechte ervaringen. Nu heb ik dus eigenlijk niet echt een voorkeur meer... Het moet in ieder geval Europa zijn. Ik wil wel graag ergens heen waar het niveau Engels van de studenten redelijk hoog is, zodat er in ieder geval te communiceren is. Als ik sommige exchange students in Wageningen zie...
Nu zijn de meeste sites van universiteiten erg onoverzichtelijk, en is het erg moeilijk om een overzicht van vakken die ik eventueel zou kunnen volgen te krijgen. Word er een beetje moedeloos vanals die sites al onduidelijk en vaak niet in het Engels zijn, hoe moet het dan met de vakken en de overige organisatie zijn?
Hebben jullie nog tips? Waar moet ik op letten etc?
Hebben jullie ervaring met bepaalde landen/universiteiten, maar moet ik absoluut wel/niet heen gaan? het gaat om vakken in de richting management/marketing, maar dan nog breder
Een heleboel vragen, maar ik ben de weg ff kwijt en dit lucht op
Ik denk dat ze bedoelen dat contct slecht is, dingen niet goed geregeld zijn enzovoorts, dus dat als Mean daar heen zou gaan ze veel problemen zou krijgen op dat gebied, waar ze haar dus voor willen behoeden!quote:Op maandag 14 maart 2011 10:01 schreef _Loki het volgende:
Wat bedoelen ze met slechte ervaringen? Dat kan natuurlijk ook heel persoonlijk zijn. Misschien bevalt de UK jou wél heel goed.
Dat inderdaad. Heb je daar ervaring mee?quote:Op maandag 14 maart 2011 10:08 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
[..]
Ik denk dat ze bedoelen dat contct slecht is, dingen niet goed geregeld zijn enzovoorts, dus dat als Mean daar heen zou gaan ze veel problemen zou krijgen op dat gebied, waar ze haar dus voor willen behoeden!
Ik heb daar zelf geen ervaring mee, ik weet wel van mede studenten die in het buitenland waren geweest en achteraf hun vakken niet geaccepteerd kregen bij de hogeschool utrecht, waardoor ze dus "voor niets" in het buitenland waren geweest...quote:Op maandag 14 maart 2011 11:44 schreef maen het volgende:
[..]
Dat inderdaad. Heb je daar ervaring mee?
Ja, ik heb ook wel een lijstje gekregen met wat mogelijk is. Maar daar staan ook heel veel opties op waar geen Engels gesproken lijkt te worden. Het is echt heel onoverzichtelijk :squote:Op maandag 14 maart 2011 00:46 schreef fh101 het volgende:
[..]
Ik zou eerst een kijken met welke universiteiten Wageningen allemaal contracten heeft, dat maakt het wel een stuk makkelijk. Verder is het Engels in de noordelijke landen vaak goed, dus Denemarken en Scandinavie. Sites van universiteiten zijn idd niet duidelijk, maar mss kan de buitenland coordinator je daarmee op weg helpen.
LEIDEN!!quote:Op maandag 14 maart 2011 17:31 schreef -er1k het volgende:
TVP. In de voorbereidingsfase voor een 10 maanden durende stage in Brussel binnen de Social Work sector. Momenteel Culturele en Maatschappelijke Vorming studerende aan Hogeschool Leiden.
Volgens mij ontvang je dan gewoon uitwonende stufi. Maar houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk een paar duizend euro meer collegegeld betaald... dus of het nut heeft? Maar mss zijn er mensen die je hier meer over kunnen vertellenquote:Op dinsdag 15 maart 2011 18:08 schreef cafpow het volgende:
goedenavond allen![]()
Ik kom hier ook eens even langs, met mijn vragen uiteraard.
Het zit namelijk zo, ik wil ergens in augustus mischien in het buitenland (zuid-amerika) een volledige studie gaan volgen op ongeveer HBO niveau.
Nu ben ik volledig afhankelijk van stufie(de DUO), maar nu wil ik dus voor mijn vertrek weten of ik wel of geen stufie krijg.
Aangezien ik anders maar hier in nederland blijf en geen zin heb om nog een jaar te verliezen en een hele reis erheen te betalen om weer terug te komen.
Dus wil ik alvast de aanvraag tot het beoordelen van de mogelijkheid om stufie te ontvangen voor de studie. Maar het punt is dat er bij het aanvraag formulier gevraagd wordt om bewijs van inschrijving maar ik kan me niet inschrijven tot eind Juli. Kan ik nu dan toch de aanvraag doen, en laten beoordelen of ik wel of geen stufie krijg voor die oppleiding, zonder bewijs dat ik daar ingeschreven sta en of wordt?
Ik heb de vraag al bij de DUO zelf, maar ik krijg geen duidelijk en of geschikt antwoord op mijn vraag. Dus ik hoop(te) dat iemand hier mij kan helpen?
Op zich is het collegeld wel wat meer, maar goed, met de uitwonen stufi kan ik het makkelijk betalen. Want mijn stufi is dan bijna gelijk aan het loon van anderen. En vanwege inwonen bij familie heb ik zowieso iets minder kosten.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 21:36 schreef fh101 het volgende:
[..]
LEIDEN!!
Ahum, sorry. Gaaf! Mag ik vragen waarom Brussel? Lijkt mij altijd zo gek om naar Belgie als buitenland te gaan
[..]
Volgens mij ontvang je dan gewoon uitwonende stufi. Maar houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk een paar duizend euro meer collegegeld betaald... dus of het nut heeft? Maar mss zijn er mensen die je hier meer over kunnen vertellen
Ehm, een beetje samenloop van omstandigheden.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 21:36 schreef fh101 het volgende:
[..]
LEIDEN!!
Ahum, sorry. Gaaf! Mag ik vragen waarom Brussel? Lijkt mij altijd zo gek om naar Belgie als buitenland te gaan
Wat een gekke reden om als pro-argument voor Brussel te noemen.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 23:52 schreef -er1k het volgende:
Wat betreft Brussel; Het gekutkloot altijd met de taalbarričre. De prachtige natuur en tegelijkertijd een doorgeleefd aanzicht wat betreft gebouwen, etc. De relaxte mentaliteit van de Belg en tegelijkertijd de opgefoktheid van de criminaliteit die in sommige wijken schuil gaat. Het centrum van Europa. Het lekkere eten en het goede uitgaansleven.
Hahahaquote:Op dinsdag 15 maart 2011 23:57 schreef Jabberwocky het volgende:
[..]
Wat een gekke reden om als pro-argument voor Brussel te noemen.
Je laat het een stuk aantrekkelijker klinken dan ik altijd heb gedacht dat het wasquote:Op dinsdag 15 maart 2011 23:52 schreef -er1k het volgende:
[..]
Ehm, een beetje samenloop van omstandigheden.
België als land zijnde heeft mij altijd aangetrokken. Geboren in de omgeving van Maastricht (desalniettemin al jarenlang wonend in Noord-Holland), veel familie in België, maar bovenal dat ik België altijd een fascinerend land heb gevonden wat betreft sociaal maatschappelijk klimaat.
Wat betreft Brussel; Het gekutkloot altijd met de taalbarričre. De prachtige natuur en tegelijkertijd een doorgeleefd aanzicht wat betreft gebouwen, etc. De relaxte mentaliteit van de Belg en tegelijkertijd de opgefoktheid van de criminaliteit die in sommige wijken schuil gaat. Het centrum van Europa. Het lekkere eten en het goede uitgaansleven.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is een totaalpakket van verschillende facetten die Brussel voor mij persoonlijk tot een aantrekkelijke stad maken. Je moet het zelf gewoonweg ervaren hebben, denk ik. Het is totaal anders dan Amsterdam.
Ik haal voldoende, persoonlijke, leerdoelen uit een jaar Brussel. De Franse taal beter onder controle krijgen, omgang met verschillende soorten mensen uit diverse culturen (wat ook een belangrijk aspect is voor mijn beroepsleven later), eerste emigratie ervaring, even weg van Nederlandse zeurkousen (dat zijn we tenslotte allemaal!) en mijzelf gewoonweg op algemeen en beroepsmatig vlak ontwikkelen.
Ik ken geen één stad die zo verschilt van de onze en tegelijkertijd zo dichtbij is.
http://www.travelactive.nl/ ?quote:Op woensdag 16 maart 2011 16:58 schreef tucktucktuck het volgende:
Ik wil graag Frans en/of Engels gaan studeren in Amerika en/of Canada op zeer korte termijn. Welke organisatie of universiteit raden jullie mij aan en in welke stad ? Ik ben 24 en heb zelf tot nu toe alleen gehoord van EF.
Greetz
Ik blijf er desondanks wel realistisch onder. Ik ben degene die mijzelf straks zal moeten aanpassen en ook weet dat ik m'n neus nog een aantal keer ga stoten. Toch heb ik er een goed gevoel bij en het idee dat ik na die 10 maanden met een fantastische ervaring terugkeerquote:Op woensdag 16 maart 2011 15:09 schreef fh101 het volgende:
[..]
Je laat het een stuk aantrekkelijker klinken dan ik altijd heb gedacht dat het wasVeel plezier/succes met de voorbereidingen!
ruikt naar spam, daarnaast ben je al vaker op je vingers getikt voor dezelfde websitequote:
voor zover ik weet moet je een bewijs van inschrijving hebben en die samen met het formulier aanvraag studiefinanciering buitenland invullen en opsturen 3 maanden van te voren.quote:Op zondag 27 maart 2011 18:18 schreef Poefboem het volgende:
Weet iemand ook iets om een volledige Bachelor te volgen in Amerika?
.quote:Op zondag 27 maart 2011 18:18 schreef Poefboem het volgende:
Weet iemand ook iets om een volledige Bachelor te volgen in Amerika?
mischien niet helemaal relevant, maar ik zit met een vraag ook voor andere fokkers die studiefinanciering voor een opleiding in het buitenland aanvroegen:quote:Op zondag 27 maart 2011 19:24 schreef Greci het volgende:
[..]
.
Vraag maar raak. Ik zit momenteel in mijn tweede jaar aan een Liberal Arts College in de VS.
op welke college zit je dan?quote:Op zondag 27 maart 2011 19:24 schreef Greci het volgende:
[..]
.
Vraag maar raak. Ik zit momenteel in mijn tweede jaar aan een Liberal Arts College in de VS.
Ik geloof dat het twee maanden duurde voordat ik een brief van de IB-Groep kreeg waarin een bevestiging stond dat ze mijn aanvrag hadden ontvangen. Verder heb ik nooit een brief gekregen dat mijn aanvraag echt goedgekeurd was, maar wel een brief dat ik stufi zou krijgen vanaf oktober.quote:Op maandag 28 maart 2011 18:55 schreef cafpow het volgende:
[..]
mischien niet helemaal relevant, maar ik zit met een vraag ook voor andere fokkers die studiefinanciering voor een opleiding in het buitenland aanvroegen:
Hoe lang duurde het ongeveer tot je bericht kreeg dat de aanvraag in behandeling was?
Dat is balen, ik hoop toch dat het vrij snel zal gaan, want als ik stufi krijg en ga, dan wil toch het ticket zo snel mogelijk kopen, want anders dan ga ik de reis gewoon niet kunnen betalenquote:Op maandag 28 maart 2011 22:25 schreef Greci het volgende:
[..]
Ik geloof dat het twee maanden duurde voordat ik een brief van de IB-Groep kreeg waarin een bevestiging stond dat ze mijn aanvrag hadden ontvangen. Verder heb ik nooit een brief gekregen dat mijn aanvraag echt goedgekeurd was, maar wel een brief dat ik stufi zou krijgen vanaf oktober.
Maar als je nu voor het eerst gaat studeren krijg je je stufi pas vanaf september...quote:Op maandag 28 maart 2011 23:18 schreef cafpow het volgende:
[..]
Dat is balen, ik hoop toch dat het vrij snel zal gaan, want als ik stufi krijg en ga, dan wil toch het ticket zo snel mogelijk kopen, want anders dan ga ik de reis gewoon niet kunnen betalenWant de opleiding zou begin augustus beginnen en ik moet eind juli dan alles daar gaan regelen
dit is voor mij de 2e keer dat ik stufie aanvraag. Heb al een mbo afgerond en zou nu dus aan hbo beginnen, dus ik krijg gewoon stufie vanaf de maand waarin de lessen beginnenquote:Op dinsdag 29 maart 2011 17:58 schreef fh101 het volgende:
[..]
Maar als je nu voor het eerst gaat studeren krijg je je stufi pas vanaf september...
of sla ik nu onzin uit?? volgens mij was dat zo.
Jup, klopt. En meestal is dat toch septemberquote:Op dinsdag 29 maart 2011 18:02 schreef cafpow het volgende:
[..]
dit is voor mij de 2e keer dat ik stufie aanvraag. Heb al een mbo afgerond en zou nu dus aan hbo beginnen, dus ik krijg gewoon stufie vanaf de maand waarin de lessen beginnen
Bij mij begint de opleiding als ik naar het buitenland ga de eerste dagen van augustis, dus heb ik er dan gewoon recht op.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 18:15 schreef fh101 het volgende:
[..]
Jup, klopt. En meestal is dat toch septemberMaar ik heb het waarschijnlijk verkeerd begrepen, ik dacht dat je je ticket met je stufi wou betalen.
Aaaah, nu snap ik het! En ja, begrijpelijk! Ik wil ook dingen gaan regelen, maar niet voordat ik zwart op wit heb staan dat ik ingeschreven ben aan de universiteit.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 18:20 schreef cafpow het volgende:
[..]
En nee, wat ik bedoelde is dat ik mijn ticket pas wil kopen van eigen spaarcenten op het moment dat ik ook echt ga en dat is als ik stufi krijg, want als ik geen stufi krijg dan ga ik gewoon niet en ik heb geen zin om dan met een ticket van 1300 eurotjes opgescheept te zitten
Dat moet nog wel lukken, hoewel de landen die je noemt wel erg veel regelwerk vergen, want je gaat de EU uit. Je bedoelt academisch jaar?quote:Op woensdag 30 maart 2011 01:06 schreef Nachtboy het volgende:
Is het mogelijk om nu nog een studie voor het eind van het jaar in het buitenland te vinden ?
Ik heb wel enig idee wat voor studie ik zou willen en waar ik hem zou willen doen ( Amerika/Australie) Ga strax even alles hier doorlezen maar ben benieuwd of het in ieder geval nog mogelijk is.
Ja, net zelf een beetje onderzoek gedaan en zag dat er ook studies in februari beginnen in NZ, kan ik mooi nog even geld apart zetten enzo. die site van Nuffic is handig.quote:Op woensdag 30 maart 2011 01:08 schreef Jabberwocky het volgende:
[..]
Dat moet nog wel lukken, hoewel de landen die je noemt wel erg veel regelwerk vergen, want je gaat de EU uit. Je bedoelt academisch jaar?
IELTS of TOEFL (google maar evenquote:Op zondag 3 april 2011 21:14 schreef Nachtboy het volgende:
En wat moet ik me bij die Engelse toelatingstoets voorstellen ?
VWO 6 Engels niveau moet lukken of hoe zit dat ?
Ja al gedaan, maar wordt er niet wijzer van wat voor niveau ze van je verwachten.quote:Op zondag 3 april 2011 21:14 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
IELTS of TOEFL (google maar even)
Ik moest 3 jaar geleden ook een IELTS toets doen. Mede omdat ik slechts een 5.6 had op mijn Engels op VWO. IELTS 3 jaar geleden met een 7 gehaald. Heb hem destijds op de UU gedaan. Was wel gezelligquote:Op maandag 4 april 2011 00:00 schreef fh101 het volgende:
Ik hoef als het goed is ook geen toets te doen, omdat mn cijfer voor Engels op t vwo hoger was dan een 8.
Hee abcyzycba,quote:Op donderdag 10 maart 2011 21:05 schreef abcyzycba het volgende:
Hey allemaal,
Ik wil een deel van mijn studie in het buitenland doen. Komend halfjaar is het.
Nu kan/wil ik naar Amerika, Canada, Australie of Londen.
In Amerika kan ik naar een onbekende universiteit in twee kleine steden, visa aanvragen etc zal niet zo gemakkelijk zijn. In Canada naar een onbekende universiteit in een gemiddelde stad. Londen is natuurlijk groot en het is daar aan een bekende universiteit, al is het worden toegelaten er wel moeilijk denk ik. In Australië is het een gemiddelde universiteit in een gemiddelde stad.
Ik ga erheen voor het avontuur, om mijn engels te verbeteren en omdat het ook goed op mijn cv staat. (dit zijn mijn persoonlijke redenen, als je ze raar zou vinden hoef je dat hier niet te melden)
Fokkers weten alles altijd (beter), dus wat zouden jullie doen? Canada, Australie, Amerika of Londen?
in NL of in het buitenland?quote:Op dinsdag 5 april 2011 00:36 schreef Nachtboy het volgende:
Heeft iemand enig idee of er ook een BA marketing bestaat ?
Zit een beetje rond te kijken maar zie tot nu toe alleen maar MA in marketing.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |