abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 7 juni 2002 @ 15:40:43 #1
18772 pos
@@sweet@@
pi_4492060
Ik ben op zoek naar het recept van chinese nasi en bami, dus echt precies zoals je het bij de chinees krijgt. Internet al afgestruind maar niet te vinden.
Iemand??
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  vrijdag 7 juni 2002 @ 15:44:30 #2
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_4492132
[offtopic: bami en nasi, die komen uit china toch???? duz waarom, chinese bami en nasi???? ]

ehh staan die niet op van die conimex pakjes??? (is zoon indisch/chinees voedsel merk dat altyd in de supermarkt ligt)

Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  vrijdag 7 juni 2002 @ 15:46:38 #3
22730 Koffieboon
Satanicum Tenebrae
pi_4492176
Kan ik aan me ma vrage want die kan het heel goed koke maar dies er nu niet..
  vrijdag 7 juni 2002 @ 15:57:53 #4
18772 pos
@@sweet@@
pi_4492384
quote:
Op vrijdag 07 juni 2002 15:46 schreef Koffieboon het volgende:
Kan ik aan me ma vrage want die kan het heel goed koke maar dies er nu niet..
Nou graag, ben er al een tijd naar opzoek
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  vrijdag 7 juni 2002 @ 16:02:14 #5
18772 pos
@@sweet@@
pi_4492457
quote:
Op vrijdag 07 juni 2002 15:44 schreef Erosjuhhh het volgende:
[offtopic: bami en nasi, die komen uit china toch???? duz waarom, chinese bami en nasi???? ]

ehh staan die niet op van die conimex pakjes??? (is zoon indisch/chinees voedsel merk dat altyd in de supermarkt ligt)


Bami en Nasikruiden van conimex zijn echt niet lekker, zit een raar smaakje aan.
Indische nasi kan ik prima zelf maken maar ben nu echt op zoek naar het recept van nasi en bami die je in een chinees restaurant eet.
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_4492695
Hier is het recept van Nasi:

Gebruik rijst die je over hebt van de vorige dag. Vers gekookte rijst kan ook, maar zorg dan dat je weinig water gebruikt. De rijst mag namelijk niet te zacht zijn (juist hard). Anders wordt de Nasi niet lekker.

Gebruik NOOOOOOIT nasigoreng kruiden of iets dergelijks! Grote troep! En denk maar niet dat de chinezen dat gebruiken.

Allereerst wat algemene tips:
Gebruik droge lomboks, maak ze fijn met je vingers en meng ze met fijngesnipperde uien. Om de kleur van de nasi mooi rood te krijgen moet je er tijdens het fruiten 1 eetlepel paprikapoeder bijdoen. Koken is een kwestie van intuitie, je moet leren experimenteren. Wat ook lekker is, maar wat weinig mensen weten is op het laatst door de nasi ca. 1 ons geraspte kaas te mengen.

Ok, hier het recept:
gekookte rijst voor 5 personen
1 uit en 1 knoflookpit fijngesneden
1 lombok fijngesneden
1 ons ham, in stukjes gesneden
1 ons vleesrestand, in kleine stukjes gesneden
2 eieren, zout
ca. 125 gr margarine of een mengsel van margarine en reuzel

Vet heet laten worden, uitjes knoflook en lombok fruiten. Uitjes geel? Dan de eieren 1 voor 1 in de pan en roeren door de sambal en uien. Als de stukjes ei goed gaar en droog gebakken zijn, dan vlees erin en ham. die ook meebakken. Gebruik je rauw vlees, dan eerst voorbakken! Nu gas laag en de rijst losmaken als die aan elkaar vastzit. beetje voor beetje in pan en mengen. Afmaken met zout , eventueel wat vetsin en desgewenst kaas en peper erdoor. Op klein vur mengen.

voor de bami moet je iemand anders proberen te strikken, ik moet met de afwas verder

Strijd tegen de Mc Donaldisering van de media
  vrijdag 7 juni 2002 @ 16:52:49 #7
18772 pos
@@sweet@@
pi_4493381
Bedankt snoeki ik ga het zeker proberen.
Dacht alleen dat de chinesen in een bepaalt soort olie hun rijst bakte?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_4493406
reuzel bedoel je vast, te koop bij de toko
Strijd tegen de Mc Donaldisering van de media
pi_4498689
quote:
Op vrijdag 07 juni 2002 16:52 schreef pos het volgende:
Bedankt snoeki ik ga het zeker proberen.
Dacht alleen dat de chinesen in een bepaalt soort olie hun rijst bakte?
WTF sinds wanneer kan bak jij rijst.
  zondag 9 juni 2002 @ 17:58:08 #10
18772 pos
@@sweet@@
pi_4515736
quote:
Op vrijdag 07 juni 2002 23:30 schreef O.D.Smolik het volgende:

[..]

WTF sinds wanneer kan bak jij rijst.


Als je je rijst niet bakt wordt het nooit nasi dan blijft het witte rijst
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_4520024
quote:
Op zondag 09 juni 2002 17:58 schreef pos het volgende:

[..]

Als je je rijst niet bakt wordt het nooit nasi dan blijft het witte rijst


-mierenneuk-mode on-

nasi is rijst en nasi goreng is gebakken rijst

-mierenneuk-mode off-

Mijn moeder maakt de heerlijkste bami. Ik weet niet waar je woont, maar in Amsterdam ZO is er een chinese groothandel. Daar kan je allerlei verschillende soorten bami kopen en vervolgens zelf je eigen ding mee doen.

  maandag 10 juni 2002 @ 07:52:37 #12
18772 pos
@@sweet@@
pi_4522872
quote:
Op zondag 09 juni 2002 22:44 schreef Citroentje het volgende:

Mijn moeder maakt de heerlijkste bami. Ik weet niet waar je woont, maar in Amsterdam ZO is er een chinese groothandel. Daar kan je allerlei verschillende soorten bami kopen en vervolgens zelf je eigen ding mee doen.


Als je het adres voor me hebt graag En kan je moeder niet het recept geven voor bami maar wel precies zoals bij de chinees?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  Eindredactie Games maandag 10 juni 2002 @ 07:56:10 #13
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_4522881
-mierenneuk-mode on-
amsterdam ZO moet duivendrecht zijn....
het is bij de makro..kan niet missen
-mierenneuk-mode off-
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 10 juni 2002 @ 10:21:17 #14
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_4523571
quote:
Op vrijdag 07 juni 2002 15:40 schreef pos het volgende:
Ik ben op zoek naar het recept van chinese nasi en bami, dus echt precies zoals je het bij de chinees krijgt. Internet al afgestruind maar niet te vinden.
Iemand??
Die je bij de aangepaste Chinees krijgt (die dikke dus) of echt de Chinese bami, die dunne?

Just making sure.

Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  maandag 10 juni 2002 @ 10:23:51 #15
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_4523589
quote:
Op zondag 09 juni 2002 17:58 schreef pos het volgende:

[..]

Als je je rijst niet bakt wordt het nooit nasi dan blijft het witte rijst


En dan noemen wij het Nasi Putih.

Nasi betekent trouwens "gekookte rijst". Ongekookte rijst (rauw dus in principe) noemt men "beras".

Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  maandag 10 juni 2002 @ 15:02:05 #16
18772 pos
@@sweet@@
pi_4526988
quote:
Op maandag 10 juni 2002 10:21 schreef Witchfynder het volgende:

Die je bij de aangepaste Chinees krijgt (die dikke dus) of echt de Chinese bami, die dunne?

Just making sure.


Het gaat me meer om de smaak. Ik kan best goed bami en nasi op z'n indisch maken maar vind het bij de chinees ook erg lekker dus dat wil ik ook eens maken. Maar als je het mocht weten dan graag alletwee de bami soorten en het hele recept

[Dit bericht is gewijzigd door pos op 10-06-2002 15:07]

But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  maandag 24 januari 2005 @ 17:07:33 #17
74196 doemaardrie
of toch vier???
pi_24725915
Nasi
  maandag 24 januari 2005 @ 17:09:48 #18
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_24725951
Schopje naar culinesse
pi_24726184
De nasi en bami van de Chinees zijn heerlijk, van conimex ook best wel eigenlijk.

Ben benieuwd naar de recepten hier.
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_24727533
大米 (dàmǐ) is rijst in het Chinees, dus ik weet niet waarom je het Indonesische woord nasi gebruikt
En je wil dus weten hoe je rijst kookt?
Drie vrouwtjes bakken samen een dikke vette pannekoek.
Wat ruikt dat heerlijk!
Ineens springt de pannekoek de pan uit en verdwijnt rollerdebol het bos in.
Allerlei dieren willen de pannekoek graag tegenhouden, maar of dat lukt...?
  maandag 24 januari 2005 @ 22:30:23 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24731637
quote:
Op maandag 24 januari 2005 18:45 schreef Marietje_ het volgende:
大米 (dàmǐ) is rijst in het Chinees, dus ik weet niet waarom je het Indonesische woord nasi gebruikt
En je wil dus weten hoe je rijst kookt?
Sorry, maar Nasi is gebakken rijst.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24731709
Nasi of bami goreng: kook rijst of bami. Bak vlees en groente gaar, bak de rijst of bami mee. Maak evt op smaak met ketjap.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24732282
leuke kick doemaardrie
pi_24733722
quote:
Op maandag 24 januari 2005 22:30 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Sorry, maar Nasi is gebakken rijst.
Sorrie, maar nasi betekent gewoon rijst. Nasi goreng is gebakken rijst.
Drie vrouwtjes bakken samen een dikke vette pannekoek.
Wat ruikt dat heerlijk!
Ineens springt de pannekoek de pan uit en verdwijnt rollerdebol het bos in.
Allerlei dieren willen de pannekoek graag tegenhouden, maar of dat lukt...?
pi_24734221
Ontopic alsjeblieft.
Ondanks dat het topic gekickt is, wil niet zeggen dat de info niet interessant is.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 25 januari 2005 @ 08:22:20 #26
74196 doemaardrie
of toch vier???
pi_24736516
quote:
Op dinsdag 25 januari 2005 00:22 schreef Oblivion het volgende:
Ontopic alsjeblieft.
Ondanks dat het topic gekickt is, wil niet zeggen dat de info niet interessant is.
Precies het is nog steeds relevant
  dinsdag 25 januari 2005 @ 08:27:54 #27
19840 Libris
Live from Singapore
pi_24736546
Nasi en Bami zijn beide niet Chinees, maar Maleisisch / Indonesisch...

Ongeveer alle 'Chinese' Restaurants in Nederland zijn meer op Indonesische gerechten gebaseerd dan op Chinese.. Dus bij de Chinees eet je over het algemeen geen Chinees... (ook bijvoorbeeld Babi Pangang is geen Chinees gerecht...)

Ontopic, ik maakte mijn nasi altijd volgens het recept in het Margriet kookboek..
pi_24736582
Ik gooi altijd trassie in mijn nasi

arachide olie in wok gooien
trassie erbij doen
prei (in kleine stukjes) erbij doen
katenspek (in stukjes) erbij doen
eieren breken en er bij doen
ham ( in kleine stukjes) erbij doen
Bij elke handeling een minuut of twee wachten tot je het volgende erbij doet.
roeren tot het ei gestold is.
gekookte rijst erbij doen.
  dinsdag 25 januari 2005 @ 08:40:20 #29
19840 Libris
Live from Singapore
pi_24736602
quote:
Op dinsdag 25 januari 2005 08:37 schreef Sorella het volgende:
Ik gooi altijd trassie in mijn nasi

arachide olie in wok gooien
trassie erbij doen
prei (in kleine stukjes) erbij doen
katenspek (in stukjes) erbij doen
eieren breken en er bij doen
ham ( in kleine stukjes) erbij doen
Bij elke handeling een minuut of twee wachten tot je het volgende erbij doet.
roeren tot het ei gestold is.
gekookte rijst erbij doen.
lijkt op de manier waarop ik het klaarmaak, maar doe je er geen kruiden en sambal bij?
  dinsdag 25 januari 2005 @ 08:44:39 #30
19840 Libris
Live from Singapore
pi_24736625
Even goed denken, is al een tijd geleden:

Eerst rijst koken (kleeft minder als je het koud toevoegt)
Spekblokjes in de wok, beetje uitbakken, stukjes kip erbij
Dit alles uit de wok halen, beetje olijfolie en dan 1 prui en 2 uien, wat knoflook roerbakken (evt trassi)
vlees (spek en kip) weer toevoegen
kwak sambal, wat djintan (?), ketoembar, en nog een kruid
dan een ei erdoorheen
rijst toevoegen, ketjap erbij, nog even doorbakken.

Serveren met sateetje, atjar, gebakken ei, gebakken uitjes, augurk, en die kokos met pinda's...

Zoiets
pi_24736627
Nee, zout zit al in de rijst van het koken en sambal kan maar wij houden er niet van
  dinsdag 25 januari 2005 @ 10:42:00 #32
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_24738059
Ik neem gewoon altijd oude rijst, die zijn meestel goed los en korrelig.
Olie verhitten, afhankelijk van smaak, een eitje erin. Zonder smaakt beter, maar de kans op aanbak is veel groter voor de "ongeoefenden". Zout, peper en een combinatie van lichte en donkere sojasaus erdoor. Eventueel een half theelepel suiker. Een druppeltje sesamolie is ook lekker.

Op het laatst wat bosuitjes fijnsnijden en erdoor roeren.

Dit is nogal kale nasi, maar meer moet er niet zien als bijgerecht. Helaas is het voor de meeste huishoudens niet mogelijk om makkelijk nasi te maken, want ik doe het uitsluitend op vuurpitten waar een steekvlam uitkomt. Zo eentje die de wok in staat stelt om op temperatuur te blijven als je nieuwe ingredienten erin gooit. DAT is erg belangrijk voor die specifieke wokgeur.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  dinsdag 25 januari 2005 @ 11:19:19 #33
111260 Charmian
a little joy
pi_24738649
quote:
Op dinsdag 25 januari 2005 08:37 schreef Sorella het volgende:
Ik gooi altijd trassie in mijn nasi

arachide olie in wok gooien
trassie erbij doen
prei (in kleine stukjes) erbij doen
katenspek (in stukjes) erbij doen
eieren breken en er bij doen
ham ( in kleine stukjes) erbij doen
Bij elke handeling een minuut of twee wachten tot je het volgende erbij doet.
roeren tot het ei gestold is.
gekookte rijst erbij doen.
mijn nasi zonder trassie is geen nasi
ik maak 'm net iets anders dan jij

olie in de wok
gesneden ui erin
een lepel sambal, trassie en knoflook erbij
door elkaar roeren (of zoals mijn moeder zegt 'even gonseng gonseng')
corned beef erbij doen
weer roeren
gekookte rijst erbij
beetje ketjap
alles weer door elkaar roeren
een plekje vrij maken in de wok om wat eitjes te roerbakken en dat er meteen weer doorheen roeren.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 27 januari 2005 @ 07:55:07 #34
35189 Troel
scherp en bot
pi_24772862
corned beef door de nasi goreng? Ik ben niet echt een corned beef fan, maar is een varkenslapje niet veeeeeel lekkerder?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_24775024
quote:
Op donderdag 27 januari 2005 07:55 schreef Troel het volgende:
corned beef door de nasi goreng? Ik ben niet echt een corned beef fan, maar is een varkenslapje niet veeeeeel lekkerder?
Het is uit gemakzucht en weinig in huis hebben ontstaan. We noemen dit eigenlijk ook nasi kampoeng (made out of scratch), weinig in huis maar toch een lekker warm maaltje.
Maar tuurlijk kun je de corned beef ook door vlees (ik doe dan meestal een kipfiletje) vervangen.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_24787808
Mijn ex kreeg altijd nasi goreng als ontbijt, om 6 uur 's ochtends. Het was gewoon restverwerking van de resten van het avondeten. Dus gewoon vlees,groenten en rijst roerbakken. Kruiden zaten er dan al wat in, maar weinig.
En dat vind ik het lekkerst, gewoon vlees, groenten en rijst roerbakken, met een scheutje ketjap voor het zout.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Eindredactie Games vrijdag 28 januari 2005 @ 00:53:19 #37
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_24790534
quote:
Op vrijdag 7 juni 2002 15:44 schreef Erosjuhhh het volgende:
nee die troep dat je bij de 'chinees' haalt is een combo van chinees etenen indonesisch
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_24807565
Misschien een stom antwoord maar: Waarom zelf maken als bij de Chinees om de hoek het maar 1,50 kost? Als ik nasi of bami wil haal ik het ook gewoon... Net als Roti, kost 3 euro aan de overkant en is lekkerder + gezonder (groentes!) dan dat je het zelf maakt
Why Fart And Waste It When You Can Burp And Taste It?
  vrijdag 28 januari 2005 @ 23:51:29 #39
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_24807641
omdat die chinees hier, hollandse bami heeft? compleet anders dan daar?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')