Nu vergelijk je een afstand met een tijd, weinig over te zeggen dan hequote:Op zondag 23 januari 2011 03:26 schreef -CRASH- het volgende:
Nou .... Als je het vergelijkt met de 600 lichtjaar... Is 10.000 jaar een schijntje
Ach, als je het ingewikkeldere artikel plaatst op Fok, worden er ook 'verkeerde' conclusies uit getrokken. Zonder enige eigen conclusies te trekken hier, vind ik de ridiculisering van hypotheses op Fok (met name in DE) erg geinig; Wegener is ook als halve leip gestorven (met zijn platentektoniek verhalen) en dat is slechts 1 voorbeeld.quote:Op zondag 23 januari 2011 03:26 schreef -CRASH- het volgende:
Dit is een artikel wat een enkeltje Truth verdient
Maar ik vind het artikel meer iets voor in zo'n amerikaanse ufo blad (en voor in TRUTH)
dan als een weteschaps artikel.... Maarja het komt uit België
quote:Helemaal geen tweede zon volgend jaar
Op het internet en in media circulerende berichten dat de ster Betelgeuse volgend jaar zou ontploffen en daarbij helder zou oplichten als een tweede zon zijn onzin, zo heeft de gezaghebbende website space.com op gezag van wetenschappers gemeld.
Betelgeuse verliest massa en zou "weldra" ontploffen in een supernova. Maar de term "weldra" moet op astronomische schaal worden gezien, zei astronoom Jim Kaler van de Universiteit van Illinois tegenover een zustersite van space.com. Niemand weet wanneer de ster, die 10 tot 20 keer zoveel massa als onze Zon heeft, zal ontploffen. Eenmaal Betelgeuse een supernova wordt, zal het hemellichaam niet oplichten als een tweede zon aan ons firmament, beklemtoont de sterrenkundige ook. De supernova zou wel zowat de helderheid hebben van een halve maan, zichtbaar in vol daglicht en schaduwen afwerpend.
Geen gevaar
Nog volgens Kaler is er geen enkele reden om bang te zijn van deze supernova. Met een afstand van zowat 600 lichtjaar bevindt Betelgeuse, ook bekend als Alpha Orionis, zich te ver van ons opdat uitgespuwde materie en straling schade kunnen aanrichten. Het wordt ook een type van supernova waarbij er geen uitbarstingen van schadelijke gammastraling zullen zijn.
Wel zal de knal een zootje maken van het sterrenbeeld Orion, waarvan Betelgeuse een boegbeeld is.
quote:Wel zal de knal een zootje maken van het sterrenbeeld Orion, waarvan Betelgeuse een boegbeeld is.
quote:Op dinsdag 25 januari 2011 12:33 schreef remlof het volgende:
[..]
![]()
Wat wel snel zichtbaar kan zijn is dat de helderheid van Betelgeuze wat toeneemt. Die was altijd al variabel, maar ik kan me voorstellen dat de maxima wat hoger komen te liggen.
quote:Berichtten we in januari nog dat de aarde volgend jaar een tweede zon te zien krijgt, het bijzondere verschijnsel lijkt echter nu al een feit te zijn. Op internet is een filmpje opgedoken waarin deze tweede zon te zien is.
Het filmpje is deze week geschoten in Azië en bestaat uit twee gedeelten. Het eerste deel is vanuit een bus in Bangkok gefilmd. Het tweede deel is echter een stuk duidelijker en is een nieuwsreportage op een Aziatische tv-zender.
Op internet is de discussie inmiddels losgebarsten over het bizarre natuurverschijnsel. Zo denkt de een aan de planeet Nibiru. Een andere verklaring zou een optische illusie zijn. Tot nu toe heeft echter nog niemand de tweede zon kunnen verklaren.
de camera stond zeker schuin achter dubbel glasquote:Op donderdag 3 maart 2011 21:29 schreef SpeedyGJ het volgende:
Ik heb die pagina nog voor me
[Video] Tweede zon aan hemel nu al gezien
[..]
Waarom die bericht is verwijderd weet ik ook niet.
Ik citeer een willekeurige Fok!'er "De redactie heeft eindelijk door wat een rommel Djeez op Fok! neerkwakt."quote:Op donderdag 3 maart 2011 21:29 schreef SpeedyGJ het volgende:
Ik heb die pagina nog voor me
[Video] Tweede zon aan hemel nu al gezien
[..]
Waarom die bericht is verwijderd weet ik ook niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |