Ik ben nog met de opleiding bezig. Ik heb hiervoor een jaar Nederlands Recht (ook aan de EUR) gedaan, dus ik heb wel wat vergelijkingsmateriaal gelukkig.
Misschien zijn sommige dingen vrij logisch, misschien niet

Het niveau van de opleiding is vrij goed. De meeste docenten zijn goed in hun vak en weten enorm veel. Wat je niet moet vergeten is dat de opleiding extreem divers is. Je gaat qua vakgebied van finance naar psychologie en vervolgens weer vrolijk door naar marketing en ga zo maar door. Je moet als manager van elk gebied iets afweten, dus tot je Master zal het je storen dat je nooit diepgang lijkt te krijgen. Dit is echter een noodzakelijk kwaad.
De meeste vakken vind ik erg leuk en qua moeilijkheid is het in mijn ogen goed te doen, mits je het serieus neemt. Sommige vakken hebben slagingspercentages van 70-80%, maar andere vakken zitten rond de 30-40% omdat men denkt dat je overal maar doorheen kan banjeren, wat niet het geval is.
Ik weet niet of elke universitaire opleiding zo is (ik heb er immers maar twee gezien), maar qua begeleiding kan je rekenen op nul komma nul. Je wordt vanaf dag 1 in het diepe gegooid en je zoekt het maar lekker uit. Je hebt over het algemeen zo'n 10-15 uur college per week, de overige 20-30 uur zit je thuis of in de bieb te lezen, onderzoek te doen of met een groep aan een verslag te werken.
Teamwerk is zeer belangrijk. Je hebt vrijwel ieder trimester wel een vak dat je samen met 2-3 anderen moet doen.
Welke eigenschappen je moet hebben.......Om te beginnen moet je Engels zeer goed zijn. 95% van de literatuur is in het Engels en dan bedoel ik geen jip-en-janneke-niveau, maar academisch niveau. De college-slides zijn voor 60% ofzo in het Nederlands, de rest is in het Engels. 90% van de Bachelor wordt echter wel in het Nederlands gegeven. Heel sporadisch zit er een vak tussen dat in het Engels wordt gegeven.
Je moet van lezen houden. Dit was net zo erg bij Nederlands Recht, maar ook bij BA kan je er van uitgaan dat (als je snugger en serieus genoeg bent om het serieus te nemen) je makkelijk 100+ pagina's aan ingewikkelde literatuur per week moet lezen.
Teamwerk is zoals ik al eerder zei belangrijk, dus je moet wel bereid zijn om samen te werken en dit ook leuk te vinden.
Alhoewel Wiskunde niet extreem veel nodig is tijdens de opleiding, kan het geen kwaad op er een beetje van te houden. Het niveau was voor mij relatief laag (ik had Wiskunde B op het VWO) en dit is volgens mij meer Wiskunde A-niveau, maar je moet het wel beheersen.
De zogenaamde 'struikelblokvakken' waar de meeste leerlingen problemen mee hebben zijn zo uit het hoofd : Wiskunde, Statistiek, Operations Research & Modelbouw, Statistische Methoden & Technieken en elk vak waar het woord Finance of Accounting in voor komt (4 vakken ofzo). De namen spreken denk ik wel voor zich.
Qua Masters zijn er enorm veel keuzes. Je kan je specialiseren in Marketing (meest populair, maar dus ook meeste concurrentie), Finance (super goede banen in te krijgen, minder populair dus hoger loon), Zelfstandig ondernemen, Innovatie Management, Human Resource Management en ga zo maar door (zie de website van de EUR maar voor alles). Dus als jij het leuk vind om met psychologie bezig te zijn kan je iets heel anders gaan doen dan iemand die van rekenen houdt.
Zo, dit was mijn totaal ongestructureerde verhaaltje

Mocht je nog iets bedenken, stel gerust je vraag en dan doe ik mijn best om het voor je toe te lichten.
Say what again. SAY WHAT AGAIN. I dare you, I double dare you, motherfucker. Say what one more goddamn time.