Nou, gewoon wél normaal doen, bijvoorbeeld. Het vervelende is dat het vechten is tegen de bierkaai.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 13:14 schreef JumpingJacky het volgende:
[..]
Dan doemt de vraag op: Wat doe JIJ om dit te veranderen? Want klagen is te makkelijk, het gaat erom dat je er wat aan wilt doen om het te veranderen.
Dat is inderdaad de oplossing.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 13:30 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Nou, gewoon wél normaal doen, bijvoorbeeld. Het vervelende is dat het vechten is tegen de bierkaai.
Cola'tjes verkopen voor ¤2,50 en dan zeuren dat mensen geen fooi geven...quote:Op dinsdag 11 januari 2011 13:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
Mijn vriend werkt in de Horeca, en ik kan je zeggen dat hij zeer professioneel en zeer netjes is, echter wel eens gedacht hoe hard je in sommige horeca moet werken, voor een hongerloontje (8 euro per uur). Daarnaast ook wel eens gekeken hoe onbeschoft klanten zijn? Nog maar niet te spreken dat Nederlanders nauwelijks fooi geven, hoe vaak zie ik niet dat iemand een rekening heeft van bijvoorbeeld 61.20, en dan 62 euro betaald en dan ze 80 centen terug wil, niet te geloven gewoon.
Als je bekijkt hoe de horeca omgegaan is met de overgang naar de euro, dan is dat gedrag van de klanten niet zo heel vreemd.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 13:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
Mijn vriend werkt in de Horeca, en ik kan je zeggen dat hij zeer professioneel en zeer netjes is, echter wel eens gedacht hoe hard je in sommige horeca moet werken, voor een hongerloontje (8 euro per uur). Daarnaast ook wel eens gekeken hoe onbeschoft klanten zijn? Nog maar niet te spreken dat Nederlanders nauwelijks fooi geven, hoe vaak zie ik niet dat iemand een rekening heeft van bijvoorbeeld 61.20, en dan 62 euro betaald en dan ze 80 centen terug wil, niet te geloven gewoon.
Dat is een mening en wordt niet ondersteund door feiten en cijfers van de mensen die daar onderzoek naar doen. Je vergelijkt daarnaast appels met peren door te kijken naar het MBO. MBO'ers van nu zouden in vroeger tijden timmerman, bakker, slager of een ander ambacht hebben uitgevoerd en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid laaggeletterd zijn. In die zin is er dus al vooruitgang geboekt. Vroeger vroeg de timmerman aan zijn geletterde buurman of hij een briefje kon maken met "elke dinsdag gesloten", tegenwoordig doet de MBO'er dat zelf.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 07:36 schreef sanger het volgende:
[..]
Toch deel ik de mening dat het grootste deel van de huidige afstudeerders slechts met moeite een behoorlijke (handgeschreven) brief kunnen produceren.
Als ik bijvoorbeeld zie met welk taalniveau ze van het MBO afkomen dan schrik ik daar weleens van.
Als de basissalarissen wat hoger waren was fooi niet nodig, en we hebben het hier alleen over even wat drankjes verkopen, een goede personeelslid doet en kan heel wat meer, en 2.50 voor een cola? Heb je enig idee wat een restaurant/cafe per dag moet omzetten om alleen al de personeelskosten en huur op te hoesten? Nee jij bent zeker zo een knurft die gaat roepen: schandalig in de supermarkt kost een blikje cola 1,10quote:Op dinsdag 11 januari 2011 13:45 schreef De_Rikster het volgende:
[..]
Cola'tjes verkopen voor ¤2,50 en dan zeuren dat mensen geen fooi geven...
Ga lekker bij je baas janken dat je meer betaald wil krijgen, fooi is extra en een mogelijke waardering voor goede service en absoluut niks vanzelfsprekends...
Niet alleen de Horeca hoor, elke sector heeft dit gedaan, daarnaast lag het in de Horeca veelal aan de brouwerijen die belachelijke prijzen vragen, om voorbeeld te geven, het is voor een bar goedkoper om een flesje heineken in de supermarkt te kopen, dan hem als tapje aan te bieden.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 14:01 schreef Snapcount2 het volgende:
[..]
Als je bekijkt hoe de horeca omgegaan is met de overgang naar de euro, dan is dat gedrag van de klanten niet zo heel vreemd.
Niet het probleem van de klant maar van de werknemer/ondernemer/werkgever.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 15:16 schreef raptorix het volgende:
Als de basissalarissen wat hoger waren was fooi niet nodig, en we hebben het hier alleen over even wat drankjes verkopen,
Wat heb ik daar als klant mee te schaften, hij werkt niet voor mij hij werkt voor zijn werkgever welke hem daarvoor geld geeft.quote:een goede personeelslid doet en kan heel wat meer,
Ja, heb je enig idee hoe hard andere mensen moeten werken voor hun geld? Het feit dat je ergens wat gaat eten/drinken betekent niet automatisch dat het geld uit je reet komt en maar ten gunste van het bedienend personeel gedoneerd dient te worden boven op het salaris.quote:en 2.50 voor een cola? Heb je enig idee wat een restaurant/cafe per dag moet omzetten om alleen al de personeelskosten en huur op te hoesten?
Nee ik ben zo'n knurft die wel naar boven afrondt (ruim tot royaal) mits goed geholpen maar zich wel enigzins kan verplaatsen in hoe andere mensen hun geld waarderen ondanks dat ik het wel gewoon kan betalen... Ik ben ook wel eens teruggelopen en mijn fooi teruggepakt toen er minachtend naar de hoeveelheid werd gekeken, "dan toch niet arrogant stuk vreten".quote:Nee jij bent zeker zo een knurft die gaat roepen: schandalig in de supermarkt kost een blikje cola 1,10![]()
![]()
Tough cookie...quote:Op dinsdag 11 januari 2011 15:18 schreef raptorix het volgende:
[..]
Niet alleen de Horeca hoor, elke sector heeft dit gedaan, daarnaast lag het in de Horeca veelal aan de brouwerijen die belachelijke prijzen vragen, om voorbeeld te geven, het is voor een bar goedkoper om een flesje heineken in de supermarkt te kopen, dan hem als tapje aan te bieden.
Ben je wel eens in Zuid Afrika geweest?quote:Op dinsdag 11 januari 2011 09:14 schreef lezzer het volgende:
Ik vind echt dat horecamedewerkers nergens zo onbeschoft zijn als in Nederland
Parijs wint van allen in onbeschoftheid.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 17:06 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ben je wel eens in Zuid Afrika geweest?
Prima, maar als je die prijzen doorberekent aan klanten, dan moet je ook niet vreemd gaan kijken als de fooien en de omzet dan een stuk lager worden. Zeker omdat de lonen niet bepaald op dezelfde manieren omhoog gegaan zijn als de prijzen in de horeca.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 15:18 schreef raptorix het volgende:
[..]
Niet alleen de Horeca hoor, elke sector heeft dit gedaan, daarnaast lag het in de Horeca veelal aan de brouwerijen die belachelijke prijzen vragen, om voorbeeld te geven, het is voor een bar goedkoper om een flesje heineken in de supermarkt te kopen, dan hem als tapje aan te bieden.
Sorry, maar een fooi moet je verdienen. Of betaal je ook 2 euro voor een brood van 1,80?quote:Op dinsdag 11 januari 2011 13:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
Mijn vriend werkt in de Horeca, en ik kan je zeggen dat hij zeer professioneel en zeer netjes is, echter wel eens gedacht hoe hard je in sommige horeca moet werken, voor een hongerloontje (8 euro per uur). Daarnaast ook wel eens gekeken hoe onbeschoft klanten zijn? Nog maar niet te spreken dat Nederlanders nauwelijks fooi geven, hoe vaak zie ik niet dat iemand een rekening heeft van bijvoorbeeld 61.20, en dan 62 euro betaald en dan ze 80 centen terug wil, niet te geloven gewoon.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |