Schnitzels | maandag 10 januari 2011 @ 08:24 |
Wat is er allemaal voor nodig om een eigen Döner-Kebab zaak te beginnen? Hoeveel eigen vermogen heb je nodig, heb je überhaupt eigen vermogen nodig of volstaat een banklening/hypotheek? Wat voor een vergunningen heb je nodig? En welke dingen moet ik in het achterhoofd houden voor ik hier mee kan beginnen. | |
Gunner | maandag 10 januari 2011 @ 08:25 |
Weet je wat jij zou moeten doen? | |
Ron.Jeremy | maandag 10 januari 2011 @ 08:30 |
http://www.kvk.nl/bedrijf_starten/ | |
karr-1 | maandag 10 januari 2011 @ 08:33 |
Hebben we nog niet genoeg van die tenten ondertussen? Bij mij in de wijk zit sinds kort ook een nieuwe. Tientallen folders in de bus gehad, maar er komt geen mens binnen. | |
Pikkebaas | maandag 10 januari 2011 @ 08:37 |
Volgens mij heb je voornamelijk dood schapie nodig. Veel dood schapie. En broodjes ! | |
Gunner | maandag 10 januari 2011 @ 08:39 |
vergeet de saus niet | |
Stokstaart | maandag 10 januari 2011 @ 08:45 |
Zal wel een startkapitaal nodig hebben om zo'n pand te kopen en je apparatuur aan de schaffen lijkt me dan. | |
Alicey | maandag 10 januari 2011 @ 08:49 |
Het gekke is toch dat al die winkeltjes er een hele tijd zitten zonder van eigenaar te wisselen. ![]() Qua startkapitaal zal het er vooral van af hangen hoe je je zaak wilt inrichten. | |
Stokstaart | maandag 10 januari 2011 @ 08:52 |
Ja hoor . Als je een goede zaak begint is dat prima handel. Al zou ik eerder gaan voor een grillhouse en niet alleen zo'n pauper shoarmazaak. ![]() | |
Netsplitter | maandag 10 januari 2011 @ 08:54 |
Horeca diploma of iets dergelijks? Stond me iets van bij. | |
xaban06 | maandag 10 januari 2011 @ 09:01 |
Dat is het hem juist, al die shoarma zaken zijn pauper in Nederland. Je moet eens zien hoe het in Belgie of Duitsland is. Geen pauperzaak waar dronken mensen komen, maar een nette toko. Moeten ze in NL ook doen. | |
Stefan | maandag 10 januari 2011 @ 09:02 |
Ja, er zijn nog niet genoeg donerkebabzaken. Waar blijven de echte shoarmatenten. Veel lekkerder | |
xaban06 | maandag 10 januari 2011 @ 09:02 |
Je moet er in ieder geval Aziatisch uit zien, niemand gaat doner kopen bij een Hollander. | |
Stefan | maandag 10 januari 2011 @ 09:03 |
Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees. | |
xaban06 | maandag 10 januari 2011 @ 09:08 |
Nou ja, ok, het is eerder persoonlijk. Maar ik zal doner/kapsalon/whatever eerder bij een Turk halen dan bij een Chinees/Hollander. Puur persoonlijk ![]() | |
edraket31 | maandag 10 januari 2011 @ 09:09 |
Hier nog straffer: staat een Turk met viskar bij lokale supemarkt. 2 frituurpannetjes en gaan met die banaan vis! Hij staat er 2 dagen en verkoopt als een tierelier. | |
Netsplitter | maandag 10 januari 2011 @ 09:11 |
We? | |
Stefan | maandag 10 januari 2011 @ 09:12 |
Ik eerder bij een Nederlander die wel weet wat de keuringsdienst van waren is. | |
Stefan | maandag 10 januari 2011 @ 09:12 |
Chinezen hebben de snackbars overgenomen. | |
Netsplitter | maandag 10 januari 2011 @ 09:14 |
Misschien bij jou, maar hier niet. ![]() Niet alle, thans. ![]() | |
Metro2005 | maandag 10 januari 2011 @ 09:18 |
Dat is ook niet te vreten ![]() @ TS, ik zou even bij de KVK website kijken, staat genoeg informatie. Wel zou ik zorgen voor een klein startkapitaal en hou er rekening mee dat je niet direct winst zal draaien. Vroeger was de "regel": 1e jaar verlies, 2e jaar quitte en 3e jaar winst dus dat moet je wel op kunnen vangen ![]() | |
fathank | maandag 10 januari 2011 @ 09:23 |
Ja fantastisch die chineze snackbars. Patat Babi Pangang ![]() | |
Citizen.Erased | maandag 10 januari 2011 @ 09:24 |
Tegenwoordig zijn er in Doner-land ook wel verschillende franchise mogelijkheden. Dan kun je gelijk inhaken binnen een bestaande organisatie. | |
DonJames | maandag 10 januari 2011 @ 09:40 |
Hier in de straat zelfs een Volendamse vishandel, compleet met Volendamse naam (J. Smit of A. Schilder o.i.d.). Staat er zo'n gejurkte baard achter de toonbank ![]() prima halalvis overigens | |
ManAtWork | maandag 10 januari 2011 @ 09:49 |
Is toch niet zo vreemd als je midden in Volendam woont? ![]() ![]() | |
DonJames | maandag 10 januari 2011 @ 09:54 |
Ik bedoel een man met een jurk, niet een vrouw met een baard ![]() | |
9611Niels | maandag 10 januari 2011 @ 10:08 |
Ik zou een fatsoenlijke beginnen, niet zo'n morsig zaakje waar al jaren geen onderhoud gepleegd is maar een mooie, ruime nieuwe winkel gericht op een ander soort klanten. Kebab 2.0, een gat in de markt | |
ManAtWork | maandag 10 januari 2011 @ 10:15 |
Ik herhaal mezelf toch maar even, want blijkbaar was het niet duidelijk. ![]()
| |
Pizzakoppo | maandag 10 januari 2011 @ 10:59 |
Geld leren witwassen | |
JaimyLee | maandag 10 januari 2011 @ 11:16 |
joppie saus! | |
Apekoek | maandag 10 januari 2011 @ 11:21 |
Yep, dan kun je dus meegenieten van de brand reputation en krijg je gelijk al lijsten van leveranciers die de producten voor je tent standaard leveren, voor de rest kan inkoop daardoor goedkoper worden dan als je een concept vanaf de grond af aan moet opbouwen (maar het maakt het vooral makkelijker/sneller om te beginnen). Wel betaal je de royalties en dergelijke, of hoe heet dat? In elk geval rechten geld voor het voeren van een bestaand merk. | |
skudkind | maandag 10 januari 2011 @ 12:10 |
Niet krenterig doen met de sauzen en hou je tomaten vers, anders ben je zelfs de klanten die naast en tegenover je winkel wonen kwijt. | |
LeeHarveyOswald | maandag 10 januari 2011 @ 12:25 |
Dan zou ik wel lam nemen, geen schaap. Dan is het snel over met je kebabzaak. | |
Stefan | maandag 10 januari 2011 @ 13:09 |
Zoveel lam word er niet gebruikt, zelfs als ze zeggen dat het lam is is het vaak geen lam. Soms zelfs stiekem varkensvlees | |
groggy | maandag 10 januari 2011 @ 13:43 |
http://zine.ntr.nl/page/7202/nl | |
LeeHarveyOswald | maandag 10 januari 2011 @ 14:14 |
Dat klopt, al hebben de meeste mensen dat maar gedeeltelijk begrepen. Het is vaak niet 100% lamsvlees, omdat dat gewoon niet lekker is om aan zo'n rol te grillen. Er zitten lagen kalkoenvet tussen om het vetter te houden en de rol bijelkaar te binden. Dan nog zijn er idd lui die er mee sjoemelen. Maar dan nog is het lam, geen volwassen schaap ![]() ![]() | |
Stefan | maandag 10 januari 2011 @ 14:24 |
Donner is sowieso geen shoarma natuurlijk. In Leiden kost een broodje donner 2,50. | |
DaMayan | maandag 10 januari 2011 @ 16:43 |
idd. | |
Schnitzels | maandag 24 januari 2011 @ 23:53 |
Weet iemand wat ik als indicatie aan huur kan aanhouden op Heerlen Centraal Station voor 98,5 m2? De NS wil niks vrijgeven en een stationspand lijkt me toch een heel andere prijs dan midden centrum o.i.d | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 00:03 |
Als je dat al aan ons moet vragen hoe denk je een serieuze zaak te kunnen runnen. Ik wil ook wel mensen opereren, zal ik in Lifestyle vragen welke narcose en scalpel moet gebruiken? | |
Schnitzels | dinsdag 25 januari 2011 @ 00:16 |
Je kan geen zaak beginnen als je tips en info vraagt aan andere? Dat is nieuw voor me, dat leek me juist net een belangrijk iets. | |
Light | dinsdag 25 januari 2011 @ 00:20 |
Ik zou volledige narcose aanraden. Voor jou dan, niet voor de patient ![]() | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 08:23 |
Ja, maar dat doe je via de KvK, belastingdienst, keuringsdienst van waren, je bank, etc. | |
numero_uno | dinsdag 25 januari 2011 @ 08:55 |
HACCP diploma lijkt me ook wel een vereiste | |
Maanvis | dinsdag 25 januari 2011 @ 08:59 |
typdiploma lijkt me ook wel een vereiste. | |
tdrone | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:04 |
kan toch dat zijn vader nederlands is en zijn moeder niet? | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:06 |
Nouja, je boekhouding kun je laten doen door je vrouw. | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:07 |
Vraag me af waarom de TS een donerzaak wil beginnen en niet iets anders. De donermarkt lijkt mij aardig verzadigd. | |
Maanvis | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:21 |
In leiden misschien... Je weet niet hoe dat in de rest van NL zit. | |
Platina | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:22 |
In een restaurant? heb ik nog nooit van gehoord. | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:24 |
Dat is waar, in Heerlen heb je er iig 2 die via Google te vinden zijn, op Station Heerlen zit er vast nog geen een. [ Bericht 0% gewijzigd door Stefan op 25-01-2011 09:33:40 ] | |
garriej | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:31 |
maar daar komt dan ook niemand. | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:34 |
Heerlen lijkt me ook een lastige plek voor meer dan twee donerkebab zaken. Daar eten ze toch liever een patatje (JA PATAT) Stoofvlees. | |
Maanvis | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:42 |
In Heerlen (regio 6431) woonden op 30 september 2007 11030 mensen, waarvan 625 niet-westerse allochtonen (5.7%). | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:45 |
Kebab wordt niet per se gegeten door allochtonen natuurlijk. Maar goed, ik begrijp dat TS nog geen marktonderzoek heeft gedaan? | |
Maanvis | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:47 |
nouja ik heb niet de indruk dat kebab niet popi zou zijn in heerlen? In maastricht is het veel gegeten dat ik weet. | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 09:51 |
TS, waar wil je je kraam neerzetten? http://maps.google.nl/map(...)&spn=0,0.022638&z=16 | |
Schnitzels | dinsdag 25 januari 2011 @ 13:02 |
Valt niet te zien met Google Maps, en ik wil ook geen 'kraam' maar een heel pandje. En dit ligt onderin de tunnel tussen het centrum en het bus/treinstation. Helaas heb ik enkel nog een huurindicatie nodig. Aangezien ik bezig ben met de verwachte omzet/begroting die ik nodig ga hebben. | |
garriej | dinsdag 25 januari 2011 @ 13:49 |
mocht de zaak er echt komen kom ik bij je eten. | |
de40reoverz | dinsdag 25 januari 2011 @ 13:49 |
is dit serieus ts | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 13:55 |
Weet je al hoeveel reizigers en dagelijks station heerlen pakken? | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 14:00 |
Check deze link http://maps.google.nl/map(...).002054,0.00567&z=18 Als je het station uitloopt heb meteen subway en een snackbar, als je rechts bovenin kijkt zie je een donnerkebabtent (bij de A) en die zit ook tegen het station aan. | |
Staal | dinsdag 25 januari 2011 @ 14:11 |
Hier in de buurt zitten twee van die zaakjes. Daar zit echt serieus waar nooit iemand. Heb er ook zo'n wasserette idee bij. @ TS, wat Stefan nu al aantoont. Ga eerst onderzoek doen. Of er vraag is en of hoe jij vraag zou kunnen creëren. En voordat je ook maar 1 pollepel koopt eerst zorgen dat je vergunningen en papieren in orde zijn. | |
Schnitzels | dinsdag 25 januari 2011 @ 18:59 |
Döner Kebab zaak Alanya ligt veeel te ver buiten het station en het gaat mij puur om het station de dagelijkse stroom van reizigers die tijdens hun vertraging nog snel een hap kunnen pakken om de dag te kunnen voortzetten. Alleen al de enorme hoeveelheid studenten die er dagelijks Heerlen als begin-, tussen- of eindstation hebben. En studenten zijn nu net de groep mensen die niet vaak thuis ontbijten. Ik zie er iig veel heil in, als er meer mensen waren geweest die dat zagen dan was de zaak er allang ![]() | |
Maanvis | dinsdag 25 januari 2011 @ 19:01 |
shoarma als ontbijt voordat je op de trein stapt, geniaal ![]() zorg dat je durum doner ook verkoopt, da's makkelijker te eten | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 19:01 |
Donerkebabzaken verkopen over het algemeen geen shoarma. | |
Maanvis | dinsdag 25 januari 2011 @ 19:02 |
Misschien in leiden niet... ![]() | |
Staal | dinsdag 25 januari 2011 @ 20:58 |
En je weet al of het in het bestemmingsplan past? Of ligt dit bij een station anders? | |
Staal | dinsdag 25 januari 2011 @ 20:59 |
Vind ik geen argument. | |
StringsOfLife | dinsdag 25 januari 2011 @ 20:59 |
Een Döner-zaakje waar een Nederlandse eigenaar op zit, zou ik sowieso nooit vertrouwen. | |
kwib | dinsdag 25 januari 2011 @ 21:01 |
Heeft TS soms een huiswerkopdracht die even snel "geholpen" moet worden ![]() | |
kwib | dinsdag 25 januari 2011 @ 21:03 |
Wat noem jij een huurindicatie? Je huurprijs? Houd dat op 300 euro per m2 per jaar (incl servicekosten en op een redelijke locatie in een afgetrapt pand) en je kan gaan rekenen ![]() | |
Staal | dinsdag 25 januari 2011 @ 21:15 |
TS moet het allemaal lekker zelf weten maar hij zou de eerste niet zijn die een paar stappen overslaat en begint te onderzoeken in een latere fase. Hier gaan er een hoop op stuk. Zelfs met een eenvoudig kraampje loopt het vaak mis met inschrijvingen, wachtlijsten e.d. Ben zelf in ieder geval wel wat rampverhalen tegengekomen. Ook van winkeliers. Zal nooit iemand ontmoedigen maar ik vind het wel wat opmerkelijk dat TS nergens serieus post over motivatie of een serieus plan. | |
Stefan | dinsdag 25 januari 2011 @ 21:18 |
Ik kijk elke zondag de Bitse Dragons Den en dan is het altijd leuk hoe slecht de businessplannen zijn. | |
twixie25 | woensdag 26 januari 2011 @ 19:57 |
je haalt toch ook geen Chinees bij de Italiaan.. ![]() | |
michaelmoore | woensdag 26 januari 2011 @ 20:32 |
vreet tenten verdienen altijd geld | |
Guus Muisarm | woensdag 26 januari 2011 @ 21:04 |
Och. De oprichter van FED-EX is begonnen met het plan waar hij op school een onvoldoende voor had gekregen. En het is friet. | |
Stefan | woensdag 26 januari 2011 @ 21:53 |
Friet is geflopt. Het werd pas een succes toen het patat werd. | |
sciter | woensdag 26 januari 2011 @ 22:11 |
Wat voor opleiding heeft TS? | |
Stefan | woensdag 26 januari 2011 @ 22:13 |
Wat doet dat er toe. Veel succesvolle ondernemers hebben geen diploma. | |
Staal | woensdag 26 januari 2011 @ 22:20 |
Ah, boven de rivieren he. Geniet maar van die patat inderdaad. Met zoete saus. En waarschijnlijk van een Chinees. | |
sciter | woensdag 26 januari 2011 @ 22:24 |
Ik denk dat die ondernemers nog succesvoller waren geweest als ze een diploma hadden gehad op het gebied waar ze succesvol zijn. +het feit dat TS misschien een opleiding heeft gedaan waarvan hij nog niet weet dat het handig is in een dönerzaak. |