FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / Eigen Döner-kebab zaak
Schnitzelsmaandag 10 januari 2011 @ 08:24
Wat is er allemaal voor nodig om een eigen Döner-Kebab zaak te beginnen? Hoeveel eigen vermogen heb je nodig, heb je überhaupt eigen vermogen nodig of volstaat een banklening/hypotheek? Wat voor een vergunningen heb je nodig? En welke dingen moet ik in het achterhoofd houden voor ik hier mee kan beginnen.
Gunnermaandag 10 januari 2011 @ 08:25
Weet je wat jij zou moeten doen?
Ron.Jeremymaandag 10 januari 2011 @ 08:30
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 08:25 schreef Gunner het volgende:
Weet je wat jij zou moeten doen?
http://www.kvk.nl/bedrijf_starten/
karr-1maandag 10 januari 2011 @ 08:33
Hebben we nog niet genoeg van die tenten ondertussen? Bij mij in de wijk zit sinds kort ook een nieuwe. Tientallen folders in de bus gehad, maar er komt geen mens binnen.
Pikkebaasmaandag 10 januari 2011 @ 08:37
Volgens mij heb je voornamelijk dood schapie nodig. Veel dood schapie.
En broodjes !
Gunnermaandag 10 januari 2011 @ 08:39
vergeet de saus niet
Stokstaartmaandag 10 januari 2011 @ 08:45
Zal wel een startkapitaal nodig hebben om zo'n pand te kopen en je apparatuur aan de schaffen lijkt me dan.
Aliceymaandag 10 januari 2011 @ 08:49
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 08:33 schreef karr-1 het volgende:
Hebben we nog niet genoeg van die tenten ondertussen? Bij mij in de wijk zit sinds kort ook een nieuwe. Tientallen folders in de bus gehad, maar er komt geen mens binnen.
Het gekke is toch dat al die winkeltjes er een hele tijd zitten zonder van eigenaar te wisselen. :)

Qua startkapitaal zal het er vooral van af hangen hoe je je zaak wilt inrichten.
Stokstaartmaandag 10 januari 2011 @ 08:52
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 08:49 schreef Alicey het volgende:

[..]

Het gekke is toch dat al die winkeltjes er een hele tijd zitten zonder van eigenaar te wisselen. :)

Qua startkapitaal zal het er vooral van af hangen hoe je je zaak wilt inrichten.
Ja hoor . Als je een goede zaak begint is dat prima handel.
Al zou ik eerder gaan voor een grillhouse en niet alleen zo'n pauper shoarmazaak. :9
Netsplittermaandag 10 januari 2011 @ 08:54
Horeca diploma of iets dergelijks?
Stond me iets van bij.
xaban06maandag 10 januari 2011 @ 09:01
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 08:52 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Ja hoor . Als je een goede zaak begint is dat prima handel.
Al zou ik eerder gaan voor een grillhouse en niet alleen zo'n pauper shoarmazaak. :9
Dat is het hem juist, al die shoarma zaken zijn pauper in Nederland. Je moet eens zien hoe het in Belgie of Duitsland is. Geen pauperzaak waar dronken mensen komen, maar een nette toko. Moeten ze in NL ook doen.
Stefanmaandag 10 januari 2011 @ 09:02
Ja, er zijn nog niet genoeg donerkebabzaken. Waar blijven de echte shoarmatenten. Veel lekkerder
xaban06maandag 10 januari 2011 @ 09:02
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 08:24 schreef De-Hamster het volgende:
Wat is er allemaal voor nodig om een eigen Döner-Kebab zaak te beginnen? Hoeveel eigen vermogen heb je nodig, heb je überhaupt eigen vermogen nodig of volstaat een banklening/hypotheek? Wat voor een vergunningen heb je nodig? En welke dingen moet ik in het achterhoofd houden voor ik hier mee kan beginnen.
Je moet er in ieder geval Aziatisch uit zien, niemand gaat doner kopen bij een Hollander.
Stefanmaandag 10 januari 2011 @ 09:03
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:02 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Je moet er in ieder geval Aziatisch uit zien, niemand gaat doner kopen bij een Hollander.
Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
xaban06maandag 10 januari 2011 @ 09:08
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:

[..]

Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
Nou ja, ok, het is eerder persoonlijk. Maar ik zal doner/kapsalon/whatever eerder bij een Turk halen dan bij een Chinees/Hollander. Puur persoonlijk :)
edraket31maandag 10 januari 2011 @ 09:09
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:

[..]

Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
Hier nog straffer: staat een Turk met viskar bij lokale supemarkt.
2 frituurpannetjes en gaan met die banaan vis! Hij staat er 2 dagen en verkoopt als een tierelier.
Netsplittermaandag 10 januari 2011 @ 09:11
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:

[..]

Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
We?
Stefanmaandag 10 januari 2011 @ 09:12
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:08 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Nou ja, ok, het is eerder persoonlijk. Maar ik zal doner/kapsalon/whatever eerder bij een Turk halen dan bij een Chinees/Hollander. Puur persoonlijk :)
Ik eerder bij een Nederlander die wel weet wat de keuringsdienst van waren is.
Stefanmaandag 10 januari 2011 @ 09:12
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:11 schreef Netsplitter het volgende:

[..]

We?
Chinezen hebben de snackbars overgenomen.
Netsplittermaandag 10 januari 2011 @ 09:14
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:12 schreef Stefan het volgende:

[..]

Chinezen hebben de snackbars overgenomen.
Misschien bij jou, maar hier niet. :)
Niet alle, thans. :')
Metro2005maandag 10 januari 2011 @ 09:18
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:

[..]

Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
Dat is ook niet te vreten :')

@ TS, ik zou even bij de KVK website kijken, staat genoeg informatie. Wel zou ik zorgen voor een klein startkapitaal en hou er rekening mee dat je niet direct winst zal draaien. Vroeger was de "regel": 1e jaar verlies, 2e jaar quitte en 3e jaar winst dus dat moet je wel op kunnen vangen :) Maar genoeg mensen bij wie het wel direct lukt om het eerste jaar winst te maken. Ligt er maar naar net aan hoeveel opstartkosten je hebt
fathankmaandag 10 januari 2011 @ 09:23
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:

[..]

Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
Ja fantastisch die chineze snackbars. Patat Babi Pangang :').
Citizen.Erasedmaandag 10 januari 2011 @ 09:24
Tegenwoordig zijn er in Doner-land ook wel verschillende franchise mogelijkheden. Dan kun je gelijk inhaken binnen een bestaande organisatie.
DonJamesmaandag 10 januari 2011 @ 09:40
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:09 schreef edraket31 het volgende:

[..]

Hier nog straffer: staat een Turk met viskar bij lokale supemarkt.
2 frituurpannetjes en gaan met die banaan vis! Hij staat er 2 dagen en verkoopt als een tierelier.
Hier in de straat zelfs een Volendamse vishandel, compleet met Volendamse naam (J. Smit of A. Schilder o.i.d.). Staat er zo'n gejurkte baard achter de toonbank :D
prima halalvis overigens
ManAtWorkmaandag 10 januari 2011 @ 09:49
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:40 schreef DonJames het volgende:

[..]

Hier in de straat zelfs een Volendamse vishandel, compleet met Volendamse naam (J. Smit of A. Schilder o.i.d.). Staat er zo'n gejurkte baard achter de toonbank :D
prima halalvis overigens
Is toch niet zo vreemd als je midden in Volendam woont? :?
;)
DonJamesmaandag 10 januari 2011 @ 09:54
quote:
16s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:49 schreef ManAtWork het volgende:

[..]

Is toch niet zo vreemd als je midden in Volendam woont? :?
;)
Ik bedoel een man met een jurk, niet een vrouw met een baard :P
9611Nielsmaandag 10 januari 2011 @ 10:08
Ik zou een fatsoenlijke beginnen, niet zo'n morsig zaakje waar al jaren geen onderhoud gepleegd is maar een mooie, ruime nieuwe winkel gericht op een ander soort klanten. Kebab 2.0, een gat in de markt
ManAtWorkmaandag 10 januari 2011 @ 10:15
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:54 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik bedoel een man met een jurk, niet een vrouw met een baard :P
Ik herhaal mezelf toch maar even, want blijkbaar was het niet duidelijk. :P
quote:
16s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:49 schreef ManAtWork het volgende:

[..]

Is toch niet zo vreemd als je midden in Volendam woont? :?
;)
Pizzakoppomaandag 10 januari 2011 @ 10:59
Geld leren witwassen
JaimyLeemaandag 10 januari 2011 @ 11:16
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 08:39 schreef Gunner het volgende:
vergeet de saus niet
joppie saus!
Apekoekmaandag 10 januari 2011 @ 11:21
quote:
7s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:24 schreef Citizen.Erased het volgende:
Tegenwoordig zijn er in Doner-land ook wel verschillende franchise mogelijkheden. Dan kun je gelijk inhaken binnen een bestaande organisatie.
Yep, dan kun je dus meegenieten van de brand reputation en krijg je gelijk al lijsten van leveranciers die de producten voor je tent standaard leveren, voor de rest kan inkoop daardoor goedkoper worden dan als je een concept vanaf de grond af aan moet opbouwen (maar het maakt het vooral makkelijker/sneller om te beginnen). Wel betaal je de royalties en dergelijke, of hoe heet dat? In elk geval rechten geld voor het voeren van een bestaand merk.
skudkindmaandag 10 januari 2011 @ 12:10
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 08:24 schreef De-Hamster het volgende:
En welke dingen moet ik in het achterhoofd houden voor ik hier mee kan beginnen.
Niet krenterig doen met de sauzen en hou je tomaten vers, anders ben je zelfs de klanten die naast en tegenover je winkel wonen kwijt.
LeeHarveyOswaldmaandag 10 januari 2011 @ 12:25
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 08:37 schreef Pikkebaas het volgende:
Volgens mij heb je voornamelijk dood schapie nodig. Veel dood schapie.
En broodjes !
Dan zou ik wel lam nemen, geen schaap. Dan is het snel over met je kebabzaak.
Stefanmaandag 10 januari 2011 @ 13:09
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 12:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dan zou ik wel lam nemen, geen schaap. Dan is het snel over met je kebabzaak.
Zoveel lam word er niet gebruikt, zelfs als ze zeggen dat het lam is is het vaak geen lam. Soms zelfs stiekem varkensvlees
groggymaandag 10 januari 2011 @ 13:43
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 13:09 schreef Stefan het volgende:

[..]

Zoveel lam word er niet gebruikt, zelfs als ze zeggen dat het lam is is het vaak geen lam. Soms zelfs stiekem varkensvlees
http://zine.ntr.nl/page/7202/nl
LeeHarveyOswaldmaandag 10 januari 2011 @ 14:14
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 13:09 schreef Stefan het volgende:

[..]

Zoveel lam word er niet gebruikt, zelfs als ze zeggen dat het lam is is het vaak geen lam. Soms zelfs stiekem varkensvlees
Dat klopt, al hebben de meeste mensen dat maar gedeeltelijk begrepen. Het is vaak niet 100% lamsvlees, omdat dat gewoon niet lekker is om aan zo'n rol te grillen. Er zitten lagen kalkoenvet tussen om het vetter te houden en de rol bijelkaar te binden. Dan nog zijn er idd lui die er mee sjoemelen.

Maar dan nog is het lam, geen volwassen schaap :) Schaapsvlees in je shoarma proef en ruik je snel genoeg :')
Stefanmaandag 10 januari 2011 @ 14:24
Donner is sowieso geen shoarma natuurlijk. In Leiden kost een broodje donner 2,50.
DaMayanmaandag 10 januari 2011 @ 16:43
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 10:59 schreef Pizzakoppo het volgende:
Geld leren witwassen
idd.
Schnitzelsmaandag 24 januari 2011 @ 23:53
Weet iemand wat ik als indicatie aan huur kan aanhouden op Heerlen Centraal Station voor 98,5 m2? De NS wil niks vrijgeven en een stationspand lijkt me toch een heel andere prijs dan midden centrum o.i.d
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 00:03
Als je dat al aan ons moet vragen hoe denk je een serieuze zaak te kunnen runnen. Ik wil ook wel mensen opereren, zal ik in Lifestyle vragen welke narcose en scalpel moet gebruiken?
Schnitzelsdinsdag 25 januari 2011 @ 00:16
Je kan geen zaak beginnen als je tips en info vraagt aan andere? Dat is nieuw voor me, dat leek me juist net een belangrijk iets.
Lightdinsdag 25 januari 2011 @ 00:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 00:03 schreef Stefan het volgende:
Als je dat al aan ons moet vragen hoe denk je een serieuze zaak te kunnen runnen. Ik wil ook wel mensen opereren, zal ik in Lifestyle vragen welke narcose en scalpel moet gebruiken?
Ik zou volledige narcose aanraden. Voor jou dan, niet voor de patient :)
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 08:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 00:16 schreef De-Hamster het volgende:
Je kan geen zaak beginnen als je tips en info vraagt aan andere? Dat is nieuw voor me, dat leek me juist net een belangrijk iets.
Ja, maar dat doe je via de KvK, belastingdienst, keuringsdienst van waren, je bank, etc.
numero_unodinsdag 25 januari 2011 @ 08:55
HACCP diploma lijkt me ook wel een vereiste
Maanvisdinsdag 25 januari 2011 @ 08:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 08:55 schreef numero_uno het volgende:
HACCP diploma lijkt me ook wel een vereiste
typdiploma lijkt me ook wel een vereiste.
tdronedinsdag 25 januari 2011 @ 09:04
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 09:40 schreef DonJames het volgende:

[..]

Hier in de straat zelfs een Volendamse vishandel, compleet met Volendamse naam (J. Smit of A. Schilder o.i.d.). Staat er zo'n gejurkte baard achter de toonbank :D
prima halalvis overigens
kan toch dat zijn vader nederlands is en zijn moeder niet?
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 09:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 08:59 schreef Maanvis het volgende:

[..]

typdiploma lijkt me ook wel een vereiste.
Nouja, je boekhouding kun je laten doen door je vrouw.
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 09:07
Vraag me af waarom de TS een donerzaak wil beginnen en niet iets anders.
De donermarkt lijkt mij aardig verzadigd.
Maanvisdinsdag 25 januari 2011 @ 09:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 09:07 schreef Stefan het volgende:
Vraag me af waarom de TS een donerzaak wil beginnen en niet iets anders.
De donermarkt lijkt mij aardig verzadigd.
In leiden misschien... Je weet niet hoe dat in de rest van NL zit.
Platinadinsdag 25 januari 2011 @ 09:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 08:55 schreef numero_uno het volgende:
HACCP diploma lijkt me ook wel een vereiste
In een restaurant? heb ik nog nooit van gehoord.
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 09:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 09:21 schreef Maanvis het volgende:

[..]

In leiden misschien... Je weet niet hoe dat in de rest van NL zit.
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 09:21 schreef Maanvis het volgende:

[..]

In leiden misschien... Je weet niet hoe dat in de rest van NL zit.
Dat is waar, in Heerlen heb je er iig 2 die via Google te vinden zijn, op Station Heerlen zit er vast nog geen een.

[ Bericht 0% gewijzigd door Stefan op 25-01-2011 09:33:40 ]
garriejdinsdag 25 januari 2011 @ 09:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 09:24 schreef Stefan het volgende:

[..]



[..]

Dat is waar, in Heerlem heb je er iig 2 die via Google te vinden zijn, op Station Heerlen zit er vast nog geen een.
maar daar komt dan ook niemand.
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 09:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 09:31 schreef garriej het volgende:

[..]

maar daar komt dan ook niemand.
Heerlen lijkt me ook een lastige plek voor meer dan twee donerkebab zaken. Daar eten ze toch liever een patatje (JA PATAT) Stoofvlees.
Maanvisdinsdag 25 januari 2011 @ 09:42
In Heerlen (regio 6431) woonden op 30 september 2007 11030 mensen, waarvan 625 niet-westerse allochtonen (5.7%).
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 09:45
Kebab wordt niet per se gegeten door allochtonen natuurlijk.

Maar goed, ik begrijp dat TS nog geen marktonderzoek heeft gedaan?
Maanvisdinsdag 25 januari 2011 @ 09:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 09:45 schreef Stefan het volgende:
Kebab wordt niet per se gegeten door allochtonen natuurlijk.

Maar goed, ik begrijp dat TS nog geen marktonderzoek heeft gedaan?
nouja ik heb niet de indruk dat kebab niet popi zou zijn in heerlen? In maastricht is het veel gegeten dat ik weet.
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 09:51
TS, waar wil je je kraam neerzetten?

http://maps.google.nl/map(...)&spn=0,0.022638&z=16
Schnitzelsdinsdag 25 januari 2011 @ 13:02
Valt niet te zien met Google Maps, en ik wil ook geen 'kraam' maar een heel pandje. En dit ligt onderin de tunnel tussen het centrum en het bus/treinstation. Helaas heb ik enkel nog een huurindicatie nodig. Aangezien ik bezig ben met de verwachte omzet/begroting die ik nodig ga hebben.
garriejdinsdag 25 januari 2011 @ 13:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 13:02 schreef De-Hamster het volgende:
Valt niet te zien met Google Maps, en ik wil ook geen 'kraam' maar een heel pandje. En dit ligt onderin de tunnel tussen het centrum en het bus/treinstation. Helaas heb ik enkel nog een huurindicatie nodig. Aangezien ik bezig ben met de verwachte omzet/begroting die ik nodig ga hebben.
mocht de zaak er echt komen kom ik bij je eten.
de40reoverzdinsdag 25 januari 2011 @ 13:49
is dit serieus ts
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 13:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 13:02 schreef De-Hamster het volgende:
Valt niet te zien met Google Maps, en ik wil ook geen 'kraam' maar een heel pandje. En dit ligt onderin de tunnel tussen het centrum en het bus/treinstation. Helaas heb ik enkel nog een huurindicatie nodig. Aangezien ik bezig ben met de verwachte omzet/begroting die ik nodig ga hebben.
Weet je al hoeveel reizigers en dagelijks station heerlen pakken?
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 14:00
Check deze link

http://maps.google.nl/map(...).002054,0.00567&z=18

Als je het station uitloopt heb meteen subway en een snackbar, als je rechts bovenin kijkt zie je een donnerkebabtent (bij de A) en die zit ook tegen het station aan.
Staaldinsdag 25 januari 2011 @ 14:11
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 10:59 schreef Pizzakoppo het volgende:
Geld leren witwassen
Hier in de buurt zitten twee van die zaakjes. Daar zit echt serieus waar nooit iemand.
Heb er ook zo'n wasserette idee bij.

@ TS, wat Stefan nu al aantoont. Ga eerst onderzoek doen. Of er vraag is en of hoe jij vraag zou kunnen creëren. En voordat je ook maar 1 pollepel koopt eerst zorgen dat je vergunningen en papieren in orde zijn.
Schnitzelsdinsdag 25 januari 2011 @ 18:59
Döner Kebab zaak Alanya ligt veeel te ver buiten het station en het gaat mij puur om het station de dagelijkse stroom van reizigers die tijdens hun vertraging nog snel een hap kunnen pakken om de dag te kunnen voortzetten. Alleen al de enorme hoeveelheid studenten die er dagelijks Heerlen als begin-, tussen- of eindstation hebben. En studenten zijn nu net de groep mensen die niet vaak thuis ontbijten.

Ik zie er iig veel heil in, als er meer mensen waren geweest die dat zagen dan was de zaak er allang ;)
Maanvisdinsdag 25 januari 2011 @ 19:01
shoarma als ontbijt voordat je op de trein stapt, geniaal :).
zorg dat je durum doner ook verkoopt, da's makkelijker te eten
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 19:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 19:01 schreef Maanvis het volgende:
shoarma als ontbijt voordat je op de trein stapt, geniaal :).
zorg dat je durum doner ook verkoopt, da's makkelijker te eten
Donerkebabzaken verkopen over het algemeen geen shoarma.
Maanvisdinsdag 25 januari 2011 @ 19:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 19:01 schreef Stefan het volgende:

[..]

Donerkebabzaken verkopen over het algemeen geen shoarma.
Misschien in leiden niet... ;).
Staaldinsdag 25 januari 2011 @ 20:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 18:59 schreef De-Hamster het volgende:
Döner Kebab zaak Alanya ligt veeel te ver buiten het station en het gaat mij puur om het station de dagelijkse stroom van reizigers die tijdens hun vertraging nog snel een hap kunnen pakken om de dag te kunnen voortzetten. Alleen al de enorme hoeveelheid studenten die er dagelijks Heerlen als begin-, tussen- of eindstation hebben. En studenten zijn nu net de groep mensen die niet vaak thuis ontbijten.

Ik zie er iig veel heil in, als er meer mensen waren geweest die dat zagen dan was de zaak er allang ;)
En je weet al of het in het bestemmingsplan past? Of ligt dit bij een station anders?
Staaldinsdag 25 januari 2011 @ 20:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 19:01 schreef Stefan het volgende:

[..]

Donerkebabzaken verkopen over het algemeen geen shoarma.
Vind ik geen argument.
StringsOfLifedinsdag 25 januari 2011 @ 20:59
Een Döner-zaakje waar een Nederlandse eigenaar op zit, zou ik sowieso nooit vertrouwen.
kwibdinsdag 25 januari 2011 @ 21:01
Heeft TS soms een huiswerkopdracht die even snel "geholpen" moet worden :?
kwibdinsdag 25 januari 2011 @ 21:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 13:02 schreef De-Hamster het volgende:
Valt niet te zien met Google Maps, en ik wil ook geen 'kraam' maar een heel pandje. En dit ligt onderin de tunnel tussen het centrum en het bus/treinstation. Helaas heb ik enkel nog een huurindicatie nodig. Aangezien ik bezig ben met de verwachte omzet/begroting die ik nodig ga hebben.
Wat noem jij een huurindicatie? Je huurprijs? Houd dat op 300 euro per m2 per jaar (incl servicekosten en op een redelijke locatie in een afgetrapt pand) en je kan gaan rekenen :)
Staaldinsdag 25 januari 2011 @ 21:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 21:03 schreef kwib het volgende:

[..]

Wat noem jij een huurindicatie? Je huurprijs? Houd dat op 300 euro per m2 per jaar (incl servicekosten en op een redelijke locatie in een afgetrapt pand) en je kan gaan rekenen :)
TS moet het allemaal lekker zelf weten maar hij zou de eerste niet zijn die een paar stappen overslaat en begint te onderzoeken in een latere fase.

Hier gaan er een hoop op stuk. Zelfs met een eenvoudig kraampje loopt het vaak mis met inschrijvingen, wachtlijsten e.d. Ben zelf in ieder geval wel wat rampverhalen tegengekomen. Ook van winkeliers.

Zal nooit iemand ontmoedigen maar ik vind het wel wat opmerkelijk dat TS nergens serieus post over motivatie of een serieus plan.
Stefandinsdag 25 januari 2011 @ 21:18
Ik kijk elke zondag de Bitse Dragons Den en dan is het altijd leuk hoe slecht de businessplannen zijn.
twixie25woensdag 26 januari 2011 @ 19:57
je haalt toch ook geen Chinees bij de Italiaan.. :')
michaelmoorewoensdag 26 januari 2011 @ 20:32
vreet tenten verdienen altijd geld
Guus Muisarmwoensdag 26 januari 2011 @ 21:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 21:18 schreef Stefan het volgende:
Ik kijk elke zondag de Bitse Dragons Den en dan is het altijd leuk hoe slecht de businessplannen zijn.
Och. De oprichter van FED-EX is begonnen met het plan waar hij op school een onvoldoende voor had gekregen.

En het is friet.
Stefanwoensdag 26 januari 2011 @ 21:53
Friet is geflopt. Het werd pas een succes toen het patat werd.
sciterwoensdag 26 januari 2011 @ 22:11
Wat voor opleiding heeft TS?
Stefanwoensdag 26 januari 2011 @ 22:13
quote:
2s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:11 schreef sciter het volgende:
Wat voor opleiding heeft TS?
Wat doet dat er toe. Veel succesvolle ondernemers hebben geen diploma.
Staalwoensdag 26 januari 2011 @ 22:20
quote:
13s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:53 schreef Stefan het volgende:
Friet is geflopt. Het werd pas een succes toen het patat werd.
Ah, boven de rivieren he. Geniet maar van die patat inderdaad. Met zoete saus. En waarschijnlijk van een Chinees.
sciterwoensdag 26 januari 2011 @ 22:24
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:13 schreef Stefan het volgende:

[..]

Wat doet dat er toe. Veel succesvolle ondernemers hebben geen diploma.
Ik denk dat die ondernemers nog succesvoller waren geweest als ze een diploma hadden gehad op het gebied waar ze succesvol zijn.

+het feit dat TS misschien een opleiding heeft gedaan waarvan hij nog niet weet dat het handig is in een dönerzaak.