abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 16:30:42 #276
91830 MaximusTG
pi_92506633
Hmm, dat is wel vreemd dan. Zou verwachten dat ie dan wel bruin wordt. Misschien toch nog wat langer bakken dan?
pi_92506849
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 16:30 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, dat is wel vreemd dan. Zou verwachten dat ie dan wel bruin wordt. Misschien toch nog wat langer bakken dan?
Zal eens wat experimenteren :)
pi_92520040
@LeiLie: Hier ook een Ver-arie G3. Bij mij worden de pizza's bleek (wel gaar, en lekker, geen knapperige korst) als er te veel vocht uit de pizza/beleg komt. Je ziet dan ook aan alle kanten stoom/damp uit de kleine gaatjes aan de zijkant komen na 2 a 3 minuten.

Voornamelijk als ik champignons er op leg dan stoomt het harder als de boot van de Sint :)

Normaal haal ik mijn saus de diepvries (in ijsblokzakjes, om makkelijk een kleine portie te kunnen gebruiken). Deze keer (4 ijsblokjes, 2 pizza's, net 1 blokje te weinig eigenlijk) had ik na het ontdooien de saus even een minuutje in de magnetron gehad. Dat scheelde behoorlijk in de hoeveelheid vocht die er nog in zat volgens mij.

@MaximusTG: Ja hij smaakte voortreffelijk, ondanks de tegenvallende salami. Onder de kaas kan ik inderdaad eens proberen. Mooie reden om de komende weken weer meer pizza's te bakenn :)

Ik ben eigenlijk wel eens benieuwd naar de volgorde die iedereen aanhoudt voor het beleggen. Ik doe:
1. Tomatensaus
2. Oregano
3. Ui/champignon/paprika/olijf
4. Mozarella
5. Andere kaassoorten

En om er gelijk nog maar een volgende vraag tegenaan te gooien: iemand ervaring met het maken van een Calzone?

[ Bericht 28% gewijzigd door reclamedoos op 08-02-2011 21:23:41 ]
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 21:41:26 #279
91830 MaximusTG
pi_92521827
Aah, ja, door die stoom natuurlijk.. Zou je de deksel van de Ferrari af en toe open moeten doen. Of dunner beleg/minder beleg.
Ik gebruik dezelfde volgorde als jij, maar doe er meestal alleen maar mozzarella op, en eventueel vlees dus meteen na de tomatensaus.
Heb toevallig ook wel eens een calzone gemaakt ;). Niet veel anders dan een gewone pizza, alleen slechts de helft beleggen en dichtklappen he :p. Zorg wel dat ie dan zeker niet te vochtig is, anders blijft ie heel slap. Maar volgens mij is een calzone te 'hoog' voor de ferrari.
Pizza van vandaag was lekker; alleen met tomatensaus, mozzarella en champignons. Had geprobeerd mn oven zo heet mogelijk te maken dmv de grilltechniek. Pizzasteen zo dicht als comfortabel was bij de grill gezet en meer dan een uur laten opwarmen. Pizza werd erg lekker, maar had een beetje teveel bloem er op laten zitten. Dat word dan al snel een beetje bitter.

Had vanmiddag mn zuurdesem weer eens ververst, en meteen een nieuw pizzadeeg gemaakt met een deel zuurdesem en een beetje gist erbij.
pi_92522031
Ik doe: saus, kaas, groente, vleeswaren.
En ik probeer ook niet teveel op één pizza te doen.

Een paar keer de deksel open doen zodat de stoom kan ontsnappen is wel een goede tip, ga ik proberen! Er zitten wel gaatjes in, maar heb niet het idee dat daar nou zoveel stoom uit komt.
En misschien een beetje minder saus.
Maar op de rand zit toch geen saus, waarom maakt dat dan uit? Gewoon de stoomvorming?
pi_92522158
zaterdag weer :) wil nu eigenlijk wel weer 's wat ander beleg proberen dan het standaard spinazie-gorgonzola en mozarella/paprika/ham :') maar 't is zo lekker!

Maar heb nog even om er over na te denken.

Beleggen gaat hier overigens zo:
bodem
saus heel dun uitsmeren
mozarella/gorgonzola
eventuele groente
grana padano
gedroogde oregano

en als het uit de oven komt ook nog wat verse basilicum
Ja doei.
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 22:25:36 #282
91830 MaximusTG
pi_92524421
@motorbloempje: als je met zn tweeen eet, (voor meer mensen ff omrekenen), dan maak je twee bollen, deelt 1 pizza, en dan deel je de andere in kleine bolletjes, kan je combinaties uitproberen. Bv 4 kleine pizza's.
pi_92527651
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 22:31 schreef MaximusTG het volgende:
Tja, dan zou ik dat maar aan die turk vragen. Misschien gebruikt ie wel een pizzavorm of zo. Maar dit topic gaat over zelf pizza maken. En die bakken we het liefst op een steen.
Dus je kan die pizzavorm niet zelf gebruiken ofzo?
  † In Memoriam † woensdag 9 februari 2011 @ 08:47:08 #284
91830 MaximusTG
pi_92534263
Tuurlijk wel, hoewel die dingen imho niet veel nut hebben t.o.v. een ovenplaat. Daarnaast is het namaken van de pizza van de lokale turk nu niet bepaald de heilige graal in het zelf pizza maken.

Edit:
Toch nog wat foto's posten van de pizza van gisteren:







[ Bericht 67% gewijzigd door MaximusTG op 09-02-2011 12:40:08 ]
pi_92545154
Wat voor kaas moet je gebruiken voor de pizza.
If not now, then when.
  † In Memoriam † woensdag 9 februari 2011 @ 14:36:05 #286
91830 MaximusTG
pi_92546026
Dus gewoon plakken gele (maaslander) kaas?

En waar staat jou recenste deeg recept.
If not now, then when.
  † In Memoriam † woensdag 9 februari 2011 @ 15:55:30 #288
91830 MaximusTG
pi_92549142
Als dat is wat jij lekkere kaas vindt dan kan je dat er best opdoen. Al zou ik wel geraspte kaas gebruiken. Doe er zelf het liefst mozzarella op. Was mn deegrecept net ff aan het updaten, zal straks wel een geupdate link hier neerzetten.

edit:
Hier de laatste versie van 'mijn' recept (je kan je natuurlijk afvragen of er uberhaupt iemand is die kan claimen dat zijn/haar pizzarecept van hem/haar is, het blijven veranderingen in de verhouding tussen de ingredienten) :
Pizzadeegrecept 08-02-11


[ Bericht 44% gewijzigd door MaximusTG op 09-02-2011 17:08:48 ]
pi_92554290
@MTG, misschien kan iemand m in de op zetten?
pi_92556179
he zeg, ik bak m'n pizza's wel zelf, maar niet op 'n steen :{w ;(
Ja doei.
pi_92557854
Wat is Desem als ik vragen mag (MTG recept).
If not now, then when.
  woensdag 9 februari 2011 @ 21:25:50 #292
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_92564928
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 19:21 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Wat is Desem als ik vragen mag (MTG recept).
http://www.classofoods.com/pagina1_3.html

punt 1.3.2 staat de uitleg
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 10:31:39 #293
91830 MaximusTG
pi_92581342
Sorry hoor motorbloempje :@ , vooruit mag jij het zonder steen doen :+ .

Gister zuurdesemdeeg uitgeprobeerd. Was erg smaakvol! Zat duidelijk meer smaak aan dan zonder. Alleen moet ik nog een beetje spelen met de hoeveelheid zuurdesem of gist. Mn cultuur heeft namelijk niet veel rijskracht.. wel smaak :). Dat kan je dan oplossen met wat meer gist. Maar die verhouding is best lastig te vinden.
Misschien haal ik vanmiddag wel een zuurdesemcultuur bij de natuurwinkel. Hoewel die culturen op sourdo.com er ook goed uitzien.. 16 dollar + verzendkosten gaat me nog een beetje te ver :p.
Nog mensen met pizzafoto's!?!

Edit: Had zelf nog fotos van de lunchpizza. Leven is zwaar als je wil experimenteren met pizza :P:





[ Bericht 26% gewijzigd door MaximusTG op 10-02-2011 12:26:22 ]
  donderdag 10 februari 2011 @ 13:32:23 #294
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92586602
Da's een mooie pizza!
En lekker ook zeker :7 .
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 13:57:41 #295
91830 MaximusTG
pi_92587225
Heerlijk ;). De ene helft dan. De andere was voor mn vriendin. Daar zat... ananas op... :6 .
pi_92587589
Hier gaan ze ook altijd als lunch zo lang ik nog altijd in de "testfase" zit. Maar ik moet zeggen dat als we 's avonds pizza eten (AH excellent) dat me die ook nog steeds best aardig smaken als afwisseling.
Wij testen overigens wel per twee pizza's ;) Als ik er maar een halve op tafel zet voor mijn vriendin dan krijg ik een boze blik met de opmerking dat het zonde is om de oven op te warmen voor maar 1 pizza.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  donderdag 10 februari 2011 @ 14:47:19 #297
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92589026
Ik woon alleen dus moet sowieso de oven voorverwarmen voor 1 pizza. Scheelt wel dat die op temperatuur is in een kwartier ongeveer. Met pizzasteen zou het natuurlijk langer duren, maar die heb ik "gelukkig" niet.

Ananas is inderdaad niet lekker :D.
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 14:58:33 #298
91830 MaximusTG
pi_92589411
Heb mijn steen van www.pizzastein.com . Helemaal niet zo duur. En mooie grote steen. Hoewel ik em zelf voor mn verjaardag had gehad :D. Is zeker wel aan te raden hoor, zo'n steen. Zou er alleen geen kopen als je niet zo vaak pizza bakt. Of wel, maar dan is het meer een hebbedingetje :D.
pi_92589596
Het schijnt dat je ze bij een lokale (graf)stenenverkoper ook wel kan krijgen als een stukje restmateriaal. Alleen wel even zorgen dat je het juiste soort steen hebt.

Zou een schietplankje ook zelf te maken zijn met een plaatje hout van de gamma, een zaag en een beetje creatief schuren? M'n huidige plankjes van de Ferarri zijn aan het verslijten. Het moet alleen wel een beetje glad worden uiteraard. Weer een mooi projectje er bij :)

Nog een oventje op marktplaats: klik
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92590689
@reclamedoos, deze lijken mij nog wel wat, al vraag ik me af of het niet plakt?

http://www.italiepunt.nl/pizzaplankjes-g3-ferrari-rvs.html
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')