Het is een combi-apparaat dus oven en magnetron, ik zat er met mn gedachten niet bij dus deed ik de magnetron ook aanquote:
*trapt open deur in...quote:Op dinsdag 8 maart 2011 16:51 schreef MultiBanaan het volgende:
[..]
Het is een combi-apparaat dus oven en magnetron, ik zat er met mn gedachten niet bij dus deed ik de magnetron ook aan
BAM kip ontploft
Vallende vogels...quote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Wordt veroorzaakt door de microgolf, die maakt het water tot stoom in de kip en dan plof. Vriend van me zat bij de marine en als die een flinke sweep maakten met de Radar dan wilden er nog al eens meeuwen die te dicht bij het schip kwamen ontploffen omdat de Radar microgolven de meeuw direct in stoom omzet.
Nee, vogels die veranderen in een wolk paarse mist en veren.quote:
ah, jammer. Anders vers vlees voor de barbecue!quote:Op dinsdag 8 maart 2011 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, vogels die veranderen in een wolk paarse mist en veren.
quote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Wordt veroorzaakt door de microgolf, die maakt het water tot stoom in de kip en dan plof. Vriend van me zat bij de marine en als die een flinke sweep maakten met de Radar dan wilden er nog al eens meeuwen die te dicht bij het schip kwamen ontploffen omdat de Radar microgolven de meeuw direct in stoom omzet.
Ninja-Edit.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 19:28 schreef Fixers het volgende:
Ik ken wel het verhaal dat de magnetron is uitgevonden door onderzoekers die bezig waren met een nieuwe radar en merkten dat hun chocolade repen waren gesmolten. Maar dat het zó heftig is.
Zelf wel eens een pakje boter laten ontploffen in de magnetron. Je kent dat wel: boter vergeten uit de koelkast te halen. Op het moment zelf dan maar in een botervloot en dan eventjes in de magnetron op laag vermogen. Hoor ik een flinke plof en druipt de boter van de bovenkant naar beneden en zit er een flinke krater in de boter zelf. Ik vermoed dat de rvs botervloot er een handje in gehad heeft, met concentreren van de microgolfen.
In de praktijk ook:quote:Op zondag 20 februari 2011 00:18 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
je kan in theorie zelfs een EI in de oven "koken"
Je had het misschien kunnen herinterpreteren als een soort Italiaanse soep.quote:Op donderdag 10 maart 2011 12:21 schreef Farenji het volgende:
[..]
In de praktijk ook:
Eieren bakken in de oven
Ik was een keer bezig met een vrij bewerkelijke pastasaus. Met zeevruchten, creme fraiche, was lekker aan het sudderen, zou erg lekker worden. Toen moest ik de (verse) pasta afgieten, pakte de pan zonder pannenlap, brand mijn klauwen en laat de pan vallen. Alle pasta inclusief kookvocht door mijn lekkere saus, kon alles weggooien.
Bier doe je er ook niet in voor de alcohol, maar voor de gistsmaakquote:Op vrijdag 11 maart 2011 12:29 schreef Soohr het volgende:
Ik heb tijdens mijn rondreis in Australië vrij veel gekookt in een dutchoven,
grote pan die je gewoon zo in het vuur kon zetten.
stoofpotten waren heel snel klaar, was zo heet dat water bijna direct ging koken als je de pan in het vuur zette.
Dit ging allemaal eigenlijk altijd wel goed. totdat we opeens mensen brood in zo'n pan zagen bakken. Dat wilde wij ook.
In de supermarkt brooddeeg gehaald, hoefde eigenlijk alleen maar wat water en zout bij,
maar om het goed te laten rijzen eigenlijk ook wat bier. Zaten we alleen zonder bier, maar met whisky zou dat ook wel gaan.
Vuurtje gestookt (overdag terwijl het 35 graden was), een mooie deegbal van alle spullen gekneed en in de pan gelegd, pan in het vuur gezet en dan zou het brood in 30 minuten helemaal gaar zijn.
Na 5 minuten komt er een beetje rook onder de deksel vandaan, maar dat zou vast zo horen.
na 10 minuten komt er wel heel veel rook onder vandaan,
deksel eraf gehaald. Ligt er 1 grote verkoolde bal in. Het was iets te heet.
Wat bleek nou,
je graaft een klein kuiltje in de grond, net ietsjes groter dan de oppervlakte van je pan,
na het opstoken van het vuur haal je er wat gloeiend hout uit, bedek je de bodem van je gat mee,
je zet de pan erop en bovenop de deksel leg je ook wat kooltjes,
Dit laat je 30 minuten staan en dan heb je een heerlijk broodje,
al rijst je deeg niet echt goed door de whisky
niet geprobeerd is altijd mis geschoten,quote:Op vrijdag 11 maart 2011 14:15 schreef _Loki het volgende:
[..]
Bier doe je er ook niet in voor de alcohol, maar voor de gistsmaak
Whisky in brood, nog nooit gehoord
En waar denk je eigenlijk dat whiskey van gemaakt wordt? Juist, graan.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 14:15 schreef _Loki het volgende:
[..]
Bier doe je er ook niet in voor de alcohol, maar voor de gistsmaak
Whisky in brood, nog nooit gehoord
Vroegah, toen in bier nog altijd gist zat deed je bier bij het brood om het te laten rijzen, modern gepasteuriseerd en gefilterd pils bevat geen gisten meer.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 14:15 schreef _Loki het volgende:
[..]
Bier doe je er ook niet in voor de alcohol, maar voor de gistsmaak
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |